16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Bana da öyle geldi ama belki konu sahibi detaya girmemiştir,özet yazmıştır diye düşündüm.

Yani sonuçta bu kız tecavüze uğramadı ki merak etme kızım biz yanındayız densin.

Bilerek yaptığı ve hata olarak görmediği bir hata var ortada.

Ne kadar mide bulandirici bir durum ya yazik o iki kiz cocuguna ya,piskolojilerini düsünmek bile istemiyorum.Rabbim yardimcilari olsun..

16 yasında kı kucucuk kızın yasadıkları benı cok uzdu .
ve tabıkı de sızın yasadıgınız stresı tahmın edebılıyorum .
ınanın cok uzuldum .ama neyse kı sonuc ıyı olmus.
annenızle konusmussunuz ve hersey yoluna gırmıs gıbı gorunuyor .

su cag da evlat yetıstırmek ne zor gercekten .
boyle konuları okuyunca cok korkuyorum .bırgun ben de
anne olacagım ,"ya ben ne yapacagım !" demekden kendımı alamıyorum .
Allah ebeveynlere gercekten sabır versın .
bu cag da evlat yetıstırmek gercekten zor .
dovsen olmuyor sovsen olmuyor ,daha agır boyutlara gelıyor .
dovmesen de guzel yaklasınca da olmuyor .aılem bırsey demıyor dıye
yapacagını yıne yapıyor .ınsan nasıl davranacagını gercekten cok sasırıyor .
ama sunu bılıyorum kı ; bır cocuk hep yasak ve kurallar ıcın de buyuyor ıse
bırden basına boyle bır olay geldıgın de aıle tepkısız kalıp daha kotu sonuc almamak adına
cocugu da sasırtır derece de sakın karsılıyıp arkadas gıbı oluyor ıse ,
emın olun kı o cocuk o zaman ıyıce sapıtacaktır . sasıracaktır ıyıce .cunku ;hep yasaklar altın da
buyuyen cocuga bırden boyle durum da arkadas gıbı davranıs cocugu rahatlatacaktır .
yaptıgının normal bırsey oldugunu dusunecektır .hatta arsızlasacaktır gozunuze soka soka yapacaktır .
bence cocukla arkadas gıbı olmak ; kucuklugunden berı olacak bır durumdur dıye dusunuyorum .
cocugu cok sıkmadan yetıstırmek gerekıyor .onunla hep arkadas gıbı dertlesmek gerekıyor .
cocukken onu onemsemelı ,soyledıklerını yetıskın bır bıreymıs gıbı dıkkate almalı ,cocuk deyıp "sen sus herseye karısma" dememek gerekıyor .
bu arkadaslık ılıskısı tam cocuklugun da olacak bır bag bence.sonradan olacak bır durum degıl kesınlıkle .
sonradan arkadaslık ılıskısı belırttıgım gıbı ,daha kotu sonuclar dogurabılır .
en bastan arkadas olmayı becerebıldıgın de zaten ,cocugun hata yapma rıskı cok daha aza dusecektır .
cunku korkmadan herseyı sızınle paylasacaktır .her attıgı adımı sıze soyleyecektır .
fıkırlerınızı onemseyecektır ,cunku sız de onun fıkırlerını onemsemıssınızdır .dogru yanlısı sıze danısacaktır .
Allah tum ebeveynlere yardım eTsın (AMİN)​

Son düzenleme:
Peki sürekli aile kutsal evlilik kutsal batı ahlakı kötü diyenler bu habere ne diyecek? m.milliyet.com.tr

anlaşılan batı ahlakını çok seviyorsunbatı bulunduğu durumun vehameti içerisinde kıvrınırken o ahlaksız ahlakdan mutlu olabilmeyi beceren insanların olması ne kadar ilginççç

evliliği basit,gereksiz diye düşünüyorsan evlenmessin olur biter arkadaşım,kendini strese sokma.haklarının olmadığı illegal yaşantıyı kendine düstur edin emi...

Peki tecavüze uğrayan kadın zina mı yapmış oluyor? Bunu iğneleme olarak sormuyorum cidden merak ediyorum.. Ya da mesala 10 yaşında bir kızla ilişkiye girildi , kızda zina yapmış oluyor mu? Malum henüz aklı selim bir yaşta değil..

Birde elele tutuşmak öpüşmek yakınlaşmak zina değilmi? Sadece birleşmemi zina oluyor?

