2.çocuk şart mıdır ?

ben de bu aralar aynı konuyu düşünüp duruyorum.
yaşım gereği geç kaldığımı da düşünüyorum artık

oğlum 7 yaşında.
bu zamana kadar "asla" diyordum. ama artık bir kardeşi olmasını istiyorum.. oğlum da istemiyordu ama bu aralar o da başladı istemeye , sormaya..

velhasıl zor karar..

biz de istanbulda yaşıyoruz.. evimizi aldık ama henüz bitmedi inşaat halinde ve 2 sene daha kredisini ödüyor olacağız..

ama 2.çocuk olursa benim çalışmamam lazım.. manen bunu kaldıramam.. oğluma annem baktı sağolsun ama artık sağlık sorunları sebebiyle bakamayacak, zaten isteyemem de "al bunu da büyüt" diyemem.. bakıcı düşünmüyorum .. Allah mecbur bırakmasın, çalışmam şart olur maddi olarak, o zaman elbette ki bir olasılık.. ama işte kredi yüzünden işten de ayrılamam 2 sene daha..

2 sene sonra yapiim desem artık karta kaçmış olucam iyicene
keşke bir kaza kurşunuyla hamile kalaymışım oğlum 2 yaşındayken falan

Henüz bekarim ama ilerde Allah verirse sadece 1 cocuk dünyaya getirmek istiyorum. Niye mi? İlk olarak elbette ki maddiyattan dolayi. Durumum ne kadar iyi olursa cocuguma da imkanlarim dahilinde en iyi olani vermek isterim. 1 cocugum olursa her seyi 4'lük olur. 2. cocuk olursa bu imkanlar biraz daha kisitlanir, 3. olursa daha da kisitlanir. Biz 3 kardesiz. Ailem her seyimizi aliyor, bizi mutlu etmek icin ugrasiyorlar. Cok sükür ailemden cok memnunum. Ama ücümüze de yetmeye calisirken ne kadar zorlandiklarini görebiliyorum. Agabeyim 22 yasinda, kismetse yakinda 23 olacak. Ben 21 oldum, kardesim de 14 yasinda. Ben özel bir üniversiteye baslayacagim bu yil. Kardesim kolejde okuyor. Abim yaakinda isten ayrilip askere gidecek. Annem ve babam kara kara düsünüyorlar 'Nasil yetecegiz?' diye. Maasin biri sadece benim icin gidecek zaten. Evin masraflari, kardesimin okul masraflari... Umarim ne demek istedigim anlasilmistir.
İkinci neden olarak da sunu söyleyebilirim. Bizim cagimiz insanlarin daha da bozuldugu bir cag oldu. Dünyanin civisi cikti. Yarin bir gün cocugum oldugunda dünya daha da kötülesmis olacak. Benim cocugum ne kadar cok olurs onlari koruyup kollamam da o kadar zor olur diye düsünüyorum. Bunlar benim fikirlerim tabi. Kimilerine göre sacma olabilir.
Güzel yanlari yok mu? Var tabi. Mesela evde sürekli gürültü patirti oluyor. Evde tek kiz olmama ragmen kavga etmedigimiz zamanlarda cok güzel vakitler geciriyoruz. Her ne kadar cok kavga etsek de 3 kardes birbirimizi cok seviyoruz. Koruyup kolluyoruz. Ama size sunu söyleyeyim. Etrafinizdaki insanlar ssöylüyor diye yani mahalle baskisindan kurtulmak icin cocuk yapmayin. Cünkü kimse ne yaparsaniz yapin hep daha fazlasini yapmanizi isterler. O yüzden kimseye kulak asmayin. Siz istiyorsaniz yapin.

bu arada oğlum 7 yaşında ama bende de halen "lohusalık" kiloları var
onlar vermeden hamile kalırsam maazallah vinçle falan giderim doğuma.. bi de işin o yönü var...

kontes ben de son günlerde psikopata bağladım bu konuda. 34 yaşındayım. hamile kalıp, sağlıklı bir doğum için 1 yılım var.
kızım geçen aradı beni telde ağlıyor "parka gittik anneannemle herkesin kardeşi var benim neden yokkk, bana neden kardeş yapmıyosun anne".
başka bir zaman misafirlikteyiz, aynı yaşta çocuk var. 1,5 yaşında da kardeşi, kız kardeşini kucağna aldı, benim kızımı görmeliydin nasıl masumlaştı. sonra "ben de bebeğimi alayım bari"
geçen yine telde"anneeeee bana kardeş yaptın mı???"
büyük bir sessizlik..
önümüzdeki ay ilk denememi yapacağım inşallah.

anne ve babanın hatırasını paylaşabileceği tek kişi , kardeştir diye düşünüyorum.
hem cocukların daha sosyal olmasınıda etkiliyor diye düşünüyorum , kardeşin.
bana göre kardeş şart
bende yapıcam önümüzdeki yaz gibi düşünüyorum. benimki şuanda 4.5 yaşında ben yapana kadar 5,5 olur +9 ay desey 6 yasını gecıyor aslında hıc hosuma gıtmıyor ama daha oncesı olamaz
şuanda özel sigortam basladı 9 ay gecmesı gerekıyor bız ona garantı 10 ay dıyelım seneye hazıran ancak hamıle kalabilirim
Allah nasip ederse benım oglum delı sekılde istiyor tamamen onun istemesinden ötürü bendede kıvılcımlar patlıyor
bana bısey olursa oglum yalnız kalmasın dıyemıyorum, Allah uzun omurler versın ıkısıylede mutlu mesut yasayabılelım

bu arada oğlum 7 yaşında ama bende de halen "lohusalık" kiloları var
onlar vermeden hamile kalırsam maazallah vinçle falan giderim doğuma.. bi de işin o yönü var...
senin lohusalık uzun srmüş bayağı...lohusalık depresyonunu atlatabildin mi bari

