- 20 Ocak 2019
- 2.998
- 2.689
- 133
- 34
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Allah yardimcin olsun ama ikizler cok zordur o yuzden bu haldesindir. Esimin agabeyleride var ikiz kv illallah etmis buyutene kadarBacım 6 ya nasıl bakacaksın ikizlerim var ben Pert ben iptal.
Korona da olduk karı koca el memleketinde şu on gündür yaşadığımızi anlatamam. Bebeklerim uysal ama yedir giydir yatır kaldır bile zorluyor iki defa yapınca. Amin canım Allah yardımcım gerçekten çok çok olsunAllah yardimcin olsun ama ikizler cok zordur o yuzden bu haldesindir. Esimin agabeyleride var ikiz kv illallah etmis buyutene kadar
Cok cok gecmis olsun. Tahmin edebiliyorum halinizi. Bu koronada ne merem bi hastalik kimse hastayken sana yardim bile edemiyor. Allah beterinden saklasin tum insanligiKorona da olduk karı koca el memleketinde şu on gündür yaşadığımızi anlatamam. Bebeklerim uysal ama yedir giydir yatır kaldır bile zorluyor iki defa yapınca. Amin canım Allah yardımcım gerçekten çok çok olsun
Valla hakkıyla bakanlar çok az. Benim yaşadığım yerde kadın 8. Doğurdu. Eşinin rahatsızlığı var. Eşin abisi maddi konuda yardım ediyor. Ama şimdi kimi görürse yokluktan yetememekten şikayet ediyor. Ben anlamıyorum o kadını. Birde diyor biz korunuyorduk. Allah aşkına demekki iyi bir korunma yöntemi değil niye anlamıyorsun be kadın. Bu korunma yöntemi ile 4 çocuk daha yaptı.şimdide en büyüğü 18 yaşında okuldan alıp işe koymuşlar. Diğerleride büyüyünce Avrupa'ya göndereceklermişYani bilemedim bazi insanlar seviyor cok cocuk hakkiyla basa cikabilenlerde vardir
Çocuk özveri ister .Merhaba kk hanimlari. Konuyu sadece dusuncem uzerine aciyorum. 2 cocugum var rabbim bagislarsa insallah. 3. Cocuk dusunuyor gibiyim de ama kisa vadede degil. Suan korona var tabiki bu donemde istemiyorum. Oncelikle rabbim olmayana versin insallah en guzelinden en hayirlisindan. Ama aklimi celen cok oluyor kizin olsa iyi olur 2 cocuk az vs. Pisman olur muyum acaba diye icim icimi kemirmiyor degil. Bakabilecek gucum maddi manevi var ama bu devirde de cok cocuk sorun acikcasi. Sizin degerli dusunceleriniz icin caldim kk kapisini ya tamam deyip kesin kapatacgim konuyu ya da evet tamam su zamanda olur deyip bekleyecegim. Simdiden tesekkurler
Kız 6 tanesi aynı anda mi doğuyorBacım 6 ya nasıl bakacaksın ikizlerim var ben Pert ben iptal.
Aynen mahşer günü gibi anne baba bile kaçıyorCok cok gecmis olsun. Tahmin edebiliyorum halinizi. Bu koronada ne merem bi hastalik kimse hastayken sana yardim bile edemiyor. Allah beterinden saklasin tum insanligi
Vallahi kalbim sıkısiyorKız 6 tanesi aynı anda mi doğuyor2 sene arayla patır patır dogurcan buyutcen bi çocuk 2 sene de kendine yeter hale geliyor zaten allah sağlık versin gerisi geliyor bi şekilde, bi de ill çocukta anası ağlamış biriyim ne cesaret dimi ama bebek çocuk seviyorum ya birini berber birini kuaför birini terzi biri tamirci yaparım 2 sını fabrikaya işçi diye veririm biri de evde bana yardım eder güzel olmaz mı
Bir oğlum var 3 yaşında ellerinden öper, sağlığım yerinde olsaydı çocuk konusunda ciddiyim 6 taneVallahi kalbim sıkısiyoriki sene olsun bi rahatlayam diye şafak sayıyorum tam rahatlayacaksin sil baştan sen yine de gemileri bu kadar yakma ben yardıma gelem sana kaç çocuğun var
hayır tabi ki maddi manevi imkanı olan illa 3 çocuk yapmalı demiyorumGuzel onerileriniz icin tesekkurler vazgectim cunku kendimi hep 2 cocuklu hayata hazirlamistim. Maddi manevi yeterli olmak illa ki 3. Cocuk demek mi onu idrak etmek istiyordum acikcasi
