16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

ohh iyi barii tedirgindim bende önce yorum yapmamıstım ama sevindim sonucun böyle olmasına.inş. hersey istediğiniz gibi olur

Adınıza sevindim..Annenize söylemeniz konusunda ısrarcı olanlardan biriydim..Bizler ANNEYİZ az çok tavrımız bellidir evlatlarımıza..Tebrik ederim..

çocuk yaşta cinsellik yaşayarak mı medeni olacağız

medeniyet buysa ben çağ dışı olayım

medeniyetten kastım "cinsellik" değil, herkesi kendi doğrularınıza göre yargılamanız
ayrıca yapılan bir çok yorum resmen ürkütücü
insan yargılamak bu kadar kolay olmamalı

Ne güzel. Demek ki soğukkanlı ve sakin olmak kadar güzel birşey yokmuş. Demek ki dün "sakin ol" deyince afaroz edilmesi gereken birşey söylemiyormuşum. Bazılarının "bir tek sen kafa karıştırıyorsun" diyerek aşağıladığı önerilerim en güzel sonucu veriyormuş demek ki! Annenizin sağduyusunu tebrik ederim. Baştan beri olması gereken buydu.

Şimdiye kadar böyle yorumlara kulak asmadım arkadaşım bundan sonrada asmayacağım rica ediyorum.

ben dünden beri sadece bu konuyu okudum başka konu okumadım üzüntünüzü içimde hissettim. yalan demiyorum konunuza, ancak bazı taşlar yerine oturmadı derken ailenin verdiği tepki acaba caydırıcı oldu mu emekler yerini buldu mu bunu kestiremiyorum.

Çok sevindim.Annenle paylaşmakla en iyisini yaptın..Dün de dediğim gibi annen okuldan alıcam vs laflarını anlık kızgınlık ve şokla söylemiştir...Sonuçta bu anne ... Siz bir abla olarak üzerinize düşen görevleri en güzel şekilde yapıyorsunuz,çok takdir ettim..Annenizle konuşup ,sakinleştirmeniz,arayı bulmanız çok takdire şayan..Kız kardeşin hemen o çocuğu bırakmak istemeyebilir ama siz kardeşinizin yanında olun..Dışarıda olmadık insanlarda sevgi kırıntısı aramasın...Psikolağa gitme düşünceniz de çok güzel..İnşallah bundan sonra herşey daha güzel olur aileniz için...

Teşekkür ederim size de.Soğukkanlı olmasaydık eğer böyle sonuçlanmayacaktı

en doğru olanı yapmışsınız
çünkü genel çözüm olarak görülen " namus elden gitti evlendirelim , okuldan alalım , bağırıp çağıralım dövelim" bunlar işe yarayan seçenekler değillerdir.
bunların hiçbiri zamanı geri cevirip kardesinizin yaptıgını degistiremez.
kendisi de çok küçük olduğundan ileride de bu yaşadığının olumsuz etkilerini görmemesi açısından psikologa götürmeye karar vermeniz çok olumlu.
anneni de seni de takdir ediyorum arkadaşım bir genç kıza daha dogru davranılamazdı.

yaptığı yanlışlığı fark edecek ve seni anneni anlayacak durumda olduğunu sanmıyorum canım.muhtemelen hayatındaki adamın bulunamaz bir cevher olduğunu ve ona deli gibi aşık olduğunu düşünüyor ve vazgeçilmez tabiki.eğerr sen şuan onun üstüne gidersen baskı ,şiddet uygularsan kardeşini ALLAH korusun ama belki br daha göremezsin bile.çok hassas bir okadarda tehlikeli bir durum içindesin.sakin ol ve kardeşinle iletişim kurmaya ve hatalarını yinelememesi ve farklı işlere ortamlara sürüklenmemesi için o farketmeden kontroln altına almalısın.yaptğı yanlıştan dönme gibi bir şansı yok artık , sakin ol ve çok kızgında olsan arkasında olduğunu hissettir.ALLAH yardımcın olsun,umarım çok pişman olmaz dicem ama mümkün değl sevse evlense bile bunun pişmanlığını yaşayacaktır.. bir anlık zevk sonrası ....

cinsellik artık göreceli bir kavram denilcek zaamanlarda yaşıyoruz.bu kimine göre yanlış kimine göre medeniyet ..olabilir saygı duymak gerek.lakin ben her şeyin zamanında ve yerinde din ve ahlak kuralları dahilinde yaşanmasından yanayım RABBİM de şaşırtmasın.söylemeden de geçemicem ben ahlakın ve hayatın bir zara bağlı olmadığını düşünüyorum diyenleri gördüm birçok konuda.unutmayın ki arkadaşlar o önemsemediğinz ve medeniyet göstergesi olarak gördüğünüz zar bütün ahlaksızlıkların davetiyesi olmuştur dünden bugüne ...

bilip bilmeden yorum yapan arkadaşlar ne kadar meraklısınız tartışma ortamı yaratmaya
ne demek istediğimi tüm mesajları okuduktan sonra anlarsınız
benim mesajım konuya değil burda yargılama meraklısı insanlara !

çünkü dün kaş yaran kızımız bir anda meleğe dönüştü sözler verdi, acaba gerçekten dönüşümü olumlu mu ?? anneniz desek keza herşey yoluna girmiş gibi bir tutum içinde benimkiler olsaydı belki dayak dövme sövme olmazdı ama epeyi bir durumun vahametinin farkında olurdum bunu hissettirirlerdi ve etkileri de sürüyor olurdu onlar tarafından.

