• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Vallahi luks mu degil mi bilmm ama. Sadece bugunu yazayim. Sabah markete gittim bir tabak tavuk gogus bir dis ipi aldim 17 tl tuttu. Herkes manikure giydirmis ama gercekten gunum gelmisti ki manikuru ayda iki pedikuru bir kere yaptiririm, manikure 30 kas a 20 verdim. Donuste tekrar markete girdim atistirmalik alayim diye iki kutu quark peynir bir ananas 12 tuttu. Annem ayrica aksam yemegi icin alisveris yapmis o da 24 tutmus. Iki de ramazan pidesi almis o da 5 lira tutmus.

Kaldi ki ona ayri bir sok oldum. Cunku ekmek yemiyorum ve pide fiyatini bilmiyordum. En son geçen sene 1.5 lira ya almistim resmen 2.5 lira olmus ve gramaji da dusmus. Unutmadan 107 lira da dogalgaz faturasi odedim. Ve bugun hic disari cikip oturmus degilim genel de gunluk bir minimum 30 lira da cuzdanimdan nasil oldugunu anlamadigim sekil de gider. Bu saydiklarimin 68 lirasi gida harcamasi ve temel ihtiyac. Toplam tutar 225 lira.

Mesela hatirladigim kadariyla aksam donerken domates biber patates su biskuvi kiyma tavuk muz kiraz aldim 100 kusur tuttu. Onun disinda oglen arkadaslarla kafe de oturduk 40 lira hesap odedim. Bu sadece benim harcadiklarim. Ailenin diger fertleri de var bir de. Bilemiyorum yani 2300 le gecinilir mi bir de kredi odenir mi.

Boyama kitabı değil.
Boyama kitabına o parayı verebilecek kadar zengin değilim.
Çocuklu anneler bilir ki diye eklemiştim, içinde temel kelimeşer ve renklerin anlatıldığı bir bebeğin konuşmasının temel başlangıcını oluşturacak olan bir kitap.
Ben her ay adım adım setlerine üyeyim, onun parasından bahsettim mi?
Örnek verdiğim kitabımsı şey, zihinsel ve dilsel gelişim için temeldir.
Ondan bundan örnek veriyor, beni ve aynı muhitte oturan üyeyi topa tutuyorsunuz da, 20 liraya manikür vardı da ben mi gitmedim?
İlla ki evime oldukça uzak bir mesafede vardır ama 2 saat yol çekemeyeceğim manikür için.
Bu ben ve herkes için geçerli, herkes gelirine göre bir yerde oturur ve sosyal hayatı ona göre şekillenir.
Başka bir semtteki fiyatlar 30 tldir ve hayat da zaten tam anlamıyla öyle yaşanır.
Yemeği daha uygun, marketi daha ucuz, kirası daha az vs vs
Ben bilmiyorum o kitabı. Adını söyleyebilir misiniz? Nerede satılıyor?

Ben bilmiyorum o kitabı. Adını söyleyebilir misiniz? Nerede satılıyor?
Merak ettiyseniz yazayım ben de.
Kolayca bulabilirsiniz internette ve bazı büyük kitapçılarda bulunuyor. Pearson yayınlarının çok güzel kitapları var. Bebek dokun öğren serisi... işbankası yayınlarının hareketli kitapları. Yine arkadaşın bahsettiği ilk kelimelerim... Bir de bebeğimin ilk zeka kartları siyah beyaz serileri var. Hışırtılı kitaplar var. Sesli kitaplar olabilir. Bunlar bir yaş öncesi... Yine bir yaş öncesi sesli uyaranlar var aktivite masaları gibi.
Bir yaşından sonra adım adım setleri seviyesine uyuyor.
Her bir kitap 25-40tl arasında değişiyor. Çok büyük paralar değil bence. Bir bebek dokun öğren bir de hareketli kitap 1yaş çocuğu için çok güzel olacaktır.
Adım adım setleri her bütçeye uymayabilir.
Aktivite masaları da 150-200tl bandında.
Kusura bakmayın bu topikte ucuz pahalı karıştı :)

