18 yaşındayım,daha iki kişiyle bile çıkmadım

ben zaten su cikma kelimesinden hic hoslanmiyorum... dogru, biriyle cikmak daha cok tecrübe edinmek gibi geliyor olabilir, ne bileyim biriyle cikiyorum demek bana cok tuhaf geliyor...cok geri kafali olabilirim bilemiyorum,

haklisiniz aramadigimiz zaman cikiyor. kendi dusuncem demissiniz saygi duyarim. ama ben yine de ask gibi guzel bi duygunun heyecanini eger firsat varsa o yaslarda yasamanin guzelligine inaniyorum. o nedenle de 18 yasinda boyle bi eksiklik hisseden birinin bunu dile getirmesini yadirgamiyorum. her insanin begenilme, onaylanma ihtiyaci var. hele ki o yaslarda..

bgenilme onaylanma duygusu baska, o yasta karsina biri cikarsa ask yasamasi baska....
ben sirf öylesine böylesine lay lay lom niyetine sevgilim var diyebilmek icin biriyle "cikmayi" sevgili edinmeyi dogru bulmuyorum, belirtmistim de, aksi halde asik olacagi biri cikarsa karsisina zaten buna engel olamaz ve yasar

ben zaten su cikma kelimesinden hic hoslanmiyorum... dogru, biriyle cikmak daha cok tecrübe edinmek gibi geliyor olabilir, ne bileyim biriyle cikiyorum demek bana cok tuhaf geliyor...cok geri kafali olabilirim bilemiyorum,

bence de ben de sevmiyorum o kelimeyi. geri kafalılık değil herkesin kendi düşüncesi var saygı duymamız lazım. ama bir arkadaşımız söylemiş 18 yaşında böyle şeyler istemesi normal tabii.. hayatımızın en güzel yılları diye nitelendirilen yıllarda insan yanında sevdiğinin olmasını istiyor. herkeste olunca kendisinin olmayınca eksiklik hissetmesi de normal. ben de 18 yaşındayım ve 2-3 senedir sevgilim yok. durumumdan memnun muyum? kısmen. neden? çünkü şu an sevdiğim biri var ama platonik gibi ve kendisi benden bayağı büyük. aklım başkasındayken de başkasıyla çıkıp ne kendime ihanet ederim ne de karşımdakini salak yerine koyarım. ama sevmediğim zamanlarda hoşlandığım biriyle çıkabilirim illa onunla ciddi düşünmek zorunda değilim. hoşlanıyorsam çıkarım neden olmasın.. belki de dediğim gibi hatayı her çıktığımızla ciddi düşünme isteği yüzünden yapıyoruz. oluruna bırakalım, biraz eğlenmek lazım.. eğlenmek derken hafife almak değil demek istediğim. öyle yani :)

Son düzenleme:

Normal tabii ki de... Platonik sevgiler insanin hayatinda herseyi biraz daha zorlastirir sanirim, allah kolaylik versin... zaten birini severken baskasiyla birseyler yasamak dogru birsey degil insan kendine deger vermedigini gösteriyor bir sekilde ve dedigin gibi en cok ta kendine ihanet ediyor....dogru olabilir, her ciktigin kisiyle hemen ciddi düsüncelere dalmamal lazim belkide.... neyse ki ayri düsüncelere sahip insanlariz, herkes istedigi gibi yasayabilir, hayat sana ne veriyorsa onu öyle kabul edip yasamak lazim, dertlenmek skilmak herseyi daha da zorlastiriyor maalesef vede insani yipratiyor .... hayatin tadini cikartmak lazim

aynen haklısın, ben şu an başka erkeklerin yüzüne bakmakta bile zorlanıyorum inanır mısın kendimi kötü hissediyorum. belki de benimki hayranlık aşk karışımı bir şey, garip bir şey ama dengemi tamamen bozdu :)

