- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
- 498
ben böyle düşünmüyorum. yani nekadar çok kişiyle çıkarsan o kadar hayat ve ilişki tecrübesi yada nekadar az okadar masumiyet diye bi kalıp yargı yok benim için.
zaten 14-20 yaş aralığındaki ilişkilerin %80lik bi kısmı en güzel kıyafetlerimizi seçip saçımızı en yakışanından tarayıp elele kolkola cafelerde sahillerde gezmekten oluşuyor, yani hayat gayesi henüz tam oturmamış tek sıkıntımızın "yarın ne giysem, buse'nin elbisesinden bende almalıyım" gibi şeyler olduğu bi yaş aralığı. (herkes için geçerli değil, %80 diyorum)
buyüzden bu yaş döneminde kalbimiz güm güm atmadan sırf özenerek yaşadığımız ilişkiler bizi çokta tecrübe etmez diye düşünüyorum. sırf çevremdekilerin bi ilişkisi var benimde olmalı diye yola çıkarsak kalp kırıklıklarıyla başbaşa kalabiliriz.
tabi bu demek değilki "rahibe hayatı" yaşayın. sadece siz istediğiniz için yaşayın aşkı doya doya, aşk olmuş olsun diye yaşanmaz
Dert etme bu kadar, acelen ne, arkadaslarin yapiyorsa yapsin
Sitedeki konulari oku bakalim, beraberlik bu kadar kolay bisimi diye.
Laylaylom iliski istiyorsan, bi kac sene sonra dogru kisiyi bulduktan sonra pisman olursun.
Ben senin yasindayken, disarda daha top oynuyordum:90:
bu yaşıma kadar hiç böyle bi şeyi dert edinmemiştim. çünkü kimseden hoşlanmamıştım..
ama şu an hoşlandığım birisi var ve onunla çıkmak istiyorum tabi ki
yorumlari okumadim ama sirf konuyu acan kisinin ilk mesajini okudum,
benim ilk sevgilim 26 yasinda oldu ve ciddi bir iliskiydi, hadi olmadi, olmadigida cok iyi oldu ama o yasima kadar kimse olmamisti, sen daha 18 yasindasin ve iki kisiyle daha cikmadim diye dertleniyorsun, hey allahim yarabbim bu genclik nereye gidiyor demekten alamiyorum kendimi kimse kusura bakmasin, eger kendini degerli buluyorsan zaten böyle düsüncelere sahip olmazsin, bu tür olumsuz düsünceleri cikar aklindan, daha cok okul, uni is herneyse onlara odaklan ve hayatini kurtar ayaklarinin üstünde durmaya bak, eger dogru kisi karsina cikarsa o baska tabi o da nasip kismet isi, bir abla tavsiyesi...
aslında benim fikrim ne biliyor musunuz, illa her çıktığımıza körü körüne aşık olmak gerekmiyor. ben kendim için söyleyeyim zaten çok çabuk seven biriyim o yüzden herhalde hep severek çıktım. şimdi öyle gelmiyor belki ama yaşadıklarımdan pişman olmadım hiç yani keşke daha çok sevseydim gibi bir düşüncem olmadı. belki de şurada hata yapılıyor olabilir yani "çıkma" sözcüğüne çok anlam yüklüyoruz. çıkmak için illa evlenecek kadar çok sevmek gerekmiyor. tecrübe edinmek diyelim. zaten kızlar erkekler onlara ilgi gösterince bile hemen yumuşayan seven varlıklar. bilmiyorum ki.. :)
Onsekiz yaşındasın diye sevgilin olması şart değil bu anormal bir durumda değildir.. Onsekiz yaşına kadar Olmamış ki birine gerçekten yoğun duygular hissetmemişssin adı sevgili olsun diyede sana ilgisi olan erkeklerle denemek senin için pişmanlık olabilirr Allah hakkında hayırlısını versin
amaaaan hemen de okuluna bak, derslerine bak, he he gec kaldin, genclik nereye gidiyoor diye serzenirler.. kiz 18 yasinda. gencliginin en deli dolu yillari. neden hoslandigi gorustugu birileri olmasin. neden bunu dile getiren birine hemen dersler! okul! sinav! yasin kac basin kac! seklinde yaklasiliyo hic anlamiyorum. insan yapi itibariyle birkac isi bir arada yapabilen bir varlik cok sukur. yani hem derslerine hem arkadaslarina, sevgilisine, sosyal aktivitelere zaman ayirabilir. lay lay lom cikmalar denen bi cikma turu var ki bi insan kendisine acilan birine sans vermeden (tabiki kafasina uyuyosa) o iliskinin ciddiye mi gidicegini, yoksa lay lay lom mu olacagini nerden bilicek. ilk kez dogru insanla cikmak gerektigini soyleyen arkadaslar varsa da ( ki genelde bu konularda vardir) onlar da kiza bu secimi nasil yapabilcegini soylerlerse daha yararli olur diye dusunuyorum. konu sahibi arkadasa da demek istiyorum ki bu islerin bi standardi yoktur . ne zaman midende filler tepinir, yuzunde aptal bi gulumseme olur, surekli birini dusunmeye baslarsin ustelik o kisi de sana ayni duygulari hissediyosa tadindan yenmez bi durum olur.bu zamana kadar olmadi diye kendini uzme. denemek icin de hic olmicak kisilere sans verme.
