2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Kesınliklee Gürcistanı da duydum gıtmedım ama çoğu şeyde oyleymıs gıda tekstıl vs. hem de cok fazla ucuzlar. Bizim ülkede talep var ama sözde talep. Üretim sıkıntı. Vergiler ötvler hepsine birer tuzbiber. biz 4arkadaş balkanlarda 6 ülke gezdik ve sadece 8günde 1500 euro harcadık totalde. içinde konaklama araba kıralama yeme ıcme dahil Ülkemiz sağolsun bir otel uc gune 7,8 bın biçiyor. tatıl anlayısım neyseki bu değil. sonra ulkemiz varken neden başka yerler diyorlar:ukala:

Haha turlara gidip otel fiyatı soruyorsun, yuh çekince "Turistler çok geliyorrrr ülkemize taam mıaaa" diyorlar.

Babam vefat etti ... evi tazminat ve dedemin verdigiyle aldik ... keske babam yasasaydi evimiz olmasaydi ... baskalarinin babasi cocuklarini piknige gotururken ben o bizim olan evden bakardim...içim hala aciyor babalar gununde ... emekli olusunu göremedi babam yani onun icin bizim olan evin hicbir onemi yok ... emekli maasiyla ev alinmaz dogru ama hayatin neler getirecegi de bilinmiyor ki
Başın sağolsun. Hiçbir şey candan önemli değil.

ama çok farklı şeyler yazmışsınız siz. tamam herkes tatile gitmesin,sinemaya gitmesin,çocuğuna oyuncak almasın bunlar lüks ise ama insanlar et yemeye lüks diyor yahu. bu anlaşılabilir mi?

bana göre geçinmek hiçbir şeyden hevesimin kalmamasıdır. ben dışarıda bir vitrinde gördüğüm şeyi öyle ciğerci kedisi gibi izlemek yerine gidip alabiliyorsam,sağlıklı beslenebiliyorsam,bir insanın olması gerektiği kadar sosyal oluyorsam ben geçinebiliyorumdur mesela benim tanımım bu.

yok efendim et yeme onun yerine bakliyat ye. sinemaya gitme her kanalda film var. muz yeme elma ye. avmden değil pazardan al. bunları yapmak zorunda kalınca ben kendime geçiniyorum diyemem ki. ben hayatta kalıyorumdur.

rolex örneği verdiğiniz için yazıyorum benim de rolex saatim var mesela ama o lüks. ne olursa olsun rolex lükstür eğer ülkenin sayılı milyonerlerinden değilsem. ki çoğu zengin çocuğu rolexi bir lüks göstergesi olarak görüp her fotoğrafında göstermeye çalışır. bu ülkede rolexin lüks gelmediği aile sayısı iki elin parmağını geçmez adım kadar eminim. tanımı lüks çünkü,lüks isviçre saatleri diye geçiyor.

Arkadasim paran yoksa yemeyeceksin, gitmeyeceksin. Evet paran yettigi kadar gecinceksin. Ne yapalim?

Rolex saati baska bir uye ornek verdi.
Rolex saat alacak konumda degil ve aliyorsan o ayri bir luks zaten :))) asgari ucretle calisip elinde iphone ile gezenler gibi goruyorum. Sadece maddiyat farki...

Saat tabiki luks bir saat ama alabilen icin cook buyuk seyler degil diyorum sadece. Turkiyede o saati rahat alacak sadece 3-5 aile yok. :)))) bir cok rahat alacak aileler var.

Gostermesinin sebebi saate parasinin buyuk kismini vermis olmasi degil zaten.

Bende ay sonu para hesaplama islerini sevmem. Ucu ucuna gecinmeyi, bir tane sey alirken cok dusunmeyi sevmem ama bugun şuan buna imkanim var benim. Olmadigi zaman oturup dusunceksin, alamiyorsan almicaksin. Bunlar luks degil diyip harcayip sonra eksilerdeyim dersin. Yapacak bisey yok.

Ben de fakirin cebindeki akıllı telefonlara laf edilmesine kılım ya :/
O adamın o telefondan başka ulaşabileceği başka bir lüks yok. Bunu anlamak gerçekten bu kadar zor mu?

Ya loch, acik yazayim kesinlikle asagilamak degil ama asgari ucret alan adam da iphone kuyruguna girmesin yahu.. yani evet o da isteyebilir tabi ama gider ikinci elini alir.. cok fazla maddiyat odakli olduk, bana gundelige gelen ablanin ovundugu tek konu kizlarinin maasi ile evindeki led tv nin benimkinden buyuk olduguydu.. benim de mercedesim yok ama cocuklarin okul taksiti dururken kendimi galeriye atmiyorum bende onun fakiriyim mesela :27:

Arkadasim paran yoksa yemeyeceksin, gitmeyeceksin. Evet paran yettigi kadar gecinceksin. Ne yapalim?

