Çok güzel bir cevap teşekkürlersırf çocuk istedi diye insan dünyaya getirilmezz. bir çocuğa kardeş olsun diye de doğum yapılmaz dünyaya insan getirmek daha doğurmadan getireceğin o insanı sevmeye başlamak hayata katmak döngüde yer bulmak demektir birilerine kardeş ,birilerine arkadaş olsun diye değil .
Beni aldatir korkusu degil bir hissiyatti benim ki.Hayat tercihlerden ibaret ama herseyi planlayamiyor yada her istediğiniz gibi yapamayabiliyorsunuz.Esiniz aldatmaz ama Ölebilir yada sakat da kalabilir.Olasiliklar sonsuz.Ama çocuklari dünyaya getirirken en iyisini, en düzgün sekilde verebilecek, mutlu edebileceksek dogurmaliyiz bence.Ben kendimce doğru hissettigimi yazdim.43 yaşında farkli B planlarim varken ansizin hayatim değişti.Ve hiç kolay olmadı.Size büyük geçmiş olsun da kocalarımız bizi aldatır korkusuyla 2. Çocuğu yapmamazlık çok mantıklı bir düşünce değil. Ben çocukları maddi-manevi kendime güvenerek doğuruyorum. Her kadınında böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Hele ki duyguların hiç yok. Bugün ölüp dirildiğin eşinden yarın tiksinebilirsin. Hayatta her zaman B planın olmalı ki hayal kırıklığı yaşamayasın.
Acele etmeyin o zaman.Korkularinizi yenmeniz için eşinizin bişey yapması lazımdır belki.Hakkinizda hayırlisi olsun.Çok üzüldüm haklısınız...ben çok ağır şeyler yaşadım. Güvenim çok zedelendi. aldatma vs değil. Çok şükür eşim bana sadık ben ona sadığım. Tek sıkıntım atamıyorum korkularımı
O halde bulursunuz bri bakici yaparsiniz bir cocuk. Cocuklar yanliz olmak istemiyorlar genelde. Kiz kardesimin ve erkek kardesimin de benim gibi bir cocuklari var onlarda ayni. Kardes istiyorlar. Esimin bir arkadasinin da 1 tane cocugu vardi (suan da cocuk 17-18 yaslarinda) esime " oglumun sirf arkadas edinebilmek ve arkadaslarini tutabilmek icin yaptigi seyleri gorunce icin sizliyor, sirf arkadas kalabilmek icin o kadar sacma sapan seyler goz yumuyor ki onlarla arkadaslik etmeye devam etmesi icin" demis. Ama biz de de cocuk istemeyen kendisi. Bence yapin gec olmadan imkaniniz varsa hali hali yapin derim ilerde pisman olmak var. Ben cocuk yapmadiklari icin pisman olanlari bende dahil cok duydum ama keske dogurmasaydim diyenleri pek duyadim. Duyduklarim da cocuklarini yonetmeye calisip ama yonetemeyenler. Cocuklarin arasinda adaletli olacaginizi dusunuyorsaniz cocuklar gercekden birbirlerine dusgun oluyorlar ama ayrimcilik yaparsaniz cocuklarda uzaklasiyorlar kardeslerinden.Siz konuyu yanlış anladınız sanırım. Maddi durumum harika kimseye ihtiyacım yok bakıcı konusunda.
Kimi çocuk hiç hissetmiyor bunu, kimisi de çok içerliyor. Yapı meselesi muhakkak. Ben de oğlumla hep oyun arkadaşı oldum, babası da ilgilidir. Ama 8 yaşında benim oğlum da kendi kendine gelip bana; sizin anneniz babanız ölse kardeşlerinize sarılırsınız, ben kime sarılacağım diye sormuştu. Oluyor böyle şok sorular.şoktayım. 8 yaşında bir çocuğun babalıktan dedelikten bahsetmesi normal mi, gerçekten bilmediğim için soruyorum. birileri doldurup üzerinizde salıyor olabilir mi? ben tek çocuğum bu arada, daha önce başka bir konuda da yazmıştım hayatımda bir gün bile kardeş ihtiyacı hissetmedim. 32 yaşındayım.
