2.cocuga cesaretim yok

Haklısınız çocuk için kardeş çok önemli zaten kızımı düşündüğüm için ilerde istiyorum ama eşimde yaş gitmeden büyüsün diye dusunuyor
ilk doğum yaptığımda 2. yi asla düşünmüyordum.
meme ucu yarası, uykusuzluk, sezaryen acısı, düzensizlik vs.

derken 1,5 yıl arayla 2. ve 3. kızımı doğurdum.
yaşım 39. kızlarım 4.5, 3 ve 1 yaşında.

şimdi saldım çayıra, Mevlam kayıra modundayım.

üçü beraber oynayınca iyi ki diyorum.
yaşları yakın olduğu için ortak yanları çok. genel olarak aynı şeyleri paylaşıyorlar.

Tabi kardes guzel olur ama ben de hic dusunmuyorum.
Kaldiramam diyorsaniz yapmayin. Es ne kadar yardimci olsa da buyuk sorumluluk annede.

buraya kaç kere konu açtım 2. çocuk için bilemiyorum
ben hamileliği çok sevmiştim. yani karnımda benimle birlikte gezen Rabbimin bahşettiği muhteşem varlık harikaydı.
doğunca ilk 6 ay felaketti tabi. sonra sonra düzeldi.
benim oğlum da 4 yaşında. bazen diyorum ki keşke kazara hamile kalsaymışım. 1 yaş arayla olsalarmış. çünkü 3 yaşından sonra çocuk tam bir birey oluyor. yemeğini yiyor, tuvaletine gidiyor, oyun kuruyor falan.
sonra bir hastalığa tutuldum kaldı çocuk planları. bir de bizde eşim hazır değil
ikimizde çalışıyoruz o da ayrı bir şey. neyse efendim hala 2. çocuk istiyorum ama korunmaya da devam ediyorum. Rabbim ne zaman hayırlıysa o zaman nasip etsin inş.

Bende sizin gibi 4 yaşta düşünürdüm ama insan rahatlığa alışınca olmuyor tam rahatça uyuyorsun gezmeye başlıyorsun sonra başa dön çok zor
Benim oğlum 18 aylık ve şu an 6 aylık hamileyim. Ben de 4 yaş gibi ikinci derdim ama kısmet işte.. Hamile kaldım tekrar. Şimdi düşününce bana da zor gelirdi herşey bittikten sonra tekrar başa dönmek diye düşünüyorum. Şimdi çok zor olacak ama kızım da 2 yaşına gelince az biraz rahat edeceğim diye umuyorum. Hayatımın önümüzdeki 3 senesini kişisel konfor anlamında gözden çıkardım diyebilirim.

Tam da bu yüzden daha ilki küçükken (17 aylık) diğerini yaptık.

Çevremde gördüğüm araya çok zaman konulursa gerçekten annenin gözünde büyüyor ve çoğu tek çocukta kalıyor.

Eğer daha fazla ara verirseniz muhtemelen hiç istemeyeceksiniz 2. Bebeği.

Hem çocuğunuz kreş çağında bu sizi bayağı rahatlatır.

Bende sizin gibi 4 yaşta düşünürdüm ama insan rahatlığa alışınca olmuyor tam rahatça uyuyorsun gezmeye başlıyorsun sonra başa dön çok zor
başa dönmeyin o zaman önemli olan sizin ne istediğiniz çünkü bakacak olan sizsiniz.
kızınız da mutlaka arkadaş bulacaktır kendine

Bende gitgeller içinde birgn düşünüp birgün vazgeçiyodum 2. çocuktan. En çok düşündüğüm nokta kızmın akrdeşi olmasıydı. Sonra birazda plansız hamile olduğumu öğrendim ve hiç uygun bir zmnda değildi, taşınma telaşı yeni şehir hatta yeni ülke bile diyebilirim bir zmnda. Kısmet böyleymiş diyorum artık 1.5 aya kadar gelecek bebeğimiz bakalım nasıl olacak.
Allah kolaylık versin hepimize :)
Çok düşündükçe yıllar geçiyor, yaş geçmeden sabırlar tükenmeden yapmak lazım belkide.

ne demiş büyükler tek çocuk hiç çocuk, iki çocuk çok çocuk.vel hasıl iki ucu ...lu değnek.Ne denirki düşünüyorsanız arayı fazla açmayın tavsiyem.İki çocuk gerçekten zor ben 3 çocuklu çalışan annelere hayranlıkla bakıyorum ben iki taneyle pert oluyorum çünkü.

ilerde çok pişman olursun ınsanın hayatta mutlaka bır kardesı olmalı. kendını değil kızını düşünerek karar ver bir de.