Sevdigin kisi biliyormu ona olan hislerini? Peki arada ki yas farki ne kadar?
Iste böyle hüzün yasanildigi zamanda ben cok üzülüyorum özellikle senin gibi daha yasi kücük olanlara
o yasta ask acisi cekiyorsun dengen bozuluyor, bütün dikkatin dagiliyor, halbuki tam aksi olsa cok daha farkli olabilir senin icin hersey, üzme kendini

arkadaşım sendeki de nasıl bi arayıştır anlamadım yani,mart ayı da geçti ama aşık olunacak kızda aranan özellikler,18 yaşındayım kimseyle çıkmadım gibi konuları peşpeşe açtığına göre zordasın galiba:86:

hayır bilmiyor, varlığımdan bile haberdar olmayabilir ama haberdar sanırım sekreteri bana görüşme ayarlayacak en yakın zamanda kendisi de istanbula gelsin. aslında ben kariyerim, yapmak istediğim iş için onu çok örnek alıyorum, kişiliği falan da beni çok etkiledi açıkçası, başarıları vs.. hayatını araştırdığım zaman sevdiği kitaplar, ilgi alanları falan sanki ruh eşim. kendisi demiş bir kere evlendim ayrıldım bu bir kısmet işi ama doğru insan gelirse neden olmasın diye. yaş farkını hiç sorma bile :) telefon numarası var istersem arar derdimi anlatırım çözüm isterim onun işi bu zaten. ulaşmak kolay aslında. ama ben gözümde büyüttüm sanırım. öyle resimlerine bakıyorum araştırıyorum demeçlerini falan okuyorum. tanınmış biri ama ünlü biri değil yaptığı iş sayesinde yani sektöründe tanınmış. yaş farkına gelince; bana göre normal şahsen ben genelde kendimden bayağı büyüklerden hoşlanırım hep. belki de o yüzden okulda hiç kendimi yakın hissettiğim birilerini göremedim. normal arkadaş dışında. yaşıtlarımda aradığımı bulamadım pek.. çıktığım 2-3 kişi de belki gençlik heyecanı, hoşlanmanın verdiği coşku falan.
ve haklısın, dengem bozuldu.. bir gün o kadar sinirim bozuktu ki böyle aklıma gelince de çok kötü hissettim kendimi o gün 2 kilo vermiştim sıkıntıdan başka etkenler de vardı. ama ben üzmüyorum kendimi o kadar çünkü onunla konuşup düşüncelerimi fikirlerimi anlatmayı çok isterim, çok değerli biri benim için. zaten kendisi de attığım maili sağ olsun okumuş ilgilenmiş. tek sıkıntım beni çocuk diye görebilir, ki görecek de :) ama üzülmüyorum ben normal hayatıma okula derslere hobilerime gündeme falan dikkatim tam. aynı anda sorun olmuyor. aşk değil diyeceksin belki ama hayatımda ilk defa böyle hissediyorum. sesini duyunca bile nasıl heyecanlanıyorum. ama aşk konularında kendimi yıpratmayacak kadar mantıklıyım bu konularda çok dikkatli davranıyorum, üzülmek yersiz geliyor bana. her şeyin farkında olmak ve aşkın/başka bir şeyin verdiği o körlüğe kapılmamak beni güçlü yapıyor açıkçası.
neyse çok uzattım, ilgilendiğin için teşekkür ederim:)

Son düzenleme:
Daha iki kişiyle bile çıkmadın?

Enteresan .Neden 3 değil 1 değil de 2 ?

Birkaç yıl sonra Amerikan filmlerindeki gibi "14 yaşıma geldim ve hala bakireyim; utancımdan ölüyorum((((((((" diye dertlenecekler.

Üzülme sen bu azim ve istekle 2 seneye kalmaz açığı kapatırsın yavrucuğum.

canım benim bu bi kayıp değil.ee bu işler ite kaka da olmazkendiliğinden gelişir herşey
bi bakarsın ki ne zaman tanıştık da sevgili olduk dersiniz.
ayrıca senin önceliğin okulun ve mesleğin odaklı olmalı canım.sen hiç kafana takma hiç ama hiç de geç değil üzülme

Çok geç kalmışsın canım ya.
18 yaşındasın ama daha 2 kişiyle bile çıkmamışsın
3-5 tane olmalıydı şimdiye.

Başın göğe erecek ya.

Anlattigin icin tesekkürler ama durum cok zor görünüyor vede karisik...
Yani hem yasca cok büyük, hem taninmis biri...
Piskolog falan mi?
Acaba sen onu örnek olarak aldigin icin hayranlik duyuyor olabilirmisin?
Veya o yüzden mi bir sevgi olustu icinde?
Valla ne diyeyim bilmiyorum ki... bos ver desem olmaz git acil desem olmaz sanirim,
Hakkinda hayirlisi olsun, ne görüsmesi bu, is mi?!