Rolex saat alacak konumda degil ve aliyorsan o ayri bir luks zaten :))) asgari ucretle calisip elinde iphone ile gezenler gibi goruyorum. Sadece maddiyat farki...

Saat tabiki luks bir saat ama alabilen icin cook buyuk seyler degil diyorum sadece. Turkiyede o saati rahat alacak sadece 3-5 aile yok. :)))) bir cok rahat alacak aileler var.

Bende ay sonu para hesaplama islerini sevmem. Ucu ucuna gecinmeyi, bir tane sey alirken cok dusunmeyi sevmem ama bugun şuan buna imkanim var benim. Olmadigi zaman oturup dusunceksin, alamiyorsan almicaksin. Bunlar luks degil diyip harcayip sonra eksilerdeyim dersin. Yapacak bisey yok.
Kimse itiraz etmesin haline şükretsin asgari ücretle geçinsin et bana lüks desin mi istiyorsunuz anlamıyorum ki. En azından insanların sesi çıksın haklarını bilsin gidişatı değiştirmek için birşeyler yapsın uyansın istiyoruz. Et balık lüks de kuru fasulye de mi lüks kilosu 15-20 tl? Yakında ekmekten başka lüksümüz kalmayacak.

Haha turlara gidip otel fiyatı soruyorsun, yuh çekince "Turistler çok geliyorrrr ülkemize taam mıaaa" diyorlar.
Bizi de cahıııl sanıyorlar böyle dıyerek genelde gelen çogunluk Ruslar soguk ıklımden kaçıyor ustelık bizim gb degıller çogunlugu 2,3 yıldızlı otelı tercih ediyorlar sonra turist gelıyor ya oluyor. Yıllarca turızmın ıcındeydım bölümümden dolayı madalyonun öteki yüzü okadar farklı ki neyse nerelere gider daha böyle nerelere:-)

Boyama kitabı değil.
Boyama kitabına o parayı verebilecek kadar zengin değilim.
Çocuklu anneler bilir ki diye eklemiştim, içinde temel kelimeşer ve renklerin anlatıldığı bir bebeğin konuşmasının temel başlangıcını oluşturacak olan bir kitap.
Ben her ay adım adım setlerine üyeyim, onun parasından bahsettim mi?
Örnek verdiğim kitabımsı şey, zihinsel ve dilsel gelişim için temeldir.
Ondan bundan örnek veriyor, beni ve aynı muhitte oturan üyeyi topa tutuyorsunuz da, 20 liraya manikür vardı da ben mi gitmedim?
İlla ki evime oldukça uzak bir mesafede vardır ama 2 saat yol çekemeyeceğim manikür için.
Bu ben ve herkes için geçerli, herkes gelirine göre bir yerde oturur ve sosyal hayatı ona göre şekillenir.
Başka bir semtteki fiyatlar 30 tldir ve hayat da zaten tam anlamıyla öyle yaşanır.
Yemeği daha uygun, marketi daha ucuz, kirası daha az vs vs

o kitabi almayanin cocugu zihinsel olarak geri mi kaliyor? Konusmasinin temeli o kitapmis. O kitap olmadan buyumus yuzlerce bebek vardir eminim. Olmazsa olmaz degil biseyi oturup cok lazimmis gibi yaziyorsunuz.
Manikur sanki herkes yaptiriyor???
Kaldiki 2.300 veya 3 bin geliri olan adamin oturudugu semtte manikur 150tl olamaz :))) O semtin gelir durumuna gore kuafor veta cevresindeki seylerin fiyatlari sekillenir.
Herkesin hayati gelirine gore sekillenir yani evet.
Bunu biliyorsaniz kalkip durumu olmayan insana manikurume 150tl verdim nasil gecinceksin. Oooo ben rofleme 700 verdimmm hersey cok pahali.. Noluyor? Nedir bu yani?

Bende ay sonu para hesaplama islerini sevmem. Ucu ucuna gecinmeyi, bir tane sey alirken cok dusunmeyi sevmem ama bugun şuan buna imkanim var benim. Olmadigi zaman oturup dusunceksin, alamiyorsan almicaksin. Bunlar luks degil diyip harcayip sonra eksilerdeyim olur. Yapacak bisey yok.

bunlar olmazsa yaşanmaz demedi hiç kimse. bu konuda ilk olarak herkes konu sahibine akıl verdi daha sonra o ortada olmayınca konu genel anlamda paranın kimseye yetmediğinden,hayatın pahalı olduğundan yakınma ortamına döndü.

