- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Dolunayisra
-
Ergenin kelime anlama
Ergenin kelime anlamini biliyorum ben 22 esim de 26 yasinda telefonla konusma olayi nerden cikti anlamadim ? Ben oyle bir sey soylemedim size ? Evet esim olaylara gereksizyere tepkilee veriyorum onu savundugum icin bunu yazmiyorum tasnif etmiyorum ama sizinde su an bana yuklenmeniz gereksiz. Ben cocuk dusunmuyorum ve su süreçte cocuk istemiyroum. Uyurken de uyandirmadim uyaninca konusucam dedim.
Eşiniz bence psikolojik sorunlu. Emrederek birşey istemek nedir ? Terbiyesizlik. Çok sinir oldum !Hanımlar ben 2 ay önce evlendim ve eşim askeri personel.. Birkac sıkıntı yaşadık( bizimle ilgili degil) esimin psikolojisi bozuk alttan almaya çalışıyorum ama bende cok yoruldum. Esim maddi acidan asla bir dedigimi iki etmez ne istersem alir. Kendisinin haksiz olduğunu asla dusunmeyen biridir ve cok konuşur gerekli gereksiz her seye bir fikri vardir. Cok yakin arkadaşlarımız var. esimin timden arkadasi ve onun eşi bugün bize kahvaltiya geldiler ve esim bana bi su ver dedi emir vererek ben bundan nefret ederim ama esimde hic rica etme huyu yok neyse verdim. kahvalti sonrasi kahve yaptim ikram ettim. Oturuyoruz , tepside herkese kahve yanina su vermiştim esim de sehpanin uzerine koy dedi koymadim elim dolu sen al koy dedim o da koymadi.. birkac dakika sonra suyu istedi bende vermedim al dediğimde niye almadin dedim o da suyu ver dedi yoksa kahveyi dokerim dedi dokme dedim ve kahveyi arkadaslarimizin yaninda haliya döktü. Sinirlerim bozuldu. Esimin arkadasida sen neyi ispatlamaya calisiyorsun napiyorsun ya dedi. Tabi ben sinirden cildirdim bagirdim cagirdim senin yaptığın insanlik degil normal değilsin sen diye.. arkadaşlarımız kahvelerini ictikten sonra kalktilar.. esimde kulakligi takti ve uyuyor.. hicbir sey soylemedim konusmuyoruz su an. Napicam bilmiyorum. Esim evde yalnizken bana yardim eder oper sever sarilir ilgilenir benimle sürekli ama birileri yanimizdayken erkeklik yapacağı tutuyor. Evin reisi benim ben ne dersem o olur emir vererek konusur artik iyice sinirlerim bozulmaya basladi. Konusuyorum boyle yapma rezil ediyorsun beni de kendinide diye ama anlamiyor. Karar aldım toplu ortamlara esimle girmiycem uzun bir sure. Esimi nasil duzelticem bilmiyorum. Birileri varken erkekleniyor bende o oyle yaptikca istediklerini yapmiyorum ya da zitti hareket ediyorum bugunde sonucunda haliya kahve doktu rezil etti beni.. Konussam ise yaramıyor. Kavga etmeyelim diye uyuyor simdi ama mecbur uyanicak ve ben nasil konusucam ne yapicam bilmiyorum ne yapmaliyim ?
Eski konularına bakın, adam nısanlıykende 5 para etmiyomus.evlenınce degısmemis yanı, konu sahıbı bilerek evlenmişböyle insanlar kolay kolay değişmez. eleştiri gibi olmasın ama benim gerçekten merak ettiğim bişey var. hatta benzer problemi olan diğer üyeler de cevap verirse sevinirim. evlendikten kısa bir süre sonra 'gerçek' yüzünü görme nasıl oluyor? yani bi insan öncesinde tamamen rol yapamaz ki. biraz mantıklı aklı beş karış havada olmayan biri evlenmeden önce tartar biçer bişeyleri, kişiliğini analiz eder.
ben bunun toplulumuzda yaygınlaşmış 'ne olacağı belli olmaz' 'kavun değil ki koklayıp alasın' '10 yıldır sevgililermiş bi yılda ayrıldılar, kimseyi tanıyamazsın evlenmeden önce' gibi saçma söylemlere bağlıyorum. kendi annem de dahil olmak üzere sorunlu adamlarla evlenmiş bütün kadınların evlilik öncesi hikayeleri var aslında. nişanlıyken şöyle yaptı, affettim, geçer dedim vb...
bi de en saçması soyle soyle yapıyor ama ben cok seviyor, sürekli sarılır öper vs... yani kadınlar olarak daha kendimizi nasıl düşürebiliriz bilmiyorum. allah razı olsun hayvan gibi muamele yapıyor, ama arada insan gibi davranmaya da tenezzül ediyor demek bu.
kadına şiddet bu kadar problem olmuşken kadınların da bilinçlenmesi artık lazım. şiddet nedir ne değildir bilmemiz lazım. kıskançlığın sevgiyle alakalı olmadığını kişilik problemini anlamamız gerekir. sert erkek fetişizminde uzaklaşmamış gerekir.. başka kadınlara orospu diyip durmayı bırakmamız gerekir, erkeklere hizmet etme zorunluluğunu kafamızdan atmamız gerekir vs. vs...
