2 haftalığına çocuğu bırakmak..çok kötüyüm.

çocuğunuz 6 yaşında değil de 6 aylık gibi anlatmışsınız.

iki hafta kadar sizden ayrı kalabileceğini düşünüyorum.

ayrıca annenizle beraber hac yapma imkanınız varken değerlendirin. durumu her sene zorlaşıyor demişsiniz.

Çok abartmışsınız yanı,bebek değil artık çocugunuz sureklı sıze bagımlı bır sekılde yasaması hıc doğru değil...Zaten kısa bır sure geccektır endıselerınızde tabıkı haklısınız ama çocuğunuzda sız olmadan bırseyler yapabılmeyı öğrenebılmelı ...

benim kardeşim de kaldı 1.5 ay kadar anneannemlerde 3 yaşındayken hem de
bir sorun olmaz güveniyorsanız
ama içinize sinmiyorsa hiç götürmeyin bir annenin içgüdüleri ne diyorsa odur çünkü...

ben anladım sizi sorun aslında çocuğu bırakmak değil eş ve ailen arasında kalmak zor bir durum ....ben eşimle kalırdım umarım sorun çözülür giderseniz şimdiden Allah kabul etsin

Ayni durum esinizin annesinde olsa ve siz çocuğunuz için gitmek istemeseniz Eşiniz neler sayar dokerdi merak ediyorum.

Yine de bence gitmemeniz daha uygun sonuçta anneniz haciymis ki çocuğunuzun ilk okul heyecaninda yaninda bulunmalisinz.

Ama ben olsam gitmedigim için eşimin bu tripleri son bulsun diye burnundan getirirdim. Bir gece annende kaliyorsun diye kavga kiyamet koparmaya hicbir insan evladinin hakki yok. Esine hatirlat kendi de bir gün yaslanacak ve bir evladi var. Ne ekerse onu bicer..

5 yaşında bi yeğenim var ablam eniştem çalıştığı için bütün yaz bizimle yazlıkta kalıyor. cok mutlu halinden

Çocuğunuz bebek olmayabilir normal şartlarda kalabilir belki ama ilkokula başlarken annesinin yanında olmasını ister sanırım. Ayrıca bende anne olarak çocuğumun ilk günlerinde onunla birlikte heyecanını yaşamak isterim. Anne baba elbette önemli ama evlat her şeyden önce gelir yalnız bırakmayın evladınızı bence

Hayatım 2 hafta nedir ki? Çocuğun yaşı hiç de küçük değil, bu durum onda bir travma yaratmaz. Anneye bağımlılığı bitmiş bir çocuk ve dahası sevdiği insanlarla birlikte olucak. Peygamberimize sahabelerden biri kime en çok izzet, ikramda bulunayım ve iyi davranayım diye sormuş 3 defa. İlk ikisine yanıt ısrarla " annene" olmuş, üçüncüsünde de " babana" yanıtını almış adam. Tabi ki eşinin rızası da önemli ama annene yapacağın şeye paha biçilmez. Eşini iyilikle ikna edebilirsin ve hepiniz için iyi olacak bir orta yol bulursunuz inşallah.

Annenin hali şu an çocuğunun durumundan öncelikli bence
Durumu gün geçtikçe kötüleşiyor diyorsun, içim sızladı
Çocuğunuz çok ufak değil, durumu rahatlıkla idare eder
Ama Allah korusun anneniz içinizde uhde kalabilir
Belki evladıyla paylaşacağı en özel yolculuk bu, ben annemi kaybettim o yüzden çok hassasım bu konularda
Yerinizde olsam asla bırakmazdım annemi
Gün geliyor insan keşke bir saatimiz daha olsaydı diye içleniyor, gidin annenizle

Valla benim etrafımda 2 hafta babaannesine bırakıp Yurtdışına tatile giden insanlar var Eşiyle.
Bence çocugunuzun psikolojik sorunları yoksa ve bırakacağınız insana gerçekten güveniyorsanız bu kdar büyük sorun etmeyin bence sonuçta keyfi bir tatile çıkmıyorsunuz

6 yaşında koca Delikanlı oldu artık.Kimin ne kadar yaşayacağı bilinmezde böyle fırsat kolay kolay ele geçmez.Bence oraya gittiğinde yapacağın dua bütün ruhunu ferahlatacaktır.Çocuğu eltin baksın derim bişey olmaz merak etme .

