2 çocuklu evin gideri

Allah akıl fikir versin o eş ailesine illa bi yerden karışmak zorundalar ya çünkü sanki ne harcıyorsunuz o parayla ev geçindirmek ustalık meziyet ister helal olsun size kimseye aldırmayın

bu paraya evi döndürüyorsanız maşallah size :nazar: söyleyenler halt etmiş.
Evet ama ay sonunun son haftası parasız kalıyorum. Dışarıda yemek yemesek de dısarda yenilen yemeklerden (pizza, hamburger, dürüm vs) evde yapıyorum. Haftanın 1 günü kırmızı 1 günü beyaz et tüketiyoruz. Diğer günler çocukların sevdiği makarna, tost yada sulu yemek oluyor, zaten öğlen yemeklerini okulda yiyorlar. Evde sadece kahvaltı ve akşam yemeği yiyoruz. Doya doya alışveriş asla yapamıyorum. İhtiyaç neyse onu alıyorum.

arıda yemek yemesek de dısarda yenilen yemeklerden (pizza, hamburger, dürüm vs) evde yapıyorum. Haftanın 1 günü kırmızı 1 günü beyaz et tüketiyoruz. Diğer günler çocukların sevdiği makarna, tost yada sulu yemek oluyor, zaten öğlen yemeklerini okulda yiyorlar. Evde sadece kahvaltı ve akşam yemeği yiyoruz. Doya doya alışveriş asla yapamıyorum. İhtiyaç neyse onu alıyo
bu paraya bu bahsettiklerinizi bile çıkarmak çok zor olur. kvler zaten biricik oğullarına kıyamadıklarından söylenirler, eşiniz de türkiye şartlarını unutmuş heralde, bi şey almak için girilen markette bile kaç lira harcanıyor.

2.100 tl alıyorsa niye yurt dışında çalışıyor, biz eşimle 2 kişiyiz o para bize bile yetmiyo helâl size, ayrıca ne eşimin ne de benim ailem gelir ve giderimizi bilmez bile aile ici sıkıntı olursa söylenir destek olunur durumun varsa yoksa kimse kimsenin özeline girip karışamaz yargılayamaz

2 çocuklu evin gideri ne kadar olursa normal karşılanır, suan bana harcadığım miktar az geliyor ve ay sonunu zor getiriyorum ama insanlar bu parayı nasıl harcıyorsun, nasıl hemen bitiyor diye hesap sorarcasına konuşuyor özellikle eşimin ailesi😔

Senin cebindeki paraya, harcadiklarina kimse karisamaz ki.
Her evin kendi gore bir geliri ve gideri var herkes esit olamaz
Misal ben 1500 harciyorsam tum masraflara baska kisiler 2000 veya 1000 harcar,.
Cok sacma bir durum kafaniza takmayin bence

Yorumlar için teşekkür ederim. Evim kira, kira elektrik su toplam 800 TL ödüyorum. Evde ben ve 2 çocugum Yaşıyoruz. Çalışmıyorum ve çocuklarım anasınıfına gidiyor,. Gelirim 2100 tl
okudum anlamadım gözlerim bir sıfır daha aradı bulamadım, sen bu parayla geçindiğine şükret bırak el alem ne derse desin hatta bana nasıl oluyor da o kadar parayı yetiriyorsun anlatır mısın (ciddi ciddi merak ediyorum taktir ettim sizi)

Eşiniz toplam ne kadar kazanıyor, ne kadarını size yolluyor?
Size az yolluyor. Nasıl aklı kalmıyor sizde ya. Benim eşim akşam eve döneceği halde bana mutlaka nakit bırakır, çocuk acil hastalansa düşse hastaneye giderseniz diye.
Bu adam hiç mi düşünmüyor, iki çocukla acil paraya ihtiyacınız olsa napacaksınız diye?

2 kişilik evde bile aylık gıda masrafımız 1000 lirayı geçiyor sürekli kıyma et yemememize rağmen sizin 2 çocuğunuz var en az 1750-2000 olur . Eşinizin ailesi sizin gelirinizi ve harcamanızı neden biliyor ?

Yorumlar için teşekkür ederim. Evim kira, kira elektrik su toplam 800 TL ödüyorum. Evde ben ve 2 çocugum Yaşıyoruz. Çalışmıyorum ve çocuklarım anasınıfına gidiyor,. Gelirim 2100 tl
Bu söylediğiniz tutarı benim eşim her ay sigara çay çorba parası olarak şahsına harcıyor. Ev kredisi faturalar evin tüm gıda masrafları ve giyim giderlerimizden hariç... valla muhtemelen İstanbul dışı bir ters yaşıyorsunuz ve ya da sanırım siz yaşamıyorsunuz🤔 bir kere zaten Anaokulu devlet ise bile belli bir aidatı var iki çocuk ortalama 300₺ de oraya verseniz kalır elinizde 1000₺ 🙄 sis ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz . Allah kolaylık versin .

Eşiniz yurtdışında çalışıyorsa iyi para alıyor olması gerekmez mi? İnsan neden çoluk çocuğunu bırakıp gurbete gider, para için, çok para.
Size yolladığı miktar zaten az, bir de bunun hesabını sormasa bir zahmet.
Allah herkese kolaylık versin, zor bir zamandayız.
Herkesin geliri de farklı, gideri de.

Back
X