- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.037
- 398
- 35
- Konu Sahibi Buffalosos
-
Ama burada öncelikle saygı duyulması gereken kişi konu sahibi. Kadına neden saygı duyulmuyor burada? Konu sahibi bunu eşi ile halletmeli. Ama öyle ama böyle. Kadını takmayan ailesi konuşsa bile he he der yine bildiğini okur.Neden karışsın ki ailesi sahip çıkıyor arkasında diye dizginlerini tutar hic degil sessiz olunca tepene binerler gelinleri iyice hizmetçi ilan ediyorlar .kendi kızlarına gelince dünyayı karşılarına alıyorlar.. daha 2 haftalık gelin senelik olursa bakılır misafir edilir amenna hepimiz yaslanacagiz Allah cc omur verdi ise .. lakin herseyin bi usulu adabı vardır cingenligin alemi yok.
Zaten bu yüzden güç alıyor Kvler.Hayır bide bu tarz şeyleri yazanlar gene kadınlar herkesin dediğini niye ben yapıyorum ya hele yapsan ne olacak demiyorlar mı deli oluyorum
Es es olmayınca ne yapsin icine mi atsin canim . Es Es olsa annesine 2 haftalık evliyiz anne sonra misafir edelim diyememiş esine saygi duyan bir erkek eşini gözetir karşıdaki annedir evet onuda kırmamali lakin burada sahip çıkan fikir eden bir erkek yok. .Ama burada öncelikle saygı duyulması gereken kişi konu sahibi. Kadına neden saygı duyulmuyor burada? Konu sahibi bunu eşi ile halletmeli. Ama öyle ama böyle. Kadını takmayan ailesi konuşsa bile he he der yine bildiğini okur.
kadın sanki babaannenin gelmesine sinirli, kaynananın üslubuna sinirlenmiş ayrıca babaanneyi de istemeyebilir müsait olmayabilir en doğal hakkı bu? şimdiden tepkisini göstermezse arkası gelir böyle şeylerin.Abartmiyormusunuz biraz.nevarki bı kaç gün kalsa kaynananda gelirdi onlar birbirini idare ederdi.evin hanımiyim diye atarlanmaniza gerek yoktu eşinde orda evin reisi benim dese olurmuydu ? Beraber ortak bı karara varirdiniz konusup kıyamet koparicak tek bişi gordum kaynanan zaten beraber yaşıyorsunuz falan demiş ayip etmiş.ama sizde kaynanadan pek geri kalmamissiniz
İşte bu noktada yukarıda bir arkadaşın verdiği tavsiye çok güzel. Konu sahibi bir iki gün kafasını dinlesin. Döner gelir babaanneyi o zaman alır ve gül gibi de bakar eminim. Aslında en güzeli böyle adamlarla evlenmemek ve en baştan sınırlarının çok net olduğunu göstermek. Herkeste kv var ve eminim bir noktada da hepsi sözü dinlensin ister. İşte o nokta da kadının duruşu önemli. Konu sahibini tanımıyoruz fakat kadınlar genelde en başlarda aman sorun çıkmasın diyorlar. Şahsen sorun çıkacaksa en başta çıksın diyorum ben. Eşime karşı da uysal değilim ben. Hiç alttan da almazdım hala da almam. E eşim beni tanıdı annesine de en başta söylemiş kızın sınırları çok net diye. Kv de sağ olsun öyle egolu bir insan değil. Siz okumuşsunuz daha iyi bilirsiniz oğlum deyip kenara çekildi. Öyle olmasaydı ben de sorun yaşardım. Eşim yanımda olmasaydı da evlenmezdim.Es es olmayınca ne yapsin icine mi atsin canim . Es Es olsa annesine 2 haftalık evliyiz anne sonra misafir edelim diyememiş esine saygi duyan bir erkek eşini gözetir karşıdaki annedir evet onuda kırmamali lakin burada sahip çıkan fikir eden bir erkek yok. .
