2 haftalığına çocuğu bırakmak..çok kötüyüm.

gitmezdim. çocuğumu bırakmazdım. kesinlikle bırakmazdım. hastalık olur ölüm olur allah korusun bırakırsın ama bu tarz bişey için bırakmam. eşinizde haklı. özel bi durum sonuççta.

annemelrde kardeşimle bizi bi aylığına bırakıp bi yere gitmişlerdi. yılbaşı dönemiydi. hala aklımızda. hala aklıma gelince nasıl bıraktınız diye kızarım.

O yaşta bırakabilirsin bizde bıraktık , çok abartmışsınız bence

eylülde hacca gedeceksin ve aynı anda çocuk ilkokula başlayacak işte bu yüzden ben bırakmazdım sanırım.okulunun ilk günlerinde çocuğumun yanında olmak isterdim.uyum sağlama sürecini birlikte atlatmak isterdim.eğer durum böyle olmasaydı 2 haftalığına bırakmak çok abartılacak bir durum değil aslında.

Zor bir durum gerçekten.
Biz de aynı sıkıntıları yaşıyoruz, sizin kadar karışık olmasa da.
Umre planlıyoruz, herkes çocukla zor olur diyor, bırakın diyor.

Ama ben şöyle düşünüyorum, aynı ülke içinde olsak yakın akrabaya bırakılabilir ama ülke değiştireceğiz.
Allah korusun bir şey olursa çocuğumun yanında olamamak düşüncesi çok kötü. Ne kadar erken dönebiliriz ki öyle bir durumda. Elbette ufak ihtimaller ama, yurt dışına çocuksuz gitmek için bilmiyorum ki çocuğumun 15 yaşında olmasını falan bekleyeceğim ben sanırım.

anneniz daha önce hacca gitmiş. şimdi size yapılan bu ısrarı anlamadım. üstelik eşinizinde gönlü yok. birde okula başlayacak bi çocuğunuz var.ben bu dönemde kesinlikle çocuğumun yanında olmak isterdim. ilerde sizi suçlayabilir.

Cocuk icin biraz zor bir onem ilkokula baslama suresi, ama 6 yasinda bir cocukta kalici hasar yaratacak degilya sonucta : )
Sahsen, Rabbim kismeti ayagimiza kadar getirmisse ve 'Gel ey kulum, seni cagirdim!' demisse, cokta korkmamak lazim. Rabbim sizin bu fedakarliginizi eminim kat ve kat mukafatlandiracaktir.
Esiniz biraz bencilce yaklasmis konuya, olayi kime uymak kimin plani olarak gormek olmaz, olay Rabbimin daveti, ve size su anda bunun kismet olmasi. Ne malum ki esinizin dedigi gibi 10 sene sonra kismet olacagi?

Bizlerede kismet olsun insallah!

Umarim bu sikintilarinizi bi kenara koyar, kendinizi birkac ay sonra cikacaginiz en guzel yolculuga hazirlamaya baslarsiniz. Yer gok dua uzerine kurulu, evladinizada biseycikler olmaz Allahin izniyle.

Olayı ne kadar dramatize etmişsiniz yaa. Ben de 6 aylık ya da haftalık bebekten bahsediyorsunuz zannettim.
çocuğundan daha çok kocası arıza elmişim :)

konu sahibi arkadaşım annenin rahatsızlığından dolayı çok mu ailende kaldın
adam ondan mı çok doldu acaba? kimi insan pek tahammül edemez

bilemedim ne yapsan.. çocuğun küçük değil annen hacca önceden de gitmiş
annenle uzun yolculuk yapmazsan çok mu içinde kalır..
yani birçok insan annem iyice kötüledi onla son uzun yolculuğuma çıkayım diye düşünmez
hac kolay çıkan bişey değil doğru.. kafam karıştı yaa..

Tek sıkıntı aynı zamanda 1. sınıfa başlayacak olması.. Yoksa 2-3 hafta bırakmakta hiç bir sakınca yok..

Ara sayfaları okuyamadım ama bu yazdığın mesajdan eşinin gönlünün olmadığı çok açık.
Konu Hac ise zaten eşinden gönül, rıza almadan gidemezsin, eğer gidersen de o hac değil turistik bi gezi olur.
Ertele denilemeyecek kadar kutsal bi ibadet ama eşin bu kadar sert bakıyorsa olaya çokta yapılacak bişey yok gibi.
Hem oğlunun okulun ilk günlerinde size çok ihtiyacı olacak manen.

