18.02.2013 dönüm noktası olsun mu

kızlar bide regl döneminde şişlik oluyo ya onu hissedebiliyomuyuz yanii benim bildiginiz elime geliyo yanlarımda fazlalıklar :s bende yoktu normalde gecen hafta dıyetı bozdum 2 gunde 1 kılo aldım sonra tekrar dıyete basladım attım o 1 kıloyu bu arada hastada oldum ama elime fazlalıklar gelıyo dedıgım gıbı pırtlıyo yaglarım yanımdan bunun sebebi hastalık şişligimidir bu kadar belli olurmu yardımcı olurmusunuz lutfen valla moralm sıfır.

merhabalar

ben de pazartesi başladım kendi programıma.. bu tesadüfle aranıza katılmak isterim

ben de 1 ay kadar Dukan yaptım yaklaşık 9 kilo verdim fakat eşim desteklemediği için bırakmak zorunda kaldım daha öncede yapıp 4,5 kilo vermiştim yani Dukanla toplamda 13.5 kilo verdim.. Benim çok çok beğendiğim kendimle özleştirdiğim ve yapabildiğim tek diyet eşim istemediği için yapamıyorum. bi ara eşimden gizle yapayım dedim ama bu seferde sınırsız yiyemediğim için kaçamaklarım olmaya başladı en sonunda bıraktım.. yoruldum.. şimdi başka bir yönteme başladım pazartesi günü işte.. onu da yazayım birazdan, günlüğümden kopyalayım da

.

bundan iki yıl evvel aldığım kararı bugün yine almış olmak beni hem üzdü şu anki halimle o kararı uygulayamamışım haliyle hem de bu sefer eskisi gibi olmayacak diyerek azmetmeme sebep oldu.. tek farkı bu seneki kararımda müsli yok ve 102,0 kilo ile başlıyorum.. Bu kiloya da Dukan'la düştüm zaten ama Dukan yapamıyorum kocam istemiyo ben de akşam 5 ten sonra yemek yemeyerek zayıflama kararı aldım bu pazartesi günü.. henüz tam adapte olmamama rağmen 102,4 ten 102,0 a düştüm. günde 200 gram ayda 6 kg eder.. Bence gayet iyi Allah daim etsin inşallah

sabah çeyrek çavdar ekmeğine domates peynir koyup malesef 1 bardak l.kola ile yiyorum.

ara öğünde ya bir elma ve kuru kayısı ve 2 ad. kepekli biskuvi ya da 1 parça peynir 5 sunta (eti form yani ) ya da 1 galeta yanında yeşilçay içiyorum.

öğlenim planlı:

pazartesi: çorba + patates salatası

salı: pilav (bulgur veya pirinç farketmez yarım pors.) + salata

çarşamba: fırına patatesli tavuk + salata

perşembe: Makarna ya da menemen + Salata

cuma: işyerinde özel yemek yapılıyoru mesela bu hafta pizza yapılacak yine küçük bir pors. ondan yiyeceğim. her cuma yemekte ertesi haftanın yemeği kararlaştırılıyor.

ara öğün: sabahki ara öğün gibi birini sabah yediysem diğerini öğleden sonra 15:30 civarında yiyorum.

akşam: saat 5te iş yerinden çıkmadan eğer akşamdan yemek getirdiysem onu yiyorum getirmediysem de nestle nesquik kahvaltılık gevreğim var onu yemeği planlıyorum (karşılaştırdım k-flakes ile çok kalori farkı yok pors. da 190 kcal civarı)

sonra final! evde hiçbirşey yememem lazım ama ben eşime yemek yaparken tırtıklıyorum çokça

bugün de yemeğe misafirim var azcık tavuk azcık da çorba yicem akşama o yüzden öğleden sonraki ara öğünlerimi kaldırdım bugünlük

bu ka

aramıza hoş geldin :)senide tebrik ediyorum buradaki herkes çok azimli ve hepberaber çok daha güçleniyoruz umrım bende senin gibi veririm 18kg fazlada

bayanlar ben yine cikmak zorundayim saat 17.45 burada artik paydos zamani yarin menumu tam haliyle yazarim kendinize iyi bakin bana gore oglen size gore sabah gorusuruz hepinizi optum

valla hastalıktan olduğunu sanmıyorum canım ya sen yine kilo alıyorsun yada tuzlu yiyorsun ödem topluyor vücudun değişik geldi bana

