sevalcim biraz yediklerin fazla gibi geldi bana. bilmiyorum daha önce diyet yapmışsın tecrübelisin fakat ben bu kadarını normalde yemiyordum zaten.
light da olsa kola içilmemesi gerekiyor bence. Nacizane fikrimdi
şimdi sen beni eleştir
sabah sıcak limonlu su
kahvaltıda bir simit
öğlen canım istemiyor. ama atıştırayım bişeyler. ne atıştırsamki canım bşey istemediğinde fikirleriniz neler?
herkese merhabalar
dunku menumu size yaziyorum
sabah : 1ad lavas - 1 yumurta - yesillik - peynir
ara : kefir
ogle : 1/2 ks. mercimek corba - 3yk. bulgur pilav - mini salata
ara : muz
aksam :1p. pilav ustu tavuk - ayran - salata
su : 3 lt
spor : maaalesef
kizlar aksamlari keske biri yanimda olsada durdursa beni yemesem pilav falan ama yiyecek kisitliligi beni boyle yapiyor.
arkadaşım senin akşam menün biaz ağır gibi sankine dersin ama tabi kaçta yediğinde önemli keşke sadece tavuk yeseymişsin süperrrrrrrrrr olurmuş
bazen akşamı abarttığım oluyor evetcanım dün misafirle yedim gitti valla normalde 5 veya 6 dan sonra bişey yemiyorumzaten çok yediğim için +300 çıktım sabah
bence öğün atlama her öğününde bişeyler ye.. bu sefer öğlen de yemedim diye akşamı abartabilirsin
.
doğru söylüyorsun dikkat edicem ben..kızlar merhaba hepinizin menülerini taip ediyorum buraya okadar alıştımki işlerden fırsat oldukça giriyorum
yanlız bir konuda bişey söylemek istedim dediğiniz light ekmek kepekli ekmek ise yada kepek oranı fazla ise arada ya tam tahıllı ekmek yada beyaz ekmek yiyin çünkü kepekli ekmek sürekli yendiğinde kansızlık yapıyor zayıflıcaz diye de sağlıgımızı bozmayalım
Değerli bilgilerin için teşekkür ederim. geçen sorduğum sorunun cevabı burda sanırım..SİNDİRİM SORUNLARINIZI AZALTMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT ETMELİSİNİZ
•Yemeğe başlarken İlk önce çiğ bir şey tüketirsek, diğer besinlere midede daha az yer kalır bu aynı zamanda bağırsakların çalışmasını da sağlar.
•Bir öğünde mideyi 1 lt.den fazla doldurmamak gerekir. Midenin hacmi,1-1,5 lt. civarındadır. Mide 2/3 den fazla doldurulursa gıdaların sindirimi zorlaşır.
•Fazla çeşit yemek de sindirimi zorlayan diğer bir faktördür. Bir öğünde salata dâhil üç çeşidi geçmemek gerekir.
•Sofradan hiçbir zaman sanki patlayacakmış hissi duyulmadan yemeğe son vermek gerekir, bu da hazımsızlık nedenidir.
•Yemek yenilen ortam temiz ve düzenli olması ise, sindirim salgıları üzerinde olumlu etkili sağlar.
•Vücut alışkın olduğu saatlerde, sindirim salgılarını daha iyi salgılar. Bu nedenle aynı saatlerde yemek yemeye özen gösterilmelidir.
•Yine stres ve yorgunluk halinde, sindirim salgıları düzensiz salgılanır.
•Sık aralarla yemek yemenizi öneriyoruz, yine de sindirimi zorlamamak için öğünler arasında 3 saat gibi bir süreye ihtiyaç olur.
•Fazla soğuk ve sıcak sindirim salgıların salgılanmasını zorlaştırır.
•Yemek sırasında içilen sıvılar mideyi şişirir ve yorar. Yine sıvılar midenin sindirim özsuyunu sulandırarak, etkisinin azalmasına neden olur, İçilen sıvının soğuk olması ise sindirim için gerekli ısıyı azaltacağından sindirimi zorlar. Suyu özellikle yemek sırasında değil de önce veya sonrasında tüketebilirsiniz.
•Sindirim şikâyetleri için çabuk yememeli, lokmalarınızı iyice çiğnemelisiniz Sindirim ağızda başlar, bu nedenle, gıdaları iyice çiğneyip sonra yutulmalıdır.
