2. Çocuk şart mı

Eşim istemiş diye kardeş yapmışlar şimdi nerden istedim diyo.

2 tane evladim var çok şükür rabbime.buyugu 7 yaşında erkek küçüğü 3 yaşında kız. oglum bi kac aydir keşke 1 kardeşim daha olsa diyip duruyor.rabbim isteyene versin düşünmüyoruzda.kardesiyle zaten kuma gibi birbirlerini akşama kadar yerlerbide 2.kardesi istiyor cocuk aklı işte önemli olan sizin ne istediğiniz bakıp büyütecek olan sizsiniz

Tek cocukta kalın bu devirde çocuk iyice zor büyük sorumluluk. 2.fikrini unutun çocuğunuz da unutur.

2. Yi yapana kadar inanilmaz korkuyordum.. yapanlara da korkulu gozlerle bakiyordum.. simdi Allahim neden daha once yapmadim diyorum.. oglum 7 kizim 1.5 yasinda.. oldukca yas farkli olmasina ragmen cok guzel oynuyorlar.. öpmeyi gectim artik yiyecekler birbirini.. cok seviyorlar ..
bilmiyorum kardeş guzel bisey.. maddi manevi hazirsaniz yapin kardes.. ben 2. Yi dogurup keske yapmasaydim diyeni görmedim daha.. varsa da istisnadir

Şu tatlı isyanın muhatabını merak edip baktım da yorumlarına kendisi bende yıllardır engelli bir uyeymiş, sebebi de muhtemelen iletişimin imkansız olduğu biri olması...Üzmeyin kendinizi, bu saldırganlığın sebebi için için çok haklı ve olduğunuzu bilmesinden kaynaklaniyor...Kendisinin ve çocuklarının eksikliklerinin acısını sizden çikarmaya çalisiyor...

"Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum."

Cocuk yapacaksaniz esinizin ya da kendi ailenize guvenerek yapmayin. Eger buyutebileceginize inaniyorsaniz yapin. Ondan sonra kaynanam yardim etmiyor eltim bakmiyor annem burnunu kivirdi dersiniz ki onlardaa bakmak zorunda degiller acikcasi.

Bahsettigin bensem Daha 2-3 ay once saldiriyordun burda bana yillardir engelliymisim hafiza kaybi yasiyir olmalisin sende korler sagirlar birbirinizi agirlarsiniz anca ceycey sen birde bu kiside katilmjs araniza ayrica cocuguna eksik gelen sensin bence surekli maddiyattan vs aglayan sensin ne de olsa… herkese 2. Cocuk icin ates puskururken sen ve sen gibilerde maalesef tek cocuklarinza haksizlik yapmissiniz..burde yurt disina cikiyorum diyen arkadasin msjjni begenmissin sen kac kez cikardin cocugunu hangi spor dallarina gonderdin mesela tek cocuk ya hani.. gerci bu satirlari bile bosa anlatiyorum.. cunku sen ancak oturup herkesin cocuguna filan uzuluyorsun

Bu konuların şaşmazıdır, tek çocuk güzellemesi ona da bir şey demeceğim ama satır aralarında birden fazla çocukla ilgili bir sürü olumsuz şey söylenir. Bu anneler "çok bilinçli, olaylara üst perdeden bakan, hatta başkalarının çocuklarına bile üzülme mertebesindelerdir". Bu konu mesajları biraz eksik bile kalmış yani.

Maddi manevi yetebilen isterse 5 çocuk yapsın normal yazdım tahin.bir üye yazmış ben çocuğuma baktırmak için sadece diğer çocuğuma güvenirim diye. Ben de yazdım çocuğa çocuk baktırılmaz. O da çocuk . Kendiniz bakabilecekseniz yapın dedim. Birileri saçmasapan üstüne alınmış. Konu bu. Arkadaşımın 3 çocuğu var. Yetebiliyor çünkü maddi manevi. Benim tek. Anca ona yetişiyorum gibi gibi. E bu konuyu okuyan evlat hasretiyle yananlar da bize mi alınsın? Çok çocuklular neden alınıyor?

Bu konuya sadece tek bir yorum yaptım bu da ikinci ve sonuncu olacak sanırım ama "Başkalarının çocuklarını da sevebilmek veya onlar için de kendi çocuklari kadar iyiyi istemek, onlar için de sevinebilmek-üzülebilmek" niye çok çok kötü, şeytani birseymis gibi yazmışsiniz hiç anlamadım? Biraz acıklar mısınız? Ne kötülük olabilir tüm cocuklari , sadece çocuk oldukları için, dogurduklarimız kadar sevip düşünmekte?

