2 cocuk pismanlik olur mu?

Allah yardimcin olsun ama ikizler cok zordur o yuzden bu haldesindir. Esimin agabeyleride var ikiz kv illallah etmis buyutene kadar
Korona da olduk karı koca el memleketinde şu on gündür yaşadığımızi anlatamam. Bebeklerim uysal ama yedir giydir yatır kaldır bile zorluyor iki defa yapınca. Amin canım Allah yardımcım gerçekten çok çok olsun

Cok cok gecmis olsun. Tahmin edebiliyorum halinizi. Bu koronada ne merem bi hastalik kimse hastayken sana yardim bile edemiyor. Allah beterinden saklasin tum insanligi

Yani bilemedim bazi insanlar seviyor cok cocuk hakkiyla basa cikabilenlerde vardir
Valla hakkıyla bakanlar çok az. Benim yaşadığım yerde kadın 8. Doğurdu. Eşinin rahatsızlığı var. Eşin abisi maddi konuda yardım ediyor. Ama şimdi kimi görürse yokluktan yetememekten şikayet ediyor. Ben anlamıyorum o kadını. Birde diyor biz korunuyorduk. Allah aşkına demekki iyi bir korunma yöntemi değil niye anlamıyorsun be kadın. Bu korunma yöntemi ile 4 çocuk daha yaptı.şimdide en büyüğü 18 yaşında okuldan alıp işe koymuşlar. Diğerleride büyüyünce Avrupa'ya göndereceklermiş çocukların geleceğini düşünmek ne demek. Onların mantıkları çocuk rızkı ile geliyor. Hem sonra anne babasına bakarmış.
Benim başka bir arkadaş var,3 çocuğu var. Millet şimdide ona diyor 4. Yap ilerde sana bakarlar. Kadın yok yeter bunları hakkı ile büyüteyim okutayım. Vakti geldiğinde beni bir bakım evine versinler diyor.

Çocuk özveri ister .

Bacım 6 ya nasıl bakacaksın ikizlerim var ben Pert ben iptal.
Kız 6 tanesi aynı anda mi doğuyor 2 sene arayla patır patır dogurcan buyutcen bi çocuk 2 sene de kendine yeter hale geliyor zaten allah sağlık versin gerisi geliyor bi şekilde, bi de ill çocukta anası ağlamış biriyim ne cesaret dimi ama bebek çocuk seviyorum ya birini berber birini kuaför birini terzi biri tamirci yaparım 2 sını fabrikaya işçi diye veririm biri de evde bana yardım eder güzel olmaz mı

Annem kuduruk gibi 5 yıl çocuk yok mu dedi . Bende üzülmüştüm aptal gibi . Eşimde bu zamanların keyfini çıkar çocuk büyük sorumluluk dedi . Eşimle annemin yüzünden bile tartıştık . 5 yil sonunda bir hafta durup gitti . Kolik bir bebekle yalniz kaldim pskolojim bozuldu . Yanı eşinizle birlikte karar verin ikiniz bakıyorsunuz sonuçta . Ben 2 . Bakabilir miyim acaba diye bile zor geliyor ne yalan söylim

Vallahi kalbim sıkısiyor iki sene olsun bi rahatlayam diye şafak sayıyorum tam rahatlayacaksin sil baştan sen yine de gemileri bu kadar yakma ben yardıma gelem sana kaç çocuğun var

Vallahi kalbim sıkısiyor iki sene olsun bi rahatlayam diye şafak sayıyorum tam rahatlayacaksin sil baştan sen yine de gemileri bu kadar yakma ben yardıma gelem sana kaç çocuğun var
Bir oğlum var 3 yaşında ellerinden öper, sağlığım yerinde olsaydı çocuk konusunda ciddiyim 6 tane maalesef sağlık olmayınca olmuyor bir tane yeter onu bi baş edelim de ötesi dursun şöyle allah olmayanlara nasip etsin

Guzel onerileriniz icin tesekkurler vazgectim cunku kendimi hep 2 cocuklu hayata hazirlamistim. Maddi manevi yeterli olmak illa ki 3. Cocuk demek mi onu idrak etmek istiyordum acikcasi
hayır tabi ki maddi manevi imkanı olan illa 3 çocuk yapmalı demiyorum
Ama çocukları seven , isteyen ve imkanı olan kişi yapabilir.
Hayırlısı hakkınızda

Amin canım Allah bağışlasın. Çok tatlı ben tedavi ile ikiz sahibi oldum anamdan emdigim süt burnumdan geldi çok sevimli minnoş bal şekerler ama zormuş. 3 yıl ye iç gez toz sonra şok Çok şükür nasıp edene

