- Konu Sahibi Beril sevin
-
sımdı anlasıldıArkadaşlar eşimle ayrı yaşıyoruz, boşanmayı düşünüyor uz. Eşimin maasi iyi fakat borç vs derken bana 2100 gönderiyor, bana da yetmiyor haliyle bunun lafını ediyor
Kira ve faturalar nasıl 800 TL tutuyor. Hangi şehir de yaşıyorsunuz? Oraya taşınmak istiyorum
Bizim bebek hariç 1.500ü buluyor hatta geçiyordur. Manav market ve kasap. Dışarda yediklerimiz dahil değil. Ciddi bir tüketim var evde. Eşimin boğazı hiç durmuyor. Tekrar hamıle oldugum ıcın benımkı de acıldı sanırım. Kahvaltılıklar 5gunde full bıtıyor. Et süt sebze meyve desen keza aynı sekılde. Çerez tatlı artık yetişmiyor adama. Bende sıkıldım bu durumdan. Hamileyim dıye alısverıse cıkıp posette tasıyamıyorum. Sureklı sanal marketten hergün 60-70lıralık bırsey soyluyorum. Deterjanı saymıyorum sankı kullanmıyorum da yıyıyorum oyle cabuk bıtıyor
hayat cok pahali, 2 de cocuk var diyorsunuz
Mal mal konusmasinlar Allah askina
2 cocuk ile ayda 2100tl maas...
yasanmasina yasanir da..makyaj alamazsiniz..kuafore gidemezsiniz.. birikim yapamazsiniz..evde birsey bozulsa elinizde birsey kalmaz..alisveris yapamazsiniz..en azindan kaliteli seyler alamazsiniz..iki yikamayla deforme olur iplikleri cözülür..
bu liste uzar..
birde kalkmis size hesap mi soruyorlar..pesss.
esiniz yurtdisinda yasiyor ve calisiyorsa daha fazla göndermeli normalde..
Boşanıyormuşsunuz bence sizin de çalışmanız gerekiyor.
MasAllah sana.Kocana da yüz verme.Sana mecbur para göndermek zorunda.Ama sende çalış.Cocuklarin büyümüş nasıl olsa.Bosanmayida düşünüyormuş sun,bir nevi mecbur yani.Para idaren çok iyi.Esin sana laf söylerse acta Türkiye de herşeyin nasıl pahalı olduğunu gör de yüzlü çık yani Sakin sinme
bundan asagısı fotosentez olur zaten
sıze cok harcıyorsun dıyenler halt etmıs kapasınlar o tuhaf agızlarını
kımseye hesap vermeyın onlara mı soracaksınız ne kadar harcayacagınızı ne degısık ınsanlar var sıkmayın canınızı
Evet paranın idaresini yapabiliyorum ama insanlar bunu anlamıyor kı bende zaten hesap vermiyorum kımseye, konusmaları canımı sıkıyor sadece. Evlendim evleneli özel sebeplerden dolayı çalışamadım. Dolayısıyla çocuklarım bana çok bağımlı oldular. Kızımın okulu ücretsiz ama oğlumun okuluna aidat ödüyorum. Eşim yurt dışında aldığı maaşa karışmıyorum çünkü bosanmak üzereyiz daha bunun üstünde konuşacağız. Gelmesini bekliyorum. Suan evli olduğumuz ve çocuklarımla ben ilgilendiğim bu durumda çalışamadıgm için 2100 TL yi helal para olarak görüyorum. Yani zaten bu aldığım çocukların ihtiyaçlarına anca yetiyor. Boşandıktan sonra durum çok mu değişecek sanki. Nafaka parasıyla en fazla 1000 verecek, bende çalışsam 2.500 alırım. Okul yarım gün olduğu için yarım gün bakıcı tutmak zorunda kalacağım, ve bunları tek başına yapmak kolay değil. Hem maddi hem manevi.2100 tl ıcın yurt dısında calısmıyordur orda nerde kalıyor ? gerı kalan parayı napıyor asıl onu soylesın kendısı sıze .
Zaten bende ikilem de kaldım, çalışsam yine aynı paraya çalışmış olacağım çünkü eşim dediğim adam 2100 yerine en fazla 1000 göndereceksımdı anlasıldı
actıgınız konuyu guncelleyıp bunu ekleyın bence
ıse gırersenız esınız sıze para gondermeyı kesecektır emınım cocukların okul cıkısı mesaı bıtımınıze denk dusecek mı nasıl olacak bılmıyorum ama sankı bosanacagınız esınıze soylemeden bır ıse mı gırsenız yarım gun de olsa sankı... bosandıgınızda muhtemelen hıc para da gondermez yerını yapıyor sımdıden cok harcıyorsun dıye
meyveyı sayıyla sadece cocuklara alıyorsunuz degıl mıEvet paranın idaresini yapabiliyorum ama insanlar bunu anlamıyor kı bende zaten hesap vermiyorum kımseye, konusmaları canımı sıkıyor sadece. Evlendim evleneli özel sebeplerden dolayı çalışamadım. Dolayısıyla çocuklarım bana çok bağımlı oldular. Kızımın okulu ücretsiz ama oğlumun okuluna aidat ödüyorum. Eşim yurt dışında aldığı maaşa karışmıyorum çünkü bosanmak üzereyiz daha bunun üstünde konuşacağız. Gelmesini bekliyorum. Suan evli olduğumuz ve çocuklarımla ben ilgilendiğim bu durumda çalışamadıgm için 2100 TL yi helal para olarak görüyorum. Yani zaten bu aldığım çocukların ihtiyaçlarına anca yetiyor. Boşandıktan sonra durum çok mu değişecek sanki. Nafaka parasıyla en fazla 1000 verecek, bende çalışsam 2.500 alırım. Okul yarım gün olduğu için yarım gün bakıcı tutmak zorunda kalacağım, ve bunları tek başına yapmak kolay değil. Hem maddi hem manevi.