Amin canım Allah bağışlasın. Çok tatlı ben tedavi ile ikiz sahibi oldum anamdan emdigim süt burnumdan geldiBir oğlum var 3 yaşında ellerinden öper, sağlığım yerinde olsaydı çocuk konusunda ciddiyim 6 tanemaalesef sağlık olmayınca olmuyor bir tane yeter onu bi baş edelim de ötesi dursun şöyle allah olmayanlara nasip etsin
Allah bağışlasın ikiz de çok enteresan bi durum isterdim başıma gelsin o naneAmin canım Allah bağışlasın. Çok tatlı ben tedavi ile ikiz sahibi oldum anamdan emdigim süt burnumdan geldiçok sevimli minnoş bal şekerler ama zormuş. 3 yıl ye iç gez toz sonra şok Çok şükür nasıp edene
En iyisini yapmışsın canım boşver ben oturup ne yaptım bir yıldır psikolojik kalkmadı üstüne oturduğum yerden korona oldum iki gün önce ölüyordum az dahaAllah bağışlasın ikiz de çok enteresan bi durum isterdim başıma gelsin o nane
Zor ya ama ben hiç evde oturmadım hala da oturmuyorum ger gün dışarda gezdik doğduğundan beri , 2 aylıkken kucağımda çarşıda gezerdim kimisi kınardı aaayy küçücük bebeği sokağa çıkarmış diye kimisi de çok iyi yapmışsın evde bunalmıyorsun derdi yolda durduruyorlardı beni zaten zamanla mahallede tanımaya başladı ne kar ne kış dinledik hep sokaktaydik benim ayaklarım ağrırdı gezmekten öyle dönerdim eveşimdi düşünüyorum karnında bi tane beşikte bi tane yanimda bi tane nasıl olurdu diye zor olurdu ama olurdu yani . Kolay kolay sıkılıp dert edinen bi tip değilim belki de deliyim bilmiyorum
O nedir yaaa kesinlikle bana baksin vay efendim diye cocuk mu dogurulur. Cocuk rizkiyla gelir tabi ama imkan dahilinde getirmekte fayda var kim olsa 8 cocuk cok fazla yaValla hakkıyla bakanlar çok az. Benim yaşadığım yerde kadın 8. Doğurdu. Eşinin rahatsızlığı var. Eşin abisi maddi konuda yardım ediyor. Ama şimdi kimi görürse yokluktan yetememekten şikayet ediyor. Ben anlamıyorum o kadını. Birde diyor biz korunuyorduk. Allah aşkına demekki iyi bir korunma yöntemi değil niye anlamıyorsun be kadın. Bu korunma yöntemi ile 4 çocuk daha yaptı.şimdide en büyüğü 18 yaşında okuldan alıp işe koymuşlar. Diğerleride büyüyünce Avrupa'ya göndereceklermişçocukların geleceğini düşünmek ne demek. Onların mantıkları çocuk rızkı ile geliyor. Hem sonra anne babasına bakarmış.
Benim başka bir arkadaş var,3 çocuğu var. Millet şimdide ona diyor 4. Yap ilerde sana bakarlar. Kadın yok yeter bunları hakkı ile büyüteyim okutayım. Vakti geldiğinde beni bir bakım evine versinler diyor.
Annem kuduruk gibi 5 yıl çocuk yok mu dedi . Bende üzülmüştüm aptal gibi . Eşimde bu zamanların keyfini çıkar çocuk büyük sorumluluk dedi . Eşimle annemin yüzünden bile tartıştık . 5 yil sonunda bir hafta durup gitti . Kolik bir bebekle yalniz kaldim pskolojim bozuldu . Yanı eşinizle birlikte karar verin ikiniz bakıyorsunuz sonuçta . Ben 2 . Bakabilir miyim acaba diye bile zor geliyor ne yalan söylim
Muhtesem cevabin icin tesekkurler.ben başlığı okuyunca ikinciyi yapmazsam pişman olur muyum diye soruyorsunuz sanmıştım
bence iki çocuk pişman olunacak bir sayı değil
maddi manevi yeterim demişsiniz de cidden iyi düşünmek lazım
komşumun biri 10 biri 7 yaşında iki oğlu varken üçüncüyü yaptı
büyükler özel okula gidiyordu araya pandemi girdi şu oldu bu oldu
3 çocuğa da aynı standardı sağlamak zor
yani ikisini 3-4 yaşından beri özel okullarla büyütüp sonra büyükler üniversiteye başladı sen idare et diyemem ben mesela
bir de yaşam şekliniz de önemli
ben çocukların yeni bir kardeş ile yaşam alışkanlıklarının bozulmaması gerektiğini düşünürüm yani büyük olan bebek ile kısıtlanmamalı
bir de o iki çocuğu az bulan çevrenizi de merak ettim
65 daireli bir sitede oturuyorum
3 çocuğu olan bir o komşu bir de başka bir komşu var
onun dışında herkeste 1-2 çocuk var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?