Bizde hala erkek çocuk çok kıymetli. Neden olduğunu bir türlü çözemedim. İkinci çocuğumun erkek olduğunu öğrenince haber vermek için annemleri aradım, babam dediki ben çok hayırlı rüyalar görmüştüm zaten, biliyorumdum erkek olacağınıİnsanların bu kız çocuk erkek çocuk istemesi tamamen bencilliklerinden gibi geliyor bana. Eskiden oğlan isterlermiş, gelini dibine alıp her işe koşmak için. Şimdi kadınlar daha güçlü aynı ev kalmadı kız çocuk güzellemesi başladı.
İkisi de aynı zihniyet. Yaşlılıkta bize baksınlar kafası.
Çocuğu kendilerine sigorta diye yapıyorlar.
Kız hayırlı olur bize bakar kafası.
Benim tek çocuğum var. 8 yaşında. İlk günden beri de tek çocuk istedik. Kız da olsa tek olacaktı oğlan da. Bana da kız olur belki yap diyorlar. Beni hiç etkilemiyor. Zaten Allah kimseye muhtaç etmesin yaşlanınca kendime baktırma derdinde değilim.
Siz de takmayın. Cehalet.
Yok valla benim çevremde tam tersi kız güzellemesi. Erkek çocuklarına ruhsuz duygusuz öküz muamelesi yapılıyor. Yok evde beslenmez. Yok erkek çocuk hayırsız olur. Yok erkek çocuk evlenene kadar evlat.Bizde hala erkek çocuk çok kıymetli. Neden olduğunu bir türlü çözemedim. İkinci çocuğumun erkek olduğunu öğrenince haber vermek için annemleri aradım, babam dediki ben çok hayırlı rüyalar görmüştüm zaten, biliyorumdum erkek olacağınıKız olsa hayırsız oluyor çünkü.
Babana desene ben hayırsız mıyım diye?Bizde hala erkek çocuk çok kıymetli. Neden olduğunu bir türlü çözemedim. İkinci çocuğumun erkek olduğunu öğrenince haber vermek için annemleri aradım, babam dediki ben çok hayırlı rüyalar görmüştüm zaten, biliyorumdum erkek olacağınıKız olsa hayırsız oluyor çünkü.
Bende öyle düşünüyorum kız olsa daha fazla sevemezdimki işte biraz patlama oldu benimki hamilelik psikolojisiyle normalde gamsızımdırKızımda var oğlumda ama sevgileri herşeyleri aynı. Hiçbir fark yok yani. Duymayın bile.
Kız olunca hayırsız mı oluyor dedim ne alakası var dediBabana desene ben hayırsız mıyım diye?
Evet ya sanki bizim elimizde sağlıklı hayırlı akıllı olsunlar hiç farketmezz2 oğlum var ve saçmalıyorlar. Kız çocuk da erkek çocuk da ne olursa olsun mayası güzel olsun .
Bizim 4 buçuk yaş olacak belki ilerde ara kapanır ilk 3 yıl çok paylaşımları olmaz gibime geliyorBen ideal yaş farkı 4 olmalı diye biliyorum. İlk iki sene büyük çocuk anne sütü alacagi için önerilmiyor. O sütten kesildikten hemen sonra olursa da büyük çocuğun 3 yaş sendromuna denk geliyor. En iyisi 3 yaşını bitirince hamile kalıp 4 yaşında doğum yapmakmış. Bende düşünüyorum da ne zaman yapsam diye
Millet cozutmuş. Sanki siparişle gelen bir şey. Hamile kalmak bile bu devirde zorken millet bir de cinsiyet beğenmiyor. Sen kafaya hiiiç takma. Çocuğun sağlıklı mı bu tüm dünyaya bedel. Bilemeyiz hangi evladın hayırlı olacağını.İyi geceler kızlar belki bazılarına saçma gelebilir konu ama o kadar bunaldım ki rahatlamaya ihtiyacım var 2.oğlum oluyor şükür sağlıklı doğumada az kaldı gerçekten çok mutluyum abi kardeş iyi bir ikili olacaklar bence gel gelelim millet 2.nin erkek olacağını duyunca hep bir olumsuz yinemi erkek 3.kız olur olsun bilmem ne o kadar sıkıldım ki ve cevap vermekten yoruldum millete neyse belki ben kız cocuk istemiyorum şükür ki öyle bir takıntım yok olsa fena olmazdı ama içimde en ufak bir ukte yok 3.çocukta düşünmüyorum istesem şansımı da denerim ağzından hayırlı bşy çıkan yok bu erkek çocukları öcümü ya evet cok hareketliler ama alışkınım
Evet nasip Allah onu bana nasip ettiyse bir nedeni vardır hayırlısı budur ben de o kafadayım üzülüp kahrolan kız diye tutturan insanlar ztn bana çok acayip geliyor kadere karşı koymak gibi geliyor he tabiki herkes tatmak ister farklısını ama çokta mühim değil bnm içinMillet cozutmuş. Sanki siparişle gelen bir şey. Hamile kalmak bile bu devirde zorken millet bir de cinsiyet beğenmiyor. Sen kafaya hiiiç takma. Çocuğun sağlıklı mı bu tüm dünyaya bedel. Bilemeyiz hangi evladın hayırlı olacağını.