özet: boşanın.
Bacım adam kahveyi halıya dökmüş bir su vermedi diye nasıl dişiliğini kullansin istersin. Haliyi yalarken melul gozlerle ona bakip bak beni üzüyorsun gibi mi? Ya da eline bezi alıp silerken bebeğim yapma bir daha gibi mi?
Adam dümdüz ayilik etmiş ne dişilik kullanip anlatmasi yahu o dediğiniz ufak bir sorunda olur. Hangi aklı başında insan insanlarin yanında pat diye haliya kahve döker. Bırakın şu dişilik kullan ayaklarını herkes kişiliğini kullansa sorun kalmaz .
O erkekliğin kullansin bu dişiliğini milâttan önce kaçıncı yüzyıldı sizin?
Diger konularda bir problemim yok hatta bugun sinirimden yemek yapmadim oturudm oylece oyun oynadımkalkti ben aciktim makarna yiyelim dedi yapamam valla canım istemiyor dedim disaridan soyleyelim dedi disaridan soyledi oyle yedik. Diğer konularda iyidir hakkini yiyemem ama milletin icinde erkeklenmesi beni deli ediyor.. cok teşekkür ederim guzel yorumunuz için ❤Yeni evlilerde uyumlanırken böyle kazalar çok olur, siz takmayın buradaki bir çok yoruma :) Kendi beyleri yanında el pençe olanlar kalkmış burada "kocan ayı"dan tut da "yaş kaç"a kadar vurdukça vuruyorlar :) Kendi özel yaşantılarına baksan emin ol süt dökmüşlerdir. Bu yürekli kadınlar nedense gerçek hayatta yok, burada da sayıları tonla :) Neyse...
Benim sizden ricam, öncelikle sakin olmanız ve asla ama asla arkadaşlarının yanında patlamamanız. Bu onu daha çok bileyecektir. İnatlaşma ile bir yere varamazsınız.
Herkes gittikten sonra yeni evli olmanızı da kullanarakdaha dişice suyuna gidin ve cilve ile bu durumun kendinizi üzdüğünü belirtin. İnce ince işleyin onu.
Normalde sizin her dediğinizi yapıyorsa öyle çok da ayı olduğunu sanmıyorum, o duygu geçmedi bana.
Bir de canım arada da siz de o "su ver" falan deyince "veririm aşkımmm" deyin (arada ama), azıcık onun da dediği olursa rahatlar :)
Eğer diğer konularda her şey yolunda ise öyle hemen gemileri yakmayın
Eski konularına baktım, adam Nisanlıykende 5 para etmezmıs, evlenınce degısmemis. Konu sahıbı bilerek evlenmiş yanıValla yorumunuzun sonunda kendimi alkislamamak icin zor tuttum , evlenince kimse degismiyor sadece kadinlar oncesinde gozlerini kapatip bodoslama daliyor evlilige , bu forumda da defalarca yazdim 2 kere evlendim ikisi de evlenmeden once neydiyse sonra da oydu , cevremde de hic degisen erkek gormedim ama sinyalleri gormeyen kadin cok gordum , yeterince tanimadan evlenen , nasil olsa degisir diyen , aman bunda ne var ki diyen , ama iyi taraflari da var diyen vs vs vs yoksa kimsenin degistigi falan yok
Aynen oyle yapmaya calisiyorumBence yolun başında ayarı vermelisin sonra çok geç olacak
Cozum bulmus, cocuk yapmıcakmıs 1_2 sene.Telefon olayi geçmis konuda okudum. Ben sana yüklenmiyorum, sadece üzücü buluyorum. Yani baze seyler az çok belliydi. Niye bile bile lades dedin? Iste bunlarin hepsi filmlerden geliyor. Kadinlar kurtarici oluyor, sonra erkek kuzu gibi oluyor ve mutlu son gibi.
Degil, gördügün gibi degil iste. Bu yaslarda sen üni'yi daha yeni bitirip hayata atanacaktin. Is bulmayi çabala, arkadaslar ile gezip tozmak. Onun yerine halidaki kahve lekesini çikartmaya çalisiyorsun.
