2,5 yaşındaki çocukla gitmeli mi, gitmemeli mi?

33 aylık bir oğlum var, böyle fırsatım olsa ben giderdim oğlumla birlikte. Onun için en iyi kreşi bulurdum,
gitmeden önce o civardaki türklerle irtibata geçerdim ve ordaykende sıksık onlarla görüşürdüm.
İyi bir kreş ve sosyal çevre çok önemli. Babasıyla da hergün görüntülü konuşmasını sağlardım.

Bence kesinlikle gitmelisiniz. Çocuğunuzun uyum sağlamama durumu şu an bulunduğunuz şehirde farklı insanlarla karşılaşıp uyum sağlamamasıyla aynı. Dil konusunda da ben daha iyi olacağını düşünüyorum. Hem önceden bi yere kadar tanışıklığı var İngilizceyle. Çabucak öğrenir uyum sağlar. Hem orada single mom olmak Başka bir yerde olmaktan daha kolay. En azından benim gördüğüm kadarıyla.

Evet anne degilim :) ama gecici bir süreoldugu icin ve sizinle yalnız kalacağı icin babasiyla kalmasi daha güvenli geldi bana. Seri katil olayları bile amerika icin normal seyler, örnek verecek olursak. Bu tarz bir ülkede tek başınıza olsanız problem olmaz derdim ama 2 bucuk yaşında bir cocugun sorumlulugunu almak tek başına o ülkede bana biraz tekinsiz geliyor.

Yoksa elbette her cocuk anne ilgisine ihtiyac duyar, ama dogustan annesiz olanlar da var o çocuklar hayatlarına devam ediyor :)

Ama yaşayacagınız şartları siz daha iyi biliyorsunuz elbette, onları göz önünde tutarsınız.
dogustan annesi olmayanla annesi olup yaninda olmayan ayni psikolojide olmaz . kusira bakmayin da ne annesiniz ne Pedagojik bi bilginiz var nasil hangi cesaretle babasinda kalsin diyorsunuz ?? sasiriyorum doğrusu. :cry:

Eşinden evinden annenden ayrı kalmak çok zorlamayacaksa git ama yine de bence gitme, hem cocuk babasindan uzak kalmasin hem baska ulkeye gitme düzenini bozma.. bence gitme burda da yeni yollar acilir bu sene degil ilerde tezini tamamlarsin.

Ben sizin yerinizde olsam koşa koşa giderim, çocuk çok da küçük değil siz gidince 3 yaşında olacak. Üstelik 1 yıl uzun bir süre değil, ve ABD gibi bir ülke. Çocuk da 1 yıl babasını her gün görmesin bir şey olmaz, hep siz fedakarlık yapacak değilsiniz.

çocuğunuz tam da dil öğrenme doneminde.
bn sizin yerinizde olsam farkli dilleri ogreten bir kres bulurdum eminim orda dil ülkemizdeki gibi degil sesle ogretiliyirdur cocugunuzun 2-3ana dili olur.

ayrica 4 yasina kadar cocuklar icin baba cok da onemli degil . babadan ayri kalma travmaya vs sebep olmaz . sadece ozler ama psikolojik bi sorun olmaz.

bu firsat bence hm sizin hem de bebeginiz icin olmus .

Gitmeyin. Çocuk kreş yaşında degil. ustelik yabanci ülke cocuga.herseyden once annesiniz firsat ne olursa olsun. kres yaşı pedagojik olarak 4 yastir. Burada bile her krese guvenilmezken farkli ülke, kültür farkli... gercekten bu gitme mevzusunun sorusunu bile soramazdım ben olsam.. dili sizle de ogrenir.. benim oglum da ayni yasta ve ogreniyor ingilizceyi. gittikce ilerleyecektir muhakkak.
anneanne ile kalmaya alışık cocuk. ayrica babadan da ayri kalacak.
bakici değişikliği, cocuk psikolojisini zedeler, iyi değildir.
fikrime konu sahibinden başkasının yorumunu istemiyorum, çünkü yorumlar yoracak beni diye düşünüyorum:)
Her zaman her yerde soylerim ki annelik hissine zıt davranmayin. Adem Güneş'i tavsiye ederim okumanızı.
Yemişim fırsatını.

Benimde 2 yaşında bir kızım var. Ben olsam kesinlikle gitmezdim. Kariyer firsati elinize tekrar gecebilir ama cocugunuz bir defa buyuyor onun psikolojisini olumsuz etkiler diye dusunuyorum.

Evet anne degilim :) ama gecici bir süreoldugu icin ve sizinle yalnız kalacağı icin babasiyla kalmasi daha güvenli geldi bana. Seri katil olayları bile amerika icin normal seyler, örnek verecek olursak. Bu tarz bir ülkede tek başınıza olsanız problem olmaz derdim ama 2 bucuk yaşında bir cocugun sorumlulugunu almak tek başına o ülkede bana biraz tekinsiz geliyor.

