10 çocukla her şeyi yapıyosanız saygım sonsuz olur tabi de. Bunu yapmak için ya ultra zengin ya da 'çocuk rızkıyla gelir, olmadı kuru ekmek yeriz' diyen kaygısızlardan olmanız lazım. Siz hangisisiniz?Ilk2 cumlene tamamen katiliyorumda..bunlari soyleyip daha onceden 2. Cocugu yapanlar ben yandim sizde yanin diyorlar deyince cok inandirici olmuyor
Buarada sen belki 1 cocugunla hayattan vazgeciyorsun ben 10 cocugumla herseyi yapiyorum, bunu nerden bileceksin yani
Ikiside degilim10 çocukla her şeyi yapıyosanız saygım sonsuz olur tabi de. Bunu yapmak için ya ultra zengin ya da 'çocuk rızkıyla gelir, olmadı kuru ekmek yeriz' diyen kaygısızlardan olmanız lazım. Siz hangisisiniz?
Aslında herkes kendi şartlarına göre yorum yapıyor ki,kalkıp da o kişilere soru sormak ne manasız olmuş. Nolacak yani çocuğa yaptıklarımızı saysak haklı duruma mı düşeceğiz? Ben tek çocuğu mantıklı bulma sebeplerimi anlatayım,bir başkası da çok çocuğu mantıklı bulma sebeplerini anlatsın. İlla bir saldırı vs.Önceki bir üye benim çocuğum tek çocuk ben bunları rahatlıkla yapabiliyorum o yüzden gibi bişey yazmıştı ona istinaden yazmıştı bunu alintiladiginiz kişi.
Benim 'yanmak' tan kastım sınırlarını zorlamaktı da çok çocuk yapıp bunu savunmaya geçenler kendi istedikleri gibi anladı. Çok da umrumda değil kimin nasıl anladığı açıkçası:)Ikiside degilimben zaten bu dediklerini savunmuyorum.. senin soyledigin cumlelerde olan celiskiyi dile getirdim.. her secis bir vazgecistir ben buna inanirim
Tamam hanimefendi imkanlariniz dogrultusunda tek cocukta kalin, yapsaniz da yine kendiniz bakacaksiniz zaten ben degilOlmayan onlarca çocuğumdan şuan biricik çocuğum bin kat kıymetli tabi ki! Olmayan çocuklarıma mı yanayım her ayne kardeşi? Ruh kardeşleri mi? Kardeşiyle de paylaşmasın gerek yok. O zaman 20 tane doğuralım . Yetmekten kastınız nedir asıl mevzu bu. 200 çocuğun karnını doyurabilirim ama 2 çocuğun ruhunu doyuramam mesela. Çocuğu küçükken anne olanların da bunu başarması baya imkansıza yakın.
Ben bmw sunayım o potansyeliyle ferrari alsın.
Siz doymayı, ayakkabısız bırakmamayı arada bir dışarı çıkabilmeyi vs yeterli maddi imkan olarak görüyorsanız onu da bilemeyeceğim.
5 yasindaki cocugun annesiyle yatmasina gerek yok zaten?Maddiyat odaklı hayat mı oldu adı.. aşırı ilginç tespitler..
sadece maddi değil ki manevi yönden de zor. 5 yaşında kardeşi olan bir çocuk dur kardeşin ağlıyor kardeşini emzirmem lazm, altına alayım gece benmle yatamazsın kardeşin emiyor gibi binlerce şeye de maruz kalıyor aynı zamanda. Sadece maddi değil ki. Maddiyat argumanlardan sadece biri..
