2. Haftadan Şiddet

Ulkede kutsal olmayan bir sey yok ki arkadas.. elini at bir kutsala carpiyorsun, hayir merak ediyorum karsiligini aldigin meslek nasil kutsal oluyor ve yazilimcilar neden kutsal degil? :/

hadi bakalım biz de kutsalız, mühendisler kutsaldır aksini iddia eden mühendis değildir.

yazma abla kod mod bırak herkes kendi yapsın bundan sonra, instagrama bi güncelleme gelmesin de görüyim onları heheeeyy

ev kadınlığı kadar kutsal bir meslek tanımıyorum..
hakkıyla yapan bütün meslek sahiplerini takdir ediyorum.
valla çekilecek dert değil

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Siz daha önce siddet gören bir üyenin konusunda da bu uslup size daha cok dayak yedirir tarzinda bir yorum yapmistiniz.
Burada da 8 yasindaki bir cocuga uygulanan siddet karsisinda 'takilmayin bunlara ' diyorsunuz.
Sizin basiniza gelirse siz takilmazsiniz.
O zaman da soylemistim size. Kimsenin kimseye bir fiske dahi vurmaya hakki yok hanimefendi. Bir fiske de siddettir, tekme, tokat da.
Siddet hicbir sekilde kabul edilemez, hicbir gerekcesi de olamaz.
Ögretmen olurken bu zorluklari bilip de ögretmen oluyorsunuz. Sinifin duzenini şiddetle korkutmayla sağlamak da ne demek. Sonra cocuklar okuldan soguyor.

12 senelik Öğretmenim.çocuklarıma şiddetin kötü olduğunu, ileride eşlerine şiddet uygulamasınlar yada eşlerinin onlara göstereceği şiddete sessiz kalmasınlar diye kimsenin onlara vurma hakkının olmadığını söylüyorum.annesi babası ablası abisi arkadaşı,öğretmeni kimse vuramaz.haklarını bilen bilinçli bir nesil yetiştirmek amacım.

Dayak yiyen çocuk dışlanır, hırslanır.bir sürü modern yöntem var, teknoloji gelişti bilim gelişti.günümüz derslerinde heleki 2. Sınıf ingilizce dersi resime müziğe açık bir ders.benimkiler dört gözle beklerdi.ben içerlerdim kendi kendime.yani çocuk daha 2. Haftada dayak yiyecek ne yapmış olabilirki.zaten öğrendikleri renkler sayılar.ingilizce şarkılarla öğrenip fotokopi boyuyorlar.

Bir öğretmen olarak söylüyorum kimsenin bir çocuga vurmaya hakkı yok.yok.benim de çocugum var.gözünün içine bakmaya kıyamıyorum öğretmen vuracak??!!!

Ben vurmadan sınıfta disiplin sağlıyorum.şiddete sınıf yönetimi bilmeyen öğretmen başvurur.

Bir branş öğretmeni arkadaş vardı.kimsenin gitmek istemedigi cocukların sınıfta zor tutuldugu sorunlu bir sınıfta çıt çıkmadan ders işlerdi.dayak olmadan .sevgiyle...

Benim ikokul öğretmenim de bize yıllar önce arada yani onu kizdirinca şiddete basvururdu ve bu bnm yıllardır yaptığı aklımdan gitmiyor çocuk bile olsak
Bnce şikayet edin yazık psikolojik olarak insanın geçmişine giriyor bn hiç unutamiyorum evladınız için bu önemli sizin ona destek oldugunuzu yanınızda olduğunuzu bilir

Hiç beklemeden müdürle konuşun. Güzel bir dille kendinizi ifade edin. Bence kesinlikle sessiz kalmayın. Çünkü bu durum çocuğun da kendini güvende hissetme algısını sarsar. Tabi ki çocuğunuzu da kesin ve açıklayıcı bir dille uyarın. Bu durumda her iki tarafında hatalı olduğunu ona anlatın. Okul müdürü ile güzel bir dille konuşursanız bu durumun ortadan kalkacağını umut ediyorum.

