2.çocuk istemeyen eş

bebeğim dünyaya gelene kadar 2.çocuğu hep hayal ederdim ama çalışıyorum bebek büyütmek hiç kolay değilmiş hele bir de bakıcı tantanası 2.çocuktan soğuttu bizi eşimde bende istemyoruz,bebeğim başka bakıcı değiştirmesin psikolojisi bozulmasın diye bakıcıya yapmadığımız yalakalık kalmadı :) 2 sene daha bakacakbakıcı kısmetse ...aman 2.çocuk Rabbim isteyene versin çok zor ,ailemden biri bakıyo olsa kesin düşünürdüm ama benim şrtlarımda zor zaten yaşımda geçti sayılır

benim oğlum da 5,5 yaşında ben istiyorum ama eşim istemiyor hatta ödü patlıyor :) gerekçesi ise şu;

( adam haklı ama) ben çocuğa gecelerce baktım uykusuz işe gittim altını temizledim yemeğini yedirdim uyuttum... bunları tekrar bana yaptıracaksın beni kullanacaksın di mi" diyor... doğru bunların hepsini yaptı benden çok baktı Allah var... ama kardeşi olsa fena mı olur çocuğumun... yaş 37

ee madem adam haklı sizde bunun farkındasınız bu defa kendiniz bakacağınızın garantisini verin kardeşler arası yaş farkı ve sizin yaşınız bakımından eğer gerçekten istiyorsanız daha fazla beklemeyin derim....

Ben de 2. çocuğu kesinlikle istemiyorum.İnsanların böyle tercihleri olabilir, saygı duymak gerek.siz de isteyebilirsiniz elbette ki ama eşiniz istemiyorsa da bir çocuk zorla kabul ettirilmez.Zamana bırakın bence oğlunuz da daha 3 yaşında belki 5 6 sene sonra bir çocuk daha düşünebilir eşiniz

benim 2 tane var çok şükür,
bana kalsa 3. çocuğu da isterim.
kalabalık ailelere bayılırım.
iyi günde kötü günde aynı duyguları paylaşacağın kardeşler çok değerli benim için.
bizler bu dünyadan gittiğimizde birlik olsun çocuklarım,destek olsunlar birbirlerine isterim.
bende 3. çocuğa ikna edemiyorum eşimi.

sanırım bebeğiniz daha ufak kızım küçükken bende kesinlik asla ama asla 2. çocukmu aman aman derdim :))
büyük konuşmamak gerekiyormuş anladım saygı duymak gerekiyor derken saygısı sadece çocuk istemeyen tarafmı hakediyor isteyenin düşünceleri yok mu :44::44:
açıkçası 5-6 sene sonrada ben 2. çocuğu düşünmem gibi geliyor kızım 10 yaşında olucak ben otuzküsürlü yaşlarda olucağım hem rahata alışmış olucam hem de kızımın kardeiyle çok fazla yaş farkı olsun istemiyorum herşey nasip kısmet hakkımızda hayırlısı neyse o olsun

Yok tatlım işte sorun orda çıkıyor.Benim de eşim istiyor ama ben 2. çocuk lafı edildiğinde bile çok kötü oluyorum.Doğumum ve sonrası çok kötü geçti.iki taraf da birbirine saygı duymalı elbet ama bunun bi sonu olmuyo işte.Ya da ben bir çözüm bulamadım:26:

bebeğin ufaksa zamana bırakmak en iyisi zaten ilk 3 yıl çok önemli hem bebek hem anne için doğumunda zorsa beklemek en iyisi
benim doğumum kolaydı kızımda zor bir bebek değildi taki 2 yaşına kadar 2 yaşında felaket bir çocuk oldu iştahsız mutsuz huzursuz sürekli ağlayan
bir çocuk haline geldi ozamanlar kesinlikle istemiyorum 2. çocuğu istesemde en az 7-8 yıl sonra derdim :))
şimdi 3 yaşını 2 ay geçti uslandı eskisi gibi değil çoğu sorunu halletik ve ben birden istemeye başladım
kendime şaşırdım çoğu zaman bukadar istemeyen ben nasıl olurda isterim diye
ama diyorum ya herşeyin hayırlısı evlatlarımızı bize veren rabbim içimize onların sevvgisini isteğinide veren rabbim
kısmet nasip herşey çokta fazla kafaya takmamak lazım herşey olucağına varıyor çünki...

esin cocuk istiyor dıye cocuk yapmak zorunda hıssetmen bıle uzucu. sonucta o cogugu 9 ay tasıyan sen oldugun gibi sonrasındada esının ılk cocukta sana ev ve cocuk konularında ne kadar yardımcı oldugunu dusunerek karar vermen daha kolay dıye dusunuyorum. cunku erkekler nedense sadece ıstemeyı bılıyor yardıma gelınce tum yuk kadında kalıyor. e budurumda senın kendını dusunerek baskıda kalamdan mantıgın neyı kabul edıyorsa yapman degıl mı senın ıcın ıyı olan. yoksa mıllet konusur yok ıkısı bırlıkte buyusun yok cocugu tek bırakma yok bak kocan senı daha coksever. bunlardan daha gercek olan tek sey senin yasadıkların....

tamam bu kez bakacağım söz veriyorum diyorum ama "sana inanmıyorum doğurana kadar öyle dersin sonra yine baktırırsın" diyor... bir türlü inandıramıyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…