18 aylik bebegi birakip okula gitmek

bir dönem zaten 14 hafta 4 hafta da devamsızlık kullansanız 2.5 ay yoksunuz araya yaz tatili girecek zaten o 2.5 ayda da arada gidip görürsünüz zaten haftanın her günü okul olmaz . büyüdükçe bitirmek daha zor olacak git bitir

2-3 aylık bebek için de anne yoksunluğu ciddi sıkıntılar oluşturuyor.
Özellikle ilk bir yıl çok kritik bir dönem,aklınızda bulunsun.

Ben mecbursaniz yapmanız taraftarıyım.seneye yaparsanız buyuyecek daha çok sizin yoklugunuzu farkedecek düzeyde olacak benim fikrim sonuçta cocuk geleceği için yapıyorsunuz.

Çocuğun geleceği için şuanlarını kaybetmeye değmez diye düşünürüm hep.

Uzman değilim, kırıcı olmak da istemem ama ben olsam bırakmazdım, başka bir çare bulmaya çalışırdım.

Neticede hayat belli olmuyor ne getirir ne götürür.
Belki siz de yıllar evvel okul bitirmeden çocuk sahibi olmayı hayal etmezdiniz ama olmuş işte.
O yüzden gelecek odaklı yaşamak her zaman mutlu etmez.
Başka seçenekler arayın derim fikrimce.

Çocuğu da götürün

Sonuçta üniversitede dersler 7/24 değil

Bakıcı bulun siz okulda iken baksın geri kalan zamanlarda sizinle olur babası da haftasonu sizi görmeye gelir

Bakıcı pahalı vs denilebilir de sizin yolda gidip geleceğiniz miktara yakın olur kısa süreli bakıcı

Hatta üni öğrencisi abla dahi bulabilirsiniz varsa okul öncesi sınıf öğretmenliği bölümü falan çok da iyi olur

Gidip okumali ve mezun olmalısın . Hic bir sey olmaz. Onun geleceği için sonuçta...

2-3 aylık bebek için de anne yoksunluğu ciddi sıkıntılar oluşturuyor.
Özellikle ilk bir yıl çok kritik bir dönem,aklınızda bulunsun.
Tabi ki ama anneye yapışık değil kim kucağına alsa onda duruyor annem diye tutturmaz mesela. Yoksa elbetteki bağlanma problemi oluşturur

O kadar mantıklı ve yapıcı bir çözüm bulmuşsunuz ki konu sahibi iki yönlü de sıkıntı yaşamayacak valla tebrikler:)) ben de kendimi konu sahibinin yerine koydum okulun da bitmesi lazım çocuktan da ayrı kalmamam lazım nasıl olabilir ki diye düşünüyordum yorumunuz üzerine geldi

Ya ne cok yazmissiniz hayat siralamalarini. Kendi de biliyor herhalde once okul sonra is sonra evlilik ve bebek. E bazen tersten oluyor ne yapalim ?
Ben de okurken doğum yaptim. Ve okula devam ettim. Ikinci oglumda annem tutturdu yazliga gidicem diye bakicisi da vardi!
Annemsiz guvenemedim bakiciya mecbur yolladim. 1 yasindaydi. Haftada 3 gun gördüm. Ucakla git gel su yolu yaptim Antalyayı.
Oglum tapiyor! Bana... Ne etkilenmesi ne olumsuzluğu.
Anneannesi yaninda . Annesi babasi haftasonu yaninda. Mecburum ya ne yapabilirim ?
Üniversiteye gidecek çocuğuma istedigi okul imkanini bu is ile sağlıyorum ben
Hastayim mukemmel annelere
Neymis cocugunu bir kere birakmis
E tebrikler. Harikaymış....
Git oku arkadaşım. Git oku...

Heee bir de dipnot
Kaptan kızıyım ben
Annem babamla sefere cikar 5 ay donmezdi
Geldiklerinde o bosluk dolar eksiklik kalmazdi
Ilgiye bagli bu
Istersen 24 saat yaninda kal tv seyrettir bos isler bunlar

Daha kucuk olsaydi olurdu simdi zorluk yasarsiniz bence. Benim kizda 1,5 yasinda ve bensiz gercekten durmuyor:)) oglanlar boyle degildi bu da bi degisik model:)) dogru mu degil mi bunun kararini sen vereceksin.. cocuk etkilenirmi? Ilk baslarda kesin zamanla alisabilir..ama 2 haftada 1 gormek bence az: (

İllaki yazılmıştır ama yine de gözden kaçtıysa diye belirtmek isterim. Çocuk, en fazla yaşı kadar gün annesiz kalabilir der uzmanlar. 1 yaşındaki bir bebek zorunlu hallerde 1 gece anneden uzak kalabilir. Ertelemeniz daha doğru olacaktır bebeğiniz için.

