2 haftalığına çocuğu bırakmak..çok kötüyüm.

Bu çocuktan çocuğa farklılık gösterir. Daha önce birileriyle kaldiysa sorun olmaz.ama benim kızım gibi 8 yaşında ve bikere bile birinde kalmadiysa büyük sorun olur.ben bırakamam çünkü kalmaz. Bide şu var her çocuk okula başladığında annesine ihtiyaç duyar.okulun ilk 2 haftası herkesin annesi yanındayken sizin olmamamiz büyük travma yaratabilir. En önemli süreçte yanında olmalısınız bence. Geçen sene yaşadık bunu çünkü.annenizde önemli ama çocuğunuzun da sarsıntı yaşamasına ve okula baslamadan soğumasına sebep olabilirsiniz. Ve zor günler kaçınılmaz olur okul senesi icinde .

Abartmissiniz bence. Sonucta 6 yasinda kocaman cocuk. Duyan da hala meme emen bebek sanacak, annesiz duramayan.
Bu kadar bagimlilik da sagliksiz. Cocuklar gule oynaya gidiyorlar sevdikleri insanlarin evlerine. Bunu drama cevirmek anlamsiz.

Keske benimde elime boyle bir fırsat gecsede cocuklarıma olan bağımlılığım hafiflese. Büyük kızım dan sadece 1 gece ayrı kaldım bu güne kadar oda doguma gidiyorum diye. Küçük hic ayrılmadık daha. Bağımlılık benim ki. Yanlış çok yanlış hemde biliyorum ama fırsatım da yok ki bırakayım.
Hem ne sanslisiniz ki boyle bir eltiniz var. Birbirinin gözünü oymaya hırsını cocuktan almaya meraklı eltiler varken sizin ki cocuğunuza kendi cocuğu gibi bakicak. Zor yani. Burda neler okuyoruz.
Zaman dediğin nedir ki anında geçip gidiyor.

Bence esinizin baska dolulugu var ailenize 15 gun icin boyle bir konuda asla tartisma konusu bile olmazdi. Muhtemelen iste ailenizin sizi mecburi ya da keyfi istedigini dusunuyor. Umreye herzaman gidilir de hac icin bu firsat bulunur mu bilmem. Ben ikizlerimi bekliyorum 5. Senemiz cikmadi. Bu sene cikarsa bebekler var birakip gider miyiz mevzusu oldu. Elbette gidilir. 15 gun alti ustu. bakacak kisilere guvendikten sonra. Cocuk yoklugunuzu hissedene kadar donmus olursunuz. Ben esinizi anlayamadim. Valla baban bizi gotursun soz annene misler gibi bakarim :) neyse hayirlisi olsun

Abartmayın lütfen 6 yaşında bir çocuk amcası ve yengesiyle iki haft geçirebilir bunda zor olacak bir durum yok..
Lütfen çocukları böyle yetiştirmeyin gündüz okulda bile tek kaldığında aylarca buna alışamayarak ağlanıp sızlanıp sizi istiyorlar sonra yanlarında..

Çok geçmiş olsun annenizin hastalığı nedir?

6 yaşındayken ben 15 gün başka şehirde halamda kalmıştım bişey olmaz yani

Benim teyzemin iki çocuğu 1,5 2,5 yaşlarında iken bizde kaldı teyzem hacca gitmişti, bizde çok mutlulardı sonra halası ve babaannesi zorla aldı götürdü neden verdiler nasıl oldu bilemem çocuklar hasta olmuş sırma gibi saçlarını kestirmişler zayıflamışlar gelince şoktan annelerine bile sarılmadılar içiniz rahatsa bırakabilirsiniz korkmayın iki durumuda yaşayabilir çok mutlu olabilir yengesini seviyorsa sakın fırsatı kaçırmayın yapmadığınız şeyin pişmanlığı geçmez

2 hafta mesele değil bence benim çocukluğumun yarısı dedemlerin yanında geçti ama ; hacca giderkende kırık kalpli bi eş bırakılmaz geride. Gitseniz niye aranızda uçurum olsun ki bunu sizi arada bırakmak için yapıyo bence ve aynı şekilde anne babanızda sizi arada bırakıyo zor durum gerçekten . her iki tarafıda idare edip gönlünü edip orta yol bulacaksınız artık

6 yaşındayken babannemin evinden çıkmak istemezdim annem zorla eve götürürdü saatlerce yatakta sarılır halamın şalına ağlardım.Çocuğun onları sevmesiyle alakalı kısaca.
Eltimi çok seviyor. Bizden ayrı kalmadı bu zamana kadar ama. Ben de bunu kaldıracağını düşünüyorum inşallah. Biraz da buraya sorunca içim rahatladı.

