16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

He he! Elbette iyi olmuş canımcım. Böyle karıştırmaya can kurban.
Ara, karıştır, kurcala keyfini bozacak bir delille karşılaşma.
Kızının yanağına bir öpücük kondur. Türkü söyleyerek odadan sıvış.
Kebap, kebap...
Allah tüm annelere böyle keyifli karıştırmalar nasip etsin.

zamane çok kötü yaa gençlere bir haller oluyor.16 yaşındaki kız cinsellik yaşıyor 17 yaşındaki genç doktor bıçaklıyor liseli gençler madde kullanıyor ne biçim bir dünyaanne babalar bir yerde yanlış mı yapıyor gençler mi çok asileşti bilmiyorum ama çok korkuyorum çocuklarımın ergenliği için endişe doluyumAllah kimseyi şaşırtmasın

Benim yapmayı düşündüğüm şeyin adı sizin deyiminizle aşırı korumacılık değil.....Evlenip te anne olduğunuz zaman daha farklı bakacaksınız olaya....Ayrıca ben anne olarak inmedim dünyaya hemen...Çocuk oldum,ergen oldum,asi oldum,okula gittim.Çok uç noktalarda arkadaşlarım da oldu...vs. vs..... Bu yollardan ben de geçtim yani.......Ben de isterdim ki annem beni daha iyi takip edebilsin...Beni yanlış insanlardan koruyabilsin...Birşey bulursam ağzını gözünü kırarım demiyorum...Hissettirmeden araştırırım diyorum..Arada fark var..

senin gibi dusunen cok genc var hic biri ailem esyami karistirsin istemez yada karistiriyor diye sevinmez yada hakli bulmaz ama
evlad sahibi olanlar hak verir klasik ama dogru bir soz var: sende anne oldugunda anlarsin
benim 9 aylik kizim uykusunun arasinda aglamakli oluyor diye canim aciyor
acaba neyi var diye onu korkutan uzen nedir diye
tabii seni bogacak sekilde yapmasi iyi bir sey degil
onu anlamanida beklemek yanlis olur
seninde ozel alanlarin var ailenin bilmesini istemedigin durumlarin var
ama aileler icgudusel olarak en beterini dusunurler
bu arada benimde esyalarimi cok karistirdi annem
nefret ettirecekti nerdeyse beni bunalima girerdim
amma velakin simdi kendisiyle anlasamasamda hala anliyorum

tek bir defa ile kalacağına inanıyormusunuz.
kesinlikle devamı gelecektir.
oyüzden annenin bilmesi iyi olmuş
saldırması gayet doğal
tepki olarak adama da iyice bağlanacak.
çocukla konuşun ama sen değil annen konuşsun.
ayrıca dava açacağınızı da söyleyin cinsel istismara giriyor bu durum.
her ne kadar kız istiyorum dese de.
Allah yardımcınız olsun inşallah kısa sürede def edersiniz o pisliği kardeşinizin hayatından

ne yaparsan yap o kız o işi yapar engel olamazsın .Annene soyle bence.Ben küçükken milletin çantasından para çalıyordum abuk sabuk seyler alıyordum. 20 yaş büyük abım anladı . benımle bır konusma yaptı. Çok utandım ama devam ettım . Sonra annem anladı . Allah ne verdıyse bir güzel dayak yedim . O günden sonra bıraktım valla . Psikolojımde bozulmadı acıkcası.

Toplum baskısı ne güzel şey yahu. Konunun başından beri, Yerçekimli karanfilin görüşüyle aynı doğrultuda birsürü yorum okudum farklı farklı kullanıcılardan anneye söylenmesini doğru bulmayan, kendim de ısrarla durumu büyütmesinin bence doğru olmadığını abla sakin tavırlar sergilerse kızın hayatının hiç te mahvolmayacağını, pişman olmuş olmasının da neden birilerini tatmin edeceğini anlayamadığımı belirttim. Neden biranda sadece sen bunu savunuyorsun ve haksızsın oldu ki? Tabi bunun aksini idda eden aileye söylensin, polise gidilsin diyen yorumlar da okudum.Dert sahibi abla da kendine uyan görüşleri seçiyor zaten. Ama başkasını susturmaya çalışmak, kafaları karıştırmakla suçlamak niye? At gözlüğüyle tek noktadan bakacağına bırakın biraz kafalar karışsın. Farklı bakış açılarını da görsün, tepkilerini törpülesin, hatta hepimiz törpüleyelim.

