2.erkek çocuk meselesi

İnsanlar haset ben onu anladım mutlulukları çekemiyorlar iyi niyetli olan ztn güzel tepki veriyor

Tabiki avantajlı. Oyuncak, kıyafet, tavır. Her konuda nasıl davranacağını biliyorsun zaten. Benim küçük kucağımda duruyor abisini izliyor araba oynarken. Nasıl ilgili ama. Hatta biz büyüğe beşikten vazgeçsin diye arabalı yatak aldık. Büyük diyor ki bebeğe mavi arabalı yatak alalım. Hemen kendinde olanı kopyalıyor. Bir arkadaşım kızı var oğlana hamile. Kıyafet konusunda ebebeğin yenidoğanı var ya onlardan almış. Dedim erkek daha iri boylu oluyor. Üç aylıktan almaya başla. O bile farklı. Kızlar daha minicik

Nasıl iyi geldi bunlar siz anlatınca şuan tek istediğim abi kardeş sevgisini izlemek Allah 2 tane evlat vermiş daha ne isteriz hasta çocukları görünce o kdr üzülüyorum ki insan cinsiyete nasıl takılır Allah ın gücüne gider

Sağlıkla gelsin inşallah. Biraz hareketli olacaklar beraber belli ama ben de tam oğlan anası olmak için doğmuşum. Çocuk az oturunca huylanıyorum bişey mi var diye. Ya da oğlanlar öpmez ya öyle çok çok yalvarmak hoşuma gitmeye başladı öpsün diye. Ya dedim ya Allah biliyor da veriyor.

Ay evet ya bende de aynı durum var
Cinsiyeti soruyorlar erkek diyorum "tüh bu kız olmadı mı"
Benim için önce sağlık sonra gönlümden gecen erkekti Allah var..
Oğlumla abi - kardeş ileride güzel olurlar diye
Artı erkek çocuklarını seviyorum ben :)
Bunu deyince şaşırıyorlar ama eşim kız çocuk hastasıdır 2.yi bile belki kızım olur diye denedi bunu duyunca şaşırmıyorlar

Sınırımı aştırmıyorum cevap vermekten yoruldum kız çocuğu yetiştirmek zor artık ergenliklerinde uğraşırsınız diyorum bende gıcıklığına o kadar sinir olunca patlıyorum
İnsanlar her konuda gereksiz fikrini belirtir. Kız çocuğu bekleyenlere de aynı muamele yapılıyor fakat karşı cinsiyeti kötülemek de saçma, biri size ama erkekler arasında şiddet pedofili cinayet oranı 3 katı derse ne olacak? Kızı olan erkeği veya oğlu olan kızı kötülediğinde kedi uzanamadığı ciğere mundar der durumu oluşuyor. Şu anda oğluma hamileyim, bazıları da eyvah kızlarını ayıracaksın diye saçmalıyor gülüp geçiyorum.

Sallayın gitsin yaaa, millet laf olsun torba dolsun modunda.
Benimde Allah bağışlasın 2 kızım var. Aynı muhabbetlere bende maruz kaldım. Sadece daha sevecen yaklaştılar, hani erkek çocukta öcü gibi söylüyorlar ya bende de ayy ne güzel, 3. de erkek olur artık dediler mesela.
Yatak odamdan çıkın dedim her söyleyene, kulaktan kulağa yayıldı bu cümlem sonra sustular.

2 oğlum var ve saçmalıyorlar. Kız çocuk da erkek çocuk da ne olursa olsun mayası güzel olsun .

Ne iyi demişsiniz buda güzel bir cevap bidaha kimse cesaret edemez bu lafa sağlıklı olsun hepsi boş onlar bizim parçamız

Her söyleneni böyle kafaya takıyorsanız işiniz zor...

Bu aralar nette de dolanan kız çocuğu güzellemesi var. Anlamsız buluyorum. Cinsiyeti biz seçmiyoruz sonuçta. Tam tersi erkek çocuğu güzellemesi yapan da var. Nasip….

