2. Çocuk şart mı

Hayır çocuk sahibi olmayı yanmak olarak görmüyorum tabii ki ama maddi manevi şartları hiçe sayarak sadece 'aman tek kalmasın' diye insanların ikinci çocuğu yapmasına anlam veremiyorum. Ve evet artık kadınlar da çalışıyor, destek olmadan 2 çocuk ve diğer tüm işlerin idare edilmesi kadının kendi hayatından vazgeçip mutsuz olması sonucunu doğuruyor çoğunlukla. O yüzden insanların ne yaşadığını bilmeden 'aman sakın tek çocukta kalma' demek kolay. Benim kayınpederimin iki kardeşi varmış ama biri 20lerinde diğeri 30larında vefat etmiş mesela ve şuan 65 yaşında tek başına adam. Kendi ailesini kurmuş ve onlarla mutlu. Kardeşlerinin yasını tutuyor. Arkadaşım tek çocuk ve iyi ki kardeşim yok miras bana kalacak diye havalara uçuyor ve kesinlikle kardeş yokluğu çekmediğini söylüyor. Yeğenim tek çocuk ve iyi ki kardeşim olmamış oh ben böyle çok iyiyim diyip duruyor. Kardeş olsun diye insanları darlamanın, yok şartmış şurtmuş yok destek olurmuş demenin anlamı ne. Kimine göre şarttır, kimine göre dünyanın en gereksiz şeyi. Kardeşi olmayan bir sürü insan var. Artık tek çocuklu aileler çoğunlukta. Ayrıca tek çocuklular 'ben bir tanesinde pes ettim' de diyebilir yani kime ne? 2. çocuğu yapınca 'kirdiş şirt imin yilniz kilmisin' diyenler mi gidip bakacak? Herkesin hayatı, şartları farklı. O yüzden şart falan deyip insanları daralmanın anlamı yok.

Tek kriteriniz çocuğu spor dallarına gönderip yurt dışına çıkarmak mı yahu 2 seferdir söylemişsiniz de.
Bu konuda bir eksiklik mi hissediyorsunuz kendinizde?
Önceki bir üye benim çocuğum tek çocuk ben bunları rahatlıkla yapabiliyorum o yüzden gibi bişey yazmıştı ona istinaden yazmıştı bunu alintiladiginiz kişi.

Bu ne kadar saçma ve alakasız bir soz. İki cocuklular ben yandım sen de yan diye insanları gaza mi getiriyor valla ne dediğinize dikkat edin bence Allah aratmasin yana yana ararsınız. Çocuk sahibi olmak yanmak mi? Böyle soran bir üyeye de hayır tabiki demişsiniz. Madem hayır tabiki diye cevap vereceksiniz böyle saçma bir cümle kurmayın. Komik. Ne demek ayrıca anne çalışmıyorsa ve çocuklarıyla ilgili bir kaygı duymuyorsa tamam ama onun disinda kalan daha bilinçli kısım ne demek? Siz çocuğuyla kendisi ilgilenmeyi tercih edip çalışmayan kadınları bu şekilde ezemezsiniz. Onların hepsinin bilinçsiz olduğunu nerenizden uydurdunuz? Gören sanar calisanlarin hepsi atomu parçaladı Üniversite mezunuyum, calışmıyorum çocuklarımla kendim ilgilenmeyi tercih ettim. Mis gibide bakiyorum çocuklarıma. Kısır yediğiniz gorumceniz sanmayın herkesi bir zahmet!

Maddi ve manevi hazırsan neden olmasın.
Biz üç kardeşiz çok seviyoruz birbirimizi. Küsken bile aklımız birbirimizde. Küslüğümüzde maksimum birkaç saat.
Oğlum 7 yaşındayken kızım doğdu. Kızım da 11 aylıkken babalarından ayrıldım. Tek başıma büyütüyorum çocuklarımı çalışıyorum da. İyikilerim onlar benim. İlk çocuğumda tadını çıkaramamıştım anneliğimin. Hep panik ve evhamdı. Çocuğumda hep geç gelişti fiziksel ve mental olarak. 2. De onca zorluğa rağmen tadını çıkarıyorum. Oğlum da diyor ki anne iyi ki kardeşim doğmuş da ondan sonra ayrılmışsın
Bunlar benim tecrübelerim ama 2. Çocuk şart değil tabi. İstemeyen hiç çocuk da yapmaz. Zorla yapılacak birşey değil. Anne ve baba hazır olmalı her açıdan. Hakkınızda hayırlısı

Cocugunuzun malinizi paylasacagi kisi yine kendi kardesi elli kat yabanci degil farkinda misiniz acaba?

Sanki bir cocugunuz daha olsa dis kapinin mandali olacak butun odak nokta ilk cocuk sizin kafanizda, nolur ki mal varliginizi iki cocugunuza esit paylastirsaniz?

