• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 günlük bebeğim bitlendi

Saçındaki beyazlıklar kabuklanma değil sirkeyse ayırt edebilirsiniz. Daha canlı ve diri dururlar. Tirnaklarınızla çıtlatın ses geliyorsa onlar sirkedir maalesef ve bit olur. Tek tek temizleyin saçından.
Küçük küçük nokta kadar beyazlıklar var saçında tırnaklarımla ezdim ses gelmedi tek tek temizledim yinede var saç derisi mi kabuklanıyor sirke mi bilemiyorum pazartesi dr a soracağım

Bence bu durumda saçı 0 kesmek en mantıklı çözüm olur. Yine de doktora sorun ama saçları gür demişsiniz bu durumda ilaç da kullanamadığinız için temizlemesi zor olur. Bitlerin bebeğimi ısırmasındansa saç derisinin biraz tahriş olmasını tercih ederim.
Ben çok doğru bulmasam da dini sebeplerden veya bebeğin saçı gür çıksın diye ilk hafta bebegin saçını kazıtan insan sayısı bir hayli fazla.
Bence bu durumda saçı 0 kesmek en mantıklı çözüm olur. Yine de doktora sorun ama saçları gür demişsiniz bu durumda ilaç da kullanamadığinız için temizlemesi zor olur. Bitlerin bebeğimi ısırmasındansa saç derisinin biraz tahriş olmasını tercih ederim.
Ben çok doğru bulmasam da dini sebeplerden veya bebeğin saçı gür çıksın diye ilk hafta bebegin saçını kazıtan insan sayısı bir hayli fazla.
Dr a ve sağlık ocağına göstericem baksınlar saçını kestir derlerse kestiririm önemli olan bebeğimin sağlığı

Saçında hiç bit yoktu beyaz beyaz nokta kadar bişiler var sirke mi saç derisimi bilmiyorum bu durum beni korkutuyor açıkçası
Sirke saçta beyaz duruyor ama elinizr alınca anlarsınız kuyruk kısmı beyaz baş kısmı yine siyah

Fotoğraf demişsiniz atar mısınız

Fotoğraf demişsiniz atar mısınız
Çok belli olmuyor öldürdüm saçında değildi bu battaniyesin de vardı
IMG_4183.webp

Eğer saçlarındakinin sirke olduğundan eminseniz onları temizlemeniz şart.
Sizde kendi yastığınıza falan biberiye ve okaliptüs yağını damlatın. Bebeğe zararı olur mu onların bilmiyorum yastığa damlatınca. Bizde de olmuştu kızımda ve bende bu şekilde fayda gördük. ama kızım 3 yaşındaydı o zaman ve saçları çok gür

Eğer saçlarındakinin sirke olduğundan eminseniz onları temizlemeniz şart.
Sizde kendi yastığınıza falan biberiye ve okaliptüs yağını damlatın. Bebeğe zararı olur mu onların bilmiyorum yastığa damlatınca. Bizde de olmuştu kızımda ve bende bu şekilde fayda gördük. ama kızım 3 yaşındaydı o zaman ve saçları çok gür
Teşekkür ederim önerileriniz için peki kızınızın saçındaki sirkelerin boyutu nasıldı bende ve eşim de bit yok sirke de yok gelen gidenlerden bulaştı sanırım öyle çok kişi de gelmedi kimseyi kabul etmedik zaten gelenlerde dayı teyze hala yiğen ve bebeğimin başın da da hiç yok sadece o beyaz şeyler var onlarda nokta kadar sirkeye internetten baktım onun gibide değil dr a da göstercem inşallah bit değildir bebeğim daha çok küçük

Kendinizi ilaçlayın çünkü bebekte üst üste gördüyseniz size bulaşmış olma ihtimali çok yüksek
Saçlarımı iyice kontrol ettim bit yok olsa kaşınırdım sirkeye benzer kepek gibi şeyler de yok birde ilaçlasam emziriyorum sorun olur mu süte geçer mi

Çok belli olmuyor öldürdüm saçında değildi bu battaniyesin de vardı
Eki Görüntüle 3674556
Pire gibi bence. Bizim köye gittiğimizde görürdük. Isırma olunca yakın küçük bir kaç noktalar kızarırdı ve kaşınırdı .var mı sizde yada bebeginizde kaşıntı kızarık noktalar. Birde evde yada bahçede hayvan varmı beslediğiniz.

Pire gibi bence. Bizim köye gittiğimizde görürdük. Isırma olunca yakın küçük bir kaç noktalar kızarırdı ve kaşınırdı .var mı sizde yada bebeginizde kaşıntı kızarık noktalar. Birde evde yada bahçede hayvan varmı beslediğiniz.
Bacağım da vardı 3 4 tane nokta gibi kızarıklık birde zor öldü sizce pire zor mu ölür birde nasıl gider bu pire evin her yerini yıkadım annemler kuzenim kedi besliyor 4 5 tane onlardan gelmiş olabilir bebeğimi ısırmış olsa zarar verir mi 😐

Saçlarımı iyice kontrol ettim bit yok olsa kaşınırdım sirkeye benzer kepek gibi şeyler de yok birde ilaçlasam emziriyorum sorun olur mu süte geçer mi
Aman doktora sormadan bişey yapmayın. O ilaçlar çok kimyasal zararli olur . Saci bile boyamayin diyorlar siz kendinizi danışmadan birine yapmayın

Bacağım da vardı 3 4 tane nokta gibi kızarıklık birde zor öldü sizce pire zor mu ölür birde nasıl gider bu pire evin her yerini yıkadım annemler kuzenim kedi besliyor 4 5 tane onlardan gelmiş olabilir bebeğimi ısırmış olsa zarar verir mi 😐
En fazla kaşıntı olur birşey olmaz biz küçükken 3 ay kalırdık köyde bütün bacagimiz nokta nokta oluyordu kırmızı öyle İstanbul'a dönerdik. . Evet zor ölür tek öldürme yolu iki tırnak arasında çıtlatmak. Ben kedi beslemistim pireliydi biliyorduk. Evden kaçtı onun pireleri bize gelmeye başlamıştı hayvan varken hayvana geliyordu demek. Evi hergun camasirsuyu yüzey temizleyici sirkeyle sildim Süpürge yaptım hergun dip bucak. 1 aydan sonra görmemeye başladım.

Back
X