bir anne çocuklarıyla arkadaş gibi olacak. kız okdr rahat olacak ki gelecek herşeyi annesine anlatacak. ama sevgilisiyle sınırlı şeyler yaşayacak öyle cinsellikmiş, bilmem neymiş onları yok sayacak. benimm annem benii sıkı tutuyorda ne oluyor ben yine inada bindirip gene aynısını yapıyorum. annem sevgilim oldugunu bilmez ki öğrenmişti kızdıı feci şekilde kavga ettik. ama yine beni kısıtladı kısıtladıda ne oldu ? hiç bişey gene aynısını yapıyorum. eğer annem benimle arkadaşça konuşsaydı. ben annemle sevgilimi bile tanıştırırdım. eminim ki çoğu aileler kızlarının sevgilisi olmadığını sanıyor ama vardır, ya da olmuştur. çoğu arkadaşımın ailesi ben de dahill bizim sevgililerimiz olmadığını sanıyor ama var. olmayacak mı illa ki olacak onlar da yaşamışlardır. olacak ama sınırlı bir düzeyde olacak. bir erkek bir kızıı kllanıp kullanıp atmayacak. Adam gibi adam olacak. yeri geldiğinde abisi yeri geldiğinde sevgilisi olacak. sahip çıkacak öyle bir sahip çıkacak ki kız onun yanında mini etekle gezse bile sıkı sıkı elinden tutup "millet sıkıyorsa sana baksın" diyecek. öyle bir sahiplencek ki imrenerek bakacak millet onların yaşadıkları gerçekk aşkk diyecek. kızda kız olmasını bilecek sevgilisi varken bile erkeklerle konuşmayacak kuzenleriyle bile. Allah hepimizin karşına en hayırlısını çıkartsın ama en hayırlımızda sevdiğimiz olsun :)

Son düzenleme:
herkes kendi doğrularını tartışır olmuş konu başka yerlere gitmiş
millet olarak birbirmizin fikirlerine uymak zorunda değiliz bunun farkına varamadık bi türlü
kim ne derse desin sizin doğrunuz belliyse o yönde ilerleyin
aksi halde konu kapatılıcak ve arkadaşada yardım edemeden kendi çelişkilerimiz sonucu
arkadaşı tamamen kendi haline bırakıcaz..
konu sahibi arkadaşım; inan dahada zaptedilemez hale gelmeden bi an önce sakin sakin konuşun derim
ama lütfen bunun günah oldugunu bilmiyo muydun nasıl yaptınlarla? değil daha yapıcı şekilde
olan olmuş demiyorum ama artık daha fazlası olmaması için çabalayın
herkesin karakteri bellidir konu kızlık v.s değil bence 16 yaşında olması o zaman buna yönelin lütfen kimse üstüne alınmasın saptıranlar birbirlerinin hayatını sorgulayanlar için diyorum..
bu dünyayı bakireler kurtarmayacağı gibi bakire olmayanlar da kirletmez..
giden bişey için bi kızında hayatının kaymasına izin vermeyin..
güzel paylaşımlar...

valla şiştim yapılan yorumlardan.
arkadaş sizden yardım istemiş nasıl davranıyım diye siz birbirinizle laf dalaşına girmişsiniz her zaman olduğu gibi.

bir elin beş parmağı nasıl bir olmuyosa her insanın da düşünceleri farklı oluyor.

niye düşüncenizden ötürü birbirinizi ağır suçlamalara maruz bırakıyosunuz ki.

herkes düşüncesini söylesin olsun bitsin, illa dayatma mı uygulamak lazım.

