2.çocuk istemeyen eş

benımde eşim tek cocuk taraftarı maalesef

şuan cocugum yok ama ben maddi acıdanda dusunursek önce bi iş hayatıma yon vereyım sonra hamıle kalmak istiyorum bu sayede 2.cocugu istemeyede yuzum olsun diyorum bakalım kısmet... ama tek cocugum olsun ıstemıyorum acıkcası illaki bi kardesi olsun istiyorum..daha önceden bi dusugum olunca anladım 2.bi cocugun gerekliliğini tabi Allah herkesın cocuklarının omrunu uzun eylesin inslh..ama hayatın ne getirecegı belli olmuyor işte

bende tek istiyorum eşim 2 3 istiyorr inşalla htekte sabit kalırımmmmmmmm

Nerde eski erkekler şimdikiler bi tane yapmaya bile korkuyo.Benim sıkıntım daha büyük yaşım 28 eşim 36 yaşında eşim birinciyi yapmaktan kaçıyo.4 yıllık evliyim daha erken deyip bahane üretiyo ama neden çocuk yapmaktan kaçtığını anlamıyorum anne olmayo okadar çok istiyorum ki... ben ki en az üç çocuk istiyodum eşimle de evlenmeden önce çocuklarımızın ismini bile koymuştuk evlenmeden önce beni kandırmış oldu maddi durumumuz da iyi sayılır bir engel yok yalnız ben kpss girdim atama bekliyorum.kızlar bi akıl verin evliliğim iyi gidiyo çocuk hariç ne yapacağımı şaşırdım.insanların çocuk niye yapmıyosunuz sorularından bıktım.

Nerde eski erkekler şimdikiler bi tane yapmaya bile korkuyo.Benim sıkıntım daha büyük yaşım 28 eşim 36 yaşında eşim birinciyi yapmaktan kaçıyo.4 yıllık evliyim daha erken deyip bahane üretiyo ama neden çocuk yapmaktan kaçtığını anlamıyorum anne olmayo okadar çok istiyorum ki... ben ki en az üç çocuk istiyodum eşimle de evlenmeden önce çocuklarımızın ismini bile koymuştuk evlenmeden önce beni kandırmış oldu maddi durumumuz da iyi sayılır bir engel yok yalnız ben kpss girdim atama bekliyorum.kızlar bi akıl verin evliliğim iyi gidiyo çocuk hariç ne yapacağımı şaşırdım.insanların çocuk niye yapmıyosunuz sorularından bıktım.

bende tek çocuktan yanayım.ne oğlum nede ben kardeşi olsun istedim.onu en iyi şekilde yetiştirmek benim için daha önemli.şu koşullarda çocuk düşünmek bile zor.eşine hak ver.zamana bırak.

istememe gerekçeleri benim için de mantıklıysa kararına saygı duyarım
çocuk tek başına verilcek bi karar değil
karşılıklı oturup avantaj ve dezavantajlarını konuşmak gerek
koşullara göre hangisi ağır basıyorsa ona göre karar verilmeli

Son düzenleme:
evet bu devirde çocuk büyüktmek zor maddi manevi
ama ileride ben eşim bu dünyadan gidice kızımın tek başına kalması bana çok dokunur açıkçası bir kardeş olsa kötüde olsa kardeş kardeştir başın sıkıştığında ilk koşacağın yer kardeşin olur bende isterim kızımı isterim iyi okullarda okusun bir yerlere gelsin iyi bir mesleği olsun ama kariyer para herşey bir yere kadar değilmi ben ilerde keşke bir kardeşi olsaydı diye düşünüp pişman olma istemiyorum
eşimin istememesinin büyük nedeni maddiyat banada düşününce mantıklı geliyor
ama işte nereye kadar diyorum kendi kendime borcumuz bitsin evimiz olsun arabamız olsun kızım okusun parası biriksin ee sonra bunlar bitmeski insan oğlu doyumsuz sürekli bişeyler ister kararsızım :44::26::26::26:

Maddi problemlerim varsa kesinlikle ben de istemem. Çocuğu hakkıyla büyütemedikten sonra ben o çocuğa haksızlık yaptığımı düşünürüm. Maddi sorun yok, ailevi bir sorun da yoksa, kısacası her şey yolundaysa 2. çocuk düşünülebilir. Aslında burada eşimin neden çocuk istemediğini anlamak en doğrusu sanırım. Görünen ve görünmeyen bir çok sebebi olabilir, onu zorlayıp da böyle önemli bir kararda sırf benim isteğimle düşüncesinin değişmesini istemem.

bende sırf benim isteğimle olsun istemediğim için bekliyorum
eşimin neden çocuk istemediğini biliyorum herşeyi sordum oda anlattı açık açık
bu durumda beklemek en hayırlısı