Bende eşinize hak verenlerdenim. Anneniz ilk kez gidecek diye düşündüm ama daha önce gitmiş zaten hacıymış yani. İkinci kez gitmek istiyorsa baban ve kardeşinle birlikte gidebilirler. Çocuğunuz bu sene okula başlayacakmış, benim oğlumda bu sene okula başlayacak ve tam okula başlayacağı dönem yanında olmamanız çocuk için olmaz diye düşünüyorum. Evet normal şartlarda eğer alışkınsa kalabilir, ben hiç bırakamam herhalde çünkü bensiz 11 yaşındaki kızım dahi ne anneanne ne de babaannesinde kalmıyor tabii o kalmayınca oğlumda kalmıyor. Sebebi zaten çalışıyorsun seni gündüz göremiyoruz bari akşamları yanında olmak istiyoruz ki bu bizim en doğal hakkımız o yüzden akşamları bir yerde kalmak istemiyoruz diyorlar.

işiniz zor ve iki taraf da sizi anlamıyor zor duruma sokuyor
burada iki taraftan birinın anlayışlı olması gerekiyor ve bu taraf da bence aileniz!

ben hep aileyi savunurum ama burada bu konuda eşinize biraz hak verdım
anladığım kadarıyla anneniz daha önce umreye de hacca da gitmiş ve bu sefer yanında siz olmasanızda ona bakacak kişilerde var değil mi?
yani o zaman birde demişsiniz babam tavır yapıyor diye ama sizde mecbur cocugunuzu düşünüyorsunuz
okula baslamayacak olsa bende 6 yasında cocuk kalabılır dıye dusunuyorum hem kalacagı yerı sevıyormus da
bunlar problem degıl zaten annelerı babaları ölmüş cocuklar var 15 gun bıse degıl allah ayırmasın yeterki

ama eşinizin rızası da olmadan gitmek olmazki zaten bu şekilde hacılık olmazmıs
eşiniz gelmek istemiyor siz gideyim deseniz cocukla yalnız kalmak istemiyor
bence burada aileniz anlayıs gostermelı

ama tabı diğer seylerde haksız buldum yanı annenıze bakmak ıcın gıttıgınızde dönüşünüzde kavga cıkarması haksız

yanı ben dusunuyorum da benım annem babam aklı cıkar esımle aramız bozulacak dıye

üzüldüm size insallah bi taraftan birini ikna edersiniz de gidersenizde kimsenin gönlü kırılmadan gidersiniz ınsallah
ve bize de dua edın

canım anladığım kadarıyla sizde sorun çocuktan çok eşinle anlaşamıyor oluşunuz..
ana bana elbette çok önemlidir başımızın tacıdır amma velakin evindeki huzur da çok onemli.. esin ailenin seni kullandığını düşündüğü için gitmek/gitmeni istemiyorsa ya düzgünce al karşına konuş ya da esin razı değilse gitme.. sonuçta bir ulvi vazife yerine getireceksin esin razı değilse gitmek çok mantıklı gelmiyor bana.. kaldı ki esin ilerde beraber gideriz de demiş sana.. sanırım senin yorulmanı/yıpranmanı istemiyor..
Onun dışında 6 yaşındaki çocuk artık kocaman olmuş gayet bırakılabilir.. o kısımda hiç kafanı yorma..

Bencede eşin haklı canım, annen sensizde idare edebilir, ama sen gidersen hem oğlunu annesiz bırakacaksın (okula başlamak çocuklar için çoook Büyük olay) hemde eşin ile aran bozulacak. Annenin sensiz gitmesi imkansız olsa,durma git derim, ama öyle değilmiş.

Ufaklığı da beraberinizde götüremez misiniz ? Madden mi sorun olur ? Bir de eşiniz ailenize düşman kesilmiş gibi bir hava sezdim anlattıklarınızdan.. Bi sene sonra okula başlayacak yahu , ne var ki bunda kalsın 2 hafta çok abartıyorsunuz böbrek kaçakçısı ise eltiniz bilemicem. ama aksi halde bırakın ayol ne olacak

çok abartılmış
altı üstü iki hafta yaa
yani iki hafta hiç ailemizin yanında kalmıyoruz iki hafta iş için hiç eşimizden ayrılmıyoruz
bence eşin iyi niyetli değil

Ben birakmazdim. Hem de tam okula basladigi donem size en cok ihtiyaci oldugu dönem.
Zaten cok hayati bir konu olmadigi suece bu kadar uzun sure ayri kalamam

Bence eşiniz sizin anne babanız ile birlikte hacca gitmeyi değil, ilerde çekirdek aile olarak siz ve çocuğunuz ile hacca gitmeyi istediği için çocuğunuzu bahane ediyor gitmemek için. Yoksa 6 yaşında çocuk artık okula başlayacak. Anne babaya o kadar da muhtaç değil, emmiyor, altına yapmıyor yani. Şöyle de bişey var siz annenizle gitmezseniz ilerde annenize bişey olduğunda gitmediğiniz yanında olmadığınız için çok üzüleceksiniz.,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…