İşte bu noktada yukarıda bir arkadaşın verdiği tavsiye çok güzel. Konu sahibi bir iki gün kafasını dinlesin. Döner gelir babaanneyi o zaman alır ve gül gibi de bakar eminim. Aslında en güzeli böyle adamlarla evlenmemek ve en baştan sınırlarının çok net olduğunu göstermek. Herkeste kv var ve eminim bir noktada da hepsi sözü dinlensin ister. İşte o nokta da kadının duruşu önemli. Konu sahibini tanımıyoruz fakat kadınlar genelde en başlarda aman sorun çıkmasın diyorlar. Şahsen sorun çıkacaksa en başta çıksın diyorum ben. Eşime karşı da uysal değilim ben. Hiç alttan da almazdım hala da almam. E eşim beni tanıdı annesine de en başta söylemiş kızın sınırları çok net diye. Kv de sağ olsun öyle egolu bir insan değil. Siz okumuşsunuz daha iyi bilirsiniz oğlum deyip kenara çekildi. Öyle olmasaydı ben de sorun yaşardım. Eşim yanımda olmasaydı da evlenmezdim.
Sorun burada babaanne değil ama kv nin üslubu. Yoksa yaşlı kadın tabii ki bakılır iki gün değil bir ay da kalır yeri gelir ama burada buna karar verecek ev sahipleridir. Kv dış kapının dış mandalı. Konu sahibi gayet iyi yapmış. Şimdi sınır koymazsa bu işin arkası gelir.Abartmiyormusunuz biraz.nevarki bı kaç gün kalsa kaynananda gelirdi onlar birbirini idare ederdi.evin hanımiyim diye atarlanmaniza gerek yoktu eşinde orda evin reisi benim dese olurmuydu ? Beraber ortak bı karara varirdiniz konusup kıyamet koparicak tek bişi gordum kaynanan zaten beraber yaşıyorsunuz falan demiş ayip etmiş.ama sizde kaynanadan pek geri kalmamissiniz
Bunlara hiç katılmıyorum birşeyi istemiyorsan istemiyorum diyeceksin gerekirse boşanacaksın ezilmek istemiyorsan konu sahibi gayet net kendini ifade etmis
Eşimle bizde konuşuyoruz mesela. Ben senin annende yatılı kalamam diyor. Bende senin ailen de yatılı kalamam. 2 saat zor oturuyorum dedim. Bana diyorki kalsan nolur, sen de herşeye hayır diyorsun. Yahu dedim kendini ve aileni önplanda tutmaktan vazgeç.Bana diyorki benim için yap birşeyleri. Yaparım ama mutsuz olurum ve patlarsa kötü olur dedim.Eşimle yeni evliyiz. Mutsuz olacagım şeylere hayır diyorum. Ve eşimin gözünde huysuzun tekiyim. Kafalarında nedense gelinler herşeyi kabul etmek zorunda. Bende bir bireyim.Yanlış yaptığımı sanmıyorum. Baştan neye evet neye hayır dedigimi öğrensin ki gün gelince sen buna evet dıyordum, ne degişti demesin istiyorum. Sınırları belli etmek kesinlikle en dogrusu. İnsana yapmak zorunda hissettiyorlar ama yapınca mutsuz olunca anlamı kalmıyor.İşte bu noktada yukarıda bir arkadaşın verdiği tavsiye çok güzel. Konu sahibi bir iki gün kafasını dinlesin. Döner gelir babaanneyi o zaman alır ve gül gibi de bakar eminim. Aslında en güzeli böyle adamlarla evlenmemek ve en baştan sınırlarının çok net olduğunu göstermek. Herkeste kv var ve eminim bir noktada da hepsi sözü dinlensin ister. İşte o nokta da kadının duruşu önemli. Konu sahibini tanımıyoruz fakat kadınlar genelde en başlarda aman sorun çıkmasın diyorlar. Şahsen sorun çıkacaksa en başta çıksın diyorum ben. Eşime karşı da uysal değilim ben. Hiç alttan da almazdım hala da almam. E eşim beni tanıdı annesine de en başta söylemiş kızın sınırları çok net diye. Kv de sağ olsun öyle egolu bir insan değil. Siz okumuşsunuz daha iyi bilirsiniz oğlum deyip kenara çekildi. Öyle olmasaydı ben de sorun yaşardım. Eşim yanımda olmasaydı da evlenmezdim.
