16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Canım çok mutlu oldum gerçekten. Annenide ayrı tebrik ediyorum bu kadar anlayışlı olması çok güzel maşallah . Burda annene söleme sakın diyenler görsün. Düşün bi annene sölemeseydin şuan ne haldeydin? Napıcağını bilmicektin için huzursuz olucaktı kim bilir kaç gece daha uyuyamıcaktın. Doğru karar verdin ve şuan mutlusun

Canim kesinlikle götürcez kardeşimde kabul etti zaten.İnşallah bundan sonra çok güzel şeyler olur..

işteyim yetiştirmem gereken şeyler var ama ben baştan buraya kadar okudum gözlerim ağrıyor ama inan çok sevindim aman hep takipte ol Allah beterinden saklasın

anne kızına sahip çıkmış , abla kardeşinin yanında olmuş,prof. yardımda almaya karar vermişler..daha ne olsun

Başlangıç için güzel bir adım bence de...Tabi bu herşey unutuldu,kızkardeş tamamen affedildi,bundan sonra istediği gibi devam edicek demek değil zannımca... Bazı şeylerin bir anda rayına oturmasını beklemek pek mantıklı olmaz...Zamanla bazı şeyler.....

Sizinle aynı fikirdeyim,herkesin zamana ihtiyacı var

cok sevindim bicigi, dunden beri merakla bekliyorduk.. annen de sen de iyi ustesinden geldiniz ama her zaman dikkat edersiniz artik..

Sevindim şahsen olay kanlı bitmedi babaya yansıtıldımı bılmıyorum gecmısı pek okuyamadım demek oluyorkı anne herseyı cözendır ama annede bunları haketmıyendır bunu 16 yasındakı cahıl kıza anlatmak ne denlı olurdu ki cahıl oldugunada ınanmıyorum baya işler becermiş ve düşüncemde anneden tepkı gormeyınce haa demıs annem bıse demıyor hayda ıkıncısıne zemın hazırlamıs olacak..inşallah yanılıyorumdur ama kız asla saf degıl anasının gözüymüş işi çok hafif yırttıgını dusunuyordur...neyse herkes baksın çorbasına onlar ermıs muradına bız cıkalım kerevetıne....

çok sevindim adınıza
inşallah daha da iyi günler sizinle olsun
psikolog desteğini mutlaka alın

bicigi bizden bu olay karşısında sadece ne yapması gerektiği konusunda yardım istedi bizler de elimizden geldiğince yardımcı olduk şuan da durumun iyi bir yere geldiğini düşünüyorum bundan sonrası onların ailecek takdirine kalmıştır tabiki de ailesi arkasında olacak sokağa mı atsın yani yapılan bazı yorumları yersiz buluyorum

biz, bizden yardım isteyen arkadaşımıza tavsiye vermiş, yardımcı olmuşuz,
annesine söylemiş bizden destek alarak ve sonuçtan mutlu,
annesine karışma hakkımız yok bence,
her çocuk farklı,
bazısı ödülden bazısı cezadan anlar,
annesinden iyi bilemeyiz nasıl yaklaşacağımızı,
bebekken, konuşamazken anlamış o kadın onu,
bırakalım artık üzerine yorum yapıp övmeyi de yermeyi de.
şu an ki toplumumuz uç noktalarda,
15inda cinsellik yaşayan da var
40ında hala yaşayamayan da,
hepimizin ailesi farklı,
bencede 16 yaş yanlış, çünkü bende benzer hatalar yaptım.
"kaş yaran" kardeşin melek olması normal, aklı karışmış bir çocuk aslında o
hangimiz öfkeyle laflar edip sonra pişman olmuyoruz ki
ailesine ihtiyacı var
bence kimse kimseye sataşmasın veye akıl karıştırmasın artık
burdan sonra bize birşey düşmez onlar bizden rica etmedikçe

geçmiş olsun canım
naparsak yapalım olabiliyor bunlar
biliyorum bende yaşadım
psikolog da iyi seçin çünkü bazı psikologlar hakkaten sağlıklıyı deli ediyor
kardeşinizin psikoloğu sevmesi ve onlayken rahat olması önemli yoksa işe yaramaz
gerekirse 2-3 doktor değiştirir
sevmediği, güvenini kazanamayan biri nasıl yardım ederki ona
bence artık cinsel boyutu geçelim
yaşandı ve geri alınamaz
kızın psikolojisi ve bilinçlenmesi önemli
kendine güvenli olan bir birey daha iyi kararlar verir
bir erkeğin bir bakışıyla "beni seven var" diye kollarına koşmaz

iyi bir psikolog bulun
kardeşinizin de sevip memnun kalacağı hatta gitmek için sabırsızlanacağı
çünkü konuşmaya ihtiyacı vardır kardeşinizinde eminim
sizde artık burda sağa sola sataşanlara cevap bile vermeyin
yaptığınız iyi sonuçlandıysa
doğruyu yapmışsınız demektir
annenizi de sakin tutun ki en doğru kararları verebilsin,
evin büyük kızı genelde annesinin annesi olur bazen
kardeşinizin küçük olduğunu unutmayın
ama ona da çok hissettirmeyin ki güvensin kendine
bakın annenize güvendiniz korksanızda yanıltmadı sizi

tekrar tekrar geçmiş olsun
bence gerçekten doğru olanı yaptınız
ailenizi kimse sizden iyi tanıyamaz