ben rolexi rahat alacak 3-5 aile vardır demedim yanlış anlamışsınız. rolexe lüks değil diyecek 3-5 aile vardır dedim. ben bu saatleri aldım ama öldüm mü? yoo. ben ve çevrem de rahat alıyor ama bana göre rolex lüks oğlu lüks. bunu anlatıyorum siz o üyeye ithafen rolex sana göre lüks başkasına göre değil demişsiniz ben de rolexin oluşu lükstür diyorum.

bunu rolexe de indirgemem mesela istanbulda istinye park,kanyon gibi alışveriş merkezlerine gidin orası komple lükstür genel kanı bu. burada kime sorarsanız sorun orası lükstür yani bazi şeyler vardır genel bir kanıya bağlanır lüks olduğu konusunda,bazı şeyler vardır kişiden kişiye değişir,bazı şeyler de vardır aslında ihtiyaç malzemesidir lüks değildir. anlaşamadığımız konu o. yoksa rolex şu bu diyerek marka konuşmak nefret ettiğim ve yapılmaması gereken bir şey benim kanaatimce.

burada hiç kimse kimseye paran yoksa tatile illa gideceksin,ay sonunu düşünmeden harcayacaksın demedi ki. herkes kendi görüşüne göre hayatın standardını söylüyor. et yenmelidir,çocuğu geliştirici oyuncaklar vs alınmalıdır gibi. kimine göre lüks olan diğerine göre olmayabilir ama her şeyden hevesi kalarak yaşamak da geçinmek değil,asıl olması gerekenleri yaşıyor diye kimse de lüks içinde değil. anlatmaya çalıştığım bu.

aynen, Watsons dan iki şampuan alıp çıkan adamın ya da dediğin gibi Burger King de bir hamburger yiyen adamın yaptığı kalabalıkla da millet zengin ilan ediliyor.. ülkenin yarısı kredi kartı mağduru, birinden çekip diğerini kapatıyorlar ama kimse bunu görmüyor ne hikmetse..
Cidden hiç bir ülkede avm tıklım tıkış dolu o zaman egonomi çok iyi anlayışı yok
Bir bizde var
Ayrica kardeşim o zaman niye bu milyonluk evler satiliyor yollar arabadan geçilmiyor diyenler var
Türkiye'de gittikçe fakirlesen orta kesim olduğu gibi gittikce semiren paraya para demeyen işçisine sigorta yapmayıp karısına 10 tane daire alan tipler var
Her ne hikmestse çoğu son 20 yılın zengini
Neyse ya siyasete girmeyeyim anlaşılmıstir umarım

Kimse itiraz etmesin haline şükretsin asgari ücretle geçinsin et bana lüks desin mi istiyorsunuz anlamıyorum ki. En azından insanların sesi çıksın haklarını bilsin gidişatı değiştirmek için birşeyler yapsın uyansın istiyoruz. Et balık lüks de kuru fasulye de mi lüks kilosu 15-20 tl? Yakında ekmekten başka lüksümüz kalmayacak.

Siz degistirin tutan mi var? Icraat yoksa gecineceksin elindekiyle dedim ben sadece. Memnun olmayanlar olarak buyrun degistirin.

Cidden hiç bir ülkede avm tıklım tıkış dolu o zaman egonomi çok iyi anlayışı yok
Bir bizde var
Ayrica kardeşim o zaman niye bu milyonluk evler satiliyor yollar arabadan geçilmiyor diyenler var
Türkiye'de gittikçe fakirlesen orta kesim olduğu gibi gittikce semiren paraya para demeyen işçisine sigorta yapmayıp karısına 10 tane daire alan tipler var
Her ne hikmestse çoğu son 20 yılın zengini
Neyse ya siyasete girmeyeyim anlaşılmıstir umarım

Ayni adamlar ulkede artan arap nufusu da gormuyor tabi.. benim yasadigim yere bir site yapildi, arabin biri 40 daireyi birden aldi.. ha sonra bizim trafik magandalari yetmedigi icin onlar da geldi tam oldu.. herif yesil isikta minibusunu bosaltiyor yolun ortasinda, boyle de medeniyet sahibiler.. neyse bende girersem siyasete cikamam yiter :)

Ayni adamlar ulkede artan arap nufusu da gormuyor tabi.. benim yasadigim yere bir site yapildi, arabin biri 40 daireyi birden aldi.. ha sonra bizim trafik magandalari yetmedigi icin onlar da geldi tam oldu.. herif yesil isikta minibusunu bosaltiyor yolun ortasinda, boyle de medeniyet sahibiler.. neyse bende girersem siyasete cikamam yiter :)
İnşaat firmaları turizm firmalari söylüyor zaten araplar gelmese batmıştik diye
Bizim milletde eve et almayi lüks görürken rezidants alan arap milyonerlerle sevinsin
Egonomi çok eyi
Milyonluk evler peynir ekmek gibi satiyor diye