valla nasıl anlatsam bilmiyorum ki.. :) hayır psikolog değil bu arada. örnek alıyorum, hayranlık duyuyorum hem başarılarına hem kişiliğine.. konuşmaları, yaptıkları şeyler çok mantıklı.. dört dörtlük bir insan benim gözümde. benim için yaşı sorun değil keşke onun için de olmasa ama beni çocuk gibi görmesinden korkuyorum, korkum ciddiye alınmama korkusu. beni dinlerken beni "üniversiteli genç kız" olarak dinlemesin. hayır iş görüşmesi değil ama ben ileride onun yaptığı mesleği yapmak istediğim için şimdiden görüşmek istedim, bilgi almak; bazı şeylerden bahsetmek.. attığım maili de dikkate aldı ki sekreteri bana görüşme ayarlayacağını söyledi çünkü ben mailimde görüşme isteği gibi bir şey belirtmemiştim:) neyse hayırlısı, şimdilik tek önceliğim tanışıp düşüncelerimi ve çözüm önerilerimi paylaşmak kim bilir belki ileride gerçekten de yardımcı olur bana onun gibi bir insanı yakından tanımayı çok isterdim.

Iyi hadi bakalim ozaman hakkinda hayirlisi ne ise o olsun derim,
bu arada Üniversite ve sonra is hayatinda da basarilar dilerim,
belkide hic tahmin etmedigi gibi olur hersey, ve seni cocuk gibi görmez

heyy gidi dünya

bi tarafta 27yaşında hayatıma giren 2.kişiyle evlenmek üzere olan ve bundan çok mutlu olan ben, diğer tarafta daha 18 yaşında olup daha 2 kişiyle çıkamadığı için hayıflanan hemcinsim:82:

çok kişiyle çıkmanın popülarite olarak görüldüğü bu yaş aralığı , ilerde "keşke daha mantıklı seçimler yapsaydım" a dönüyor malesef. bence aşk çok güzel bişey, gerçekten kalbiniz çarpıyorsa sonuna kadar yaşayın, ama aksi durum sözkonusuysa gereksiz hırslara kapılıp yanlış tercihler yapmayın

Iyi hadi bakalim ozaman hakkinda hayirlisi ne ise o olsun derim,
bu arada Üniversite ve sonra is hayatinda da basarilar dilerim,
belkide hic tahmin etmedigin gibi olur hersey, ve seni cocuk gibi görmez

çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için :) bakalım ne olacak..

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşa çok agresif cevaplar gelmiş. Elbette kimse çok kişiyle çıkmayı ya da sürekli erkek arkadaş sahibi olmayı marifet olarak görmüyor. Benim kendi düşüncem bir insanın ne kadar çok tecrübesi olursa ileride evlendiğinde ilişkide nasıl, ne şekilde davranacağını daha iyi kavrar. Ayrıca 18 yaşında bir insanın erkek arkadaş istemesi ve olan arkadaşlarına özenmesi çok doğal. Kuşak ve yetiştirilme tarzından kaynaklanarak ters bir üslupla yazılan cevapların küçümseme niyetli olmadığını umut ediyorum. Yoksa kimse erkek arkadaşı yok diye kendini eksik falan hissetmiyor ki. Arkadaşlarımın varken benim neden yok, benim neden olmadı sizce bu böyle mi olmalı mıdır vs diye fikir sormuş arkadaşımız sadece.. Yaşı büyük olan arkadaşlar daha sakin bir üslupla yaklaşırsa daha faydalı tavsiyeler gelir diye düşünüyorum :)

Son düzenleme:
ben böyle düşünmüyorum. yani nekadar çok kişiyle çıkarsan o kadar hayat ve ilişki tecrübesi yada nekadar az okadar masumiyet diye bi kalıp yargı yok benim için.

zaten 14-20 yaş aralığındaki ilişkilerin %80lik bi kısmı en güzel kıyafetlerimizi seçip saçımızı en yakışanından tarayıp elele kolkola cafelerde sahillerde gezmekten oluşuyor, yani hayat gayesi henüz tam oturmamış tek sıkıntımızın "yarın ne giysem, buse'nin elbisesinden bende almalıyım" gibi şeyler olduğu bi yaş aralığı. (herkes için geçerli değil, %80 diyorum)
buyüzden bu yaş döneminde kalbimiz güm güm atmadan sırf özenerek yaşadığımız ilişkiler bizi çokta tecrübe etmez diye düşünüyorum. sırf çevremdekilerin bi ilişkisi var benimde olmalı diye yola çıkarsak kalp kırıklıklarıyla başbaşa kalabiliriz.
tabi bu demek değilki "rahibe hayatı" yaşayın. sadece siz istediğiniz için yaşayın aşkı doya doya, aşk olmuş olsun diye yaşanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…