Bende sizin gibiydim abla cok istiyordu kardes 7 yasindaydi bende istiyordum kardesi olsun diye ama inanin hic gerek yokmus ikinciyeOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Bunu söyleyenler de var çevremde. 2.yapma sakın diyen. Ben de bi yandan acaba diyorum ama sonra vazgeçiyorumBende sizin gibiydim abla cok istiyordu kardes 7 yasindaydi bende istiyordum kardesi olsun diye ama inanin hic gerek yokmus ikinciyebu zamanda ikinciyi yetistirmek cok zor deli oluyorlar ikinciler valla yapma vazgec yol yakinken benimki 5 yaşında oldu anaokuluna basladi bezdirdi inan beni okuldan sacma harekleri evde yapmaya basladi soz laf dinlemez oldu offf offf ozur dilerim cok dertliyim bu konuda yok bence ikinciye gerek yok hic rahatinizi bozmayin ikinci boyle bir zamanda deli işi
Çocuk konusunu bilmem ama gerçekten bizim ülkede bütün sorunları, bütün eksiklikleri maddiyata bağlamak gibi çarpık bir algı var.evet kabul ediyoruz bu ülkede maddi açıdan çok rahat hayatlar yaşanmıyor ama herşey de maddiyat değil.ben yurtdışında ayda 60.000 kazanıp, türkiyeye dönen insanlar da gördüm.eee ne yapacağım diyor adam tek başıma en pahalı arabaya binip.eş yok dost yok, akraba yok diyor.ev alıyor.eee orada duruyor bir beton yığını benim şu anki yaşadığım hayata kattığı birşey yok ki diyor.haklı da bence.sosyal, duygusal gelişimi, arkadaşlık ilişkilerini, maneviyatı dert eden görmedim ülkede.varsa yoksa maddiyat.sanki zengin olunca hayatının aşkını da bulacaksın, dağlam dostluklar da elde edeceksin...Arkadaşın danıştığı psikolog “sürekli çocuğunuzu mutlu etmeye odaklanmayın, yarın birgün evden çıktığında kimse onu mutlu etmeye çabalamayacak. Bu yaptığınız doğru değil” demiş. Burda yazanları okusabeş yaş zaten kreş çağı, sosyalleşmeyi paylaşmayı öğrenme dönemi. İlgiyi paylaşmayı da öğrenecek icabında gelişmesi gereken bir birey bu oyuncak bebek değil ki elbebek gülbebek stabil büyüyebilsin. vay efendim poloya değil de bmw’ye binsinmiş… hayatın anlamı da en zengin muhit, en iyi arabaydı zaten, paradan başka dinamik yok. Bir de bu forumda şu var. Belki üyenin çocuğu olmuyor, belki eşi istemiyor, belki eşi kendi ailesine de bakıyor eve para yetiremeyecek… bu durumdaki insanlar en iyisi tek çocuk, iki çocuk kaka deyip kendilerince güzelleme yapıyorlar. Bir çeşit avunma yöntemi.
Coh begendim bunuÇocuk konusunu bilmem ama gerçekten bizim ülkede bütün sorunları, bütün eksiklikleri maddiyata bağlamak gibi çarpık bir algı var.evet kabul ediyoruz bu ülkede maddi açıdan çok rahat hayatlar yaşanmıyor ama herşey de maddiyat değil.ben yurtdışında ayda 60.000 kazanıp, türkiyeye dönen insanlar da gördüm.eee ne yapacağım diyor adam tek başıma en pahalı arabaya binip.eş yok dost yok, akraba yok diyor.ev alıyor.eee orada duruyor bir beton yığını benim şu anki yaşadığım hayata kattığı birşey yok ki diyor.haklı da bence.sosyal, duygusal gelişimi, arkadaşlık ilişkilerini, maneviyatı dert eden görmedim ülkede.varsa yoksa maddiyat.sanki zengin olunca hayatının aşkını da bulacaksın, dağlam dostluklar da elde edeceksin...
Bu forumda oyle bir algi olusturulmus ki tek cocuk olanlar krallar gibi yasiyor, 2 cocuklular sefalet cekiyor her seyden mahrumUltra biliçli anneler sarmış yine burayı.
Lafları söyleyip söyleyip sonra isteyen istediği kadar doğursun diyorlar birde, nezaket timsalleri maşallah, ultra bilinç bunu gerektiriyorsa demek.
