Arkadaşlar merhaba, önüme oldukça iyi bir fırsat çıktı ancak ne yapacağıma karar veremiyorum. Çevremde anne olan kişi sayısı çok az, o yüzden herkes gitmem gerektiğini söylüyor ancak ben annelerin de fikrini özellikle merak ediyorum.
Kızım 27 aylık şu an. Ben çalışıyorum, annem bakıyor, annemin mahkemesi olduğunda (avukat, kızım doğduktan sonra yeni dava almadı ama süregelen davaları takip ediyor hala) da kampüse getiriyorum şimdiye kadar öyle idare ettik. Ben araştırma görevlisiyim özel bir üniversitede, doktoramın tez aşamasındayım. Tez dönemimde 1 sene için ABD' de araştırma yapma fırsatı çıktı karşıma. Kabul edersem eğer eylül ayında gideceğim kızım 2,5 yaşında olacak. Kızım da benimle gelecek tabii ki gidersem. Eşim çalıştığı için malesef bizimle gelemeyecek. Annem de gidip gelebilir ancak sürekli kalma durumu yok. Tek artısı benim için, görümcem gideceğimiz eyalete çok yakın bir eyalette yaşıyor, o yardımcı olur her konuda.
2, 5 yaşındaki çocukla tek başıma ABD' de, özellikle çalışırken yapabilir miyim diye endişelerim var. Kızımın yabancı dil problemi yok babası ile ben evde aramızda İngilizce konuşuyoruz. Eşimin ana dili dahil 3 dil ile büyüdüğü için her şeyi anlıyor 3 dilde de ancak henüz cümle kuramıyor. Gidene kadar ne kadar gelişir konuşması bilmiyorum. Kreşe başladığında İngilizce anlar eminim ama kendini ifade edebilir mi, sorun yaşar mıyız diye korkmuyor değilim. Bir yandan dil gelişimi açısından kreşe gitmesi çok önemli zaten burada kalırsak da başlayacak kreşe eylül ayında. Benim için çok önemli bir fırsat bu ama öncelikle kızımı düşündüğüm için ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Ek yapmam gerekliymiş gibi hissettim: Ben uzun yıllar ABD' de yaşadım, çifte vatandaşım. Benim adaptasyon problemim olmayacağı için tek endişem kızım.