Merve hanım bence hiç bulaşmayın çocuk işine falan ayni seyleri bende yasadim hem eşim hem kendi ailemden üstelik lohusayken hep tepemde cır cır üşüşmüşlerdi sürekli moral bozmaktan başka yaptiklari bir yardim yoktu bana...mesela ornek vereyim amann çocuğu hemen giydir çocuk üsür hasta olur yok sen altinı yikayamazsin tutabilecekmisin vs vs başımın etini yemislerdi yahuu bu cocugun annesi ben degilmiyim sonucta tamam bi tecrübesizlik vardı elbetteki daha yeni anneydim ama bunlarin yaptiklari canima yetmişti sen kaynanandan bahsetmişsin ben kendi ailemden yaşadım bunlari eşimde ayni sekilde çok stres altindaydim hala daha ayniyimm o yuzden bende yanaşmak istemiyorum benimde psikolojim kaldiracak durumda degil hani destekten kastim herseyi yaparlardı ama hic iyi moral vermezlerdi ben bunu hissediyordum hep laf soylerlerdi cok asabim bozuluyordu annemle kız kardesim benim eve gelmişlerdi kiz kardesim mühendis uzaktan çaliştigi icin surekli bilgisayar basinda şirketteki insanlarla mikrofon gorusmesi yapıyordu bende cocuk uyanıyor sesini kıs diye ikaz ettigimde bile surat yaparlardi bana oysaki bebegim uyaniyordu hemen sesten gerçekten böyle zamanda insanın adamakıllı bir desteğe ihtiyaci oluyor böyle milletin dırdırını çekmek daha da yorucu annemle bile kavga etmistim sen bizi evde istemiyorsun demişti bana ama haksızda sayilmazdim bunu bana söyleyecegine insan bi derki evet kız hakli evde kucuk bi bebek var biraz daha dikkatli olalim hani o gündür bu gündür hep bi suratlar bana karşı zaten o yuzden kendimi depresyonda gibi hissediyorum aslinda taaa en başından beridir zaten stres altindayim hiç düşünmeyin amann sakın hayatınızı yasayin kafanizi dinleyin en guzeli kafa sakinliğidir rahat rahat isinizi gücünüzü yapinOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Aynısını ben kendi aileme yapmıştım eve gelir ağlardım benim kardeşim yok herkesin var diyeOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
yok artık daha neler okuyacağım.tek çocuklar arkadaş edinmek için taviz falan vermiyorlar hanımefendi.gayet kişilikliler.2 3 kardeşliler de kardeşleri yüzünden sorunlu değiller.sorunlu çocukların sebebi başta aileleridir.ister tek çocuk olsunlar ister 5 kardeşO halde bulursunuz bri bakici yaparsiniz bir cocuk. Cocuklar yanliz olmak istemiyorlar genelde. Kiz kardesimin ve erkek kardesimin de benim gibi bir cocuklari var onlarda ayni. Kardes istiyorlar. Esimin bir arkadasinin da 1 tane cocugu vardi (suan da cocuk 17-18 yaslarinda) esime " oglumun sirf arkadas edinebilmek ve arkadaslarini tutabilmek icin yaptigi seyleri gorunce icin sizliyor, sirf arkadas kalabilmek icin o kadar sacma sapan seyler goz yumuyor ki onlarla arkadaslik etmeye devam etmesi icin" demis. Ama biz de de cocuk istemeyen kendisi. Bence yapin gec olmadan imkaniniz varsa hali hali yapin derim ilerde pisman olmak var. Ben cocuk yapmadiklari icin pisman olanlari bende dahil cok duydum ama keske dogurmasaydim diyenleri pek duyadim. Duyduklarim da cocuklarini yonetmeye calisip ama yonetemeyenler. Cocuklarin arasinda adaletli olacaginizi dusunuyorsaniz cocuklar gercekden birbirlerine dusgun oluyorlar ama ayrimcilik yaparsaniz cocuklarda uzaklasiyorlar kardeslerinden.