•Uyku sindirimi geciktirir, yemek yedikten sonra hemen yatmak doğru değildir. Gece yemekleri hafif olmalıdır. Çaresiz kalınırsa meyve, çorba gibi kolay sindirilebilen gıdalar yenilip içilmelidir.
bundan sonra süt içicem canım sağolALXFA EĞER CANIN hiç bişey istemiyorsa süt iç hem sağlıklı hem tok tutarbu arada sevale yaptığın yoruma katılıyorum sevallllllll şu kalori cetvelini kullanıyormusun yani bana günlük alman gereken kaloriyi alıyorsun gibi geldi eğer ihtiyacın altında kalori alınmazsa zayıflanmaz tatlım yani ara öğünlerin bile çok dolu dolu bişey daha kızma ama tamammı akşamları zaten metobolizma hızı düşüyor sen hem akşam yemeği yiyorsun hemde akşam yemeği sonrası ara öğün koyuyorsun yinede sen bilirsin
pazar diye düşündüm ama arkadaşlar arasında küçük bi oylama yapabiliriz.listeyi ben tutmuştum ama şimdi yemek yapıyorum o arada girip yazıyorum size.Pazartesiden pazartesiye mi tartılıcaz?
Liste tutulacak mı?
:44:
...............Boy......kilo......Hedef
bestr.......165......77,6....60
tugçekpln..163.....61,8....55
gezginbusra165....72.......60
pofu..........160....70......x
alxfa..........165....62......55
imseval........x......102.....x
pofucum hedefin ne?
sevalcim boy ve hedefini de belirtirmisin?
bikaçgün sonra tartılıyoruz pazar herkese uygunsa herkes pazar günü sabah tartılıyor ve buraya yazıyoruz
pazar diye düşündüm ama arkadaşlar arasında küçük bi oylama yapabiliriz.listeyi ben tutmuştum ama şimdi yemek yapıyorum o arada girip yazıyorum size.
akşam gelip yazarım listeyi seni de eklerim canım.
çok boş bırakıyoruz burayı kızlar
nerelerdesiniz ne işler yaparsınız yaşlar kaç tanışalım artık
ben güzel ülkemin en doğusundayım çalışıyorum 27 yaşındayım 20 aylık evliyim çocuğum yok.
sizler de kendinizi tanıtın hadi bakalım..
...............Boy......kilo......Hedef
bestr.......165......77,6....60
tugçekpln..163.....61,8....55
gezginbusra165....72.......60
pofu..........160....70......x
alxfa..........165....62......55
imseval........x......102.....x
pofucum hedefin ne?
sevalcim boy ve hedefini de belirtirmisin?
bikaçgün sonra tartılıyoruz pazar herkese uygunsa herkes pazar günü sabah tartılıyor ve buraya yazıyoruz
Pazartesiden pazartesiye mi tartılıcaz?
Liste tutulacak mı?
:44:
pardon şekerim yanlış yazmışımalxfa kiz benim boyum :169tartilma olayinda ben olacam ins. bulamiyorum ya koca ulkede tarti sinir oldum
çok güzel bir menün olmuşGünaydın fıstıklar
Dün giremediğim için ksra bakmayin,çok yoğun ve yorucu bi gün yaşadım
Yediklerimi özetlersem;
Sabah ve öğle kahvaltı tarzı yedim
Arada biraz dut yedim
Akşam 2 kaşık fasulye çorbası ve 1 kaşık et
Sonrası 2 ayran ( tansiyonum düştüğü için dün içmek zorunda kaldım)
Spor olarak zaten bol bol yürüdüm
Bu arada kızlar bn hedef kilomu bildirmiştim ilk hedefim 60
Yeni gelen arkadaşlar olmuş hoş gelmişler inşallah bu kilo sorunundan ebediyen kurtulcaz
Bnden şimdilik bu kadar herkese güzel bi gün diliyorum
18 i pazartesi yabenim oyum pazartesiden yana ama pazar da olsa tartılırım yine önemli değil ama benim kendi periyorum pazartesiden pazartesiye
ben de bi süre Vanda çalıştım sakıncası yoksa hangi ildesin acaba?
ben de 26 yaşındayım, adım seval. memurum, mersinde yaşıyorum şimdi aslen balıkesirliyim. 29 aylık evliyimçocuk yok hala kilodan sebep eğer 80lere falan düşersem denicez o zaman..
