2.bebegim geliyor ama...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağlıcakla kucağına alırsınız inşallah ama bu düşünce çok bencilce ve hiç hoş değil

Eğlendirmek icin degil. Ilerde yalniz kalmasin destegi olsun diye ve elbette kendimizi hazir hissettigimiz icin 2. Cocugu yapmak istedik. Isinize geldiği gibi anlamayin lutfen.
Tamamen sizin yetiştirme tarzınız ve aile dinamikleri ile alakalı bence,biz 5 kardeşiz ama sıkı fıkı değiliz erkeklerde kızlarda zor zamanlarda güzel zamanlarda birbirimizin yanında oluruz o kadar ve bu ailemle alakalı benim de bi oğlum var bi tane daha olacak hayırlısıyla inşallah kesinlikle çok iyi arkadaş olabilecekleri şekilde yetiştirmek istiyorum bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım

Benim bir ablam bir abim var ablama soyleyemedim derletirmi skntimi abime anlatirdim gece 3 de kafamiz eser abimle basar giderdik arkadaslarimiza suan ayri sehirlerdeyiz yinede hic kopmadik eli hep uzerimde benimde onun.Benimde bir kizim bir oğlum var mesele cinsiyet degil kardeslik bağını iyi gelistirmeliler buda size bağlı.Suan oglum aglasa kizim cok uzuluyor ablam ablam die pesinde dolaniyor ve sohbet ederken kardesine henuz 9 yasinda kizim seni hic yalniz birakmiycam Allah bizi birbirimizden ayirmasin der Hep rabbim birbirilerine hayirli kardes olsunlar hic ellleri ayrilmasin birbrinden derim insallah boyle devam eder.

Hey Allahım bu forumda da nereden tutup konu sahibi linçlesem dalga geçsem diye bekleyen tuhaf insanlar var.

İki aynı cinsiyette olan çocuk daha iyi anlaşır diye bir şey yok evet ama aynı cinsiyette olan çocukların ilgi alanları benzerdir, kurdukları oyunlar benzerdir, hoşlandıkları aktiviteleri benzerdir. Mesela kız çocukları evcilik tarzı oyunları daha çok severken erkek çocukları araba ile oynamayı daha çok sever vs. Kadın da bunu düşünüp sormuş ne var bunda hey Allahım. Sanki erkek oldu tüh ben erkek çocuk istemem demiş.

1 çocuğu eğlendirmek için canı sıkılmasın diye 2. Yapmak da ne biliim o da çok şey. Konu nerden baksak elimizde kalıyor. Neyse öf ben çıktım.
1.çocuğu oyalasın eğlendirsin diye çocuk yaptık mı yazmış kadın? Yoldaş olsun diye yaptık demiş, siz tercih etmeyebilirisiniz ama bir çocuğa kardeş yapmak kadar doğal bir şey olamaz. Neyine şaşırıyorsanız bu kadar.

Çocuğunu eğlendirmek için bir çocuk daha yaptığını sanmıyorum konu sahibinin. Bakış açılarınız gerçekten çok farklı. Benim iki erkek kardeşim var kız olsun isterdim elbette ama yetiştirilme tarzından dolayı iki kardeşim de her şeyimi bilirler. Bu konuda dert etmeyin siz kızınızla arkadaş gibi olmaya ve sıkıntılarını rahatlıkla anlatabileceği biri olun yeter. Sağlıkla gelsin bebeğiniz

Hiç kimse kardeşlerin nasıl anlaşacağını bilmez kahin değil kimse. Ama o niyetle yapılır kardeş, iyi anlaşacakları umulur. Olmazsa da yapacak bir şey yok. Ayrıca aynı cinsiyette olan çocukların daha fazla ortak ilgi alanı vardır. Kadın da bundan yola çıkarak sormuş çok basit aslında.

yani sizin iyi niyetinizi anlıyorum ama gerçekten bu konu çok garip değil mi?
zaten çocuk doğururken iki ihtimal var kız ve erkek, yani insan bir "insan" dünyaya getirirken bu ihtimali nasıl düşünmemiş olabilir ki yani? Benim niyetim kız, kesin kız olacak diye düşünmüş olamaz herhalde?

İleride kardeşiyle yoldaş olacaklarının garantisi var mı? Şu çocuğumun yanında biri olsun diye yapılan ikinci çocuklar bana çok saçma geliyor.Her kız kardeş çok iyi mi anlaşıyor, çok mu seviyorlar birbirlerini? Hayır böyle bir kural var istisnasız da ben mi bilmiyorum? Çok garip bir şeye takılmışsınız gerçekten. İyi anlaşırlar kötü anlaşırlar cinsiyetten bağımsız söylüyorum hiç belli olmaz

Merhabalar 4 yasinda kızım var ilerde yoldas olsun diye kardes yapmak istedik.
Ama ya anlaşamazlarsa ya paylasimlari az olursa ya kızım yine yalniz kalırsa diye korktum

İçine dert olmuş konu sahibinin bizde linçlemedik. Sizce şu söylemler sağlıklı mı.Erkek olacağını öğrendim anlaşamazlarsa diye içime dert oldu bana çok sağlıklı gelmedi de..

Çok istekli de görünmüyor

Benim kız kardeşim olmadığı zaman zaman keşke olsaydı dediğim için kızımın kız kardeşi olsa diye içimden geçiriyordum. Ama ikinci çocuğum erkek nasip oldu.

Araları 2 buçuk yaş şuan gayet iyi anlaşıyorlar, ilerisini bilemeyiz. İki kız kardeş olsalar da iyi anlasamayabilirler aynı cinsiyette olunca hiç sorun olmayacak diye birşey yok sonuçta.

Sağlıkla doğsun oğlunuz, tek derdiniz bu olsun.

Ne güzel bir kızınız varmış, Allah bağışlasın. İkinciyide planlı ve istediğiniz anda yapmışsınız yani senelerce uğraşmadan gayet kolay şekilde. Öyle de olunca sanırım dertlerde farklı oluyor. Neden ikinci çocuğum erkek değil yada neden kızıma kız kardeş gelmedi diye garip dertler. Hatta öyle bir dert ki bdv ye konu açacak kadar. Napsak ki seni nasıl teselli edeceğiz bilemedik kusurumuza bakma.

Hem ablam var, hem erkek kardeşim. Erkekle daha guzel anlaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim.

Kendini savunabilir duyar kasmayın okey

Düşünmüştür illa ki zaten erkek oldu vah vah temalı bir konu yok ki. Kadın kız olursa daha ortak ilgi alanları olur ön kabulü ile acaba erkek olsa çatışırlar mı diye merak etmiş sormuş. Belki de "benim kızımla oğlum çok iyi anlaşıyor." minvalinde yorumlar okumak istiyor. Mesela benim üst komşu hep bundan yakınır, biri kız biri oğlan hiç birlikte oyun kurmuyorlar keşke birlikte oynasalar vs der bunun gibi.

Hatta kızı yalnız kalırsa diye korkuyormuş..
İnsanlar çok garip içine dert olmuş bu durum.

Rabbim başka dert vermesin
Kardeş kardeştir erkeği kızı mı var orayı anlayamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…