Aynen öyle bacımm akşama kadar cocuk bakiyorum bende o kadar bunaldım ki nasıl akşam oluyor nasil sabah oluyor ne yiyorum ne içiyorum hiç birşey anlamiyorum sanki ölü gibiyim o yüzden hiç cesaret bile edemem şu saatten sonra tek derdim sağlıkla büyüsün yeter yaa gercekten eve bir bebek geldimi bütün düzenin değişiyor tamam iyi güzel de herkezin kaldirma psikolojisi farkli galiba veya hayat standartlarimiz diyelim herkezin ayni degil ben mesela tek basima bakiyorum cocugu birakacak bile hic kimsem yok şurda bi bayilsam hic kimsem yok ee böyle ortamdada gel çocuk büyüt iste o kadar zorluk çekiyorum ki bazen hastalaniyorum cocugu birakacak kimse yok cocukla beraber hastanenin yolunu tutuyorum düşünebiliyormusunuz bir dakka nefes almak yok o yüzden bu stresli yoldan tekrar geçmek korkutucu geliyor bana eşimde destek oluyor ama oda bunaldı artık yaa hiç kimsenin olmadığı bir ortamda sürekli apartmanin içinde tikilip kalan cocuk neyle nasil büyüsün ben işte tamda o durumdayım hani bahçeli bir evin olurda çocuklar istediği gibi oynarlar nerdeeeee öyleeee babaannesi zaten yok ananesi var oda gurbette senede 1 kere goruyor yazın gidersek tatile falan onun disinda cocugum hep yalniz buyuyor ee böyle oluncada insan neden bulaşsın ikinci çocuğa oda ayni olacak diyorum o yüzden istemiyorum bende çünkü benimde psikolojimi çok etkiledi bu durum sürekli kucucuk cocukla bi başına akşama kadar ayni evin icinde gidecek hiç kimsen yok bazen öyle darlaniyorumki iki sokak otede annemler olsada bi çay icmeye gitsem canim sikildiginda ne güzel olurdu diyorum dusunsenize aksama kadar kös kös evde cocuk bakiyorsunuz hic kolay değil asıl anneyle cocugun daha cok sosyal ortamlara karismasi eğlenmesi gezmesi gerekiyor buda insanın ruhu içi gerekliBence de çok zar kazayla oldu 2. Ama çok zorlanıyorum..mental olarak çöktüm insanlıktan çıktım gibi ben ben değilim insanın ömründen giden 5 yıl sonrası güzel allah hayırlı evlat etsin tümünü inşallah,özellikle ilk 3 yıl çok zor ya ruh sağlığı gidiyor insanın bazen kadınlar kendilerine bunu neden yapıyorlar diye düşünmüyor değilim
Istedigim kisilerden cevap gelmedigi icin tekrar etmis olamaz miyim mesela?Tek kriteriniz çocuğu spor dallarına gönderip yurt dışına çıkarmak mı yahu 2 seferdir söylemişsiniz de.
Bu konuda bir eksiklik mi hissediyorsunuz kendinizde?
Yani evet konu baydı da.Istedigim kisilerden cevap gelmedigi icin tekrar etmis olamaz miyim mesela?