Hayır beni yanlış anladınız söylemek istediğim kardeşim yanlışını anladı.Güvenmek istiyoruz.Şiddet veya laf söz olsaydı eminim herşey daha kötü olacaktı.

Tebrik ederim arkadaşım.. İnce noktaları yakalamayı başarmışsınız siz de yalnız olmadığıma sevindim..

sanirim bazi seyler yanlis anlasiliyor..

illa dövsün eve kapasin öyle hatasini anlasin diyen yok

ama ne bileyim ödül verilir gibi birsey olmus..

anne tabiki güzelce konussun ama sarilip öpüyor filan en son da yapacagi seyi basta yapiyor..

ben hala bir günde bu cocugun nasil degisitigni anlamiyorum..

aklim hala almiyor sevgilini bastan cikaririm diye konusan birinin biranda U dönüsü yaptigini...

hersey kapandi silindi gibi bir tavir..

önemli konular atlaniyor namus vs kavramlari degil burada olan 16 yasinda bir cocugun cinsel birlikteligi..

ben 27 yasindayim suanda benim böyle birseyim olsa duyulsa valla yas itibariylede olsa kimse,birsey olmamis gibi davranmaz...

dövsün diyen yok ama anne kapidan girer girmez hemen sariliyor öpüyor,önce konusulsun yaptiginin iyi olmadigini cocuk anlasik

anlasin derken anlamaz ama ailenin baktigi aciyi görsün suanda bana böyle yaklasilsa ben evet bir daha görüsmem bir daha sunu yapmam

derim ama bildigimide okurum..o yas itibariyle bunlar normal olan seyler..

benim kuzenim vardi erkek arkadaslari oldu cokca sonra cocugun ailesiylede anne anne diye konusuyordu

ve ne kadr sey yaptiysayda vazgecmedi..o zaman dedigi sey ben 16 yasindayim herseyin farkindayim cocuk degilim

simdi 23 yasinda ve ne salak birsey yapmisim diyor..yani tamam diyordu ama ayni seyleri yapiyordu..

simdi kardesiniz tamam dedi diye hersey güllük gülistanlik degil,zaten o kötü karsilandigina dair birsey hisetmemis

17 yaşımdayken bir erkek arkadaşım olmuştu yazlıkta. kesinlikle de uygun olmayan bir ilişkiydi. ama insan o yaşlarda hiç göremiyor görse de hayat ona güzel tabi. sonra bir gün çocuğun pisliklerini yazlığın altındaki kafenin sahibi hanım annemi ben evde yokken arayıp anlatmış. annemle babamın tavrı dövmek sövmek olmadı elbette. ama bana öyle bir tavırla yaklaştılar ki sertliklerini de hissettim ciddiyetlerini de ve nolursa olsun yanımda olacaklarını da. birdaha da kendi rızamla o çocukla görüşmedim çok aradı etti ama ben alacağımı almıştım ailemden.

Son düzenleme:
hayatım boyunca hep hayatıma kendim yön verdim hep kendi kendime bakabildim insanlar beni rahat açık fikirli olgun ve gelişmeye açık biri olarak görürler. öyleyimde gerçekten. şu hayatta yadırgayacağım çok az konu var. ama 16 yaşında cinsel ilişki.... bu çok fazla gerçekten.
şu an bir çok kişi aynı şeyleri yaşıyor çünkü ne yazık ki gençlerimiz bir hayli özenti. gerek avrupadan gerek dizilerden çok fazla özenmeler oluyor cinsel ilişkiye. yani bu dizilere laf edenlere aman nolcak deniyor ama gerçekten çok tehlikeli bir beyin yıkama yöntemi!
şu saatten sonra bir bakıma iş hallolmuş gibi görünse de aslında çözümlenen hiçbir şey yok!
şimdi bu çocukla görüşmeyecek olabilir ama ya bundan sonra gelecek olan sevgilisi? yaşamayacak mı bunu? sonuç olarak bir kere yaşanmış bununla olmasa bile bir sonraki sevgilisiyle yaşayacak.
bence bu yaptığının ilerde onun için nasıl bir problem olacağı anlatılmalı ilk başta ve bir daha kimseyle bunu yaşamaması için elden ne geliyorsa yapılmalı.
ayrıca anneye söleme aman bi kere olmuş nası olsa diyenleri de anlamıyorum. bu durumun ne kadar riskli olduğunu anlamak için anne olmaya gerek yok bence.

olay çok çabuk tatlıya bağlandı :26:
bence kardeşiniz size oynuyo olabilir analiz ettiğim kadarıyla uyanık bi kız çünkü
rayına oturmayan şeyler var ya hayırlısı..
hiç unutmuyorum samsuna teyzemin yanına gitmiştim başı buyruk ben 12 13 yaşındaydım
sonra akraba oğluyla tanıştım çocuk 18 yaşında falan düğünde dansettik çocukluk ya aşık oldum sandım
çocuk kapının önüne geldim in dedi gecenin saati indim ne cesaretse buluşmaya tam biz konuşurken teyzem bastı tabi.
beni bi güzel pet şişe vardı elinde onun tersiyle dövdü sonrada telefonumu elimden aldı kapattı bi odaya ağladım zırladım
sonra aldı karşısına konuştu tabi hala güvenmiyo bana o yüzden şimdi düşünüyorumda iyiki öyle davranmış şimdi olsa hayatta inmem ne cesaretliymişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…