çocuğundan daha çok kocası arıza elmişim :)Olayı ne kadar dramatize etmişsiniz yaa. Ben de 6 aylık ya da haftalık bebekten bahsediyorsunuz zannettim.
Oğlumun bana hiç bir zorluğu yok. Daha önce umreye gittik beraber. Arkadaşım gibi ama hac izni alınamıyor onun için. Ben gideyim, sen kal dedim eşime. Bu seçenek bile değil. Annenler orada yapabilirler, sen işlerini kolaylaştıracaksın diye istiyorlar ve sen bizi düşünmeden yaranmaya çalışıyorsun her zamanki gibi diyor. Ben çocuğu bırakmam, sen de istersen git, aramızda büyük uçurumlar oluşturarak diyor.
Eşimin huyu, hem iyi hem kötü. Ben evden bir kaç gün gideyim dağılıyor gerçekten. Zaten 8-9 a kadar işte. Döndüğünde bir tek oğlumla uyuyup sabah uyanıp işe gitmeden bırakacak eltime. Sen evin temelisin ve oğlun çok küçük, gidemezsin işte sözleri.. Annemler de beni bu konuda çok anlamayacaklar ve bunu unutmayacaklar.
Kızlar, çok kötüyüm. Bilmiyorum eşimle ben mi abartıyoruz. Lütfen, lütfen, lütfen bir fikri, tecrübesi olanlar paylaşsın.
Oğlum 6 yaşında olacak. Annem rahatsız, tekerlekli sandalye kullanıyor ve maalesef ki her geçen sene daha da zorlaşıyor hareketleri ve yürümesi. Bu sene babam hacca götürmek istiyor bizi. Oturma izni var Arabistan'da, annemi, beni ve eşimi hacca götürmek istiyor annem daha da kötüleşmeden.
Bu sene hac Eylül sonuna geliyor ve oğlum birinci sınıfa yeni başlamış olacak. 6 yaşına olacak. Babam ve annem eltimle bırakmamı söylüyor iki haftalığına. Oğlum eltimi çok sever, oğlu gibidir. Ben önce olmaz dedim kesin. Çok küçük bırakamam dedim.
Babam da annen için önemli bu, hac da her zaman olmaz. Bebek istiyorum, Allah nasip ederse. İleride kucağında bebekle hiç olmaz. İki hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçer, dayanır çocuk diyor. Bürokrasisi biraz karışık ama torununu çağıramıyor işte. Hac için fırsatını yakalayınca gitmelisin, sonra senelerce yakalanmıyor diyor. Ki doğru, bebekle filan zor olur.
Bir de annem rahatsız, bu seneler annemle birlikte büyük yolculuk yapabileceğimiz son seneler belki. Babam söylemiyor ama annenin durumu ortadayken sen hala çocuğu iki haftalığına bırakamam diyorsun modunda ve çok alınıyor aslında.
Eşim çok küçük bırakamayız diyor. Biz dayanırız, iki hafta geride kalmış çocuk kaldıramaz diyor. Bir de annemin rahatsızlığı sebebiyle devamlı bir durumdur bizim için. Sık sık giderim, gerekir kalırım. Fenalaşma durumu olursa eşim de yardım eder. Annemin yapamadığı her işi ben üstlenirim aileyle ilgili filan.
Eşim biraz bıkmış durumda. Hac gibi özel bir şey de bile onların programına kendimize rağmen uymak zorunda kalıyoruz diyor. 10 sene sonra olur, bize de uyduğunda olur, böyle özel bir zamanda eşimle çocuğumla olurum diyor. Ona sen kal çocuğun yanında, ben anneme yardımcı olayım diyemiyorum bu yüzden. Bu sefer bu senelerin meselesi olur bu aramızda. Anlayışsızca biraz bence ama öyle işte.
Hem çocuğumu bırakamam diyorum, hem de anneme yardımcı olmak istiyorum. 6 yaşında bir çocuk bunu kaldırabilir mi sizce? Eşim, annem, babam, çocuğum arasında kaldım.
burda işin rengi değişti işteEşim bu konuda çok anlayışsız. Kendince sebepleri var, haklı olduğu noktalar var. Annemin Ölümcül bir hastalığı yok ama hareketleri ve yürümesi her geçen sene kötüleşiyor. Allah göstermesin ama Yatağa bağımlı olma durumu var ileride.o yüzden babam bu sene istiyor.
Annemin ilk haccı değil ve umreye gidebiliyor başka zaman. Ama biz küçükken orada yaşadılar. Yaşı daha 54, babam şu anda ben de müsaitken tüm aile ilk defa bir hac yapalım istiyor. eşim annen haccı bir kere yapmış, bizim için önemli bir şeyi bıraksınlar biz yapalım diyor. Ve bencillik de var biraz. Benden ayrılamıyor. 1 hafta annemlerde kalmıştım bir sağlık durumundan ötürü. Dönüşüm kavga kıyamet.
burda işin rengi değişti işte
anneniz zaten hacca gitmiş.
Allah kabul etsin.
Kusura bakma ama ben eşine hak verdim şuan ailecek siz de ilerde gidersiniz bu sen eşin ve çocukların demek.
Burada babanız bencillik yapıyor.
senin de önceliğin var.
evladın 1.sınıfa başlayacak ve herkes annesi ile giderken onun eltinle gidecek olması ne derece doğru. Belki kalmada sorun olmaz ama okulun ilk günleri sıkıntı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?