Yedi senelik evliyim, ilk müdahale çabalarında sert tepkiler verdiğim için bana sormadan kimseyi çağıramazlar, bana önceden haber vermeden gelip kalamazlar. Her konuda fikrimi sormaları gerektiğini öğrendiler. İdare etme sanatı olarak görmüyorum, hoşuma gitmediğinde de idare edemiyorum. Mis gibi de hayat. Herkesi kendinizle bir tutmayım, herkesi siZin çevrenizdeki evliliği yaşamıyor.Ay sizde gaza gelmeyin sanki akıl verenler buna benzer durumlar çekmedi mi? Evlilik bu , idare edeceksiniz yaşlı kadın bir kaç gün kalıp gidecek, kk sanki kadınlar evlilikte özgürce hareket edebiliyorlar mış gibi yorum yapmaları çok komik ve inandırıcı değil!!!!!
Maalesef onlar annelerinden gördüklerini biliyorlar. Şimdi doğruya doğru eski Kvler çok beter. Ev işi beklemekten tut; laf sokmaya kadar her şey var. Benim gördüğüm şimdiki Kvler karışmaya çalışıyorlar gerçi birçoğu da sadece çalışıyorEşimle bizde konuşuyoruz mesela. Ben senin annende yatılı kalamam diyor. Bende senin ailen de yatılı kalamam. 2 saat zor oturuyorum dedim. Bana diyorki kalsan nolur, sen de herşeye hayır diyorsun. Yahu dedim kendini ve aileni önplanda tutmaktan vazgeç.Bana diyorki benim için yap birşeyleri. Yaparım ama mutsuz olurum ve patlarsa kötü olur dedim.Eşimle yeni evliyiz. Mutsuz olacagım şeylere hayır diyorum. Ve eşimin gözünde huysuzun tekiyim. Kafalarında nedense gelinler herşeyi kabul etmek zorunda. Bende bir bireyim.Yanlış yaptığımı sanmıyorum. Baştan neye evet neye hayır dedigimi öğrensin ki gün gelince sen buna evet dıyordum, ne degişti demesin istiyorum. Sınırları belli etmek kesinlikle en dogrusu. İnsana yapmak zorunda hissettiyorlar ama yapınca mutsuz olunca anlamı kalmıyor.
Şu kendi ailelerini önde tutma meselesi de can sıkıcı. Orada da ben en baştan söyledim. Kimsenin kimseye üstünlüğü yok diye. Ben eşinizi tanımıyorum ama genelde geleneksel erkekler böyle düşünüyor. Ben öyle bir adamla yapamazdım mesela. O yüzden benim için kadına ve ailesine her anlamda saygı duyan biri olması çok önemliydi. Öyle adamlarla ilişkim olmadı mı maalesef cahiliye dönemlerinde olduEşimle bizde konuşuyoruz mesela. Ben senin annende yatılı kalamam diyor. Bende senin ailen de yatılı kalamam. 2 saat zor oturuyorum dedim. Bana diyorki kalsan nolur, sen de herşeye hayır diyorsun. Yahu dedim kendini ve aileni önplanda tutmaktan vazgeç.Bana diyorki benim için yap birşeyleri. Yaparım ama mutsuz olurum ve patlarsa kötü olur dedim.Eşimle yeni evliyiz. Mutsuz olacagım şeylere hayır diyorum. Ve eşimin gözünde huysuzun tekiyim. Kafalarında nedense gelinler herşeyi kabul etmek zorunda. Bende bir bireyim.Yanlış yaptığımı sanmıyorum. Baştan neye evet neye hayır dedigimi öğrensin ki gün gelince sen buna evet dıyordum, ne degişti demesin istiyorum. Sınırları belli etmek kesinlikle en dogrusu. İnsana yapmak zorunda hissettiyorlar ama yapınca mutsuz olunca anlamı kalmıyor.