-benim düşündüğüm çok mantıklı, sen nasıl böyle bir şeyi düşünemezsin..
+benim düşündüğüm asıl daha mantıklı, senin böyle düşünmen lazım..
-yok ya saçma saçma düşünmüşsün
+sen akıllısın ben salağım ben de böyle düşünüyorum var mı.

konuşma stilinizden açığa çıkan bu. kim kimi düşüncesinden ötürü yargılayabilir ki.

16 yaşındaki bi kızın cinsel birliktelikte buulunması bana göre yanlıştır. bunu hissetmek için anne olmaya da gerek yok, anne olmadan söylüyorum kızımı bi güzel pataklardım.

16 yaşında yaşaması gereken şey cinsellik değildir çünkü.

hadi yaşadı, aman psikolojisi bozulmasın diye itinalar bilmem neler..ilerde zaten psikolojisi bozulacak bu kızın yaşadıklarından dolayı.

benim düşünce tarzım bu. böyle düşünmeyen de vardır. ama tutupta kimse bana böyle düşünüyorum diye suçlamalarda bulunamaz. aynı şekilde ben de kimseye bulunamam.

yapmayın. kendinizi basitleştirmeyin.

bıcıgı durumunuzu merak ettim, kardeşinin düşünceleri hala aynı mı. annenin tutumu nasıl oldu.
allah kolaylık versin.

Safça soruyor ve merak ediyorum tatlım. Algılama özürlü olabilmem muhtemel.
Yorumun topyekün yargılamak olmuyor mu? :44:

çok özür dilerim ama ben konuyu anlamadım galiba kendinden büyük bi kızla ilişkiye girmiş yoksa hemcinsiylemi anlayamadım

çok özür dilerim ama ben konuyu anlamadım galiba kendinden büyük bi kızla ilişkiye girmiş yoksa hemcinsiylemi anlayamadım

Hayır canım 16 yaşındaki kız kardeşi 18 yaşındaki sevgilisiyle cinsel birliktelik yaşamış.. Bicigi de bunu öğrenmiş ve kardeşiyle konuştu.. Kardeşi de geri vites yapacağına bicigi ye saldırdı kızın kaşını filan kanattı, bazı edepsizce cümleler kurdu.. Bicigi annesine olan biteni anlattı, en son annesini biraz olsun sakinleştirdiğini yazmıştı ama akşamdan beri bir şey yazmadı..

Konunun kısaca özeti bu canım..

ilk mesajla son bir kac mesaja bakarak dusuncelerimi ozetlemeye calisacagim benim acimdan oncellikle bir baskasinin yasamina bu kadar girilmesi hos bir durum degil madem girildi ve baskasinin yasamina dair bu kadar ozel bir sir ogrenildi bundan sonra sanirim yapilmasi gereken tek sey kizkardesiniz ile konusmak olur eger gercekten buna hakkiniz oldugunu dusunuyorsaniz cunku en nihayetinde 16 yasinda da olsa kardesiniz de olsa siz bir baskasinin ozel yasamina onun izni olmadan girdiniz ve simdi de mudahele etmeyi dusunuyorsunuz. sanirim bu mudahelenin sonucunda kardesiniz oldugundan cok daha fazla yipranacak, hatta bunu yaptiginiz icin sizden nefret edebilirde. burada sizin icin asil sorun 16 yasinda olmasi mi? yoksa artik bakire olmuyor olmasi mi bunun cevabini ancak siz bilebilirsiniz. sanirim eger ayni durumu ben yasamis olsaydim endiselenecegim asil nokta kardesimin korunup korunmamis olmasi olurdu bunu sadece dogum kontrolu acisindan degil cinsel yolla bulasan hastaliklar acisindan da dusunmenizde yarar var. buyuk bir ihtimalle ailenizin ogrenmesi durumunda 16 yasindaki kardesinizin yasaminda asla kapanmaycak travmalara neden olucaksiniz sizin veya ailenizin deger yargilarini paylasmasini bekleyemezsiniz kan baginiz dahi olsa o sizden bagimsiz bir birey bence oncelikle bunu kabullenip olaya birde bu noktadan bakmayi denerseniz cok daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…