2. Çocuk şart mı

Amanda aman goz ardi etmiste hemencecik kaldirmis engeli okumusta geri engellemiss hele wayyy.. cok uzuldum bende sana cidden cok sevgiden mahrum kalmissin…bence sen iyi sartlar veremedigin kizina uzul millete uzulecegine.. baya duyar kasiyorsun..

Mert insan olsan atip tutmaz acikca yazqrsiniz ama nerde sizde o mertlik? Biri gider o topicte bu topicte milletin arkasinda salak sulak yazar.. baskasi gelir kacak gocek yazar burda.. Birde tarziniz marziniz diye dalga gecersiniz aklinizca.. yazik sana valla aciyorum .. yasadigin hersey seni bunalima sokmus..ustune birde herseyden mahrum biraktigin bir yavru dunyaya getirmissin.. herkesin cocuguna yazik diyecegine kendi cocugunla ilgilen.

Ben burada birkaç mesajla kimsenin yavrusuna üzülmem, son mesajını karşılıklı yazıştığımız için beğendim ama tek çocukla ilgili yazdığı mesaja katılıyorum, bunun çok beğenmek, az beğenmekle alâkası yok, senin mesajlarını da beğeniyorum mesala ama bazı konularda tam aksi olabiliyor. Bunun üzerinden açıklama yapmam bile gereksiz şuan.
Ne senin çocuğuna ne de başkasının çocuğuna, gerçekten şahit olduğum kötü bir durum yoksa üzülme ifadesini kullanmam. Bu kelimenin beni rahatsız ettiği gayet açık sanırım. Mesele sadece üslupla bitmiyor ayrıca, bazen kibar bir dille de karşındakini küçümseyip, rahatsız edebiliyorsun gayet.

Burada üzülüyorum demek hoş değil burada haklısın. Ama bir arkadaş edindim markette çalışıyor. Alışveriş yaparken konuşuyoruz hergün. 3. Kez kpss ye girmiş olmamış gözleri dolu dolu anlatmıştı. Burada ömrüm mü tükenecek abla dedi içim cızz etti. İşte bu genç kadına cidden üzülüyorum. Ama öyle herkesin çocuğuna da aaa üzülüyorum demiyorum tabi ki.

O kadar taraflı ve tepkilisiniz ki ne desem fayda etmiycek anladım...Ben konuya çok sonra girdim ama benden önce yazılanlarda da ne bir küçümseme ne rahatsızlık verecek bir ifade ne de saldırmayi gerektirecek imalar yoktu...Buna rağmen durup dururken sonderece çirkin bir şekilde hakaretler edip insanları aşağılayan bir üyeyi desteklemişsiniz apaçik....Üslup üstünden çok şey anlayabilirsiniz aslında insanlar hakkinda ama görmek istemediğinizde veya umursamadiginizda elbette bir anlamı olmayacaktır sizin için...iyi akşamlar herkese

Son düzenleme:
Elbetteki üzüldüğümüz durumlar, insanlar oluyor olacak ancak konudan, ifade ediş tarzından dolayı rahatsız edebiliyor beni. Mesela sen o kişiyle bire bir görüşüp, halini tavrını görmüşsün bu başka bir şey. Kendi kafamızda belirlediğiz kıstaslara uymayan herkese üzüldüğümüzü söylemek başka bir yere gidiyor.

Size büyük geçmiş olsun da kocalarımız bizi aldatır korkusuyla 2. Çocuğu yapmamazlık çok mantıklı bir düşünce değil. Ben çocukları maddi-manevi kendime güvenerek doğuruyorum. Her kadınında böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Hele ki duyguların hiç yok. Bugün ölüp dirildiğin eşinden yarın tiksinebilirsin. Hayatta her zaman B planın olmalı ki hayal kırıklığı yaşamayasın.

Bence aynı anda iki üç koruma yöntemi birden deneyin.

