2 cocuk pismanlik olur mu?

Ben de sandım ki tek çocuğunuz var ikinciyi yapsam pişman olur muyum diye soruyorsunuz meğer ikiymiş zaten. Anlayamadım başta. Çevremdeki ve ailemdeki çiftlerin %90’ının 2 çocuğu var. 3 çok nadir. Bir kısmıda tek çocuklu. O yüzden ne çeşit bir pişmanlık olabilir 2 çocuk bilemedim. Gayet normal ve ideal bir sayı değil mi? Arkadaşlara katılıyorum, karar sizin. Yetebileceğinizi düşünüyorsanız yapın. Başkasına sorulacak şey değil cidden.

Çocuk meselesinde yorum yapılmamalı bence
sonuçta siz doğurup siz bakacaksınız..
Herşey gönlünüzce olsun

Olur inşallah ben ikizlerden sonra daha da düşünmüyorum. Allah verirse seve seve ama bile isteye istemiyorum. Psikolojik çöktüm
Tabiki sizde haklisiniz ikiz elbette zordur ne yasadigini nasil buyuttugunuzu siz biliyorsunuz benim cocuklarim buyuk zorluk gormedigim icin dusunuyorum tabi olursa bu ayda olmasa korunmayi dusunuyorum ust uste yipratzci gebelik surecinden gectim yine nasip

Bana kalırsa 2 az değil. Kız olacağının da garantisi yok. Maddi, manevî bakabilirim diye cocuk da yapılır mı bilemedim. Ilerisini düşününce bana mantıklı gelmiyor.

30 yasındasınız çocuklarınız büyümeye başlmış maddi durumunuz da iyiymiş, bu zamandan sonra gezmek kendinize çocuklarınıza vakit ayırmak, kendiniz için de birşeyler yapmak varken hayatınızı çocuk bakmakla geçirmek daha cazip geliyorsa yapın. Bana cazip gelmezdi açıkçası. Linç yeme pahasına bu kadar çocuk yapanların yapacak başka şey bulamayan insanlar olduğunu düşündüğümü söyliycem:d elbette çocuk çok güzeldir, bazı insanlar aşırı sever vs ama hayatta sevebileceğiniz başka şeyler de var onları deneyimlemeden ev hayatının içine hapsolunca elbette çocuk en büyük eğlence geliyor

Ev hayatının içine hapsolmak derken illa ev hanımı olmayı kastetmiyorum, çalışanların da hayatı kısıtlı, hatta daha az özgür durumdular. Mesela sivil toplum örgütlerine üye olabilirsiniz çalışmayacaksanız, başkalarına yardım edersiniz, hobiler edinebilirsiniz daha da önemlisi 3.çocuğa ekstra yorulup erken yaşlanmazsınız.

Bir de bir insan yetiştirmek bile maddi manevi çok büyük sorumlulukken 3.her koşulda, en azından manevi açıdan zorlayıcı olur. Eşiniz ve sizle beraber 5 insanın manevi sorumluluğu kulağa bile çok yorucu geliyor

Kizi bulana kadar doguranlar,erkegi bulana kadar doguranlar
2 cocuk planlar dogurursun,5 cocuk planlar dogurursun, da ,istedigin cinse kadar dogurmak nedir
Sonra,karpuz secer gibi,bu olmus,bu olmamis,kimini bagrina bas,kimini dis kapinin mandali.
Konu sahibi size degil sozum.
3 cocugum var.
Planim 3tu.
Ister hepsi kiz,ya da hepsi erkek olsun,3 istiyordum.
1 kiz 1 oglum varken 3cuyu dunyaya getirdim.
Ama ben cok sabirliyim,ve kendimi gerekirse cok otelerim.
Bu yuzden size derim ki,kendi planiniz degilse 3cu daha da zor.
Zaman bizim yetistigimiz zaman degil.
Herbiri nerede olursa olsun,3e bolunuyorum.
Baslarina gelebilecekler,cevre etkileri,karakterlerinin getirdigi farkliliklar insani zorluyor.
2 cocukta az degil.
Gecenlerde tanisip konustugum bir kadin,"4 cocugum var,4unun ayri derdi var,evliler,hala herbirine kosturmaya calisiyorum.
Simdiki aklim olsa,anne,baba diyecek kadar 1 tane dogururdum,kendimi de bu kadar yipratmazdim"dedi.
Bakiyorum,hakli.
Cocuklarimi cok seve seve,cok cani gonulden buyuttum.
Fakat bakiyorum da bu sabri gosterebilen az,hemen bunalip sıkılan cok.
Ki isin buyugu de daha ergenlikte.
Hic kolay degil.
Dogur diyenler ihtiyac olunca karsidan el bile sallamaz.
Kendinizi tartin,ona gore karar verin...