Yoksa elbette her cocuk anne ilgisine ihtiyac duyar, ama dogustan annesiz olanlar da var o çocuklar hayatlarına devam ediyor :)

Ama yaşayacagınız şartları siz daha iyi biliyorsunuz elbette, onları göz önünde tutarsınız.
vallahi sunu okuyup istemsizce guldum. sanki dunyanin en guvenli refah duzeyi en yuksek ulkesindeyiz de seri katillerin abd de normal gorulmesini tartisiyoruz. arkadasim bu ulkede 3 aylik bebelere kirli eller uzaniyor ve cezasiz kaliyor kafan mi guzel senin. ve evet anne degilsin yalniz basina evladinin gelecegini dusunerek giden bir anneye bu sacma yorumu yapabiliyorsun... dilerim anne olup anlarsin..

konu sahibi arkadas saniye dusunme. sen annesin elbette bebegine yetersin. 4 aylik kizim var kizim senin bebeginin yasina geldigine boyle firsatim olsa giderdim. esimi cok ozleyecegimi dusunurdum sadece. bebeginin gelecegi icin zaten bu firsati degerlendirmelisin :KK66: yolun acik Allah yardimcin olsun.. umarim birgun bize de aa tum aileme boyle bir sans hayirla denk gelir. zira bu ulke cok zor durumda...

Arkadaşlar merhaba, önüme oldukça iyi bir fırsat çıktı ancak ne yapacağıma karar veremiyorum. Çevremde anne olan kişi sayısı çok az, o yüzden herkes gitmem gerektiğini söylüyor ancak ben annelerin de fikrini özellikle merak ediyorum.

Kızım 27 aylık şu an. Ben çalışıyorum, annem bakıyor, annemin mahkemesi olduğunda (avukat, kızım doğduktan sonra yeni dava almadı ama süregelen davaları takip ediyor hala) da kampüse getiriyorum şimdiye kadar öyle idare ettik. Ben araştırma görevlisiyim özel bir üniversitede, doktoramın tez aşamasındayım. Tez dönemimde 1 sene için ABD' de araştırma yapma fırsatı çıktı karşıma. Kabul edersem eğer eylül ayında gideceğim kızım 2,5 yaşında olacak. Kızım da benimle gelecek tabii ki gidersem. Eşim çalıştığı için malesef bizimle gelemeyecek. Annem de gidip gelebilir ancak sürekli kalma durumu yok. Tek artısı benim için, görümcem gideceğimiz eyalete çok yakın bir eyalette yaşıyor, o yardımcı olur her konuda.

2, 5 yaşındaki çocukla tek başıma ABD' de, özellikle çalışırken yapabilir miyim diye endişelerim var. Kızımın yabancı dil problemi yok babası ile ben evde aramızda İngilizce konuşuyoruz. Eşimin ana dili dahil 3 dil ile büyüdüğü için her şeyi anlıyor 3 dilde de ancak henüz cümle kuramıyor. Gidene kadar ne kadar gelişir konuşması bilmiyorum. Kreşe başladığında İngilizce anlar eminim ama kendini ifade edebilir mi, sorun yaşar mıyız diye korkmuyor değilim. Bir yandan dil gelişimi açısından kreşe gitmesi çok önemli zaten burada kalırsak da başlayacak kreşe eylül ayında. Benim için çok önemli bir fırsat bu ama öncelikle kızımı düşündüğüm için ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Fikirlerinizi öğrenmek istedim.

Ek yapmam gerekliymiş gibi hissettim: Ben uzun yıllar ABD' de yaşadım, çifte vatandaşım. Benim adaptasyon problemim olmayacağı için tek endişem kızım.

1 yil kisa bir sure.

Fırsatı asla kacirma...

Bana gel de ben bile gelirim 2 cocugu alip :halay:
Iyi şanslar

Bence cocugunuz orada krese giderse ingilizceyi bir iki ayda kendisini ifade eder. En iyi dil ögrenen cocuklar yetiskinler daha fazla zorlanir ama cocuklar hele o yasta 2-3 yas cok iyi ögrenir. Bence endiseniz olmasin. Bir sene de orada krese giderse türkiyede yasayan bir cok insandan daha iyi ingilizce konusur

+1
Çocuk bu kolay uyum sağlar. Konu sahibesi gidin bence.

Ben 11 yildir Amerikada yasiyorum 3 cocugum var. ikizlerim 4 yasindayken 3 ayligina Turkiyeye geldim ve ikizlerim ingilizceyi tamamen unuttular. Dondukten hemen sonra Okula basladilar ve yeniden ingilizceyi ogrenmek sadece 2 aylarini aldi.
Su anda ozel bir kreste ogretmenlik yapiyorum ve her yastan sinifa girip cikiyorum. Tek kelime ingilizce kelime bilmeyen ogrencileri iz oluyor ve inanin okadar cok uyum sagliyorlar ki.
Bence cok dusunmeyin gelin kizinizi da alip. Burdaki pek cok okulda kamera var. Benim Turkiyede yasayan gorumcem bile seyrediyordu kucuk oglumu. Esiniz ve anneniz seyreder.
Kreste watch me grow kamera sistemi varmi diye sorun.

Back
X