O çocuklar ileride böyle kısıla kısıla alınan o evleri sırf küçüklüğünde yiyemediği o kuzu şişi yiyebilmek için gözünü kırpmadan satacak. Olan da kendince çok büyük fedakarlık yaptığını sanarak ömrünün en güzel yıllarını harcayan ana babaya olacak. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini unutmamak lazım.
Benim annem birikim yapmayı çok severdi.
Sağolsun hep boğazımızdan,üstümüzden başımızdan kısarak ev aldı.
O eve de helal hoş olsun abim evlenince oturdu.
E babam emekli olunca zaten iyi kötü ev alındı. Bize o kadar yoksulluk yaşatmanın manası neydi hala anlayamıyorum.
Ayın 15'inde meyve ve tavuk yerdik. Kıyafetmiş,tatilmiş,muzmuş,sinemaymış,kırmızı etmiş,şuymuş buymuş bilmezdik.
9 kişiye 2 küçük tavuğu paylaştırırdı annem. Öncesinde bulgur pilavıyla karnımızı doyururduk,2 minik parça tavuğu sona bırakırdık.
Kemiklerini emerdim,kedilere de kalmazdı pek bir şey.
Şimdi eskiden kalma alışkanlık hala kemik severim. Midemiz alışkın değil. Biz kardeşler olarak 2 kişinin yediğini 4-5 kişi zor bitiririz.
Beni sinirlendirense çocuklarıma zorla et yedirmeye çalışmam. Kızım 2 çilek yiyince doydum diyor. Zamanında kokusuna hasret olduğum şeylere burun kıvırıyorlar.
Kafamı duvarlara vurasım geliyor.

İnşaat firmaları turizm firmalari söylüyor zaten araplar gelmese batmıştik diye
Bizim milletde eve et almayi lüks görürken rezidants alan arap milyonerlerle sevinsin
Egonomi çok eyi
Milyonluk evler peynir ekmek gibi satiyor diye

Bu da yetmezmis gibi ulkenin iflas riski var deniyor, ev mev sahibi olamadigimiz gibi bir de borc odeyecegiz.. cok guzel, dogmamis bebeklerimiz bile borclu ama olsun......

Ya loch, acik yazayim kesinlikle asagilamak degil ama asgari ucret alan adam da iphone kuyruguna girmesin yahu.. yani evet o da isteyebilir tabi ama gider ikinci elini alir.. cok fazla maddiyat odakli olduk, bana gundelige gelen ablanin ovundugu tek konu kizlarinin maasi ile evindeki led tv nin benimkinden buyuk olduguydu.. benim de mercedesim yok ama cocuklarin okul taksiti dururken kendimi galeriye atmiyorum bende onun fakiriyim mesela :KK53:
Aslında aklımda iphone yoktu yazarken. Orta halli akıllı telefona odaklıydım :deli:

Bu da yetmezmis gibi ulkenin iflas riski var deniyor, ev mev sahibi olamadigimiz gibi bir de borc odeyecegiz.. cok guzel, dogmamis bebeklerimiz bile borclu ama olsun......

26 senem niye bu döneme denk geldi ki ya, 80lerde 26 olsaydım daha iyiydi yeminle.

Vallahi kızıyorum falan ama Araplar Türklerden çok daha iyi yaşıyor
Kim savaştan kaçan göçmen kim vatandaş anlaşılmıyor bu ülkede

Tüm sahil seritlerine doğru gidiyorlar yasamak için denizsiz şehirleri begenmiyorlar
O tur benim bu tur senin geziyorlar
Daha ülkede deniz görmeyen milyonlarca insan varken onlar hangi sahil daha iyiyse oraya gidiyorlar

Başka bir konuda gördüm ekonomi kötü olsaydı insanlar en lüks arabalara binip en son model telefonları alabilir miydi yazmış hatun. Maaşının 2-3 katı telefonu almak maharet çünkü. Varsın benzinimiz olmasın ama arabamız fiyakalı olsun.
Kendinin altında hangi araba varmış merak ettim. En lüks arabalara biz niye binemiyoruz? Yaşlı dedemizi zorla hastaneye götürüp yalan yanlış rapor alıp ötv indirimi almadığımız için mi acaba? Hey gidi neler dönüyor bu ülkede. He ekonomi çok iyi he. Benim maaşımdan çat diye kesilen vergileri ödemeyip af çıkınca koşa koşa gidenlere iyi tabi. Üniversite mezununa üç kuruşa her işi yaptıranlara iyi, arazileri kapatıp sonra a aa ne hikmetse tam da o arazilere yakın yatırım yapılıp arazisi değerlenen müteahhitlere iyi. Neyse...

Back
X