Evlatlarınızı Allah bağışlasın.. 3. Çocuk kararı eşiniz ve sizin isteğine bağlı... Maddi manevi gücüm var demişsiniz o zaman şu zamanları atlattığımızda Allah nasip ederse yapın..

Ama benim fikrim 3 çocuk bu zamanda çoook zor.. Bilmiyorum maddi gücünüz çok yüksek galiba o yüzden rahat düşünüyorsunuz.. Açıkçası ben ve eşim 3 çocuk için yetemeyiz.. Maddi anlamda orta gelirli bir aileyiz.. Ama düşünüyorum maddi olarak 3 çocuğa hakkıyla yetebilmek için çok yüksek meblağlar gerekiyor.. Mesela birimizin maaşi evimize baksa birimizin ki bir çocuğumuza ve bizim ufak tefek eksiklerimize gider.. Şu şartlarda 2. Hatta 3. Çocuk bizi yıpratır.. Maddi olarak rahat olmayınca maalesef manevi anlamda da sarsılırız diye düşünüyorum..

Ama bende isterdim açıkçası güçlü olalım ve kalabalık bir ailemiz olsun.. Bebeğimin fazla kardeşi olsun falan ben sanırım bu gidişle 2.yi çok çok zor düşüneceğim tabi Allah nasip ederse o da.. Dur bakalım bi bebemiz büyüsün hele Allah size kalbinize göre versin ne diyelim

Bu sorunun cevabı herkes için farklı. Kimisi 6 çocukla mutlu kimisi 2 kimisi hiç. Siz kendinizi bileceksiniz iki çocuk buyutmussunuz neler yaşayacağınızı biliyorsunuz hazırsanız yapın değilseniz yapmayın. Bu az diyenler siz büyütürken gelip bakıyorlar mi hayır . Kalbinizin sesini dinleyin

Ortamda bir bebek gördüğümde, tüm ilgili kişisi benimdir.
Çocuklarımdan sonra bebek sevmeye aşırı düşkün oldum.
Hele küçük bebiş ise, annesinin halinden anladığım için uyuturum, yediririm, ilgilenirim ki anne dinlensin diye.
Bu halimi gören herkes ‘e üçüncü geliyor, sen kız bebeğe hasretsin’ diyor çünkü gerçekten benim zannedersiniz, o kadar kucağımdadır.
Evet aşığım kızlara ama tekrar başa dönemem, asla.
Bile isteye o günlere geri dönemem.
Siz de düşünün geçmişi, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Aynen yani bu herhangi bir konu değil ki böyle fikir alınsın

Allah uzun omur versin cocuklarina. Ben olsam hic dusunmezdim 3.yu

Siz kendiniz mi çocuk istiyorsunuz , millet aklınıza sokuyor mu diye ? Bence çocuk çok güzel bişey ama tamamen enerjiye ve maddi güce bağlı çocuk sayısı. Doguracaginiz yeni çocuk , mevcut olanların maddi imkanlarından nasiplenecek sonuçta. Ben iki yaptım kardeş olsunlar diye ama üçüncü düşünmüyorum çunku geçin sıkıntısına düşmek istemiyorum sırf kendi egolarımi tatmin etmek icin

Bende 4 cocugu istiyordum hatta gunumede 5 gun kaldi yorumlari okudukca bende vazgeciyorum sanirim bu ay korunmadik bebekeger adet olursam korunmayi düsünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…