Bende aynı sorunun sizde olduğunu düşünüyorum. Sizde anlamadiginiz ve bilmediğiniz konularla ilgili beyninizi yormayın.Algınızda eksiklik var sanırım. Ne anlamda kullandığımı anlayamadıysanız yorum yapmak için de yormamalısınız o güzel beyninizi bence.
Yoook olur mu hiç bişey paylasmamalilarBenimkileri buyuturken oldu bu tarz seyler ama su olmasin bu olmasin.. ne olacakti cocuk buyutuyorsun boru degil.. kimi zaman ilkine vakit ayirirsin kimi zaman digerine, paylasmayida ogrenirler fena mi?
Oglanlarin haftada 1 maclari var. Bi hafta birine gidiyorum diger hafta digerine. Hem paylamayi ogreniyolar hemde tek basina birseyler yapabilmeyi.. mesela..
O kadar haklısınız ki. Ama sebep anlatmak başka saldırgan tavır başka bişey. Ve kendinde olmayani ezikleme ona üzülme gibi. Kimse başkasının görüp etmediği çocuğuna o manada üzülüp eziklemese problem yok aslında. iki üç kardes olan tüm çocukların ezik buyumedigini aslında kendiside biliyor ama işte neden burda sahip olmadığm biseyi eziklemiyim mantığıyla yaklaşıyor.Aslında herkes kendi şartlarına göre yorum yapıyor ki,kalkıp da o kişilere soru sormak ne manasız olmuş. Nolacak yani çocuğa yaptıklarımızı saysak haklı duruma mı düşeceğiz? Ben tek çocuğu mantıklı bulma sebeplerimi anlatayım,bir başkası da çok çocuğu mantıklı bulma sebeplerini anlatsın. İlla bir saldırı vs.
Bende sizin gibiydim abla cok istiyordu kardes 7 yasindaydi bende istiyordum kardesi olsun diye ama inanin hic gerek yokmus ikinciyebu zamanda ikinciyi yetistirmek cok zor deli oluyorlar ikinciler valla yapma vazgec yol yakinken benimki 5 yaşında oldu anaokuluna basladi bezdirdi inan beni okuldan sacma harekleri evde yapmaya basladi soz laf dinlemez oldu offf offf ozur dilerim cok dertliyim bu konuda yok bence ikinciye gerek yok hic rahatinizi bozmayin ikinci boyle bir zamanda deli işi
Yani her durumdada iyi kotu yanlari var..tek cocuk olunca kral olmuyo bu cocuklar. Olayi sadece maddiyata dayandirmaksa daha oncede defalarca soyledim, tek cocugu olup burda maddiyat uzerine hep dertlenenler var.Yoook olur mu hiç bişey paylasmamalilarevlerini arabalarını paylasmamalilar ne annesi ne ortak paylaşımı kardeş değil düşmanlar sanki.
Yani ben mesela bin tane kötü tecrübe anlatabilirim kardeşlerle ilgili ama bunlar benim yaşanmışlıklarım. Benim yaşadıklarımı yaşasalar kimse ikinci çocuğu yapmazO kadar haklısınız ki. Ama sebep anlatmak başka saldırgan tavır başka bişey. Ve kendinde olmayani ezikleme ona üzülme gibi. Kimse başkasının görüp etmediği çocuğuna o manada üzülüp eziklemese problem yok aslında. iki üç kardes olan tüm çocukların ezik buyumedigini aslında kendiside biliyor ama işte neden burda sahip olmadığm biseyi eziklemiyim mantığıyla yaklaşıyor.
Bu sadece sizin ve eşinizin vereceği bir karar, ne eş ailesine ne de çocuğunuza bu konuda laf düşmez. Siz ikinci çocuğu istiyor musunuz, maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek misiniz? Önemli olan bu.Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Dövüşmen guzum.herkesin yediği de kendine doğurduğu daBende aynı sorunun sizde olduğunu düşünüyorum. Sizde anlamadiginiz ve bilmediğiniz konularla ilgili beyninizi yormayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?