Son düzenleme:
TÜRK-İŞ Araştırmasının 2018 Mart ayı sonucuna göre:

• Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.662,70 TL,
  • Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 5.415,96 TL oldu.
  • Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 2.055,15 TL olarak gerçekleşti.
Alıntıdır
Ah sizi gidi şakacılar :deli:

Kolayca bulabilirsiniz internette ve bazı büyük kitapçılarda bulunuyor. Pearson yayınlarının çok güzel kitapları var. Bebek dokun öğren serisi... işbankası yayınlarının hareketli kitapları. Yine arkadaşın bahsettiği ilk kelimelerim... Bir de bebeğimin ilk zeka kartları siyah beyaz serileri var. Hışırtılı kitaplar var. Sesli kitaplar olabilir. Bunlar bir yaş öncesi... Yine bir yaş öncesi sesli uyaranlar var aktivite masaları gibi.
Her bir kitap 25-40tl arasında değişiyor. Çok büyük paralar değil bence. Bir bebek dokun öğren bir de hareketli kitap 1yaş çocuğu için çok güzel olacaktır.
Evet ben bunlardan önce kumaş kitap alayım demiştim baktım çok pahalı aliexpressten almıştım. Şimdi doların bu fiyatıyla oradan da bir şey alınmaz artık

Yok yok çok teşekkür ederim hepsini yazdığınız için. Pearson yayınlarının bebekler için kitapları olduğunu bilmiyordum mesela. Çok iyi oldu diğer arkadaşlar da faydalanır:KK68:

burada zaten toplumla ilgili çoğu konuda konu dışına çıkılır. baksanıza konu sahibi ortada yok ve kaç sayfa konu olmuş demek ki herkes kendi arasında konuştu fikir paylaştı.

yani bunu insanları küçümsemek olarak veya başka bir şey mi görüyorsunuz bilmiyorum ama ben konuyu baştan sona okudum gördüğüm tek şey insanların hayatın ne kadar pahalılaştığı ve geçinmenin zorlaştığı konusunda hemfikir olmasıydı.

o kendisine göre ben zorlanıyorum demiş diğeri kendisine göre. Önceden mutfağına 2 bin liralık alışveriş yapan artık yapamıyorsa o da geçinemiyordur mesela. bunda farklı anlayıp yükselecek bir durum yok çünkü hiç kimse bir değil.
akıllı kuzum benim ne güzel anlatmışsın gene tebrikler

ben kötü niyetli bulmadım ama mesela standartlarım aynı olmasa belki bulurdum bilmiyorum. sizin durumunuzu bilmiyorum sizi tenzih ederim ama yokluk asabiyet yapar tabi ki. farklı yerlere çekilebilecek bir mesaj olmuş ama cevap verdiği kişi bile alınmamış. çünkü bu hayatın her yerinde var mesela avmde bile lcw poşeti ile gezen olur,zara poşeti ile gezen olur,elinde poşetle gezmeyip şoförüne taşıtan olur. :)) olur da olur işte. herkes aynı olmaz zaten. takılmamak lazım diye düşündüm bilmiyorum.

ben burada bir konumda sadece oturduğum evin değer kazandığını satmak istemediğimi söylemek için fiyatını belirtmiştim ki bu konuda yazılan fiyatların yarısıydı. topa tutmuşlardı beni. onlara da hak vermiştim mesela çünkü hayatında böyle imkanlar olmayan insanlar (yine sizi tenzih ederim çünkü tanımıyorum) aslında çok normal olan şeyler duyunca bile kendilerinde olmadığı için farklı bir psikolojiye giriyor. bir yerde anlayabiliyorum ama mesajı yazan kişiye de kötü niyetli diyemem.

konuya herkes kendince yorum yapacak ki forum olsun mantık bu zaten. sadece maddi durumu belli bir seviyenin altındakiler yazacak olsa zaten olmazdı. ben o üyenin bahsettiği kuaförü başarılı bulmam mesela ama buraya gelip fiyatını da yazmam. kendisi yazmış ama niyeti iyi bence. sizin demek istediğinizi çok iyi anladım hak da verebiliyorum biraz.
o üye benim ha ha.Amacım kendimi övmek asla değil anlatmak istediğim yaşam standardımın yüzde elli düştüğüydü her insan gibi.ben de fiyatı anormal bulup yaptırmayıp çıktığımı yazdım zaten.750 ye saç yaptırdım yazmışım gibi tepkiler aldım garip.