.bence oturup kendilerine uzulsunler.. bu kadar cocuk dusmani olmasi bazilarinin kendileride ailelerinden gram sevgi sefkat ve destek gormedikleri icin.. bunu ben soylemiyorum kendileri yazmistir onceki
Konulara.. “neden dunyaya geldim ki” diye dusundukleri
Icin bu agresiflik.. ve aslinda kendileri tek cocuklarina haksizlik yapmislar..

Baskasinin cocuguna uzulecekmis birde bence sen otur kendi bozuk psikolojine ve cocuguna uzul…

Ben alınmıyorum açıkçası, seninle de ilgili değildi mesajım. Sadece kendi kararını savunurken satır aralarında birden fazla çocuklu olmak gayet eleştiriliyor, çocuk konularının hepsinde var bu. Daha önce de yazmışımdır, sidik yarışına dönüyor resmen. Benimki alınmak değil saçma bulmak. Benim iki çocuğum var, hiç pişman olmadım, yakın yaşlarda oldukları için birbirlerine birçok anlamda fayda sağladıklarını düşünüyorum ama bunu ballandıra ballandıra anlatmam, tek çocuk bunu yaşayamaz demem. Ama tek çocuk güzellemesinde gayet yapılıyor bunlar.

Ne kadar minnoş yazmışsın farklı mesajlarını, bu konudaki üstten bakışını bilmesem başka şeyler yazardım ama pek tabi yazmayacağım piraye.

Anladım seni. Sağlığım ve ekonomim elverse 2 çocuk da ben isteyebilirdim mesela. Benim kastettiğim herşeyden mahrum çocuklar. Beslenmelerine yiyecek konamıyor sınıf arkadaşlarının beslenmesine imrenerek bakıyorlar. Devlet okulunun bile masraflarını karşılayamıyor aileleri . Buna rağmen 3 4 kardeşler. Lafım bunlara. Yoksa kalabalık aile de elbette güzel olur cıvıl cıvıl.Herkes maddiyatına maneviyatına sağlık durumuna yaşına vs göre kendi karar vermeli.

Ne kadar minnoş yazmışsın farklı mesajlarını, bu konudaki üstten bakışını bilmesem başka şeyler yazardım ama pek tabi yazmayacağım piraye.
Başıma geleceği bile bile , gozardi ettiğim ve senin çok beğendiğin,destek verdiğin o üyenin mesajlarını açıp okudum ve maalesef içim bulanarak tekrar kapattım...Yanlış anlama seni üslubunu beğenir ayrı tutarım, pek çok konuda farklı düşünsek de asla engelleme ihtiyacı duymadım bu yuzden ama...Destek olduğun görüş ve üslup bile haklı çikarmiyor mu bizi sence? Yazık değil mi böyle bir kadının elinde büyüyen yavrulara...Ne dersin?

15 yıllık evlilik 6 ay önce aldatma nedeniyle bitti.7 yaşinda kızım var benimle yaşıyor.Kardes istedi öncesinde.Bir ara kriz durumundaydi.Ama galiba bilinçaltimda ex eşime olan güvenim bitmişti ve o da istemesine rağmen 2. çocuk yapmamistim.Hemen sonrasında aldatma vs durumlari ortaya çıktı.Hayatimin en doğru karari 2..çocuk yapmamis olmak.Neden mi çünkü malesef "Allah rızkini verir" le olmuyor.Okulu, kursu, babasinin bozduğu psikolojiyi düzeltmek için pedagogu vs hepsi parayla oluyor.Manevi yönünü anlatamam bile.Bosaninca çocuktan da boşandı pislik.Aglama krizleri, anneye ekstra düşkünlük, kaybetme korkusu.. ve daha bir sürü şey.
Sadece oğlunuza kardes olsun diye yapmayın çocuk.Esinizle iyi gidiyor olsa zaten daha önce yapardınız.Enerjinizi sevginizi evladınıza verin.Belki ayni anne babadan olmasa da çok iyi arkadaşlari ona kardeş olur.

Sizin yazdıklarınızı hep okurum. Anneme benzetirim aynılarını yaşadı. Allah yardımcınız olsun güçlü durun. Bir gün hepsi geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…