İkinci çocuğa karar vermek için gerekli olan tek şey annenin hazır olup olmaması. Eğer kendinizden şüpheniz dahi varsa yapmayın. Benim küçük kızım 1 yasina girdi yeni. Buyukle arasinda 2.5 yas var. Ben hazır degildim ikinciye ama kısmet... ikinciye hamileligimi öğrendiğim günden beri hayatım degisti o kadar yani. Annemle esimle aram bozuldu kimse yanimda olmadi sanki yada bana öyle geldi. Büyük kızımin yasadiklari... ben hazir olsaydım herşeyin üstesinden gelebilirdim. Anne hazırsa sorun yok demektir.

Oglum 2 ay sonra 8 yasinda olucak kismetse. Allah omur versin kuzuma,
Ben tek cocugum annem babam calisan insanlardi annem cok yogun calisiyordu teyzede komsuda buyudum ve kardes ozlemini hep yasadim.
Oglusumun bi kardesi olsun istiyorum, hatta hamilelik boyunca yasadigim berbat mide bulantilarina,oglumun 4 aylik olana kadar suren kolik krizlerine,gece gunduzu karistirtan dis cikarma agri ve cigliklarina ragmen. Evlat en guzel sey..insanin hucreleri yenileniyor evlat sevgisiyle :) Keske 3 cocugum olsa kalabalik olsak. Ama maddi manevi iyi dusunmek lazim. Hele saglik sorunlari varsa daha da iyi dusunulmeli.
Allah hepimize hayirlisini nasip etsin

walla banada oyle geliyordu, insan tek cocuk rahatligina alisiyor.
kizimin ve cevrenin baskina dayanamadim ve su yolunu bulur dedim. ne kadar erken o kadar iyi bence, fazla rahatliga alismadan.

simdi 2 yasina giricek kizim, walla otur izle o kadar tatliki insanin stresini aliyor. yani zor ama , bu dünyada kolay ne varki

1 çocuk az 2 çocuk çok arası kedi köpek :)
Benimde tek kızım var istemiyorum maddi olarak cok zor şu an bile para bitti maaşı bekliyoruz ki daha okul zamanları servisi kursu dersi offf Allah uzun ömür versin hepsine.birde ben ms hastasıyım hamilelik bana göre değil hormonlar atak geçirme falan ve kalabalık aile degilseniz çok zor
Dede olmalı buyugu parka indirmeyi annene olmalı kucuge yardim etmeli.insanın yarını belli degil biranda hastaneye düşüp çocuğundan ayri kalabiliyosun.yani işin özü zor be

Çocuk iki tarafın gönül rızasıyla olacak bir şeydir.Eşinize gerekçelerinizi söyleyip,kendinizi ruhen ve fiziksel olarak hazır hissetiğinizde yapmak istediğinizi ifade edin.

Kesinlikle yaslada alakali bi durum bu.. ben bazen derim keske 20 yasinda filan anne olsaydim simdiye boyuma gelirdi cocuklarim dite :) ama kismet boyleymis
Okul is derken 30 da anca evlendim.ayni seyi bende dusunurum yasitlarim8n cocuklari universitede ben hala bebek bezi aliyorum

masallah cok sabirlisiniz o zaman :) bende kalabalik aileleri cok seviyorum. ama ufacik bi problem bile beni hemen yoruyor,sindiriyor.

Bende zor bir doğum gercklestirdim baska saglik sorunlarim da cikti.2.cocuk bana cok uzak derdm ama simdi neden olmasin demeye basladm bence onemli olan kendinizin ne hissettigi hele yardimci olacak kimseniz yoksa iyi dusunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…