2 günlük pirinç lapası diyeti deneyimlerimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam arkadaşlar bu pirinç diyetinin ben yaptım bundan seneler önce 2008 yılıydi..12-13 GÜNDE tam 8 kilo vermiştim...ama hergün yedim günde iki öğün sabahlari bir meyve...teyzemde bunun kitabı vardi Blitzschnell Diät diye..Teyzem de 1 buçuk ayda 25 kilo vermişti...ben tekrar başlamak istiyorum çünkü evleneli çok kilo aldım 20 kilo vermek lazım acil...

1,5 ayda 25 kilo mu
1,5 ay boyunca sadece pirinç lapası mı yedi?

1,5 ayda 25 kilo mu
1,5 ay boyunca sadece pirinç lapası mı yedi?

Evet aynen öyle sadece pirinç haşlamasi...ama yanında meYve sebze oluyordu ve bitkisel çaylar artı bol su....ben fazla spor yapmadan üstelik vermiştim 12 günde 8 kilo...kitabına göre uygulanıyor...ilk 2 hafta sadece yaninda meyve sonrasında sebze ekleniyordu...ama çok etkili bi diyet ben bununla daha çabuk kilo veriyorum diğer türlü çok az az veriyorum...

Kulağa çok hoş geliyor aslında ama sürekli sadece pirinç lapası yemenin uzun vadede zararı olmaz mı ki?
Bir de pirinç içindeki nişastadan dolayı karbonhidrat grubuna giriyor. Nasıl kilo verdiriyor aklım almıyor bir türlü :)
Mesela kahvaltıda da pirinç lapası mı yeniyor? Nasıl hazırlanıyor bu pirinç lapası?
Çok soru sordum ama :)

Bende çok merak ettim yardımcı olurmusunuz :) artık zayıflamak istiyorum :2::2:

bu sabah 62.8 ile başladım 1 gün yapacam yarın kahvaltıya arkadaşıma gidecem ama akşam gene lapa yerim sonucu yazarım yarın ve öbürgün ben tadını sevdim vallaa

bu sabah 62.8 ile başladım 1 gün yapacam yarın kahvaltıya arkadaşıma gidecem ama akşam gene lapa yerim sonucu yazarım yarın ve öbürgün ben tadını sevdim vallaa

suna nerelerdesın ? bızı habersız bıraktın yazmıyorsun bıze

Merhaba arkadaşlar.aslında eski üyeyim ama uzun zamandır aktif değildim.
Lapa diyetini görünce ben de bilgi vermek istedim.
Gerçekten işe yarıyor.Ben dün yaptım bugün devam ediyorum ilk gün 800 gram gitti.
Bu uzun süre diyet yapıp metabolizması duran biri için acayip moral oluyor.Eğer 2. günde aynı şekilde verirsem harika.
Ama merak ettiğim bişey var acaba devam etsem etkisi olur mu en azından 3 kilo kadar daha gitse.Gider mi acaba 2 günden fazla yapınca.
Bilgisi olan varsa lütfen yazsın.Bir arkadaşımız 12 günde 8 kilo verdim demiş.Çok heyecan verici gerçekten.Ben de sonuç alır mıyım acaba deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Teşekkürler...

Selam kızlar. Bende 3.5 aydır kalori sayımıyla diyey yapiyorum 88 kilodan 72.2 kiloya düştüm yani nerdeyse 16 kilo verdim ama nedense 15 gündür 72.2 kiloda kaldım veremiyorum acaba detoks olrk bu dyeti uygulasam olurmu ?

Dun basladim bgn tatildigimda 800 g yoktu ayrica icine cok az bunyon atiyorum yoksa midem cok kalkiyor

HERKESE SELAMMM tabi forumu takip eden varsa şayet yoksa deli delimi yazıyorum hiçbir fikrim yok yinede payaşımımı yapayım ben Malum yaz kapımızda bende günlerdir sağlıklı beni yormayacak diyet listelerinin peşinde koşuyorum internet forumlarında ..... iki gündür bu diyeti ve 5 günde 5 kilo diyetini araştırıyorum...15 gün önce dukan diyetine 71.8 kilo ile start verdim ama ne yazıkki kabızlık beni çok yorduğu için 4 dün atak 2 günde seyirden sonra dukanı bıraktım yani bırakmakta denemez aslında yememe içmeme dikkat ederek toplam 15 günde 3 kilo verdim...şimdi bu sabah pirinç lapası diyetine başladım başlangıç kilom 68.8 bakalım iki günün sonunda ne kadar vermiş olucam

Bende ilk kez bu diyeti denedim. Gerçi yapabildiğim ilk diyet oldu aslında detoks demek daha doğru sanırım. Reglimin 3. gününde başladım yani dün tartıda 54 kiloyu gösterirken bu sabah tartıldım 53. Yani tam tamına 1 kilo ödem atmışım. Bu günde yapıp bırakmayı düşünüyorum. Herkese bol şanslar.