Canim benim, istemiyorsan kimse seni zorlayamaz ki.
Emin ol benim bile su an cocuk yapmama sebeplerimin basinda maddiyat var. Neden bizle beraber sikinti ceksin ki? Bu dunyaya getirmeyi biliyorsam insan gibi de yasatmaliyim onu. Eger birden fazla cocuk yapacaksam da hepsine esit sartlar sunmaliyim. Ben de cok derinlemesine dusunuyorum. Dusundukce korkuyorum, isin icinden cikamiyorum.
Emin ol sen kizina kardes yapsan bile kardesler bile kendi yolunu kendisi ciziyor. Kimseden kimseye fayda yok.

gecenlerde tatıldeyken egeye hadı sen uyuda bızım planlarımız var dedım , odada fılan degılız
kastım kahve ıcmek otelın cafesınde oturuyoruz
hm pekı
sorabılırmıyım bebek planlarınızmı var?

benim bi erkek kardeşim var da ne oluyo?
20 yaşında ama 20 tane iyi anımız yok.
çok uzağız birbirimize. arkadaşlarımdan bişey istiyorum da kardeşimden istemiyorum.
1 sene aramasam "benim bi ablam vardı noldu ona" demez.
ben arayınca da telefonu "Ne var, noldu?" diye açıyor.
annemin ölümcül bi hastalığı var annemin kardeşleri ise sadece telefon açmakla yetiniyolar. (annem 2 kardeşini büyüttüğü halde)
kimsenin kimseye faydası yok şu çağda.
bence kardeş şart değil
(çocuk yalnız kalmasın diye kardeş yapmak saçma geliyor bana)

Korkularını hepsinde haklısın. ..kardes şart değil ancak dünyanın çoğu zaman en güzel şeyleri nden biri...söyle soyleyeyim senin için evladin la örneğin yeğenin bir mi?Ben onları da çok severim hayatta Kıyamam ama hiçbir şey olmasa sorumlu değilim. ..kardes de işte aynen öyle Kuzenle bir tutulamaz...Kuzenle yıllarca dost olursun bi an gelir cok gerekirse siler atarsın?ama kardes olunca cok cok cok gerekmesi lazım? kardes den başka kim tam anlamiyla kötü gün dostu olur, kim ne kadar naz çeker, kim ne zamana kadar hatır der vs...kardes olunca insan sonuna kadar sınırlarını zorluyor..kavgaları çekişmeleri kiskancliklari bile güzel cocukken...dışarıya bırak bana karşı bile nasıl birbirlerini savunuyor. .büyüyünce ne olur bilemem ama çevremde kardesini silen birini görmedim ben..

Tabii burada anne babaya çok iş düşüyor. .aradaki dengeleri sağlayabileceğinize inanıyor iseniz bir daha düşünün bence...sevgi saygı ortamında büyüyen çocuklardan korkma büyüyünce de bağlılık devam eder..yeter ki bilinç altına kıskançlık işlenmesin ayrım yapıldığını düşünmesi. ..büyük sorumluluk düşüyor ailelere...

kilo mu ben hamileyken doğuma 1 ay kala 35 kilo almıştım ve itiraf ediyorum daha da kilo alacağım diye Dr. Vitaminleri bıraktırmisti. .bir daha da doğumdan birkaç ay sonraya kadar hiç tartilmamistim. ..:)

Kontesim canım ciğerimm latii lokumum..

Ben mesela 2.kez ewlendiğim zaman ikinci çocuk bana çok uzak geliyor biliyomusun?

Ama düşünüyorum bundan kaçamam...

Sende kaçamıcaksın bundan..

Şimdi işten çıkınca içinde kalan şeyler var onları yapmak istiyosun..

Bence yapmak isteklerini yap sonra zaten sana mantıklı gelmeye başlayacak zamanla...

buarada işten cıkacakmısın bu senemi? bır sonrakı senemı?
göbek ve catlak kısmına gelınce
inan bana korkulu ruyam halbukı ben hıc anne olmadan once elestırırdım fızıkmı onemlı olan derdım
bunun ıcın cocuk yapmamazlık etmem ama kafama takarım
ve ayrıca ılk gebelıgın kadar kılo alacagını tahmın etmıyorum

valla susuyum susuyum diyorum ama olmuyor .
Cenabi Allah beni affetsiz yuce Rabbim ama 3 kardesim var 2 senedir gormuyorum 1 babam 1 anam var 2 senedir gormedim mumkunse de gormeyim....
ha varliklari ha yokluklari Allahim beni kendinden baskasina muhtac etmesin onlari da.
bir kizim var kardes yapmak hiccc istemiyorum ne biliyim o kardes sicakligini bilmedigimden ve ana babam gibi evlat ayiririm diye korkuyorum

Ablamla aramda 1,5 yaş var.Evlenene kadar siyahla-beyaz, artı ile eksi gibiydik.Ne zaman evlendik (aramızda 10 ay var) o zaman anladı(m) kardeşliği.Erkek kardeşimle aramda 4 yaş var ama ne zaman evlendi o zaman görüşemez olduk:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…