Denizcim, haftada 3 gün görmekle,
bebeği 10-15 günde bir görmek aynı şey değil.
Etkisi farklı olur.
Bir de sizin yazlığa gitmeden önce de çoçuğunuza bakıcı bakıyormuş yani ayrılığa idmanlıymış delikanlı.
Konu sahibi ise,bugüne kadar kendisinin baktığı bebeğini annesine bırakmak durumunda ve ayrılık süresi bebeğin ayına göre çok uzun.
Bir de önceki yorumlarımda da yazdım.
Sizin çocuğunuzu etkilemeyen bir durum bir başka çoçuğu az ya da çok etkileyebilir.
Bu etkiler bazen erken çocuklukta,bazen ergenlikte nadiren de yetişkinlikte ortaya çıkar.
Bazen bilinçaltına itilir,tetikleyen bir olay yaşandığında bilinçte hissedilir.
Hiç ortaya çıkmayadabilir.
Pek çok değişken,etki ve tepki sözkonusu.
Kısacası her çocuğun ve ailenin durumu,
kendine has,farklı dinamikler içerir ve kendi özelinde değerlendirilip, karar verilmelidir.

Ben gitmezdim birakip dayanamam sanirim simdiden ise nasil baslayacagim onu dusunuyorum

Tesekkur ederim , benim icin bir kadinin okumama yada calismama luksu yok , her kadin okumali , ise girmeli sonra evlenip cocuk yapmali
Eger bu siralama sasiyor ise o zaman onemli olan cocuktur , o cocuklar hicbirime sormuyor cunku dunyaya gelelim mi diye , biz karar verip doguruyorsak bakmayi da bilecegiz , bunun otesinde birsey olamaz
Insan doguruyoruz kedi yavrusu dogurmuyoruz ki kediler bile yavrulari buyuyunce birakiyorlar

bunun oluru ancak şöyle olur, okuduğunuz okul çok iyi bir top üniversitedir bölümün çok sağlamdır bitince bu krizde bile işe başlama garantin vardır bir şekilde satar bulur buluşturur çocuk ve babayla beraber o şehre gidersiniz.baba ya bebeğe bakar ya da herhangi bir işte çalışır zaten işi garanti değilmiş böylece aile birliği bozulmamış olur.şu an bu durumda çocuk orda baba orda anne orda hele hele bu kadar küçük çocukta olmamalı.

Planlamanızı daha doğru yaparsanız çocukların psikolojisini bozma ihtimaliniz azalır. Önce okulu bitirip sonra iş sahibi olup sonra evlenip sonra çocuk sahibi olmak gibi mesela..

Cok üzüldüm sizin adiniza.Ertelemeye karar verdim zaten
Ben su anda 40 yasindayim , annemi affedeli 10 sene oldu ama daha dun bana sen benden hrp nefret ettin dedi , ne kadar aci degil mi?
Lutfen cocugunuzu birakmayin , onun yeri sizin yaniniz , insan yetistiriyorsunuz , ruh sagligi yerinde bireyler icin anne şart ve en onemli kisi insan hayatinda

Bir de eski konunuzda eşinizin yurt dışı vs görevi olan güvenlik personeli olduğunu yazmışsınız

Şimdi de bebeğe evde akşam bakacak diyorsunuz

Hatta daha eski konulara baktım evinize temizliğe yardımcı vs aramışsınız

Bu profilde kuru ekmeğe muhtaç vs değilsiniz ki

Evet okulunuzu bitirin

Erteleniyorsa en azından eylül de devam edin ve bebeği kreşe verin

Bu dönem gideceğim diyorsanız da bakıcı bulun hatta kuzen vs varsa genç kız yanınızda onu da götürün hem ufku genişler hem siz okulda iken çocuk ile ilgilenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…