Allah bağışlasın ikiz de çok enteresan bi durum isterdim başıma gelsin o nane
Zor ya ama ben hiç evde oturmadım hala da oturmuyorum ger gün dışarda gezdik doğduğundan beri , 2 aylıkken kucağımda çarşıda gezerdim kimisi kınardı aaayy küçücük bebeği sokağa çıkarmış diye kimisi de çok iyi yapmışsın evde bunalmıyorsun derdi yolda durduruyorlardı beni zaten zamanla mahallede tanımaya başladı ne kar ne kış dinledik hep sokaktaydik benim ayaklarım ağrırdı gezmekten öyle dönerdim eve şimdi düşünüyorum karnında bi tane beşikte bi tane yanimda bi tane nasıl olurdu diye zor olurdu ama olurdu yani . Kolay kolay sıkılıp dert edinen bi tip değilim belki de deliyim bilmiyorum

En iyisini yapmışsın canım boşver ben oturup ne yaptım bir yıldır psikolojik kalkmadı üstüne oturduğum yerden korona oldum iki gün önce ölüyordum az daha yırttım şükür

O nedir yaaa kesinlikle bana baksin vay efendim diye cocuk mu dogurulur. Cocuk rizkiyla gelir tabi ama imkan dahilinde getirmekte fayda var kim olsa 8 cocuk cok fazla ya

ben başlığı okuyunca ikinciyi yapmazsam pişman olur muyum diye soruyorsunuz sanmıştım

bence iki çocuk pişman olunacak bir sayı değil

maddi manevi yeterim demişsiniz de cidden iyi düşünmek lazım

komşumun biri 10 biri 7 yaşında iki oğlu varken üçüncüyü yaptı

büyükler özel okula gidiyordu araya pandemi girdi şu oldu bu oldu

3 çocuğa da aynı standardı sağlamak zor

yani ikisini 3-4 yaşından beri özel okullarla büyütüp sonra büyükler üniversiteye başladı sen idare et diyemem ben mesela

bir de yaşam şekliniz de önemli

ben çocukların yeni bir kardeş ile yaşam alışkanlıklarının bozulmaması gerektiğini düşünürüm yani büyük olan bebek ile kısıtlanmamalı

bir de o iki çocuğu az bulan çevrenizi de merak ettim

65 daireli bir sitede oturuyorum

3 çocuğu olan bir o komşu bir de başka bir komşu var

onun dışında herkeste 1-2 çocuk var

Allah yardimcin olsun bizde 5 ay sadece bebek dusunmedik. Esim sakayla karisik der ki hayatimin en guzel gunleriydi ama cocuklari da birakip tek kelimemi bile dinlemez. Hepsinin herseyin yeri ayni ama sizin dediginizi ben anladim. Annende olsa kimse kalmiyor yaninda dogur diyene bakmayin diyosunuz cok da haklisiniz

Benim bir çocuğum var , bence tek çocuk bile fazla bu devirde ...
Yaşadığımız ortama bakın. Ekonomik koşullar, hastalıklar, salgınlar, insanların birbirine tahammülsüzlüğü, hayat mücadelesi ve daha neler neler.
Yediğimiz katkılı ürünler, hayat pahalılığı...
Ben çocuğuma madden ve manen yetmek isterim.
Şuan ki enerjim , sabrım, tek çocuk üzerine kurulu.

Biraz da kendimizle ilgilenelim vaktimiz olsun.
Yürüyüş yapalım, dinç olalım, kitap okuyalım.
Hep çocuk hep çocuk.. Hayatımıza dar bir pencereden bakmayalım.

Muhtesem cevabin icin tesekkurler.
Acikcasi beni dusundurende bunlardi malina guvenme bi kivilcim yeter misali korona herkesteki dengeyi alt ust etti. Ilerleyen surecte ne olup ne olmayacagimiz belli degil.

Bir diger hususta evet cok dusunuyorum kardesler birbirine yeni alismis iken araya tekrar bi bebek sıkıstirmaya calismak onlari cok etkiler mi? Duzenleri bozulur mu diye. Zaten buyuk oglum istemiyor kucuk baskin ciktigi icin kardes defterini kapatti sanirim.

Cevreme gelince evet ben yastakilerin cocugu az olani da var cok olanida. Ben sevgiyle buyuttuklerine pek sahit olamadim hep bi bikmislik var acikcasi. Bende mi oyle olurum diye korkuyorum yasmadan bilinmiyor cunku. Buraya yazma sebebim de ufku acik insanlarin farkli gorusleri veni etkiler dusuncesiydi cunku cevremde dogurma diyen tek bi kisi var onun haricinde en az cocuklu benim esimin ailesinde bi baski var uzerimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…