Bu diyeti 2 gün yaptım, sabah aksam öğlen pirinç lapası yedim, daha saglıklı diye kepekli pirinç kullandım. örneğin; sabah lapanın içine yarım kırmızı elma doğradım bolca tarçın döküp yedim, öğlen de taze soğan ve dereotuyla salata seklinde tükettim, hepsi yağsız tabi. Aksam da değişiklik olsun diye içine domates doğradım. Ve 1. 2. Gün 6-7 km yürüdüm İlk gün 200 gr kaybettim, 2. Gün 500 gr. 61 kiloyla başladım sonuç 60.3 (diyet kola da içtim 1 kutu)

Diyet beni 2. Gün biraz halsiz bıraktı o yüzden 1 gün ara verip sadece protein ile beslendim (meyve de yedim kiraz elma gibi sabah yumurta peynir, aksam haslanmıs tavuk yogurt... 10 km yürüyüş yaptım. Hiç işlenmiş karbonhidrat almadım, ekmek yok.)

bugün yine pirinç diyeti yapıyorum. Bu kez basmati pirinç ile deneyeyim dedim. 10.000 adım yürüyüş yaptım. Sabah: yarım elma tarcın ve basmati pirinç lapası. Öğlen: sarımsaklı probiyotik yoğurtlu pirinç lapası. Ara öğün de kalan yarım elma. Akşam: bol baharatlı domatesli pirinç lapası. Tabi hergün en az 2 litre su ve yeşilcay ve soda ve 1 kutu diet kola içiyorum)

Bakalım yarın sabah tartıda ne çıkacak :))) tabiki sonucu yazacağım.

Bu arada akşam yemeğimi asma yapragına sardım da yedim nefis oldu , sıkılanlara güzel nir alternatif. Salamura oldugu için yapragın tuzu gidene kadar suda beklettim. Eğer taze ve pişmemiş yada buharda pişmiş olsaydı asma yaprağı şu gaydaları tasıyor olacaktı; İçinde bulunan C vitamini ve A vitamini bağışıklık sisteminin temel desteğidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Folik asit ve Demir içerdiği için hafızaya destektir.(Uzun süreli ve düzenli kullanıldığında) Demir bitkilerde C vitamini ile birlikte alındığında kansızlığın tedavisinde yardımcı olmaktadır.C vitamini suda erir, beklemeyle buharlaşır besinde kayba ugrar ve azalır. Yani Kuru üzümde demir olsa bile C vitamini kalmadığı için neredeyse hiçbir işe yaramaz .Ancak Asma yaprağı taze olarak tüketildiğinde C vitamini ile bitkisel demir alınmış olur ki bunu sürekli yaptığınızda asla kırmızı et yemiş gibi fazlaca demir almış olmazsınız ama en azından tedavinizi desteklemiş olursunuz.Ayrıca fosfor içeriği hatırı sayılır derecede fazladır.Bu mineralde kas ve sinir sistemi , kemikler ve dişler için gereklidir.Büyüme gelişmeyi destekler.Böbrek ve barsak fonksiyonları için kullanılan bir mineraldir.Asma yaprağı Magnezyum da içerir ki bu mineral kas gevşetici ,antidepresan etkili, karbonhidratların yakılması aşamaların da da görevlidir.Magnezyum vücudun yüzlerce enzim sistemlerinde önemli bir öğedir. Kramplar , astım , böbrek taşları, diyabet ,yüksek kan basıncı , migren ve tansiyon baş ağrıları , adet öncesi ağrılarını azaltır.Kalp atışları düzenlenir ,kalp krizi riski azalır dolaşım düzenlenir.

Yukarıda bahsettiğim gibi diyetimi yaptım, 2 gün pirinç lapası diyeti 1 gün ara verdim o gün sırf protein aldım, (o gün hiç kilo vermedim) 60.3'ten 60 kiloya düştüm. Belki kilosu daha fazla olan daha çok kilo verebilir. Bugün de aynen pirinç lapasıyla devam ediyorum, yine 10 km yürümeyi düşünüyorum.yarın ki sonucu da yazacağım. Karbonhidrat ile proteini karıştırmıyorum, aynı gün ikisini bir arada yemiyorum.

Acaba ramazanda pirinç lapası diyeti yapan varmı ben bayramdan önce yapmayı düşünüyorum da acaba geç saatte pirinç kilo mu yapar bilemedimm lütfen ramazanda yapan varsa cevap yazabilr misiniz :18:

Bu diyeti nasıl yaptınız? Belli bir ölçüsüü var mı?

Ben de bugün başladım ayrıca regl de başladı. Dün 52.6 kiloydum bakalım nasıl olacak. Pirinç lapasını çok az tuz attım, köri baharatı ve nane de ekledim. Ama sadede yerim. Doyurucu geldi bana tadını da yadırgamadım. 5 günde 5 kilo diyetinde 1 gün meyve 1 gün sebze olayını mesela yapamam midem kazınır ama pirinç lapası patates gibi karbonhidratlarda sorun olmuyor. 3 gün yapmayı düşünüyorum zaten regl de iştahım da az oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…