2. Çocuk şart mı

10 çocukla her şeyi yapıyosanız saygım sonsuz olur tabi de. Bunu yapmak için ya ultra zengin ya da 'çocuk rızkıyla gelir, olmadı kuru ekmek yeriz' diyen kaygısızlardan olmanız lazım. Siz hangisisiniz?

10 çocukla her şeyi yapıyosanız saygım sonsuz olur tabi de. Bunu yapmak için ya ultra zengin ya da 'çocuk rızkıyla gelir, olmadı kuru ekmek yeriz' diyen kaygısızlardan olmanız lazım. Siz hangisisiniz?
Ikiside degilim ben zaten bu dediklerini savunmuyorum.. senin soyledigin cumlelerde olan celiskiyi dile getirdim.. her secis bir vazgecistir ben buna inanirim

Önceki bir üye benim çocuğum tek çocuk ben bunları rahatlıkla yapabiliyorum o yüzden gibi bişey yazmıştı ona istinaden yazmıştı bunu alintiladiginiz kişi.
Aslında herkes kendi şartlarına göre yorum yapıyor ki,kalkıp da o kişilere soru sormak ne manasız olmuş. Nolacak yani çocuğa yaptıklarımızı saysak haklı duruma mı düşeceğiz? Ben tek çocuğu mantıklı bulma sebeplerimi anlatayım,bir başkası da çok çocuğu mantıklı bulma sebeplerini anlatsın. İlla bir saldırı vs.

Ikiside degilim ben zaten bu dediklerini savunmuyorum.. senin soyledigin cumlelerde olan celiskiyi dile getirdim.. her secis bir vazgecistir ben buna inanirim
Benim 'yanmak' tan kastım sınırlarını zorlamaktı da çok çocuk yapıp bunu savunmaya geçenler kendi istedikleri gibi anladı. Çok da umrumda değil kimin nasıl anladığı açıkçası:)

Tamam hanimefendi imkanlariniz dogrultusunda tek cocukta kalin, yapsaniz da yine kendiniz bakacaksiniz zaten ben degil

Sandiginizin aksine cocugum su an bebek ve imkanlari cok cok iyi

Cocuguma maddi manevi yetemeyecek olsam zaten planli bir sekilde yapmazdim:)
Ben dunyanin cok gelismis bir ulkesinde yasamayi ve egitim alma firsati sunuyorum
ona, olay zaten ayakkabi alip karnini doyurmakta degil topluma gelecege faydali bir birey olarak yetistirmekte. Bebegime zaten isteyerek ve planlayarak hamile kaldim, sartlarim dogrultusunda ikinciyi de planliyorum buyuyunce. Butun malim mulkum ikisinin olacak, ama hayatta bir seyler cabalamalari lazim ki elindekilerin degerini bilsinler.

Hakkiyla yetebilecek istedigi kadar dogursun zaten ama sirf ilk cocugumun mali bolunmesin ne demek? Malinizin bolunecegi kisi yine sizin kendi cocugunuz?

5 yasindaki cocugun annesiyle yatmasina gerek yok zaten?
Bu anlattiginiz tabloda baba figuru nerede tam olarak?

Bende sizin gibiydim abla cok istiyordu kardes 7 yasindaydi bende istiyordum kardesi olsun diye ama inanin hic gerek yokmus ikinciye bu zamanda ikinciyi yetistirmek cok zor deli oluyorlar ikinciler valla yapma vazgec yol yakinken benimki 5 yaşında oldu anaokuluna basladi bezdirdi inan beni okuldan sacma harekleri evde yapmaya basladi soz laf dinlemez oldu offf offf ozur dilerim cok dertliyim bu konuda yok bence ikinciye gerek yok hic rahatinizi bozmayin ikinci boyle bir zamanda deli işi

Bunu söyleyenler de var çevremde. 2.yapma sakın diyen. Ben de bi yandan acaba diyorum ama sonra vazgeçiyorum