Kaliteli alamıyor olabilirim ama lcw bile lüks geliyor suan. Az alıyorum ama ordan alıyorum. Çok çeşit giymeselerde temiz ve düzenli giyiyorlar.
Meyvelerini eksik etmiyorum. Hatta elimden geldiğince içlerinde kalmasın diye istedikleri oyuncakları yada kırtasiye malzemelerini cüzdanımdakı son paraysa bile alıyorum
AntalyaKira ve faturalar nasıl 800 TL tutuyor. Hangi şehir de yaşıyorsunuz? Oraya taşınmak istiyorum
Valla sormayin kanayan yaram, tek kopek tek kediyken proplan kullaniyordum nufus arttikca zam da geldi yavas yavas kaliteyi dusurduk suan kedilere reflex plus kullaniyorum kopeklerde de once prochoice’a dustum sonra reflexe sonra trendline. dun de indirimden yine trendline mama aldimalakasız ama ne marka mama kullanıyorsunuz acaba malum fiyatlar
Gözlerim doldu okurken ama artık psikolojik olarak yıprandım ve ne muz ne de en sevdiğim meyve olan elmayı bile yiyemiyorum. Olmadığı için değil, içim almıyor, yemek yemek istemiyorum açıkcasımeyveyı sayıyla sadece cocuklara alıyorsunuz degıl mıetı cocuklara yetecek kadar...
bence sız herseyın altından kalkabılecek guclu guzel bır annesınız tebrık edıyorum sızı zamanla yoluna gırecek hersey
Oğlum daha yeni başladı ve alışma sürecindeyız. Çalışsam bile benim için bsey değişmeyecek, çalışıyorum diye belki de hiç para vermez eşim dediğim adamÇocuklarınız ana sınıfına gidiyormuş neden çalışmayı düşünmüyorsunuz ?
Valla sormayin kanayan yaram, tek kopek tek kediyken proplan kullaniyordum nufus arttikca zam da geldi yavas yavas kaliteyi dusurduk suan kedilere reflex plus kullaniyorum kopeklerde de once prochoice’a dustum sonra reflexe sonra trendline. dun de indirimden yine trendline mama aldimkalite sifir maalesef ama ulke sartlarinda bu kadar hayvana maalesef para dayanmiyor.
sıgara cok cıddı bır gıder suan boyle luksunuz yok hatta cocugunuzun rızkı sıgaraya harcadıgınız oyle dusununAyrıca sigara içiyorum, bağımlı oldum resmen, kendi ihtiyaçlarımı ailemden alıyorum, annem bazen gönderiyor
sıgara cok cıddı bır gıder suan boyle luksunuz yok hatta cocugunuzun rızkı sıgaraya harcadıgınız oyle dusunun
sıgara demısken bufelere marketlere falan sıgara satanlar var tesaduf bugun gordum bır bufeye gırmıstım kadın 1 buyuk poset sıgara sarmıs baya kutulu falan tütünden . bufecı verıyormus tutunu paketı kadın sarıyormus her pakete 5 tl kazanıyormus kadın
bırde nıkah sekerı kına paketı falan yapanlar var evde bu tarz ıslere gırebılırsınız
sıgara ıcmıyorum bır paketde kac tane var ınanın bılmıyorum :) ama kadın gunluk 20 tl kazanıyormus allah muhtac etmesın hıc yoktan ıyıdır dıye dusunuyorum su kış gununde ozellıkle :)1 paket dediği 200 sigara sanıyorum günde en fazla 10 lira kazanır o da 3 saat falan durmadan yapması gerekir olmaz mı olur tabi ama ben de bildiğimi paylaşmak istedim :)
sıgara ıcmıyorum bır paketde kac tane var ınanın bılmıyorum :) ama kadın gunluk 20 tl kazanıyormus allah muhtac etmesın hıc yoktan ıyıdır dıye dusunuyorum su kış gununde ozellıkle :)
ay gunah yaYa bu harcama göreceli. Ben her ay mutfağa 800-900 civarı harcarken. Komşum (başka yere taşındı) geçen buluşmamızda. Mutfak giderinin 8 bin olduğunu kocasının söylendiğini söyledi ve gayet şaşırmış durumdaydı. Diyemedim 8 binlik ne yiyorsun.
Ya bir de şu sıra ciddi zor durumdayız. Onu duyunca öyle üzüldüm ki kendi kendime 'ben evladıma böyle bir hayat sunamıyorum gerekirse 2 gün aynı yemeği yiyoruz bezin ucuzunu kovalıyorum' diye epey üzüldüm ama sonra güldüm ayda 8 bin liralık ne yenir ki ya.ay gunah ya8 bın tek tek kagıt parayı yesen yıne artar kenara doyarsın yanı ınsanlar cocugum bugun ne yıyecek dıye uzulurken dıger tarafta boyle harcamaların olması maalesef cok uzucu ama dunya halı bu ... cok acı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?