Neden Bmw ye binecekken poloya binsin demissiniz, e peki cocugunuz hayatta kendi calisarak potansiyelini kullanarak neden kendi almasin o Bmw yi?

Boyle dusunuyorsaniz zaten siz tek cocukla kalin zira ikinciye adil olamazsiniz gibi duruyor.

Ailenin maddi imkanlari iyiyse manevi olarakta hazirsa zaten 2 de yapar 3te, ama sirf malim bolunmesin diye dusunmek bence dogru degil. Dedigim gibi zaten o mali kardesiyle paylasacak, baskasiyla degil.

Evet bende bu mal bölüşülmesin mantığını anlamıyorum. Çocuk hiç mi kendi bir şey katmayacak.
Babam 6 kardeşin 3. Numarası. Dedem çiftçiydi. Babamın sıra dışı ticari zekası vardı. 7 sülalesine baktı.
Teyzem 6 kardeşin 4. Numarasıydı. Eniştem Ankara’nın en zengin iş adamlarından. Dayımın oğlunu bile Amerika’ya dil kursuna yolladılar.
Bunlar nasip kısmet meselesi. Ama kimin ne olacağı hiç belli olmaz.

Evet insan bir yerde yolunu kendi ciziyor zaten, ama bu bolusulmesin olayi hos degil sonucta ilk cocukta onlarin ikinci de onlarin yabanci degil ki ele gitsin..

Olmayan onlarca çocuğumdan şuan biricik çocuğum bin kat kıymetli tabi ki! Olmayan çocuklarıma mı yanayım her ay ne kardeşi? Ruh kardeşleri mi? Kardeşiyle de paylaşmasın gerek yok. O zaman 20 tane doğuralım . Yetmekten kastınız nedir asıl mevzu bu. 200 çocuğun karnını doyurabilirim ama 2 çocuğun ruhunu doyuramam mesela. Çocuğu küçükken anne olanların da bunu başarması baya imkansıza yakın.
Ben bmw sunayım o potansyeliyle ferrari alsın.
Siz doymayı, ayakkabısız bırakmamayı arada bir dışarı çıkabilmeyi vs yeterli maddi imkan olarak görüyorsanız onu da bilemeyeceğim.

Evet insan bir yerde yolunu kendi ciziyor zaten, ama bu bolusulmesin olayi hos degil sonucta ilk cocukta onlarin ikinci de onlarin yabanci degil ki ele gitsin..
Bence ana-babanın görevi çocuğa ev, araba almakta değil. Ahlaki değerleri, neyin iyi, neyin kötü olduğunu öğretmek ve iyi bir eğitim almasını sağlamak. Multi milyoner zenginler çocuklarına miras dahi bırakmıyor. Kendi hayatlarını kendi kursun, hazıra konmasın diyorlar.
Çocuklar zaten maddiyat odaklı bir hayatla mutlu olacaklarsa bence sıkıntı büyük.

Maddiyat odaklı hayat mı oldu adı.. aşırı ilginç tespitler..
sadece maddi değil ki manevi yönden de zor. 5 yaşında kardeşi olan bir çocuk dur kardeşin ağlıyor kardeşini emzirmem lazm, altına alayım gece benmle yatamazsın kardeşin emiyor gibi binlerce şeye de maruz kalıyor aynı zamanda. Sadece maddi değil ki. Maddiyat argumanlardan sadece biri..

Siz nasil bu kadar eminsiniz mesela iki üç kardeş olan tüm çocukların sadece doyup, ayakkabı alınıp arada bir dışarı çıkartıldığını ve maddi imkan olarak bunun oldugunu mesela? Size göre tum çok kardeşler sefil tüm tek çocuklar mükemmel yaşantıda. Şu cumlelerinizden saçma çok az şey okudum burda.

Sizin tespitlerinizden daha aşırı ilginç değil. Yasamadığınız konularla ilgili bu kadar emin konuşmaniz en saçması. İki çocuğum var ve bu dedikleriniz hiç olmadı mesela çok şükür :) yaşayan biri olarak bunu yazayım. Siz çok yanlış anlamissiniz iki üç cocuklu olma durumunu. Tek cocuklu olabilir bir insan veya hiç çocuk düşünmeyebilirde bunlar çok normal. Ama hem bu kadar yanlış hem bu kadar saldırgan bir şekilde çok cocuklularla ilgili yazamazsınız. O zaman bende yazayım ne kötüdur tek çocuk olmak diye başlayıp bir sürü olumsuz söz. Her durumda doğru mu? Değil. Aynı sizin cumleleriniz gibi.

Algınızda eksiklik var sanırım. Ne anlamda kullandığımı anlayamadıysanız yorum yapmak için de yormamalısınız o güzel beyninizi bence.