Evet ben bunlardan önce kumaş kitap alayım demiştim baktım çok pahalı aliexpressten almıştım. Şimdi doların bu fiyatıyla oradan da bir şey alınmaz artık
Ben de aliexpresten birşeyler almıştım daha önce. Şimdi eşitlenmiş. Parti malzemeleri (oğlumun Doğum günü vs için) alacağım biraz bakalım. Burada bir folyo balonun tanesi 5-10tl orada 10 tanesi 10lira. Acelesi olmayanlar kötü çıksa da karalar bağlamayacak olanlar tercih edebilir.

Ben de aliexpresten birşeyler almıştım daha önce. Şimdi eşitlenmiş. Parti malzemeleri (oğlumun Doğum günü vs için) alacağım biraz bakalım. Burada bir folyo balonun tanesi 5-10tl orada 10 tanesi 10lira. Acelesi olmayanlar kötü çıksa da karalar bağlamayacak olanlar tercih edebilir.
Bende alışveriş yapıyorum valla ordan bazı şeyler cok ucuz dolar bu haldeyken dolar iki tl iken sudan ucuzdu demek :olamaz:

o üye benim ha ha.Amacım kendimi övmek asla değil anlatmak istediğim yaşam standardımın yüzde elli düştüğüydü her insan gibi.ben de fiyatı anormal bulup yaptırmayıp çıktığımı yazdım zaten.750 ye saç yaptırdım yazmışım gibi tepkiler aldım garip.

kentparktaki toni&guy mı bahsettiğin kuaför? gitme ay oraya incekte magic touch var saç için oraya git. hem daha ucuz hem de parise bile bin basar. fiyatları da incekte ne kadar uygun olabilirse işte. dene kesin memnun kalırsın.

Sağlıklı bir yetişkin günde ortalama 70-100g kırmızı et tüketmeli. Etten alınan protein ile bakliyattan alınan eşdeğer değildir. Bu ülkemizin durumunu kurtarmak için söylenen bir masaldır.

Yurtdışında asgari ücretli bir insan yazın muhakkak tatile çıkar (ki ülkemiz düşük gelirli turistler için cennet) Ben bu yıl üç gün bile rezervasyon yaptıramadım hala araştırıyorum. Tatil ihtiyaçtır. Tatil iş yaptığın birşey değildir. Tatil anlayışımız da yine yılların alışkanlığı Deniz kenarında mangal yakmak ya da x kişisine misafirliğe gitmek. Ben de böyle büyüdüm. Anneciğim biz eğlenelim diye kendine eziyet etmiş hep şimdi anlıyorum.

Net bir şekilde kısılacak önemli bir gider giyim masrafı diye düşünüyorum.

Burada konuşulan şeyler herkesin yaptıkları değil ama yapması gereken şeyler. İnsanların ifade etmeye çalıştıkları da aslında çok normal olan yaşam biçiminin ülkemizde lüks olarak algılanması.
her yıl 5 yıldız tatil yaparken bu yıl erken rezervasyonla bile almadım .duruma göre apart uygun otel bakacağım yazdım o da övünmek oldu pesssss.çocuk tatile gitmek istiyor bütün sene eve okula kapandı hakkı değil mi.kadınlar kulübü benim marketten aldıklarımı anormal bulacağına 200 euroluk saat takanlara sarsın bi zahmet.benim herkese her maddıyata her eğitimde ki insana sonsuz saygım var.bir zahmet onların da bana olsun.Hayatımda aklıma gelmedi zengin arkadaşlarımı eleştirmek ya da anlattıklarını yurtdışı gezilerini jeep lerini fazla bulmak olağan hayatları bu çünkü

Back
X