2.erkek çocuk meselesi

İnsanların bu kız çocuk erkek çocuk istemesi tamamen bencilliklerinden gibi geliyor bana. Eskiden oğlan isterlermiş, gelini dibine alıp her işe koşmak için. Şimdi kadınlar daha güçlü aynı ev kalmadı kız çocuk güzellemesi başladı.
İkisi de aynı zihniyet. Yaşlılıkta bize baksınlar kafası.
Çocuğu kendilerine sigorta diye yapıyorlar.
Kız hayırlı olur bize bakar kafası.
Benim tek çocuğum var. 8 yaşında. İlk günden beri de tek çocuk istedik. Kız da olsa tek olacaktı oğlan da. Bana da kız olur belki yap diyorlar. Beni hiç etkilemiyor. Zaten Allah kimseye muhtaç etmesin yaşlanınca kendime baktırma derdinde değilim.
Siz de takmayın. Cehalet.

Bizde hala erkek çocuk çok kıymetli. Neden olduğunu bir türlü çözemedim. İkinci çocuğumun erkek olduğunu öğrenince haber vermek için annemleri aradım, babam dediki ben çok hayırlı rüyalar görmüştüm zaten, biliyorumdum erkek olacağını Kız olsa hayırsız oluyor çünkü.

Yok valla benim çevremde tam tersi kız güzellemesi. Erkek çocuklarına ruhsuz duygusuz öküz muamelesi yapılıyor. Yok evde beslenmez. Yok erkek çocuk hayırsız olur. Yok erkek çocuk evlenene kadar evlat.
Evlenince gider.
Amaaan saçma sapan yorumlar.
Ben takmıyorum açıkçası.
Oğlumu çok seviyorum. Kızım olsa da bu kadar severdim.
Ben emeklerimi, paylaştıklarımızı seviyorum. Evladıma da bana baksın diye düşünmüyorum. Güzel bir hayatı olsun ben de uzun yaşayıp göreyim. Destek olayım yeter. Allah da muhtaç etmesin zaten.

Babana desene ben hayırsız mıyım diye?

Bizim 4 buçuk yaş olacak belki ilerde ara kapanır ilk 3 yıl çok paylaşımları olmaz gibime geliyor

Millet cozutmuş. Sanki siparişle gelen bir şey. Hamile kalmak bile bu devirde zorken millet bir de cinsiyet beğenmiyor. Sen kafaya hiiiç takma. Çocuğun sağlıklı mı bu tüm dünyaya bedel. Bilemeyiz hangi evladın hayırlı olacağını.
Benim arkadaşım da yeni doğum yaptı. İkinci çocuğu yine erkek oldu. Ben de ona şu soruyu sormuştum. İkincisi de erkek olunca ne düşündün? Amacım düşüncesini öğrenmekti. Bana verdiği cevap şu oldu : Açıkçası sağlıklı olması benim için yeterli idi. Nasibimde erkek evlat varmış erkek oldu dedi.
Aynen böyle nasibinde erkek evlat vardı ve oldu. Bizim milletin patavatsızlığı bitmez

Evet nasip Allah onu bana nasip ettiyse bir nedeni vardır hayırlısı budur ben de o kafadayım üzülüp kahrolan kız diye tutturan insanlar ztn bana çok acayip geliyor kadere karşı koymak gibi geliyor he tabiki herkes tatmak ister farklısını ama çokta mühim değil bnm için

Bence hiç canınızı sıkmayın, iki tane tatlış oğlunuz olacak ne güzel işte ben de bi erkek bebişe hamileyim, bazen ben de sizin gibi yorumlarla karşılaşıyorum ama umrumda değil, onu dünyalara değişmem daha doğmadan bi parçam oldu benim evlat evlattır , kızı erkeği olmaz.

Hem kız çocuk istemek kolay da yetiştirmek de kolay değil ki, toplum çok tehlikeli. Hem erkek hem kızlar için tehlikeli ama kız çocukları korumak, hayat içinde o eşitliği verebilmek de kolay değil. Kadın olmanın zorluğunu bilirken kız çocuğum olmaması bazen daha iyi diyorum. Bu da farklı bi bakış açısı. Yine de her ne olursa olsun Allah hayırlısını versin, sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin

Allah'a şükredin. Sağlıklı bir bebek kadar büyük bir ödül yok dünyada anne babalar için.
Kız olsaydı diyenlere de siz kız doğuruverin ben tamamım deyin.

İnsanları tatmin etmek için dogurmuyoruz. Boş ver.

Büyük çocuklarımın arası 19 ay, hamileliğimin 4,ayına kadar sorunsuz bir şekilde emzirdim. Kıskançlık krizlerini yaşamadık, kızım kardeşini çok çabuk kabullendi. Naçizane tavsiyem kendinizi gerçekten hazır hissediyorsanız bebeğiniz yaşını geçince yapın, şu anda sağlıklı bir gebelik için ideal yaştasınız, sonrasında daha zor olacaktır. Yaşı birbirine yakın çocukları büyütmek kolay değil fakat paylaşım açısından onlar için daha zevkli oluyor.

Evet ben de ikinciye hamileliyim ve ikinci kızım olacak her duyan yaa erkek olsaydı diyor, ben mutluyum sağlıklı olması yeterli diyorum...insanlar sırf yorum yapmak için yapıyor veya ikisinden de olsa güzel olur diye hatta abartıp 3. Yaparsın diyen var oldu canım diyorum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…