Cnm benım esımde oglum olduktan sonra tek cocuk yeter dedı aradan yıllar gecınce oglunun tek kardes olarak buyumesını ıstemedı sanırım ve bırgun bı baktım korunan esım korunmadı ve hıc nıye korunmadın dıye sormadımda bıdahakıne baktım yıne korunmuyor bebıs ıstıyormus kuzum.ve sımdı 2.ye hamıleyım dogmamıs bebegını sevmeye doyamıyor konustugumuz tek konu bebegımız oglumuzuda aksatmıyoruz tabıkı.bu arada oglum 4.5 yasında sende bıraz bekle bakalım

çok kafam karışık bu konuda bekliyorum belki ister belirli bir zaman sonra diye
ama bazende hiç istemeyecekmiş gibi geliyor yada ben vazgeçmeliyim bu 2. çocuk düşüncesinden

beyazbulut allah gönlüne göre verir inşallah...Benim eşimde 2.çocuk konusuna kesinlikle karşı zaten ilkinede zor ikna etmiştim...ama anlamıyorum hem istemiyor hemde kızı için ölüyor...diyorum bak bundan bir tane daha olsa ne güzel diyorum ama yok bir tane olsun imkanları iyi olsun diyor.. her söylediğimede mutlaka bir cevabı var...yani ikna etmem zor ee yaşlarımızda 32 daha ne bekliycem bilmiyorum ki bende ama çok kararlıyım ikna edeceğim onu önümüzdeki aylarda valla belki komik gelicek belki ama folik asitimi bile içmeye başladım o kadar kaptırdım yani :)))) bu arada benim kızımda 3 yaşında 2009 mayıs doğumlu kızlarımız hemen hemen aynı sanırım...sevgiler

evet canım benim kızımda 2009 şubat doğumlu
benim eşimde istemiyor gibi görünüyor ama aslında istiyor o fark ettirmesede ben anladım :)))
içten içe istiyor laflarıyla belli ediyor ikna etmem zor olmayacak :))

ayy ne güzel yaşıt kızoşlarımız...allah bağışlasın....Bende ikna edicem valla isterse ikna olmasın ben kararlıyım güzellikle ikna etmeye çalışıcam baktım olmuyor üçkağıtla hallederim işimi yapcak bişiy yok yani :)) babanın havası bebiş doğana kadar doğduktan sonra nasıl olsa sevecek...:)))) Allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin tüm isteyenlere....

Çocukluk duygularımı yazmak istedim bu konuda.. Ben 7 yaşlarındayken çok kıskanırdım etrafımdakileri. Annem ve babam tek çocuk olarak kalmamı istemişlerdi hep. Hiç başka bitane daha düşünmüyolardı. bu durumdan hiç memnun değildim çok üzülüyodum neden benim kardeşim yok diye.. günlerce aylarca bu böyle devam etti hiç unutup geçmiyodum yani sürekli onun eksiliğini hissediyodum. Bence bi çocuğunda enaz 1 kardeşe ihtiyacı var. Ayrıca babamın maddi durumu iyiydi benim bi dediğimi iki etmezdi nereye istesem giderdik oyuncaklar falan odam doluydu tek eksikliğim kardeşti.. Oyuncak bebek almışlardı. Yeni doğmuş oyuncak bebek.. Onunla avuttular bi süre sonra yine başlamıştım kardeş istemeye. En sonunda bi kardeşim oldu erkek.. Şimdi aramızda 8 yaş var.. Benimde bi oğlum 4 yaşında mevlam nasip ederse bende ilerde 1 tane daha olmasını isterim her zaman iki ideal diye düşünmüşümdür. Eşinizi ikna edebilirsiniz bu konuda. Tabi çok üstüne gidip ısrar ederseniz daha çok uzaklaştırırsınız. En iyisi bi süre kendi haline bırakmak.. Bakalım bi değişme olucakmı zamanla. Zaten kızınız daha 3 yaşında, yaşınız kaç bilmiyorum ama gençseniz acele etmenizi gerektiren bişey yok bi süre..

kardeş isterler olunca da kıskanırlar kardeşlerini kavga ederler herkes için değil ama böyle yapanlar da var. kendim için de geçerli değil bu.

kardeş isterler olunca da kıskanırlar kardeşlerini kavga ederler herkes için değil ama böyle yapanlar da var. kendim için de geçerli değil bu.

kavga gürültüde olsa kardeş herzaman sevilir....keşke hayat şartları elverse 4 ten aşağı yapmazdım ama bu devirde o kadarı mümkün değil malesef.....fekatt kızıma bir kardeş mutlaka olmalı hemde daha fazla fakit kaybetmeden inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…