2 haftalığına çocuğu bırakmak..çok kötüyüm.

niye ki, haccın sevabı eşten icazet alınmazsa sevaptan sayılmıyor mu yani,konu sahibi arkadaşım eşin bencil. sadece bunu söyleyebilirim. böyle bir durumda kurduğu cümleler anlatım tarzı bana bunu çağrıştırdı kusura bakmazsın umarım. hasta annen için seni kendilerine uydurmaya çalışıyorlar, gidersen aramızda uçurumlar olur tarzı konuşmaları hiç hoş değil. farklı bir tarzda da yaklaşabilirdi. hayatım çocuğumuz bu sene okula başlıyor, yanında olsak daha iyi olur diye düşünüyorum inşallah bir fırsat olursa ailecek hep beraber bu kutsal görevimizi yerine getiririz ama annenin de durumu ortada sen bilirsin gibi mesela....

Çocuk okula başlamayacak olsa bir şey olmaz bence. 6 yaşında küçük bir yaş değil. Sık sık skype yaparsınız. Okul konusunu düşünün bence. Eltiniz okuluyla ilgilenmek zorunda kalıcak.

Çocuğunuzu yanınıza alsanız daha iyi olurdu.

eşiniz sonuna kadar haklı bence kusura bakmayın..anneniz zaten hacıymış.babanız öyle istiyor diye,beraberce gitmeniz saçma geldi bana..eşiniz istemiyor,siz de pek gönülllü değilsiniz..babanız içn hacca gidilir mi? bu özel kişisel birşey..birisi istiyor diye yapılmaz ki...

Bencillik yapan eşin mi baban mı ona karar verirsen rahatlarsın

çocuğunuzun okul dönemine gelmeseydi ben de kesinlikle eşinizi ikna edip anneciğinizin yanında olun derdim ama ileride yavrunuz okula ilk başladığı günleri anlatırken yengem götürdü deyince hem siz üzülürsünüz, hem yavrunuz. belki ilk zamanlar çok önemsemez ama yaşı büyüdükçe içlenir.
çok zor bir durum ama çocuğunuzun bu önemli döneminde yanında olmanız daha iyi olur sanırım.

Ne kadar dramatize etmişsiniz yahu, bu kadar bağımlı yetiştirmeyin çocuğunuzu kendinize.. Annem bizi halamlara bırakırdı, bende çocuklarımı sık sık bırakırım anneme hiç psikolojik bir sorunla karşılaşmadık Rahat olun biraz onlar da bir birey, üstelik 6 yaş bebek değil..

Eşiniz ne kadar anlayışsız.Bu durum kendi anne ve babası için geçerli olsaydı yine gidemeyiz çocupu bırakamayız mı diyecekti gerçekten çok merak ediyorum.Benim henüz bir çocuğum yok ama Allah göstermesin annem bu durumda olsaydı çocuğumu bırakır asla ve asla annemi bana ihtiyacı olduğu bu zamanda yanlız bırakmaz giderdim.Tatile gitmiyor sonuçta.2 hafta nedir ki çarçabuk zaman geçer.Nasıl bir abartıdır bu.Ya siz gitmeseniz vicdanınız rahat edekmi?

ayyy ne güzel bir dertmiş beni de götürün ne olur

Bence konu sahibi kalp kırmadan babana izah edebilirsin.
zaten hacca gitmişler. umreye de sık sık gitmişler. Baban tam ailecek gidelim diye seni sıkıştıramaz buna hakkı yok.Çünkü senin ayrı bir hanen var. Senin ailen ayrı ve eşin de bu ısrarlar karşısında haklı baban yok yere gönül koyuyor.İbadet özel ve kutsal birşey eşin ne güzel ilerde ailecek gideriz biz zaten demiş. Yani seninle ve çocuklarıyla gitmek istiyor adam haklı da.
Babanız siz sanki hala küçüksünüz gibi sizi zorlayamaz hele eşinizi de zorlaması anlamsız.
Empati yapın kv niz aynı şeyi size yapsa ? En basidi misafir geldi sende gelceksin dese..Sürekli ısrarla. Ne dersin benim aklım istediğim yok mu sana ne yahu dersin.

Ki senin önceliğin kendi hanen kendi ailen olmalı. Senin de sorumlu olduğun bireyler var.
İlkokula yeni gidecek bir evlat var.O yaşta başkalarında kalması sorun olmaz ama okula ilk adımını güven bağı kurduğu anne-babası ile yapması lazım.
Ben kendimden örnek vereyim ben 1 hafta okulda ağlamıştım annem benle sınıfa girmişti hep.
Önceliğin evladın olmalı bence.

