Canim kesinlikle götürcez kardeşimde kabul etti zaten.İnşallah bundan sonra çok güzel şeyler olur..
anne kızına sahip çıkmış , abla kardeşinin yanında olmuş,prof. yardımda almaya karar vermişler..daha ne olsun
Başlangıç için güzel bir adım bence de...Tabi bu herşey unutuldu,kızkardeş tamamen affedildi,bundan sonra istediği gibi devam edicek demek değil zannımca... Bazı şeylerin bir anda rayına oturmasını beklemek pek mantıklı olmaz...Zamanla bazı şeyler.....
İnan o kadar çok sevindim ki anlatamam... Kardeşini psikologa götürmekle de iyi yaparsınız canım bazı şeylerin önlemini almış olursunuz.. Çok mutlu oldum gerçekten
Arkadaşlar kusura bakmayın lütfen giremedim dün.Çok güzel gelişmeler oldu.Dün ilk defa rahat uyudum diyebilirim.Annemle kardeşimin konuşması beklediğim kadar kötü sonuçlanmadı.Hatta hiç beklemediğim kadar iyi şeyler oldu.Kardeşim okuldan geldiğinde annem yatıyordu ilaç vermiştim biliyorsunuz.Yemek hazırladım annem uyurken kardeşimle konuştum.Anneme olayı anlattığımı endişelenmemesi gerektiğini kendisine asla zarar gelmeyeceğini her ne olursa olsun bizim için çok değerli olduğunu söyledim.Annemin tepkisinden korktu.Ağlamaya başladı o sıra annem geldi kardeşime uzun uzun sarıldı öptü.Onu kesinlikle yargılamadığımızı yaşının yanlışa müsait olduğunu kendini affettirmek istiyorsa okumasını iyi yerlere gelmesini istedi.Çok sakin konuştu.Annem de biliyor ki hır gürle elimeze hiçbirşey geçmeyecek aksine kardeşim nbizden uzaklaşacak.Çocukla görüşmeyeceğine dair söz verdi.Tedbiri elden bırakmayacağız yine de okula ben götürüp getireceğim.En kısa süre de de psikoloğa gideceğiz.Hepinize yardımları için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Hepimizin hakkında en hayırlısını versin
şakamısın arkadaşım sen?senin medeniyet algın bu kadar dar kalıpmı?pardon ama medeniyeti cinselliğin meşru olmasıyla kıyaslayan tek toplumda bu türk toplumunun batılılaşma özentisinde olan kısmıdır.o batı dediğimiz topluluk size bir yerleriyle gülüyorlar ama siz onların yaptığı her haltı medeni görecek kadar dar kafalısınız.onlar medeniyeti çağdaşlığı ekonomi,kültür vs..diye adlandırırken bizim t.c % 99 müslüman olan bir ülke ancak böyle bir pencereden bakabiliyor...
bu kadar batı özentisi olmayın kendiniz olun,bu milletin değer yargılarını tek kalemde nasıl siliyorsunuz aklım almıyor.beğensenizde beğenmesinizde bu topraklarda bu toplumda ve bu kültürdesiniz...avrupada yaşıyormuşuz gibi nutuk atmayın komik oluyorsunuz...