Benim arkadaşım da yeni doğum yaptı. İkinci çocuğu yine erkek oldu. Ben de ona şu soruyu sormuştum. İkincisi de erkek olunca ne düşündün? Amacım düşüncesini öğrenmekti. Bana verdiği cevap şu oldu : Açıkçası sağlıklı olması benim için yeterli idi. Nasibimde erkek evlat varmış erkek oldu dedi.
Aynen böyle nasibinde erkek evlat vardı ve oldu. Bizim milletin patavatsızlığı bitmez
Allah'a şükredin. Sağlıklı bir bebek kadar büyük bir ödül yok dünyada anne babalar için.İyi geceler kızlar belki bazılarına saçma gelebilir konu ama o kadar bunaldım ki rahatlamaya ihtiyacım var 2.oğlum oluyor şükür sağlıklı doğumada az kaldı gerçekten çok mutluyum abi kardeş iyi bir ikili olacaklar bence gel gelelim millet 2.nin erkek olacağını duyunca hep bir olumsuz yinemi erkek 3.kız olur olsun bilmem ne o kadar sıkıldım ki ve cevap vermekten yoruldum millete neyse belki ben kız cocuk istemiyorum şükür ki öyle bir takıntım yok olsa fena olmazdı ama içimde en ufak bir ukte yok 3.çocukta düşünmüyorum istesem şansımı da denerim ağzından hayırlı bşy çıkan yok bu erkek çocukları öcümü ya evet cok hareketliler ama alışkınım
Küçük 2 yaşına gelince beraber oynamaya başlarlar artıkBizim 4 buçuk yaş olacak belki ilerde ara kapanır ilk 3 yıl çok paylaşımları olmaz gibime geliyor
Büyük çocuklarımın arası 19 ay, hamileliğimin 4,ayına kadar sorunsuz bir şekilde emzirdim. Kıskançlık krizlerini yaşamadık, kızım kardeşini çok çabuk kabullendi. Naçizane tavsiyem kendinizi gerçekten hazır hissediyorsanız bebeğiniz yaşını geçince yapın, şu anda sağlıklı bir gebelik için ideal yaştasınız, sonrasında daha zor olacaktır. Yaşı birbirine yakın çocukları büyütmek kolay değil fakat paylaşım açısından onlar için daha zevkli oluyor.Çok teşekkür ederim ayrıntılı yazdığın için. Zor zamanları atlatmışsın ne güzel, bundan sonrası çok kolay olur umarım
Benimde şöyle, 9 yaşında ve 7 aylık iki oğlum var. İkinci bebeğim doğduğunda oğlum zaten yıllardır kardeş istediği için hemen bağrına bastı kardeşini. Hiç zorluk yaşamadık. Zaten bebeğim abisine göre daha kolay bir bebek.
Şimdi esimde bende bir bebiş daha istiyoruz ama benimde şuan yaşım 35. Bebeğim 4 yaşına gelsin desem 39 olacağım. Hemen hamile kalabilen biride degilim zaten. Bazen diyorum oğlan bir yaşına gelince yap bir tane daha, hamileyken emzir ama çok yıpratıcı olur gibi geliyor. Nasıl yapsam bir türlü karar veremiyorum.
İki yaşını bitirince hamile kalsam, 3 yaş civarı dogursam 3 yaş krizleri çok zorlarmi acaba beni? Birde onu tecrübe edenler yazsa keşke
Evet ben de ikinciye hamileliyim ve ikinci kızım olacak her duyan yaa erkek olsaydı diyor, ben mutluyum sağlıklı olması yeterli diyorum...insanlar sırf yorum yapmak için yapıyor veya ikisinden de olsa güzel olur diye hatta abartıp 3. Yaparsın diyen var oldu canım diyorum ben deBence gereksiz bi alınganlık, ilk çocuk kız olsa ve ikinci kız olsa bu sefer üçüncü belki erkek olur diyeceklerdi. Zaten oğlunuz olduğu için farklı olur diye geliyo o yorumlar yoksa neden erkek diye olsun. Benzer örneğin kız versiyonunu da çok duydum.
Bi kız bi erkek olanda mesela duymuyoruz bunu ikiside var diye.
Bence kız çocuğuda erkek çocuğuda farklı. Kızlarda şöyle erkeklerde böyle diye kötülemekte sağlıklı bi psikoloji değil. Anne kız/anne oğul ilişkisi apayrı tadlar. Allah isteyene ikisinide tattırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?