Son düzenleme:
Annem ve babam hacca gidebilmek için benide cok kucuk yasta teyzeme biraktilar. 1ay kaldilaR. Sadece ilk ayrildigim aksam biraz agladm hepsi bu. Ustelik anneye cok düşkün bi cocuktum. Yinede onlar yokken öyle güzel ilgi alaka gordum ki ailemin eksikligini hic hissetmedim. Bence sende cocugunu en guvendigin insana emanet et ve git. Inan bana gitmezsen vicdan azabi cekersin.

Bence aşırı dram yapmışlar.Millet cocugunu memleketlerine gonderiyor aylarca.

aman çok abartmışşın bence
benı annem anneannem ve teyzeme bırakıp 3 haftalığına tatıle gıtmıs hemde 6aylıkken ne olacak ya
çocuk 6 yaşında eltinde kalır babanede kalır zaten çok uzun değil 2haftalıgına gıdıyorsunuz.
yada sen gıt esın kalsın çocuğa göz kulak olur. bu kadar vesvese etmeyın annenızde önemli bu açıdan bakın

Kizim 2.5 yasindayken dogum yaptim. Iki gece ayri yatmak zorunda kaldik. Beni ameliyathanede keserlerken nasil gececek o iki gece diye agladim. Kızım bir gece anneannesi, teyzesiyle diger gece babaannesi, halasiyla kaldi. 1 kez bile sormamis sipa beni. Ben de orda, burda kalirdim zaman zaman ve cok mutlu olurdum. Simdiki anneler cok hassas. Cocuk eminim cok mutlu olacak. Ama ben tatile gitmem mesela birakip da. Sizinki tatil degil. Gidin bence

Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum. Ben oğlumu 4 ve 5 yaşındayken götürdüm Ramazan'da . Çok da güzel geçti. Bebek olmadığı müddetçe zor değil. Şu anda vize verilmediği için götüremiyorum.

Sanırım abartmıssınız. Bence annenizin yanında olmalısınız. Bizim gelin kardeşinin bebeğine 2 aydır bakıyor ve daha o bebek 1 yaşında. Yine de durabiliyor. Bence 6 yaş aşılamayacak bir yaş değil. Teyzem torununa bakıyor bazen 1 hafta vs. eve gitmek aklına bile gelmiyor. Oda 1. sınıf öğrencisi.

Allah korusun annenizi kaybettikten sonra gitmediğiniz için vicdan azabı çekip çekmiceğinizi düşünün. keşke demiyecekseniz şu an acaba demeye gerek yok. 2 hafta çok uzun bi süre değil, ayrıca çocuğunuz size bağlı olsun ama bağımlı olmasın hastalık var ölüm var..

Evet, devamlı hayatımızda hastalığın etkisi, biraz da annem kaprisli. O yüzden eşim mesafesini korumaya çalışır genelde.

Annenizin daha önce gittiğini duyunca fikrim değişti, o zmn tamamen sizin kararınıza bağlı ben gitmezdim çünkü çocuğum için çok önemli bir dönemde yanında olmak isterdim illa hac mı olmalı umre yapsanız farklı zamanda gitseniz?

Esiniz hakli bence. Zaten anneniz babaniz hacca gitmisler yeniden gitmek zorunda degiller. Sirf babaniz oyle istiyor diye niye onlara uymaniz gereksin ki cok sacma geldi bana. 2 hafta sizin icin kisa cocuk icin uzun hem de yeni okula basliyormus. Ben o yasta babamdan 3 gun ayri kaldim ona bile dayanamamistim. Cocuk kismini da bi tarafa birakalim hadi onun icin kolay olacak diye varsayalim ama esiniz yine de hakli... Artik evlisiniz esiniz hacca kayinvalide kayinpeder yerine sizinle gitmek isteyebilir cok normal.

Durum tam tersi olsa kayinvalide kayinpeder haci oldugu halde (gelin esiyle birlikte daha sonra, onlardan ayrı gitmek istediği halde) ogullariyla gelini de oraya suruklemeye calissa kayinvalideye denmeyen kalmazdi burada

Ben 5 yaşındayken anneannem hastaydı başka bir ilde hastanede yatıyordu annemde gitmişti 1 aylığına falan
O zamanlar tabi cep telefonu, skype falan yoktu iletişim kurmak zordu o yüzden zorlanmıştım
ama şimdi istediğin an görebiliyorsun boş oldukça açın skypei konuşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…