İnan o kadar çok sevindim ki anlatamam... Kardeşini psikologa götürmekle de iyi yaparsınız canım bazı şeylerin önlemini almış olursunuz.. Çok mutlu oldum gerçekten

bence psıkologa annenle bırlıkte gıtmelı kardesın. cunku annenın tepkısı şok olarak görüyorum. bir kaç gün sonra aklı başına geldıgınde düşününce anlayacak kızının düştüğü durumu, cevredekılerle karsılastıracak hep, hem kendı kendını yıyecek hemde sıze zarar verecek. bundan dolayı annenınde tedavıye ıhtıyac duyacagını düşünüyorum.

bence psıkologa annenle bırlıkte gıtmelı kardesın. cunku annenın tepkısı şok olarak görüyorum. bir kaç gün sonra aklı başına geldıgınde düşününce anlayacak kızının düştüğü durumu, cevredekılerle karsılastıracak hep, hem kendı kendını yıyecek hemde sıze zarar verecek. bundan dolayı annenınde tedavıye ıhtıyac duyacagını düşünüyorum.

Peki sürekli aile kutsal evlilik kutsal batı ahlakı kötü diyenler bu habere ne diyecek? m.milliyet.com.tr

Biz kimseye hakaret etmeden ceza alıyoruz , ama şu yukarıda yapılan yoruma bakın kirlenmiş namus , temizlemek, onu öyle kabullenecek erkek bulmak, bir insandan değil de maddeden bahsediyor sanki.. Allahım sen sabır ver ve en önemlisi akıl izan ver ne diyeyim

Bir şey soracağım ; Şimdi bir kız bakire evlendi namusu ile sizin deyiminizle sonra anlaşamadı boşandı, artık dul rahat rahat sevgili edinebilirmi ? Edinirse hangi katagoride sayılır mesala? Ya da sevgilisi var ama ilişki hariç her şeyi yapıyor bekaret sağlam bu durumda namus duruyor mu kenarda ? Namus tam olarak ne zaman yitiriliyor ?

alıntı yaptığınız arkadaş net anlatamamış olabilir.

inancımıza göre kadın ve erkek nikahsız birliktelik yaşayamaz. ister bekar olsun, isterse 10 kez evlenip boşanmış olsun. nikahsız birliktelikler zinadır.

bu arada konu mutlaka imam nikahına gelecektir. islam'a göre gizli nikah olamaz adı ne olursa olsun. nikahın ilk şartlarından bazıları şunlardır: aileler bilecek ve izin verecek, herkese duyurulacak ve nikah için davet verilecek.

iki kişi bir de imamla olana nikah değil, kendini kandırarak zina yapma denir. böyle sahte nikahlarla kişiler kendilerini ve çevrelerindekini kandırabilirler ama kimse Allah'ı kandırdığını düşünmesin.

direk sarılması yanlış olmuş bence. Ben de öğretmenim . Biz ,çocuklar problem davranışlar sergilediklerinde önce nört bir tavırla yaptığının yanlış olduğunu anlatırız.Yapılanların yaratacağı sonuçlar açıklanmalıydı. Hiç sanmıyorum ki çocukla görüşmeyi kessin

İste bu... Demek ki neymiş, anne ve babaların cocukları üstündeki gorevleri sadece anne babalık degil aynı zanda da arkadaslikmis.
Açıkcası biciginin annesinin Olgun davranmış, ne guzel. Ama ben toplumda burada bazı annelerin de iddia ettikleri 'arkadas olmama'. Fikrini savunduğunu düşünmüştüm. Demek ki boyle aileler asıl doğru davranışları elde ediyorlar.
Cocuklarınıza bugun arkadas olmazsanız, herseyi acik acik konuşmazsanız, yarın bir gün ' bu konu annemle konuşulmaz, anlamaz beni' diye gizler...

bence de annenin tutumu çocukta kafa karışıklığı yaratmıştır olumsuz davranışa hiç olumsuz bir tepki vermeden yanındayım demesi ve sarılması yanlış olmuş

davranışının yanlışlığını açıklamadan pekiştirmiş kızı ister istemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…