2. Çocuk şart mı

Tek kriteriniz çocuğu spor dallarına gönderip yurt dışına çıkarmak mı yahu 2 seferdir söylemişsiniz de.
Bu konuda bir eksiklik mi hissediyorsunuz kendinizde?

Misal ben: kardes diye tutturmusum, bizimkiler de istemiyorlarmis, korunmalarina ragmen, kazara kardesim olmus sanirim 5 sene olacak, kardesimle konusmuyoruz, sadece ailemin evinde denk gelirsek merhabalasiyoruz ve muhtemelen de hayat boyu boyle devam edecek.

Kissadan hisse: cocuk istedi, yalniz kakmasin vs diye cocuk yapilmaz. Bu sizin isteginizle olabilir ancak

Benim kızlarım arasında 13 ay olacak. Ne çektiğimi bir ben bilirim. Şu an 11 aylık kızımı yatağına yatırırken, kaldırırken sanki 100 kg ağırlık taşıyor gibi yoruluyorum. Hala size muhtaç bir bebek varken hamilelik inanılmaz zor. Daha bir de sezeryan sonrası var. Onu düşünemiyorum bile. 2 kardeş arasında ideal yaş farkı 4 filan olabilir. Çokta arayı açmamak lazım. O zaman da jenerasyon farkı oluyor.

Bence imkanınız varsa maddi manevi yapın.Anne babamı erken kaybettim kardeşim olmasaydı ne yapardım bilmiyorum

Eşiniz ve ailesiyle bir takım sorunlar yaşamışsınız ve üzerinden epey bir zaman geçmiş. Yani size tecrübe olduğunu düşünüyorum. Ikinci çocuğu Allah nasip ederse, adımlarınızı çıkardığınız derslere göre atın. Böylelikle daha fazla yıpranmazsınız.

Beni de bu konuda sürekli doldurdular sanki kendileri yaşayacak o zorluğu. Oğlum 2 yaşını doldursun öyle deniycem inşaallah

Benim eşimle abisi de öyle 2 kardeşler. Yıllardır küsler, birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar .
Hani sırf ileride birbirlerine arkadaş olsun diye cocuk yapmak mantıklı değil.

Benim eşimle abisi de öyle 2 kardeşler. Yıllardır küsler, birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar .
Hani sırf ileride birbirlerine arkadaş olsun diye cocuk yapmak mantıklı değil.
Bizde durum farkli, 7 yas kucuk kardesim kendisi benimle konusmamaya, kendi cekirdek ailesini de benden uzak tutmaya karar verdi. Bir akraba "saglik vs ile ilgili birsey olsun, bak nasil ariyor, et tirnaktan ayrilmaz" dedi. Ölüm kenarindan donulen, sonu acil ameliyatli bir olayda bile aramadi. Hatta bildigim kadariyla, zaten ona haber bile verilmemis.

Kisaca yok gelecekte yalniz kalmasinmis vs, sacma gereksiz dusunceler

Bir insanin rahatini ve sagligini dusunmesi kotu birsey degildir. Toplum bize hep analar cilekes olmali fikrini dayatti. Ozellikle kiz cocugu olanlar kiz cocuklarina ornek olmasi acisindan rahatlarini 2 kez dusunsunler bence aksi halde sacini supurge ettiginle kaliyorsun cunku kimse madalya takmiyor.

Hastalıklarını anlattı ben de o zaman 2. Çocuğa gerek yok dedim. Kendimin de var hastalıkları . Bazı gün kendime zor bakıyorum bırak çocuğu. İyilikle de bir şey söylenmiyor insanlara. İsterse 5 tane doğursun o zaman banane der geçerim.

Acikcasi ben de iyi niyetimle alintiladim yorum yazdim. Kendine guvenen istedigi kadar dogursun, helal olsun kadina ne guzel yetisiyor derim. Ancak tek cocukta kalmak isteyenlere bu mahalle baskisi artik yapilmamali. Ben de tek cocukta kalmayi dusunuyorum cunku sagligimi dusunuyorum. Daha bu yasimda zrilyon tane hastaligim cikti, kendimi de dusunmek zorundayim ve bu kotu birsey degil. Bizlere sagligini dusunmek, kendini dusunmek kotu birsey gibi ogrettiler bunu asmaliyiz diye iyiniyetimle yazdim.

Eşiniz ne düşünüyor? Eşinizin ailesini çok dahil etmek zorunda değilsiniz ki.eşinizle ortak bir paydada buluşuyorsanız, siz de korkmuyorsanız bence düşünülebilir. Benim de ilk çocuğumda yaşadığım olaylardan aldığım dersler var.şimdi herşey yolunda giderse doğurursam aynı şeyleri yaşamam, artık ben eski ben değilim sonuçta, siz de bu şekilde düşünebilirsiniz. İnsanlardan çekinerek yaşanmaz

Bu kotu ornek vermekte mantıklı değil kardeşler arası kötü olursa diye.
Bu bakıcı acısı sağlıklı değil.
Çocuğun aklı ile de hareket edilmez bu da mantiksiz.
Kişi kendine aile ortamına bakacak maddi manevi ona göre karar verecek.
Mesela bugün okulda bir çocuk disiplin cezası alıyordu sonra araştırıldı.
Çocuk üvey anne ile yaşıyormuş ve çocuğu camdan atmaya kalkmış ve çocuk kavga edip okula gelmis.
Cocugun yanlıs hareketleri az bileymis.
Şimdi en onemlisi sağlıklı ebeveyn gerisi bos.

Çok üzüldüm haklısınız...ben çok ağır şeyler yaşadım. Güvenim çok zedelendi. aldatma vs değil. Çok şükür eşim bana sadık ben ona sadığım. Tek sıkıntım atamıyorum korkularımı

Siz konuyu yanlış anladınız sanırım. Maddi durumum harika kimseye ihtiyacım yok bakıcı konusunda.

Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum.
şoktayım. 8 yaşında bir çocuğun babalıktan dedelikten bahsetmesi normal mi, gerçekten bilmediğim için soruyorum. birileri doldurup üzerinizde salıyor olabilir mi? ben tek çocuğum bu arada, daha önce başka bir konuda da yazmıştım hayatımda bir gün bile kardeş ihtiyacı hissetmedim. 32 yaşındayım.

Olabilir aslında. Eşimin ailesi gittikten sonra bu şekilde konuşmaya başladı.

Annemin demesine göre en güzeli peş peşe kız çocuğu yapmakmış biz 3 kardeşiz. Önce ben be peşimden 2 sene sonra ortanca doğmuş. Bebeklik döneminden sonra zaten biz odamıza kapanıp sabahtan akşama kadar barbie oynardık. Bahçeye çıkar koşardık vs hep ikimiz bir şeyler yapardık anneme hiç gerek kalmazdı bi yeme içme işte. Sonra bizden 12-13 sene sonra yanlışlıkla 3. Kız kardeş geldi onu da bize kitledirler nasılsa evde hazırda iki kız daha var diye. E 12 li yaşlarda bizim de hoşumuza giderdi. Annem düzeni iyi denk getirmiş yani önce biz birbirimize baktık sonra son gelen kardeşe beraber baktık akıllı kadın

Olabilir aslında. Eşimin ailesi gittikten sonra bu şekilde konuşmaya başladı.
Ben küçükken beni böyle kurmaya çalışanlar oluyordu. ben o zaman da tek çocuk olmayı sevdiğim için annemden böyle bir talepte bulunmuyordum belki sizin oğlanı kafaladılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…