Önce linki açıp haberi okusaydın, adam kendi kızı ile ilişkiye giriyor annede göz yumuyor.. İkisi de müslüman ve türk yanlış ırk dil din ayırmıyor demek istemiştim.. Eğer dediğiniz gibi sadece batıda ahlaksızlık yaşansaydı ve nikah temizlik olsaydı bu rezillik olmazdı.. Haa ayrıca size göre normal demek ki bu tür iğrençlikler..

azınlığı bütüne yaymak cahillik olur.kendimize iyi örnekleri kıble edinelim...bu kadar dar kafalı olmamak lazım.sen kalkmış iğrenç ne ahlaka ne vicdana uymayan bir olayı örnek göstererek evliliğin getirrilerinden dem vurmuşsun.nikah temizlik diyen kim bu arada?ben nikahın gereklilik olduğunu söylüyorum!haklarımız açısından.bu toplumda gayri meşru şeylere nasıl bakıldıgını uzayda yaşadıgın için bilmiyor olabilirsin...
perspektifini genişlet zira boyle bir olaya bile bu bakış açısıyla yaklasırsen vay halimize...

bu sorun içinde bir zahmet kitap oku ve araştırma yap ne oldugunu kavramış olursun.zinanın ne oldugunu bile bilmiyorsun...
bu tarz şeyleri meşru görmenden belli..

Onlar zaten dediğiniz gibi müslümanlığın yada ırki olarak türklüğün gereklerini yerine getirmiş olsalardı böyle bi haber ortaya çıkmazdı...Babada psikolojik problem olduğu ortada bu habere göre.. Ayrıca eer illa kıyas için örnek haberler gerekiyorsa aramadan bulunabilecek kadar çok emin olabilirsiniz..

Aslında bu konunun altında neyi savunduğunuzu da anlamış değilim sadece bana ters gelen 2 yorumunuzu görüp cvp vermek istedim...

Yaklaşık 70 sayfa herkes yazdı çizdi...
Herkes aileleri sorguladı gencecik bedenlerin erken yaşta cinselliği tanımasını konuştu durdu.
Konu ilerlemiş mi diye sorarsanız bu linke bakıp da devam etmenizi öneririm...
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...y-danisacagim-bakar-misiniz.html#post24257259
Konu sahibi hala 'kızlık zarı'nın derdinde.
Zaten kan da gelmemiş. Büyük ihtimalle esnek olduğunu düşündüm.
Ama kızlık zarından daha derin bir konu var ortada.
Onu görebildiniz umuyorum...
Ortada gencecik bir hayat ve cinsel istismar var.
Kızlık zarından daha önemli bu durum.

Bu konuyu açan arkadaş derdini anlatıp yardım istemiş ama olay namus din ahlak vss diye uzayıp gitti.. Kısaca konu sahibinin kardeşi dolaylı yollardan kınanıyor ayıplanıyor.. Bu mu yardım anlayışınız ?

Ağzınıza sağlık nihayet aklı selim bir cvp okudum, ama ne yazık ki şimdi herkes saldırır size arkadaşım..

Herkes yorumunu istediği konu üzerinden- kendince daha önemli konu üzerinden - yapabilir karışamayız..

Burda önemli olanın tazecik bi bedenin daha kirletilmemiş duyguların maalesef ki istismarı söz konusu.. Ben arkadaşa sadece kardeşine sırt çevirmemesini ama bunun da olabilecek normal bir olay yada yaşıtlarının yaptığı sıradan bir mesele gibi lanse edilmeden anlatılması gerektiğini önerebilirim.Ki bu şekilde tekrar bir hata ya düşülmemiş olur die düşünüyorum..

tecavüz nasıl zina olabilir?bunun için aslında çokda bilgiye gerek yok,mantıklı düşünmek bile kafi gelebilir....

Madem zina değil o zaman toplum tecavüze uğrayan kadını neden dışlıyor kirlenmiş muamelesi yapıyor? Demek ki problem din de değil problem insanların bakış açısında değil mi?

bir arkadaşımız hürriyet gazetesınde yayınlanan haberı paylaşmış . Baba kızına tecavuz edıyor.Anne de işin içinde . Ben şimdi İLİŞKİYE GİRDİĞİ ADAMLA EVLENDİRİLMELİ ,ZİNA EDİLDİYSE BU İŞ TEMİZLENMELİ DİYEN KUŞ BEYİNLİ ARKADAŞA SESLENİYORUM!!!!!!!!!!! BU HABERE NE DİYORSUN . Bu KIZ ÖZ BABASIYLA MI EVLENDIRILMELİ????????!!!!!!!!

Madem zina değil o zaman toplum tecavüze uğrayan kadını neden dışlıyor kirlenmiş muamelesi yapıyor? Demek ki problem din de değil problem insanların bakış açısında değil mi?

kesinlikle öyle,problem toplumumuzda, yetiştirilme biçimimizde.din tecavüze uğrayanı dışlayın demiyor.kirlenmiş ise asla.
bu bir toplum meselesi.din meselesi olamaz.toplumuda sen,ben bizler oluşturuyoruz.nesillerimizi anneler babalar yetiştiriyor.dolayısıyla öğretiler nasıl işlenirse o şekilde adlandırılır.
benim tecavüze yada tacize uğrayanlara hissedebileceğim tek düşünce,kendimi depresyona sokacak şekilde üzülmem olabilir.Ama ne yazık ki ülkemiz benden oluşmuyor,zihinlerinde farklı düşünceler besleyen kuş beyinliler tecavüzü zina olarak görüp dışlayabilir...bu aslında bir vicdan meselesidir.
vicdanı olmayanda ben müslümanım demesin zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…