2-3 aylık bebek için de anne yoksunluğu ciddi sıkıntılar oluşturuyor.Çocuğun bir daha 18 aylık olmayacak, ama okul her zaman biter, para her zaman kazanılır. Annem hasta kardeşime bakıyor gelemez diyorsun çocukla nasıl ilgilenecek peki? Bırakabilirim diyorsan bir şekilde büyür tabi ki ama çok zor değil mi bırakmak yaa en çok senin kokuna ihtiyacı var. Maddiyat tabi önemli de içim cız etti benim. Bazen çocuğu bırakıp markete çıkıyorum geldiğimde babasıyla kapıyı açıyorlar ve bir saatte bile o kadar özlemiş oluyor ki çığlık atıyor resmen. Yani bak şu bile belki olurdu hani 2-3 aylık bebek olsa diyeceğim ki emmiyorsa bir de tam her şeyin bilincinde olmaz belki bırakılır. Ama bir buçuk yaş aynı zamanda tam anneye yapıştığı, anne-baba rollerini öğrenmeye başladığı bir dönem.
Gidip okumali ve mezun olmalısın . Hic bir sey olmaz. Onun geleceği için sonuçta...Herkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
Tabi ki ama anneye yapışık değil kim kucağına alsa onda duruyor annem diye tutturmaz mesela. Yoksa elbetteki bağlanma problemi oluşturur2-3 aylık bebek için de anne yoksunluğu ciddi sıkıntılar oluşturuyor.
Özellikle ilk bir yıl çok kritik bir dönem,aklınızda bulunsun.
O kadar mantıklı ve yapıcı bir çözüm bulmuşsunuz ki konu sahibi iki yönlü de sıkıntı yaşamayacak valla tebrikler:)) ben de kendimi konu sahibinin yerine koydum okulun da bitmesi lazım çocuktan da ayrı kalmamam lazım nasıl olabilir ki diye düşünüyordum yorumunuz üzerine geldiÇocuğu da götürün
Sonuçta üniversitede dersler 7/24 değil
Bakıcı bulun siz okulda iken baksın geri kalan zamanlarda sizinle olur babası da haftasonu sizi görmeye gelir
Bakıcı pahalı vs denilebilir de sizin yolda gidip geleceğiniz miktara yakın olur kısa süreli bakıcı
Hatta üni öğrencisi abla dahi bulabilirsiniz varsa okul öncesi sınıf öğretmenliği bölümü falan çok da iyi olur
Belediyelerin kreşleri var, acaba bir kere araştırdınız mı, işinize nasıl geliyorsa o tabi.Krese vermek icin para gerekli degil mi? Herkes sizin kadar zengin hayatlara sahip degil
Denizcim, haftada 3 gün görmekle,Ya ne cok yazmissiniz hayat siralamalarini. Kendi de biliyor herhalde once okul sonra is sonra evlilik ve bebek. E bazen tersten oluyor ne yapalim ?
Ben de okurken doğum yaptim. Ve okula devam ettim. Ikinci oglumda annem tutturdu yazliga gidicem diye bakicisi da vardi!
Annemsiz guvenemedim bakiciya mecbur yolladim. 1 yasindaydi. Haftada 3 gun gördüm. Ucakla git gel su yolu yaptim Antalyayı.
Oglum tapiyor! Bana... Ne etkilenmesi ne olumsuzluğu.
Anneannesi yaninda . Annesi babasi haftasonu yaninda. Mecburum ya ne yapabilirim ?
Üniversiteye gidecek çocuğuma istedigi okul imkanini bu is ile sağlıyorum ben
Hastayim mukemmel annelere
Neymis cocugunu bir kere birakmis
E tebrikler. Harikaymış....
Git oku arkadaşım. Git oku...
Heee bir de dipnot
Kaptan kızıyım ben
Annem babamla sefere cikar 5 ay donmezdi
Geldiklerinde o bosluk dolar eksiklik kalmazdi
Ilgiye bagli bu
Istersen 24 saat yaninda kal tv seyrettir bos isler bunlar
konu basinda 1 yil olan sure konunun 8. sayfasinda nasil bir kac ay oluverdi?
konu basinda haftada bir veya iki haftada bir olan gelip gitme nasil haftada bir 3 gun oluverdi?
ki bu hesaplarda hic hastalik, sinav donemi, tez donemi vs yok, her sey sut liman haliyla bu sekilde.
konu basinda yine baba aksam bakacak denmedi, veya babanin calisma sartlarindan bahsedilmedi,
hatta ben ilk veya ikinci yorumumda babayi da haftasonu gorecek sekilde bir yorum yazdim, o zaman da yok babasi her gun gelip alacak evde bakacak demediniz konu sahibi.
neyse konunun su anki haliyle bile bence oluru yoktur, ki burada kadinlar calissin/okusun diye en cok yazan kisilerden biriyim, iki cocugum var ikisi de 2 yasinda krese basladi.
Ancak calisip aksamlari cocugu gormekle haftada bir gormek arasinda cok buyuk fark vardir.
Ve de ileriki ihtiyaclarini karsilayamicam diyorsunuz ve bundan endise duyuyorsunuz. Herkesin demeye calistigi sey, su anki ihtiyaclarini karsilamadiktan sonra ileriki ihtiyaclarini dusunmenin aslinda cok mantikli olmadigi. Bakin uzman arkadasimiz da yazdi, su anki ihtiyaclari cok daha elzem diye. YineMilana22 nin yorumu cok onemli burada, cunku kendisini hep kadinlar calismali/ okumali derken gordum ben bu forumda.
Ben su anda 40 yasindayim , annemi affedeli 10 sene oldu ama daha dun bana sen benden hrp nefret ettin dedi , ne kadar aci degil mi?Cok üzüldüm sizin adiniza.Ertelemeye karar verdim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?