Kv oğluma soruyor oğlun olsun vs. Oğlum istemiyorum diyor. Kv bak soyumuz kurur dedi çocuğa. Anne sanki soyda şehzadeler paşalar varda kurusa neee dedim. Onu da kız kardeşi demişmiş. Bizim bebe tüp bebek de… Eşimin amcalarının nasıl dolandırdığını anlatır. Şaka gibi

Benden geçti, çok istiyorsanız siz yapın demek lazım. Hatta ısmarlama da oluyorsa esmere sarışın, sarışına esmer bebek isteyin

Allah başka dert vermesin.en kötü derdiniz bu olsun

Ben ideal yaş farkı 4 olmalı diye biliyorum. İlk iki sene büyük çocuk anne sütü alacagi için önerilmiyor. O sütten kesildikten hemen sonra olursa da büyük çocuğun 3 yaş sendromuna denk geliyor. En iyisi 3 yaşını bitirince hamile kalıp 4 yaşında doğum yapmakmış. Bende düşünüyorum da ne zaman yapsam diye

Hiç takmayın evlat evlattır benimde oğlum var artık erkekler daha çok zorbalanmaya başlandı banada bir çok olumsuzluk söylendi ama hayırlı sağlıklı olmasından daha önemli değil

2 erkek çocuk hele de yaş aralıkları azsa çok güzel arkadaş oluyorlar,oynuyorlar. Evet yeri gelince çok da kavga ediyorlar ama kız da olsaydı o kavgalar edilecekti.
Kimseye açıklama borçlu değilsiniz. Nefesinizi tüketmeye değmez. Sağlıkla doğsun inşallah

Benim yasim 35'ti buyugu dogurdugumda, o yuzden ozellikle konustum bende, ya 2-3-4 yas krizleri baslamadan halledin ya da tamamen sakinlesip abla/abi olma isteginin basladigi 7 yas sonrasinda dusunun dediler, hic 4 yas diyen olmadı bana keske deselerdi

Şunu eklememisim, danistigim uzmanlar buyuk cocuk erkek oldugunda surecin daha kolay oldugundanda bahsetmisti, erkek cocuklar "abilik" olayina daha kolay adapte oluyormus, kiz cocuklari ise daha kiskanclik temelli sorunlar yasiyormus (bizde yasadik)

Ve ben bu sebeple kizima hic sen ablasin ornek ol, sen ablasin sahip cik gibi yukumlulukler vermedim, bakici tandansli bi ablalik kurumuna karsiyim, simdi kucuk 20 aylik ve iki iyi arkadaslar, geceleri yanyana uyuyup sabaha kadar el ele tutusuyorlar. besikleri yanyana bu arada yanlis anlasilmasin.

Bundan sonrasini, ust uste dogurmak isteyen ama nasil emzirecegim diyenler icin ekliyorum.

Ben kucuge hamile kaldigimda buyuk 14 aylikti ve aktif bir meme bagimlisiydi, jinekologum gebeligin 4.ayina kadar emzirmekte sakinca yok dedi, emzirdim, daha sonra zaten bebek memeye kuser dedi, benimki kusmedi.

Cocuk doktorumuza danistim ben tandem emzirmeyi destekliyorum dedi, jinekologumla görüştüm bu sefer memeye kusme yoksa devam et bende destekliyorum dedi.

Dogum yaptığım hafta haric emzirmeyi bir gun kesmedim, hatta dogumdan sonrada 1 ay kadar emmeye zorladi, arada tadina bakti birakti, sonra bayaği istekli emdi, tekrar birakti en son kendisi 25 aylik oldugunda (kardesinin kirki ciktiginda) bi anda nefret etti memeden.

Isin ozu 43 aydir kesintisiz emziriyorum ben. Ikinciye biraktirma evresine geldim artik ama hiperlaktasyon sorunum var sabahtan aksama kadar emzirmiyorum memelerim davul gibi sisiyor, sonra gelsin mastit sancıları.

Tabiki bu dediklerim benim buyuk kiz gibi bagimli cocuklar icin yasanabilecek olan durum, mesela kucuk kizim memeye cok bagimli degil ve daha uysal bi cocuk, bunun ustune 3.yu cok rahat dogururdum.

Çok teşekkür ederim ayrıntılı yazdığın için. Zor zamanları atlatmışsın ne güzel, bundan sonrası çok kolay olur umarım
Benimde şöyle, 9 yaşında ve 7 aylık iki oğlum var. İkinci bebeğim doğduğunda oğlum zaten yıllardır kardeş istediği için hemen bağrına bastı kardeşini. Hiç zorluk yaşamadık. Zaten bebeğim abisine göre daha kolay bir bebek.
Şimdi esimde bende bir bebiş daha istiyoruz ama benimde şuan yaşım 35. Bebeğim 4 yaşına gelsin desem 39 olacağım. Hemen hamile kalabilen biride degilim zaten. Bazen diyorum oğlan bir yaşına gelince yap bir tane daha, hamileyken emzir ama çok yıpratıcı olur gibi geliyor. Nasıl yapsam bir türlü karar veremiyorum.
İki yaşını bitirince hamile kalsam, 3 yaş civarı dogursam 3 yaş krizleri çok zorlarmi acaba beni? Birde onu tecrübe edenler yazsa keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…