Slm kizlar biraz gec oldu giremedim
Hemen menu mu yazayim

Sabah 1 bardak suyla basladim
1 sekersiz cay
1 dilim light ekmegimin ustune peynir ve 3 ince dilim sucuk koyup tost gibi yaptim
Bi kac parca domates
Biraz yumurta
1 cay kasigi kayisi receli

Ara da 1 ayran

Oglen

Yairim durum doner
Yarim bardak kola

Ara biraz kuru dut

Aksam
Kalan doner ve 2 kasik fasulye yemegi

Gun boyu bol su ictim yatana kadar da devam

Bi fincan tek sekerli kahve icicem

Spor olarak da sabah 30 dak yurudum aksam 50 dak plates

Hepsi bu

Kizlar bi de bisey diyecegim
Misir,ekmek,makarna,pilav,corba,manti,kisir,cigkofte gibi yicekler in tumu karbonhidrattir,bundan dolayi sadece birini tercih edin ogunlerde
Ayrica hazir meyve suyunu asla tuketmeyin cunku direk yag yapiyor onun yerine taze sıkılms icin

bence normal geldi. domates falan da yeseniz aslında:44:
evet ben hissediyorum. pantolonumdan göbeğim pırtlıyor vücut su topluyorya belki onunda verdiği şişlik olabilir
merhabalar

ben de pazartesi başladım kendi programıma.. bu tesadüfle aranıza katılmak isterim

merhaba hoşgeldin aramıza
kola biraz belli etmiş kendini orda
teşekkürleri bilgiler için..

Selamlar kızlar. Pazar günü tartılıp kilolarımızı yazmaya hazırsınız dimi? daha var ama motive için soruyorumm
Ben akşam yemeği olarak 1 tabak etli nohut yemeği, bol salata (yağsız), 2 dilim kepek ekmeği yedim.
kepek ekmeği susatırmı kızlar ? akşama kadar su içemiyorum yemekten sonra nerdeyse 1.5 litre su içiyorum.
midem genişlermi böyle:18::18:

herkese merhabalar
dunku menumu size yaziyorum
sabah : 1ad lavas - 1 yumurta - yesillik - peynir
ara : kefir
ogle : 1/2 ks. mercimek corba - 3yk. bulgur pilav - mini salata
ara : muz
aksam :1p. pilav ustu tavuk - ayran - salata
su : 3 lt
spor : maaalesef

kizlar aksamlari keske biri yanimda olsada durdursa beni yemesem pilav falan ama yiyecek kisitliligi beni boyle yapiyor.

Son düzenleme:
akşam giremedim yahu yemeğe misafirimiz vardı.

tabi akşam yemek de yedim doğal olarak dünkü menümü yazayım.

sabah çeyrek çavdar ekmeğine domates ve peynirli sandviç + l.cola

ara: 1 çilekli activia + çeyrek bayat simit (galeta yerine) + yeşilçay

öğlen: fırında patatesli tavuk + salata + 2 dilim eti form ekmek

ara: 2 kare bitter (arkadaş ikram etti) + 1 activia

akşam: 1 kase çorba + patatesli tavuk güveç + 1 kase cacık (ekmek ve pilav yemedim) + salata

ara: 2 ad kraker + 1 tutam kabak çekirdeği

ve malesef bu sabah +300

kesinlikle katılıyorum. o tür yemekleri ben öğlen öğünümde yiyorum onda da az yiyorum yarım pors. yanında yağsız yoğurt yerim genelde.. meyve suyu da tehlikeli.. hatta taze sıkılmışı bile içmemek lazım çünkü 1 bardak meyve suyunda yaklaşık 4-5 pors. meyve oluyo.. bu da çok aşırı bir şeker yüklemesi demek.. onun yerine o meyve porssiyonunun gün içine dağıtılması daha iyi

sofrada oturmamaya çalış.. kalk, internete gir hemen.. bişeyler oku seni azmettirecek (başarı öykülerini tavsiye ederim) bu işe yarayabilir. dün benim misafirim vardı ben mecbur oturdum da yine de pilav yemedim ama

.