Bu dusuncede olan insanlar yanmiyor ama ellerine dogan cocuklar yaniyor asil. Tek cocuklari bile
Olsa... ne demekse ben yandim sizde yaninevladinin olmasi neden yanmak olacaksa Allah akil
Fikir versin bu zhniyete, sabir versin cocuklarina

Son düzenleme:
Benimkileri buyuturken oldu bu tarz seyler ama su olmasin bu olmasin.. ne olacakti cocuk buyutuyorsun boru degil.. kimi zaman ilkine vakit ayirirsin kimi zaman digerine, paylasmayida ogrenirler fena mi?

Oglanlarin haftada 1 maclari var. Bi hafta birine gidiyorum diger hafta digerine. Hem paylamayi ogreniyolar hemde tek basina birseyler yapabilmeyi.. mesela..

Bence ikinci çocuk şart değil. Hatta bekarlık hayatımda da hep tek çocuk istemişimdir. Sizin durumunuz da olsam ikinciyi hiç düşünmem. Çünkü eş ailesi sıkıntılı olduğunda lohusalık vs çok zor geçiyor ve insan yıpranıyor. Allah oğlunuza sağlıklı uzun ömür versin.
Ne güzel sekiz yaşında artık uyku düzeni, yemesi vs gibi sorunları da kalmamıştır. Her şeye yeniden başlamaya ben cesaret edemezdim.

kimi zaman ilkine vakit ayirirsin kimi zaman digerine, paylasmayida ogrenirler fena mi?
Arkadaşın danıştığı psikolog “sürekli çocuğunuzu mutlu etmeye odaklanmayın, yarın birgün evden çıktığında kimse onu mutlu etmeye çabalamayacak. Bu yaptığınız doğru değil” demiş. Burda yazanları okusa beş yaş zaten kreş çağı, sosyalleşmeyi paylaşmayı öğrenme dönemi. İlgiyi paylaşmayı da öğrenecek icabında gelişmesi gereken bir birey bu oyuncak bebek değil ki elbebek gülbebek stabil büyüyebilsin. vay efendim poloya değil de bmw’ye binsinmiş… hayatın anlamı da en zengin muhit, en iyi arabaydı zaten, paradan başka dinamik yok. Bir de bu forumda şu var. Belki üyenin çocuğu olmuyor, belki eşi istemiyor, belki eşi kendi ailesine de bakıyor eve para yetiremeyecek… bu durumdaki insanlar en iyisi tek çocuk, iki çocuk kaka deyip kendilerince güzelleme yapıyorlar. Bir çeşit avunma yöntemi.

Yani burda bunlari okumayi birak ellerinde olan tek cocuk iyi ilgiden bunalmiyor. Cunku okuyunca bikbikbik tek cocuk tepesinde bir anne baba geliyor gozumun onuneGorende 7/24 cocuklarin basinda nobet tutmak gerekiyor zanneder. Belli yastan sonra hepsinin ayri dunyasi oluyor..arkadaslariyla vakit gecirmek istiyor mesela.. bunlarda guzel seyler… okula gidiyorlar…sosyal aktiviteleri oluyor ve bunlara anne olarak sahit olmak cok guzel zorlugu 2 katsa mutluluguda 2 kat.

Maddiyat cok sey ama hersey demek degil, paranin gecmedigi yerler var.. bir anne sicakligi baba ilgisi gibi…benim cocuklugumda cevremde oyle cocuklarda vardir tek cocuk anne baba calisiyor, ilgisiz(!) maddi olarak her istedigini elde etmis ama cocuk mutsuz..cocuklarin ilk dedigi ne oluyor? Maddi olarak herseyi vermeseydinizde ilgilenseydiniz..
tabii burdan tek cocuklular maddi olarak yetip ilgilenmiyor demiyorum, ama aynisi tek cocuklular maddi olarak en iyi sartlarda buyutuyor anlaminada gelmiyor..

Ayrica cocuk paylssin hakket, bunda ne kotuluk var? 40 sene sonraki miras icin kavga edeceklerini dusunup cocuk yapmamak kisisel tercih ama bu bir arguman olarak sacma.. yani belki paramizi kendimiz yiyecez?! Ya da zaten yok paramiz hic kavga etmeyeckler

Ha ama bak yukardaki arkadasta yazmis 8 yasinda cocugun varsa tekrar uykusuz geceler zorlar.. yani rahatim gitmesin diyen zaten yapmasin…

Size ne milletin yatak odasından. İsteyen tek çocuk yapar, isteyen 10. Hayatından tamamen vazgeçip varını yoğunu çocuklarına adayanlar da gelmiş tek çocukluları kötülüyor. Biri de gelmiş 'benim babam, eniştem, şuyum buyum çok zengin çok kardeşler ihihihi' diyerek kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Gerçekten kafayı yemişsiniz. Size ne

Ilk2 cumlene tamamen katiliyorumda..bunlari soyleyip daha onceden 2. Cocugu yapanlar ben yandim sizde yanin diyorlar deyince cok inandirici olmuyor

Buarada sen belki 1 cocugunla hayattan vazgeciyorsun ben 10 cocugumla herseyi yapiyorum, bunu nerden bileceksin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…