Çocuk konusunu bilmem ama gerçekten bizim ülkede bütün sorunları, bütün eksiklikleri maddiyata bağlamak gibi çarpık bir algı var.evet kabul ediyoruz bu ülkede maddi açıdan çok rahat hayatlar yaşanmıyor ama herşey de maddiyat değil.ben yurtdışında ayda 60.000 kazanıp, türkiyeye dönen insanlar da gördüm.eee ne yapacağım diyor adam tek başıma en pahalı arabaya binip.eş yok dost yok, akraba yok diyor.ev alıyor.eee orada duruyor bir beton yığını benim şu anki yaşadığım hayata kattığı birşey yok ki diyor.haklı da bence.sosyal, duygusal gelişimi, arkadaşlık ilişkilerini, maneviyatı dert eden görmedim ülkede.varsa yoksa maddiyat.sanki zengin olunca hayatının aşkını da bulacaksın, dağlam dostluklar da elde edeceksin...

Coh begendim bunu

Ultra biliçli anneler sarmış yine burayı.

Lafları söyleyip söyleyip sonra isteyen istediği kadar doğursun diyorlar birde, nezaket timsalleri maşallah, ultra bilinç bunu gerektiriyorsa demek.
Bu forumda oyle bir algi olusturulmus ki tek cocuk olanlar krallar gibi yasiyor, 2 cocuklular sefalet cekiyor her seyden mahrum

Yoook olur mu hiç bişey paylasmamalilar evlerini arabalarını paylasmamalilar ne annesi ne ortak paylaşımı kardeş değil düşmanlar sanki.

O kadar haklısınız ki. Ama sebep anlatmak başka saldırgan tavır başka bişey. Ve kendinde olmayani ezikleme ona üzülme gibi. Kimse başkasının görüp etmediği çocuğuna o manada üzülüp eziklemese problem yok aslında. iki üç kardes olan tüm çocukların ezik buyumedigini aslında kendiside biliyor ama işte neden burda sahip olmadığm biseyi eziklemiyim mantığıyla yaklaşıyor.

ablacim 3. Yu yaparsan gecer bence

Yoook olur mu hiç bişey paylasmamalilar evlerini arabalarını paylasmamalilar ne annesi ne ortak paylaşımı kardeş değil düşmanlar sanki.
Yani her durumdada iyi kotu yanlari var..tek cocuk olunca kral olmuyo bu cocuklar. Olayi sadece maddiyata dayandirmaksa daha oncede defalarca soyledim, tek cocugu olup burda maddiyat uzerine hep dertlenenler var.

Yani ben mesela bin tane kötü tecrübe anlatabilirim kardeşlerle ilgili ama bunlar benim yaşanmışlıklarım. Benim yaşadıklarımı yaşasalar kimse ikinci çocuğu yapmaz ama bunun tam tersi de mümkün,misal siz de bana güzel tecrübeleri anlatabilirsiniz gayet normal şeyler

Bu sadece sizin ve eşinizin vereceği bir karar, ne eş ailesine ne de çocuğunuza bu konuda laf düşmez. Siz ikinci çocuğu istiyor musunuz, maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek misiniz? Önemli olan bu.
Bu arada benim kardeşimle aramda 9 yaş var, bağ kurulamıyor diyen üyeler olmuş, öyle birşey yok, canım o benim. Ha belki o 5 yaşındayken kalkıp onunla evcilik oynamamışızdır ama bunun adı bağ kurmamak değil.
Ben de bebek bekliyorum ve arayı çok açmadan ikinciyi istiyorum

Ben eşinizin ailesinden niye çekindiğimizi anlamadım. Nasıl yıprattılar? Eğer maddi bir beklentiniz yoksa veya çocuğa onlar bakmayacaksa çok yüzgöz olmazsınız zaten. Ama eğer küçüğün bakımına yardımcı olurlar veya büyüğü okula bırakırlar vs gibi düşünceniz varsa, ne kadar içinizde olurlarsa karışmayı kendilerine o kadar hak görebilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…