sofrada oturmamaya çalış.. kalk, internete gir hemen.. bişeyler oku seni azmettirecek (başarı öykülerini tavsiye ederim) bu işe yarayabilir. dün benim misafirim vardı ben mecbur oturdum da yine de pilav yemedim ama

ah canim malesef oyle bir sansim yokki zaten yemekler disardan ne cikarsa onu yemek zorundayim. yemediklerim haric. evdede netim yok maalesef sadece ofiste girebiliyorum. oda 6 da bitiyor ama yemegi 6.30 da yiyoruz o zamana kadar okuduklarimi unutup yemege konsantre oluyorum

sevalcim biraz yediklerin fazla gibi geldi bana. bilmiyorum daha önce diyet yapmışsın tecrübelisin fakat ben bu kadarını normalde yemiyordum zaten.
light da olsa kola içilmemesi gerekiyor bence. Nacizane fikrimdi

şimdi sen beni eleştir
sabah sıcak limonlu su
kahvaltıda bir simit
öğlen canım istemiyor. ama atıştırayım bişeyler. ne atıştırsamki canım bşey istemediğinde fikirleriniz neler?

canım dün misafirle yedim gitti valla normalde 5 veya 6 dan sonra bişey yemiyorum zaten çok yediğim için +300 çıktım sabah

bence öğün atlama her öğününde bişeyler ye.. bu sefer öğlen de yemedim diye akşamı abartabilirsin

.

kızlar merhaba hepinizin menülerini taip ediyorum buraya okadar alıştımki işlerden fırsat oldukça giriyorum
yanlız bir konuda bişey söylemek istedim dediğiniz light ekmek kepekli ekmek ise yada kepek oranı fazla ise arada ya tam tahıllı ekmek yada beyaz ekmek yiyin çünkü kepekli ekmek sürekli yendiğinde kansızlık yapıyor zayıflıcaz diye de sağlıgımızı bozmayalım

SİNDİRİM SORUNLARINIZI AZALTMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT ETMELİSİNİZ
•Yemeğe başlarken İlk önce çiğ bir şey tüketirsek, diğer besinlere midede daha az yer kalır bu aynı zamanda bağırsakların çalışmasını da sağlar.
•Bir öğünde mideyi 1 lt.den fazla doldurmamak gerekir. Midenin hacmi,1-1,5 lt. civarındadır. Mide 2/3 den fazla doldurulursa gıdaların sindirimi zorlaşır.
•Fazla çeşit yemek de sindirimi zorlayan diğer bir faktördür. Bir öğünde salata dâhil üç çeşidi geçmemek gerekir.
•Sofradan hiçbir zaman sanki patlayacakmış hissi duyulmadan yemeğe son vermek gerekir, bu da hazımsızlık nedenidir.
•Yemek yenilen ortam temiz ve düzenli olması ise, sindirim salgıları üzerinde olumlu etkili sağlar.
•Vücut alışkın olduğu saatlerde, sindirim salgılarını daha iyi salgılar. Bu nedenle aynı saatlerde yemek yemeye özen gösterilmelidir.
•Yine stres ve yorgunluk halinde, sindirim salgıları düzensiz salgılanır.
•Sık aralarla yemek yemenizi öneriyoruz, yine de sindirimi zorlamamak için öğünler arasında 3 saat gibi bir süreye ihtiyaç olur.
•Fazla soğuk ve sıcak sindirim salgıların salgılanmasını zorlaştırır.
•Yemek sırasında içilen sıvılar mideyi şişirir ve yorar. Yine sıvılar midenin sindirim özsuyunu sulandırarak, etkisinin azalmasına neden olur, İçilen sıvının soğuk olması ise sindirim için gerekli ısıyı azaltacağından sindirimi zorlar. Suyu özellikle yemek sırasında değil de önce veya sonrasında tüketebilirsiniz.
•Sindirim şikâyetleri için çabuk yememeli, lokmalarınızı iyice çiğnemelisiniz Sindirim ağızda başlar, bu nedenle, gıdaları iyice çiğneyip sonra yutulmalıdır.
•Uyku sindirimi geciktirir, yemek yedikten sonra hemen yatmak doğru değildir. Gece yemekleri hafif olmalıdır. Çaresiz kalınırsa meyve, çorba gibi kolay sindirilebilen gıdalar yenilip içilmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…