tartılma için tam bir saatte belirtirsen canım senin için de sorun olmaz bence
benim boy 169 hedef daha sonra değiştirebileceksem 81 i hedef koyuyorum çizelgemdeki gibi
ha bi de başlangıç kilom 102,4
102,0 çarşamba günü takıma girdiğim günkü kilomdu. pazartesi 102,4 tüm
kolaaaaaaaaaaaadünkü menümü de yazayım.. akşamları yazmak istiyorum ama tv karşısında uyuyup kalıyorum
sabah: çeyrek ekmeğe domates-biber-peynir ile sandviç + zencefilli limonlu çay
ara: 3-4 kuru kayısı + 2 kare bitter + 1 kepekli biskuvi + yeşilçay
öğlen: 1 pors. makarna + salata
ara: 5 ad. etiform + 1 kk peynir
akşam (saat 5te) : yarım pors makarna + yarım kk peynir + 1 bardak l.cola
saat 7 de de 1 bardak bitki çayı ile 3 ad kuru kayısı
va sabaaaah... 111,8 yani -500 geçen pazartesi 102,4 ile başladım bakalım pazartesiye kadar 1 kg ı tamamlayabilecek miyim?
:106:
bu sabah 1 adet haslanmıs yumurta
1kk beyaz peynır
2 dılım lıght ekmek
5 adet zeytın
3 4 catal salata ve sekersız cay la kahvaltımı kapatmış bulunuyorum
öglene nohut yada mercimek haşlıcam bundan sonra haşlama yicem herşeyimi yagsız tuzsuz. sanırım böle daha cok hosuma gidiyo cidden diyette oldugumu hissediyorum ve bozmamak icin nedenim oluyo :)
pardon şekerim yanlış yazmışım
kıskanıyorum uzun boylu kızları napim
çok güzel bir menün olmuştansiyon neden düştü acaba yediklerin az mı geliyorki?
pazartesi tartılıyormuşuz tamamdır
memnun oldum sevalcim bende memurum karstayım hemşeriyiz seninle
kolaaaaaaaaaaaa
ohh afiyetler olsun inşallah
selam kızlar.. bende sabah çeyrek simit yedim. dünden kalmıştı.
sıcak limonlu su içerek başladım güne.
öğlen 1 haşlanmış yumurta yedim.
şimdi elma 3 çeyrek elma yedim bi çeyreğini kocam yedi
1 bardak süt içitim.
akşama ne yemek yapsam şimdiden düşünüyorum.:44:
18 i pazartesi yabenim oyum pazartesiden yana ama pazar da olsa tartılırım yine önemli değil ama benim kendi periyorum pazartesiden pazartesiye
ben de bi süre Vanda çalıştım sakıncası yoksa hangi ildesin acaba?
ben de 26 yaşındayım, adım seval. memurum, mersinde yaşıyorum şimdi aslen balıkesirliyim. 29 aylık evliyimçocuk yok hala kilodan sebep eğer 80lere falan düşersem denicez o zaman..
tartılma için tam bir saatte belirtirsen canım senin için de sorun olmaz bence
benim boy 169 hedef daha sonra değiştirebileceksem 81 i hedef koyuyorum çizelgemdeki gibi
ha bi de başlangıç kilom 102,4
102,0 çarşamba günü takıma girdiğim günkü kilomdu. pazartesi 102,4 tüm
ö.m gönderdim sevalcim.aa ne güzelneresinden benim balıkesir-merkez.. bi de kola light kola ama.. işte onu çok zor bırakırım ben
.
Karatay'dan yeni forml: 2 n - Hrriyet SALIK -YAAM
benim biraz kafam karıştı 2 öğün mü yemeliyiz ki aceba :26:
.
alxfa haklısın burası çok boş kalıyor ben de izmirdeyim 25yaşında bir çocuk annesiyim özel sektörde çalışıyorum işler yoğun olunca ben olamıyorumama merak ediyorum hep burayı kızlar bu arada gezgin bursa arkadaşımıza yaptığım davet hepiniz için geçerli yolu izmire düşen olursa hepinizi beklerim rejimime pazartesi 78.1ile başlamıştım dün akşam itibariyle75.5 i gördüm bilginize
:) mesai bitti geldim eve bende. hafta sonu çalışmıyorum.. kendime hep şunu söylüyorum; KİLO almak çok kolay ama GRAM vermek bile çok zor. 1 günde 1 kilo alınıyor ama 100 gram için günlerce uğraştığımız oluyor. o yüzden bişey yerken hep bunu aklıma getiriyorum. yemekten korkar olucam yakında sanırım :104:kızlar akşam oldu hafta sonu geldi benim gibi hafta sonu çalışmayanlara iyi hafta sonları diliyorum (diyeti bozmayın haaaa)çalışanlarada kolay gelsin diyim pazartesi kilolarımızı yazıyoruz acayip heyecanlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?