Valla bir yönden haklisin herkesin kendi düsünce ve karari...ister 18 yasinda 4-5 kisiyle cikmis ol istersende 25 yasinda ilk ciktigin kisiyle yuva kurmus ol
Ben sahsen 18 yasinda aman daha kimseyle cikmadim da söylede böylede dertlenmenin dogru olmadigini düsünüyorum, ayrica sirf sevgilim olsun herkesin var tek benim yok o yüzden birisi olsun düsünceleride uygun bulmuyorum... vede mutlaka sevgilim olmali diyede arayisa cikmayi da pek yakistirmiyor vede uygun bulmuyorum, varsin bana geri kafali desinler.... ben o yasta birak sevgiliyi erkeklerden bile konusmaktan cekinirdim, bu karekter olabilir, kültür olabilir egitimden dolayi olabilir bilemem...
Ayrica BENIM SAHSI karekterim bu yine, öyle gezip eglenmek icin birileriyle cikmayi dogru bulmuyordum hic bir zaman
Herhalde her insanin ilk ciktigi kisi dogru kisi olmuyor kader kismet isi, ama dogru kisi degilse bu bir sekilde bir yerden kisa süre sonra patlak verecegini düsünüyorum ben.... bir de tabii ki su var, bazi insanlar sirf öyle dediginiz gibi lay lay lom olsun diye birileriyle cikiyorlar yada sirf sevgilim var diyebilmeleri icin sevgili ediniyorlar, herkesin sahi karari...ama 18 yasinda sevgilim daha olmadi falan filan diye dertlenmeye gerek yok, daha önemli seyler var o yasta, zaten insan arayis icinde olmadigi zaman karsisina cikiyor birileri...
18 yasndayım daha 2 kısıyle bıle cıkmdm 1 2 kez hoşlandığm oldu ama smdıye kadr sewgıllm olmadı teklıf eden cokta kalbımın ıstedıgı gıbı bı ınsan oolmadı szce gec mı kalıyorm erkk arkds konusunda:)teklıf edenlerın bırıyle denemelımıyım?bazen dusunuuyorm da bı daha bu yasıma gelemıycem olsn dıorm ama kararsızım szden alıym fkr
ben zaten su cikma kelimesinden hic hoslanmiyorum... dogru, biriyle cikmak daha cok tecrübe edinmek gibi geliyor olabilir, ne bileyim biriyle cikiyorum demek bana cok tuhaf geliyor...cok geri kafali olabilirim bilemiyorum,
kendımı değerlı buldugum ıcın o kadr hoşlandıgınısöyleyen ınsana olumlu cevap vermemıs olma ıhtımalm vardır herhalde:?ayrıca szn 26 yasnda olmus dıe bu benı bağlamaz:) bı yarışa mı grelm guzellk kişilk karakter?hangımız kazanırız mechl:)genclık nereye gdyr demeye de gerek yok kötu bısey ıstemıo ısteyen genclık gayet doğal olması gereken bı ıstek özümüzde olan bsy..
ben dertlenmıyorum eneeee:) herkes dertlennıosn dıe ııddıa edıo ama yok öle bsy ben zaten otrmasını kalkmasını nerde ne yaplması gerektıgını bılıyorm laylaylom olsn dıe de ckmdm ckmammda sadece teklf edenlerden bırı guvenılır bıırı gıbı aşık olmasamda deneyeblrm dıe dsndm yoksa gönul eğlemek deıl derdm
haklisiniz aramadigimiz zaman cikiyor. kendi dusuncem demissiniz saygi duyarim. ama ben yine de ask gibi guzel bi duygunun heyecanini eger firsat varsa o yaslarda yasamanin guzelligine inaniyorum. o nedenle de 18 yasinda boyle bi eksiklik hisseden birinin bunu dile getirmesini yadirgamiyorum. her insanin begenilme, onaylanma ihtiyaci var. hele ki o yaslarda..
ben dertlenmıyorum eneeee:) herkes dertlennıosn dıe ııddıa edıo ama yok öle bsy ben zaten otrmasını kalkmasını nerde ne yaplması gerektıgını bılıyorm laylaylom olsn dıe de ckmdm ckmammda sadece teklf edenlerden bırı guvenılır bıırı gıbı aşık olmasamda deneyeblrm dıe dsndm yoksa gönul eğlemek deıl derdm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?