Kaldi ki cocuk yetistirmek icin sadece 2 kriterinin olmasi
Mumkun mu?surekli sadece maddiyati ve en iyi olanaklari tek cocuga sunduklarini soyleyenler icin soylemistim onu… sonucta bir spor dalina gitmek yurt disi tatiline gitmekte maddiyattan gecer. Bunlar sadece 2 si yani, daha fazla siralanabilir. Yani bunlari Bile yapmiyorsan tek
Cocuguda dunyaya getirmeseydiniz o zaman dedim. Ha belki baskasinin daha cok cocugu var ve daha fazla imkani var. Tek cocuk
Olmasi bazi seylerin en iyisini yaptiklari anlamina gelmez. Herneyse baydi bu konu
İlk çocuğunuzda yaşadıklarınızdan dolayı bu defa her şeyi önden durdurma şansınız olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuz kadar siz de istiyorsanız bence yapın. Kardeş çok değerli bir şey. Ha kardeşten düşman da olur mu olur ama hepsi de düşman değilOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Haklisin zaten ben sadece maddiyat olmasi gerekiyor demiyorum, iyi bir insan olmak icin sadece bunlar yeterli olsaydi butun zengo cocuklari gercekten iyi insan olurdu. Bazi insanlar sadece maddiyata dayandirdigi icin ve bunun tek cocukla ilgili olmadigini soylemeye calistim.. hani en iyi sartlarda yetistiriyoruz tek cocugumuz oldugu icin diyor.. fakirlik varsa kaderde tek cocuklada olur o 5 cocuklada..Yani evet konu baydı da.
Siz de konuya çok yanlış yerden yaklaştınız. Sanki her çocuğunu yurt dışına götüren iyi ebeveyn olacakmış gibi oldu o yüzden göz tırmalıyor.
Çocuk bakımında en sonlarda bile yer almaz bu. Parasını bastıran götürür. Her parası olan da harika anne baba olmaz ki.
ALlah sizede evlat nasip etsin. İnanın ben çocuk sahibi olmak için ameliyat oldum. En az iki çocuk derdim. Bu hale beni getirenlere hakkım helal değil...Çocuksuz ama 2 kardeş olan biri olarak yazıyorum ki kardeş çok kıymetliAllah uzun ömür versin inşaAllah size ama maalesef bu dünyada ölümsüz değiliz… ona ondan biri lazım,kardeş lazım,annesi babasından bir hatıra lazım yalnız kalmamalı. Ben daha ilk çocuğu yapamadım uğraşıyorum olmuyor ama iki çocuk yapmaya niyetliyim Rabbim nasip ederse.. ama siz hepimizden fikir alın yine de kendi bildiğinizi yapın
ALLAH yardımcınız olsun. uzuldum yasadıklarınıza.15 yıllık evlilik 6 ay önce aldatma nedeniyle bitti.7 yaşinda kızım var benimle yaşıyor.Kardes istedi öncesinde.Bir ara kriz durumundaydi.Ama galiba bilinçaltimda ex eşime olan güvenim bitmişti ve o da istemesine rağmen 2. çocuk yapmamistim.Hemen sonrasında aldatma vs durumlari ortaya çıktı.Hayatimin en doğru karari 2..çocuk yapmamis olmak.Neden mi çünkü malesef "Allah rızkini verir" le olmuyor.Okulu, kursu, babasinin bozduğu psikolojiyi düzeltmek için pedagogu vs hepsi parayla oluyor.Manevi yönünü anlatamam bile.Bosaninca çocuktan da boşandı pislik.Aglama krizleri, anneye ekstra düşkünlük, kaybetme korkusu.. ve daha bir sürü şey.
Sadece oğlunuza kardes olsun diye yapmayın çocuk.Esinizle iyi gidiyor olsa zaten daha önce yapardınız.Enerjinizi sevginizi evladınıza verin.Belki ayni anne babadan olmasa da çok iyi arkadaşlari ona kardeş olur.
İnşaAllah isteyen herkes evlat sahibi olsun ama Allah evladın da hayırlısını versin sağlıklısını versinALlah sizede evlat nasip etsin. İnanın ben çocuk sahibi olmak için ameliyat oldum. En az iki çocuk derdim. Bu hale beni getirenlere hakkım helal değil...
Siz çocuk sahibi olmayı “yanmak” olarak mı görüyorsunuz? Bence bilakis tek çocuklular ben bir tanesinde pes ettim, kalsın kafasında.2 çocuklular 'ben yandım sen de yan' diye insanları gaza getiriyor gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?