Toplumda degersizlestirme maalesef her meslek icin yapiliyor buna ben de tamamen karsiyim. Ama Bimer'e sikayet etmek demokratik bir hak degil mi? Ki ilk etapta buna ben de karsiyim. Kimse git sacini basini yol demiyor ogretmenin. Esasen tartismanin fitilini siddeti mesrulastiran, siz evde bitanesiyle ugrasamazken bir 40 cocukla ugrasiyoruz hergun diye abuk subuk yorum yazanlar atesledi.

Derste konusmalari dogru degil. Tabi sonucu bu olmamali. Ogretmenle bu sekildr konusun. Cocugumun bir hatasi varsa asagilamadan siddet uygulamadan mudahale edin diye. Uyarmak vs.gibi

Bence mudurle konusmak degil de ogretmenin kendisiyle konusmak lazim. Hemen mudure kosmak dogru degil

Ben de bir öğretmenim. Daha bir öğrencimi ne fiziksel ne psikolojik olarak incittim.Bu övünülecek bir sey degil ,olmasi gereken.Keske tum meslektaslarimiz ayni hassasiyete sahip olsa .
Ben 1.siniftayken bir müdür yardimcisi vardi .Dersimize giriyordu öğretmen yokken .Ve ogrenme güçlüğü olan bir arkadasimizi tekmeleyerek dövmüştü. Ona fiziksel bize de psikolojik olarak zarar vermisti.O adam dersimize girdiginde sorunun cevabını bilsem de hic parmak kaldırmamıştım ya döverse diye ...

Siz böyle anlatınca...sınıf öğretmeniyim.terleyenlerin sırtina peceteler, temizlik alışkanlıgı kazansınlar diye teneffüste elini sabunlamıs mı diye koklayıp yüzünü yıkamış mı diye öpmek, burun silmeler falan...ben bunu anlatınca ögretmen arkadaşın biri "ııyyyy ellerini mi kokluyorsun? Ne onlar yıkasın ne ben koklayım o pis ellerini demişti" çok şaşırmıstım.bir sınıf ögretmeninin böyle düşünebileceği aklıma gelmemişti hiç.kendimi övmüyorum.sadece haklısınız öğretmen var, öğretmencik var.

ahaha ben onu bile beceremiyorum.. böyle nankör meslek mi olur
oğlanları evlendirip birlik oturucam son kararım bu sen şimdi kızı vermektende vazgeçersin:)

Ahahahhaha benim kız yumurta kıramayangillerden olur haberin olsun. Geyikten banlanıcam benim için bir ilk

O anı hayal ettim çok üzüldüm , nasıl utanmistir , üzülmüştür

Öğretmenle konuşun, anlamazsa mudur ve üstü..

Insan gidip okulu yıkmak istiyor böyle durumlarda ama sonrasında çocuğu yine o kişilere emanet edeceğiz, şaşıp kalıyoruz.

Şikayet ederdim net.Kendim de ingilizce ögretmeniyim.Ögretmenin böyle bir lüksü yok hatta cezası var.2.sınif cocuguna bu sekilde ingilizce de ögretilmez üstelik.Çocugum şiddet görürse sivrilmekten de korkmam ,göze batmaktan da.

belki bana kızacaksınız ama
derste konuşmamayı ögrenır ,

kızımda yeni ilk okulu bitirdi gerçekten çok falza bagıran konuşan laf dinlemeyen çocuklar var okulda
Kötü yemek yaptığınızda kocanız sizin saçlarınızı çekiyor mu, belki iyi yemek yapmayı öğrenir diye?

40 cocukla ilgilenmek evet kolay degil ama ogretmen için yorucu olsa da dogru sınıf yonetimiyle halledilebilir en azindan.. isin yorucu kismi emin olun veliler ve anlayissizsa idare.. sadece bu da degil konu. En basitinden ogrrtmen su materyali istedi şikayet edelim.. olay iyi yere gitmiyor.
Demokratik hakkı tamam da bu isin de bir silsilesi olmalı. Evet kimse benim cocuguma da vuramaz. Ama ben akli basinda bir insan olarak çocuğu dinlerim okuldan sogumasın diye olumsuz bişey dememeye çalışırım. Ogretmenine gidip olayi dinlerim. Duruma gore karar veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…