Ve aleyküm selam, iletirim inşallah gidebilirsem

Ay lütfen 6 aylık bebek yapmışsınız koca çocuğu o yaştaki bir çocuğun anlatınca anlamayacağı birşey yoktur , beni de annem bıraktı kaç kere halamlarla tatillere yolladı hiçte birşey olmuyor.. Tabiki özleyecek sizi ama siz bu kadar çocuğum kırılmasın üzülmesin diye kollarsanız ilerde hayatında çok üzülür biraz relax olmakta fayda var bence

okadar çok insan varki yerinde olmak isteyen..ki buna bende dahilim..genç yaşta hacca gitmek..harika birşey..çocuğuna al yanına madem ayrılık sorun olcak eşine..yada alamıyorsan eşinle konuş tekrar çocuğunlada konuş ona kısa bir süre görüşemiyeceğinizi ananeni doktora götürdüğünüzü falan söyle..hacca gitmeyi anlamayacağı için..bence gidin..

Kocanizda kendince hakli.
Ama annenizin son seneleri diyorsunjz.
hacca gitmek islamin sartlarindan biri.
Annemin bu gorevini yerine getirmesi icin ben giderdim galiba.

Eşim bu konuda çok anlayışsız. Kendince sebepleri var, haklı olduğu noktalar var. Annemin Ölümcül bir hastalığı yok ama hareketleri ve yürümesi her geçen sene kötüleşiyor. Allah göstermesin ama Yatağa bağımlı olma durumu var ileride.o yüzden babam bu sene istiyor.

Annemin ilk haccı değil ve umreye gidebiliyor başka zaman. Ama biz küçükken orada yaşadılar. Yaşı daha 54, babam şu anda ben de müsaitken tüm aile ilk defa bir hac yapalım istiyor. eşim annen haccı bir kere yapmış, bizim için önemli bir şeyi bıraksınlar biz yapalım diyor. Ve bencillik de var biraz. Benden ayrılamıyor. 1 hafta annemlerde kalmıştım bir sağlık durumundan ötürü. Dönüşüm kavga kıyamet.

6 yaş çok küçük bir yaş değil.
Eltiye de güveniyorsanız bence sıkıntı yok.
Biraz abartmışsınız.

İnşallah, içim rahatladı kk da biraz. İkna etmeye çalışacağım eşimi. Kesinlikle bu ömürlük bir şey. Ve oğlum kaldırabilir bunu. Eşimin derdi tek çocuk olması, hani kardeşiyle beraber kalsaydı sorun değil ama tek başına kalacak arkada diyor. Başta süre 22 gündü, çok uzun baba dedim. Benim için 2 haftalık program yaparız dediler, 15 gün de çok abartılacak bir süre değil inşallah.

Kızlar dualarınızı bekliyorum şimdiden eşimi ikna etmek için, söz ben de gidebilirsem buradaki hanımlar için dua edeceğim. İnşallah gidebiliriz.

bence 6 yaşındaki bir çocuk pekala kalabilir eltinizde onu seviyormuş ne kadar güzel işte. Çocuğunuza anlatabilirsiniz hacca gitceğinizi.

Olayı ne kadar dramatize etmişsiniz yaa. Ben de 6 aylık ya da haftalık bebekten bahsediyorsunuz zannettim.

annenizin Hacca gitmesine vesile olmuş olacaksınız.
sırf bunun için bile gidilir, sırf bunun sevabı için.
sizin kendinizin Hacı olma fırsatını hiç saymıyorum bile.

hep derler ya "annemi sırtımda Hacca götürüp getirsem hakkını ödeyemem" diye.
sizin elinize böyle bir fırsat geçmiş.

6 yaşında çocuk 15 gün sevdiği insanların yanında kalabilir ne olacak.
bir çok çocuk yaz tatillerini o şekilde geçiriyor anneleri çalıştığı için.
bir de bu yünden bakın :)

Bence eşiniz haklı ben annenizin ilk gidişi olsa bile eşinizi haklı bulmuştum ki zaten hacı imiş

Ilkokula başlayan çocuğun zaten uyum sorunu olur bir de başkasında kalınca bocalayabilir

Tatile gitmek ya da gündüz bakıcıya gitmek değil bu annem babam anneanne dede gittiler beni götürmeyip okula bıraktılar algısı oluşur

Anladığım kadarı ile siz de gitmek istiyorsunuz ve yalnız gidersem kavga çıkar diyorsunuz ama eşiniz bu aşamada istemiyor

Kolaylıklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…