2 ara 1 dere

Amecey

Wake me up!
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
5.840
26.715
498
Hepinize merhaba hanımlar, fikirlerinizi esirgemeyin lütfen.

Sıradan bir cumartesi günü. Koltuk yastıkları yerlerde çocukların zıplamalarını burnumdaki uçuguma ve grip olmama aldırış etmeden büyük bir keyifle izliyordum.

Telefonum çaldı. Arayan eşim, akşama kız istemeye gidelim mi dedi? Anlamadım ,ne istemeye? dememe kalmadan kuzeni E. nin 3 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşıyla evliliğe ilk adımlarını bu akşam atacaklarını, E.nin annesinin son anda vazgeçtiğini ( psikolojik sorunlu hala görüşmüyoruz) , bunun üzerine bizden rica ettiğini söyledi. Ayrıca E nin kız arkadaşı 2 kişinin yardımı olmadan yürüyemiyor ve E nin annesi bunları bilmediği halde istemekten vazgeçmiş. Ben böyle çiğlik görmedim, kız orda üzülmüş. Ben burda kız isteme konusundan bir haber... O kız çok hassas durumda zaten bir de üstüne bunlar..
Hala diye tabir ettiğim kadın, rahatsız, sorunlu ve garip bir insan. Görüşmemeye çalıştıkça habersiz , selamsız sabahsız gelirdi. Gidene kadar gıybet te gıybet. Yarın öbürgün kapımıza kadar dayanıp sizin ne haddinize kız istemek diye olay çıkarabilecek rezillikte bir kadın.
Peki ya o kız.. Çok hassasım. Yok gitmeyelim desem olmaz gitsek hala nın dengesizliğini kestiremiyorum. Daha önce E. yi, sırf arkadaşıyla tatile gitmesin diye polisi arayıp saçma sapan ihbarda bulunan bir kadın.

E. Ben seviyorum, isterse kabul etsin isterse etmesin annem diyor. Annesinden uzakta ev tutulmuş, eşyalarını almış. Ağustosta nikah düşünüyorlar. Annesinin yardımı olmadan herşeyi tek başına sırtlamış durumda.

Kızın babası 18inde yurtdışına gidiyor. İsteme merasiminin ertelenmesi mümkün değil.Kızı tanımıyorum, yeni öğrendim.

Kız istenirken konuşma yapmam gerekir mi ? Deneyimleyen varsa yardımcı olun lütfen .

3 kişi gidiyoruz ve aramızda sır olarak kalacak. 3 kişinin bildiği sır değildir ama olası bir hala gazabından bu şekilde korunmayı uygun görmüşler.
Kendi isteme merasimimde gittim çatıda sigara içtim. Durumlar karışık olduğundan, tecrübe 0..

her şey hazır zaten, bu sadece formalite.
gidersiniz hoş beş, güleryüzle bir kaç iltifat, karşı tarafa göre şekil alır..
size düşen nezaketi elden bırakmayıp güleryüzlü davranmak. zaten istemeyi de eşiniz yapar, bırakın o düşünsün :)

Arada gözünün içine bakıp paslarım sana tıkanırsam diyor. Destan okuyacak sanki beni de heycan bastı :)

Normalde çok güleryüzlüyümdür ama heycan bastı anlatamam. Teşekkür ederim

Eşiniz ister kızı zaten, sizde ortamın yönetimini elde tutar sohbeti harlarsınız. Allah mutlu yıllar nasip etsin gençlerede.

Gidip isteyin madem her şey hazır sadece formalite. Burda damat adayı sorumlu her şeyden size kızacak bir şey yok.
Konuşma yapmanıza gerek yok bence. Geleneklere göre gidenlerden büyük olan eşinizse konuşmayı o yapar.
Hayırlısı olsun inşallah.

Kiz isteme konusmasina gerek yok ki bence. Rahat olun .. E kizi seviyorsa ve sonuna kadar onu uzmeden yaninda olabilecekse,gidin bence... E yi anlatirsiniz soyle iyidir boyle uzmez soyle sahip cikar evine yuvasina vs vs diye.. tamam iste..

En son kv hakkında konuşmuştu. Şeytan o demişti. Ben de konuşturtmadım ve bir hışım çekti gitti. Sonra msj atmış, senin kanın bozuk yazmıştı. Kadın sorunlu. Bütün dualarım gelinimize. Bulaşamasın inşallah ona. Mutluluklarına engel olamasın. Nikah salonunu basma ihtimaline karşın çevre illerden birinden gün almayı düşünüyorlar..

Vesile olmanız çok güzel. .Peki kız ve oğlan ne iş yapıyorlar maddi anlamda geçinebilirler mi?
Yani hala sonradan gecinemiyorlar diye size sarar mı? Kızın annesi kardeşi yok mu?
Baba gitmeden mi halletmek istiyorlar?

Arada gözünün içine bakıp paslarım sana tıkanırsam diyor. Destan okuyacak sanki beni de heycan bastı :)

sizin gibi güzel insanlarla karşılaştığımıza çok mutlu olduk,
kuzenimizi çok severiz, o da kızınızı seviyor gözü gibi bakar, bir ömür mutlu olsunlar..
allah herkesin ailesine huzur, bereket versin,
anneye ikramlar için övgüler, kıza kıyafeti ayakkabısı takısı için, babaya iş güç sorulur, ev-semt hakkında olumlu yorumlar tamamdır :)) geleyim mi akşama severim ben böyle şeyleri

Bu akşam bende nerdeyse aynı durumdayım ve korkuyorum. Sizinki daha belirgin bi durum hatta benimkine oranla :)
Gitmeden bir iki sigaranızı için girin yine rahatlarsınız

Burnumdaki uçuğu kapatma derdindeyim. Sigarayı şuan unuttum :) Allah yardım etsin , önlerine kimse taş koyamasın

Gel valla :) en son doğuma girerken böyle heycanlanmıştım :))

Kız, engelli kontenjanından çağrı merkezinde çalışıyor. E. De kesin bi mesleği yok, şuan güvenlik görevlisi diye biliyorum. 10 gün önce girmiş işe

Karşınızdakiler robot değiller, ortak bir heyecanı paylaşacağınızı düşünerek rahatlamaya çalışın. "Sürç-i lisan edersek affedin, biz de heyecanlıyız" gibi minik açıklamalar insanı rahatlatır ve ortama samimiyet katar; duygularınızı paylaşın yani.
Alın çiçeğinizi, çikolatanızı yüzüğünüzü; güler yüzünüzle girin içeri. Gerisi gelir.

Eğer ne konuşacağımı bilemeyeceğim stresi ağır basıyorsa; netten kız isteme merasimi vb. videolar aratın. Neden bilmiyorum ama insanlar otunu bkunu paylaşmışlar, az önce arattım youtubeda isteme şeysileri dolu, örneklerine bakın :)

Şöyle bi şey buldum hatta :))

Kız, engelli kontenjanından çağrı merkezinde çalışıyor. E. De kesin bi mesleği yok, şuan güvenlik görevlisi diye biliyorum. 10 gün önce girmiş işe
İnşallah her şey onlar için yolunda gider..Kuzeninizi de ayrıca tebrik ediyorum Kızın engelini sorun etmeden çaba harcıyor demek ki gerçekten seviyor..Allah mesut etsin.Peki kız tekerlekli sandalyede mi? Engeli tam olarak ne?

Kolay gelsin öncellikle hayırlı olsun. Kuzene de tebrikler yüce gönüllü insanmış Allah hep yardımcısı olsun, daima mutlu eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…