Ben nedense eşinize hak verdim.
Hatalık başka birşeye benzemez elbette ama eşin demiş belki ben 10 sene sonra seninle çocuklarımla gitmek istiyorum bu kutsal yere diye.
Babanız anneniz ve kardeşiniz gitsin.
Çocuğunuz okula gidecek ilk senesi hem de ben olsam okulun ilk günü annemin yanımda olmasını isterdim.

Bir akrabam 2 küçük çocuğu bırakıp gitti karı koca. Ablaları baktı akrabaları baktı bir şekilde geçti gitti. Eğer fırsatınız varsa mutlaka gidin. Oğlunuzla konuşun derdinizi anlatın. Hac bir tatil değil ki, ibadet. Ve nasip olursa yerine getirilebiliyor. Eşinize katılmıyorum. Herkes karı koca olarak gitmiyor, herkes çocuğunu götürmüyor. Benim teyzem umreye gitti, eniştem gitmek istemedi mesela. Kimseyi ibadetinden alıkoymak doğru değil. Allah korusun ömrünüz yetmedi, neden erteleyesiniz ki? Anneye yardımı vs geçtim, bu size sunulmuş bir nimet bence. Ve 6 yaşında bir çocuk bunu kaldırabilir. Aklı yetiyor sonuçta.

burda işin rengi değişti işte
anneniz zaten hacca gitmiş.
Allah kabul etsin.
Kusura bakma ama ben eşine hak verdim şuan ailecek siz de ilerde gidersiniz bu sen eşin ve çocukların demek.
Burada babanız bencillik yapıyor.
senin de önceliğin var.
evladın 1.sınıfa başlayacak ve herkes annesi ile giderken onun eltinle gidecek olması ne derece doğru. Belki kalmada sorun olmaz ama okulun ilk günleri sıkıntı olur.

Eşin bence başka şeylere dolmuş.allah korusun başına bir hastalık gelse belki de oğlun aylarca başka yerde kalacak.çok abartı buldum bu durumu

benim annemde ben bu yaşlardayken haca gitmişti 90larda. bir iki kere telefonda konuştuğumuz hatırlıyorum, özlemiştim ama öyle ağlamadım. gelecekelerini de biliyordum. sorun olmamıştı

tamamen katılıyorum.konu hac vazifesi olunca herkes git demiş ancak ilkokula yeni başlayacak ve annesine babasına en çok ihtiyacı olduğu bir zamanda olan bir çocuk var.

ben de şöyle düşünüyorum;hacca ömür yeterse gidilir Allah hepimize nasip etsin ancak çocuğumuzun o ilk dönemleri bir kez yaşanıyor tekrarı yok.

Cnm 6 yas bsy degilki bnde bebek sandim.arkadasim 2 yasinda birakti hacca gitti.kaldiramayacak bsy yk emin ol.hayatinin firsatini kacirma.10 yil sonraya cikacagin garanti degil hem.bence erken yasta yap vazifeni.cocukla konusursnz herseyi anlayacak yasa gelms bnce cok kolay olur sizin icin.isin icinde annen de var sonra pisman olursun.

çocuktan ziyade bence sizin eşiniz izin vermiyor gitmenize bu sorun ...

Kocaman çocuk olmuş izah ettikten sonra niye anlamasın çocuklar bizlerden daha anlayışlı yeterki doğru ifade edilsin

6 yaşında ki çocuğu pek ala,güvendiğiniz anneanne,teyze,babaanne ve elti gibi yakınlarınıza bırakabilirsiniz.hatta ara ara bırakmalısınız.çocuğun tamamen size bağımlı olmaması için.
ama burada yanlış olan şey şu ki,anneniz daha önce hacı olmuş,allah kabul etsin.ara ara umreyede gidiyormuş.yani bir mecburiyet durumu yok.e eşinizinde rızası yok.babanız gereksiz yere,sizi zorlayıp,sıkıntıya sokuyor.
hacca bir kez gitmek,durumu olanlara farz,2.3. gidişler bana tatil gibi geliyor.sizde anneniz, babanız tatil yapacak diye,huzursuzluk yaşıyorsunuz.seçim sizin...

ben oğlumu ilk bıraktığımda 8 aylıktı.6 günlüğüne iş için yurtdışına çıkmak zorunda kalmıştım..6 yaşında bir çocuk kalabilir güvenilen ve kendi sevdiği bir yerde...
ama eşiniz şu yönden haklı siz mecbur değilsiniz gitmeye..neden babanız sadece annenizi götürmüyor,illa siz de geleceksiniz diyor? neticede dini bir seyahat bu,eşiniz de gitmek zorunda değil,siz de..
bir alternatif de sizin gidip eşinizin kalması..oğlunuzun da yanında babası olru..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…