Ben herkesin bir kardeşi olmalı dusuncesindeyim ama bu benim düşüncem elbette olmak zorunda değil
Annem mesela 2 erkek tek kız bazen diyor kız kardeşim olsa belki de bunlarla iletisimim bile yok

Icinden geliyorsa bakabilirim maddi manevi hazirim diyorsaniz yapin yoksa yapmayin. Cocuk yapmak bakmak buyutmek hep anneye yuk. Sizden baska hic kimse soz dusmez babaya bile

Oha bu ne ya...Hanımefendi iyi değilsiniz siz gerçekten, iyi ki açıp bakmişim ... Hiç tanimadiginiz üyelere yillardir bu kadar takıntılı olmak, hayal aleminde yaşamak, bu kadar öfke ve nefret dolu olmak normal değil inanın.... Lütfen destek alın bir an önce.

yapma yaw, olur beraber gidelim mi janem

Sen ciddi hafiza kaybi sorunu yasiyorsun bak bir kac ay once tartisirdin benle diyorsun yillardir engelledigim biri bence B12 ine filan baktir ciddiyim

Kızım ve oğlum arasında bir buçuk yaş bile yok.kizim elimde küçücük bebekken oğluma hamile kalmıştım.arka arkaya kolay büyür arkadaş olurlar zorlanmazsin dediler hep çevremde.anamdan emdigim süt burnumdan geldi.suan kızım 4 oğlum 2 buçuk yaşında,hala aşırı aşırı zorlaniyorum.cok şükür büyüyorlar ama ben eski ben degilim.kardeslerin arasında yaş farkı olmalı bence,ideal bı yaşta oglunuz kardeş için.ama diğer sorunlar için bişey diyemem sizin kararınız.psikolojik destek çok önemli.tekrar aynı sıkıntıları kaldırabilecek misiniz eşinizin tarafından bunu iyi düşünün

Sen ciddi hafiza kaybi sorunu yasiyorsun bak bir kac ay once tartisirdin benle diyorsun yillardir engelledigim biri bence B12 ine filan baktir ciddiyim

yapma yaw, olur beraber gidelim mi janem
Mune Kazen

Engelledigim halde alıntılanıyor, görmezden geldigim için ettiği hakaret iftira ve saldırılara çoğu kez cevap bile veremiyorum...Uyardığımda ise şu seviyeye maruz kaliyorum...Gözardi etmek ve engellemekten başka ne yapabilirim bu tacizden kurtulmak için, lütfen yol gösterebilir misiniz?

Etiketlemek yerine sikayet edebilirsin mesela. O
Kadar aklin vardir diye dusunmustum..Hakkimda konusmayi kesersen bana soz hakki dogmaz okayyy mi

Çocuksuz ama 2 kardeş olan biri olarak yazıyorum ki kardeş çok kıymetli Allah uzun ömür versin inşaAllah size ama maalesef bu dünyada ölümsüz değiliz… ona ondan biri lazım,kardeş lazım,annesi babasından bir hatıra lazım yalnız kalmamalı. Ben daha ilk çocuğu yapamadım uğraşıyorum olmuyor ama iki çocuk yapmaya niyetliyim Rabbim nasip ederse.. ama siz hepimizden fikir alın yine de kendi bildiğinizi yapın

Son düzenleme:
Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum.
Altı üstü cocuk,kafasına eseni söyler.Yeni doğacak çocuğu ayrı bi birey olarak görün,belki de ondan sonrası daha kötü olacak? Çocuk ağzıyla iş yapılmaz

Çocuk istiyor diye çocuk yapılmaz ki? Yarın sıkıldım at bunu dese ne yapacaksınız?

Ben tek çocuğum,oğlum da tek çocuk. Çok mutluyuz böyle,iyi ki kardeşim yokmuş. Oğlum da mutlu bir çocuk,tüm enerjimi ona verebiliyorum. Bakın bu saatte kalktım yemek yapıyorum oğlum akşam yiyecek diye. İki çocuk olsa paçamızdan rezillik akardı çok şükür böyle iyiyiz. Allah isteyene versin,bize de sağlık mutluluk versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…