bende bir ablayim namus benim ve ailem icin cok onemli bir kavram kiz kardesim boyle bisey yapmaya kalksa ki imkansiz cunku biz sizin gibi sevgiliye izin ver eve gelsin sohbet et cinsel muhasebet yasasinsin onu kabullen yok orda dur namusu kirlenmis bir kizin yapmasi gereken sey namusunu temizlemek onunla ya evlenmeli yada ayrilip onu kiz olmadigini bilerek kabullenecek brini bulmali tutup elin oglunun basinida yakar sonra hop bala evligin ilk haftasi baban evine benim soylediklerim zoruna gidebilir ama bunu emin ol kizdirmak iicin degil olmasi gerektigi icin yaziyorum bende bir ablayim kardesimin tirnagina zarar gelse kendimi ssorumlu tutarim onunla ilgilenmeliydim diye ama onun bir anne ve babasi var onlara ilgilenmek duser sen onun sirrini saklayarak bu suca goz yummus onun isbirlikcisi oluyorsun yariin birgun ailen ogrendiginde senin ustune atar bu piskinlikle biliyodu basindan beri size soylemedi diye kotu sen olursun anne babanna soyle bu yuku ustunden at derim bence o kadarda kotu davranmazlar bir iki tokat kabulleniler sende hersey ortaya cikinca rahatlamisolursun bilmiyorum soyledinmi sonunu okumadim ne oldu bilmiyorum
siz cinsel iliskiye beyninizlemi giriyorsunuz namus kavraminiz anlasildi sizinde bu olay bir ayip bir namusun elden gitmesidir turkiye cumhuriyeti vatandasiyiz ve muslumaniz bir muslumanin namusunu korumasi gerekir allah kattinda kari koca sayilmadigi surece bir kadinla bir erkegin yakinlasmasi cok buyuk gunahtir nasil kapilmis gidiyorsunuz anlamiyorum bu rahatliga bittip tukendimi artik namuslu yasayan insanlar nasil bu kadar basit geliyo size bekar birinin evlenmedigi kisiyle cinsel birliktelige girmesi elbette insan namusunu korumayi bilmiycek bir hata yaptiysa buyukleri bu hatayi duzeltecek
Bir şey soracağım ; Şimdi bir kız bakire evlendi namusu ile sizin deyiminizle sonra anlaşamadı boşandı, artık dul rahat rahat sevgili edinebilirmi ? Edinirse hangi katagoride sayılır mesala? Ya da sevgilisi var ama ilişki hariç her şeyi yapıyor bekaret sağlam bu durumda namus duruyor mu kenarda ? Namus tam olarak ne zaman yitiriliyor ?
bazıları konu fake falan demiş ne olursa olsun burdan ziyaretçilerimizde takip ediyo
olmuş bişey olmasa bile olmuş gibi cevap verelim bende şüphelenmeye başladım ama, iyi niyetimi kaybetmicem..
tabiki namus önemlidir ama namus gerçekten beyindedir herşeyi yapıp bakire kalan insanlarda var öyle baktığımda,
bu kızın yaptığı namussuzca gelmiyo gözüme. tabiki bu benim düşüncem kimse aferin iyi yaptın demez ama nice genç kızlar var
bi anlık heves uğruna bunları yaşayan, pişmanlık duyan veya duymayan allah herkesin kaderini yazmış değil midir zaten?
yaşayacağı varmış yaşamış ama bunun evlendirmek falan yanlış çok yanlış!
19 yaşındayım 16 yaşındayken bi çok yanlış yapmaya müsaittim babam karşısına aldı açık açık konuştu; bak kızım yurt dışında yaşadın, çoğu arkadaşının yaptığı şeyler sana doğal gelmesin. belki doğal ama doğru değil.. tabiki sevgilin olucak ama sana değer veren insanlarla birlikte ol ki değerin düşmesin, bedenine saygın olsun. Onu, başka insanların parmak izleriyle taşıma! geçmişe dönüp baktığında yüzünün kıyısına hüzün vurmasın ne yaparsan yap arkandayız. bizi üzmende pek fazla önemli değil ama hayatını yanlışlarla geçirme alabileceğin en az riski al kimsenin arkadaş sohbetine meze olma bunun dışında istediğini yapabilirsin sevglinde olabilir.. dedi
iyikide dayatmamış namus diye diye zaten o zaman yasaklar çekici gelir gizli saklı şeyler yapmaya müsait olurdum
yapmıyosam bekarete saygımdan değil değerlerimi yerime oturtamadığımdan bi anlık şeylerin bana pişmanlık olarak dönmesinden korktuğumdan namus gerçekten beyindedir..
16 yaşında aklım bi karış havada oldu ama babamın lafları hep aklımda oldu ona göre adımlar attım iyiki konuşmuş benimle..
direk sarılması yanlış olmuş bence. Ben de öğretmenim . Biz ,çocuklar problem davranışlar sergilediklerinde önce nört bir tavırla yaptığının yanlış olduğunu anlatırız.Yapılanların yaratacağı sonuçlar açıklanmalıydı. Hiç sanmıyorum ki çocukla görüşmeyi kessin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?