Yani lütfen esine iyi bir ders ver. Hemen yelkenlerini suya indirme. Bu konuda tepkin çok hakliydi çünkü. Gerekirse günlerce trip at, ev isi hiç yapma (ayirten is bölümü olsun evde, sen hizmetçi degilsin). O yanlisini anlayana kadar tripine devam et.
5 para etmez derken ? Nerden bu kaniya vardiniz acabaEski konularına baktım, adam Nisanlıykende 5 para etmezmıs, evlenınce degısmemis. Konu sahıbı bilerek evlenmiş yanı
Diger konularda bir problemim yok hatta bugun sinirimden yemek yapmadim oturudm oylece oyun oynadımkalkti ben aciktim makarna yiyelim dedi yapamam valla canım istemiyor dedim disaridan soyleyelim dedi disaridan soyledi oyle yedik. Diğer konularda iyidir hakkini yiyemem ama milletin icinde erkeklenmesi beni deli ediyor.. cok teşekkür ederim guzel yorumunuz için ❤
Sizin probleminiz ne ? Ben sizw bütün hayatimi anlatmadim ve farkindaysaniz birkac sey biliyorsunuz yazdigim kadarini biliyorsunuz. Cocugum su an olamaz. Yapmadigimdan degil olamaz.Cozum bulmus, cocuk yapmıcakmıs 1_2 sene.
Hayırdır sıkıntı mı var bacım kelimesinde.Bacım diye hitap etmek kaçıncı yüzyıl?
Umarim zamanla duzelir..Evliliğin başlarında biraz şey oluyor, patron kim belli etme çabaları. Bizde de oldu misal. Böylesi bir durum olmadı tabi ama şimdi geriye dönüp baktığımda kendimizi ispat edebilmek için baya çabaladığımızı görebiliyorum.
1.halıyı kesinlikle silmeyin.
2. Ani karar vermeyin, küsmeyin ama tavrınızı da belli edin.
3. Dediğiniz gibi bir süre de olsa kalabalık ortamlara girmeyin. Teklif ederse de itinayla hatırlatın.
Cozum bulmus, cocuk yapmıcakmıs 1_2 sene.
Hayırdır sıkıntı mı var bacım kelimesinde.
Seslenme anlamında kullanılır kadınlara farklı geldi heralde sana dişiliğini kullaninca tabi böyle hitaplar uzak kalıyor size yavrum falan sanırım bildiklerin dimine diyem sana abim mi diyem bacım işte
Benim problemim su, Halıyı silmeniz akabinde yemek yapmadım, 'bebegım canım kocam özünde iyi biri hemen dısardan yemek soyledi yemek yap diye ısrar etmedi, Allah razıolsun ondan" demen.Sizin probleminiz ne ? Ben sizw bütün hayatimi anlatmadim ve farkindaysaniz birkac sey biliyorsunuz yazdigim kadarini biliyorsunuz. Cocugum su an olamaz. Yapmadigimdan degil olamaz.
Olaydan sonra kocası acıkmis, yemek yapamam demıs konu sahibiBu gençlerdeki cesaret beni benden aliyor. Ben o yaslarda evlenseydim, bosanirdim zaten. Hangimiz 21-22 yasinda cidden olgunduk? Adam için hep pskilojisi iyi degil diyor. Meslegi bu denli onu etkiliyorsa, dogru meslekte yapmiyor demektir. Yada bahanedir. Adaman karakteri bu. Ah iste diyorlar ya, insan kendine yaptigi, 7 köyle birlesse yapamaz.
Yani adam kizi rezil etmis, ve halen beraber disardan yemisler. Ve konu sahibi bunu trip olarak görük, yemek yapmamak. Ve esinin disardan siparis etmesini lütüf olarak görüyor. Bu kadar ilimli tepki vermenin ne kadar kötü oldugunu, çok sonradan anlayacak iste ama neyse.
Sürekli derken bir gülücük sonrasını ekledim. Hadi cevap ver rica ediyorum. Nasıl kullansin dişiliğini bu terbiyesizlik karşısında ona buna takılıp durma o kadar şey yazdım bacıma takıldın şimdi yazdım gene şimdi duzenlememe takıldın.Neden sürekli düzeltme yapıyorsunuz mesajınız üzerinde? Tam cevap yazacağım habire güncelleme geliyor. Tamamlayın da öyle yazayım bari
Aynen ya naparsa yapsın konularına cevap yazmayız olur biter bu ne be kadın bizi asacak nerdeyse eşin suçlu dedik diyeOlaydan sonra kocası acıkmis, yemek yapamam demıs konu sahibibiricik kocası da hemen dısardan yemek soylemıs, ozunde iyi bırıymıs Allah razı olsunmus.
Böyle yazmıs konu sahıbı ne diyelim mutluluklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?