Ben açıkcası bu yaşa kadar anne evinde pek mutfaga girmedim.Ev işi pek bilmezdim. Evlenince bir panikledim. Ama kimseye sormadım. Açtım interneti yapa yapa ögrendim.Eşim yemeklerimi çok begeniyor. Bende burayı takip etmeye başladım. İnsan kendine ders çıkarıyor. Bizim kayınvalideler zamanında çok çekmiş. Benim Kayınvalidemin kayınvalidesi kayınbabamı kıskanırmış, hep kavga çıkarırmış.Ama şimdi kayınvalidem bana karışmaya çalıştı. Ben karıştırmasın, geri çekildi. Canciger olmak istedi, sorunlar huzursuzluklar çıktı. Şuan daha mesafeliyiz. Genelde oglunu arar. Beni eskisi kadar aramaz.Maalesef onlar annelerinden gördüklerini biliyorlar. Şimdi doğruya doğru eski Kvler çok beter. Ev işi beklemekten tut; laf sokmaya kadar her şey var. Benim gördüğüm şimdiki Kvler karışmaya çalışıyorlar gerçi birçoğu da sadece çalışıyorBizim annelerimiz neleri çektiler diye düşünüp bence acıyorlar annelerine. Sorun şu ki; artık çağ çok hızlı değişiyor. Artık kadınlar çalışıyor ve ellerinde meslekleri var. Tabii ki eskisi gibi olmayacak. Çalışmayan kadınlar da artık oldukça bilinçli ve artık bilgi hepimizin elinin altında. Kimsenin aklına ihtiyacımız yok çok şükür. Artık kimsenin kimseye tahammülü de yok. Herkes yerini bilecek. Bir dipnot daha; eskiden herkes genç evleniyormuş. Bilgiye de ulaşım güç tabii ki insanın yönlendirilmeye ihtiyacı oluyor. En basiti ben bu forumda neler neler öğrendim. Hatta eşim bana ilk evlendiğimizde on yıllık evli gibisin derdi Çünkü tecrübe Ben kv me anneme soracağım şeyi buraya sorsam dolu akıl alırım. Buraya sormayıp Google amcaya direkt konuya yazsam sayfalarca yazı çıkar önüme
Erkekler burayı çok tehlikeli buluyor diyeyim deBen açıkcası bu yaşa kadar anne evinde pek mutfaga girmedim.Ev işi pek bilmezdim. Evlenince bir panikledim. Ama kimseye sormadım. Açtım interneti yapa yapa ögrendim.Eşim yemeklerimi çok begeniyor. Bende burayı takip etmeye başladım. İnsan kendine ders çıkarıyor. Bizim kayınvalideler zamanında çok çekmiş. Benim Kayınvalidemin kayınvalidesi kayınbabamı kıskanırmış, hep kavga çıkarırmış.Ama şimdi kayınvalidem bana karışmaya çalıştı. Ben karıştırmasın, geri çekildi. Canciger olmak istedi, sorunlar huzursuzluklar çıktı. Şuan daha mesafeliyiz. Genelde oglunu arar. Beni eskisi kadar aramaz.
Benim eşimde eminim yüz versem, herşeye evet desem, kocam diye sürekli peşinde koşsam şımarır iyice. Benim için yap diyor da. Ben önce kendim için yaparım. Kendim mutsuzken birşey yapmıyorum. İçimde tutamayıp patlıyorum.
Ben burdan okuduklarımı eşime bak böyle olmuş diye bazen anlatıyorum. Oma da ibret olsun.
Nişanlıyken anlayamadım. Kendi ailesini önplanda istedigi kadar tutsun. Ben hayır dedigim sürece benim için konu kapanmıştır. Ben eşime sürekli diyorum. Bak ben böyleyim. Ben ne anne evini temizlerim ne canciger olurum. Memnun degilsen ailenin gönlünü hoş tutacak başka birini bul.O da memnunum der.Benim için aileler eşit konumda.Önplanda tutulması bana haksızlık gibi geliyor. Ben şimdiden hayır deyip gerekirse kavga ediyorum. İleride yoksa önünü alamam biliyorum. Onlarda benim böyle olmama alışacaklar.Şu kendi ailelerini önde tutma meselesi de can sıkıcı. Orada da ben en baştan söyledim. Kimsenin kimseye üstünlüğü yok diye. Ben eşinizi tanımıyorum ama genelde geleneksel erkekler böyle düşünüyor. Ben öyle bir adamla yapamazdım mesela. O yüzden benim için kadına ve ailesine her anlamda saygı duyan biri olması çok önemliydi. Öyle adamlarla ilişkim olmadı mı maalesef cahiliye dönemlerinde olduAllahtan döndüm o yanlıştan.
Erkekler burayı çok tehlikeli buluyor diyeyim deHatta bir üyenin eşi eşinin kullanıcı adı ile buraya girip bizi paralamıştı zamanında
Aaa cidden miErkekler burayı çok tehlikeli buluyor diyeyim deHatta bir üyenin eşi eşinin kullanıcı adı ile buraya girip bizi paralamıştı zamanında
Tabii kiAaa cidden miİşte kadınların gözünün açılmasını istemıyorlar. Eşim üye oldugumu bilmiyor. Ama sen internetten kocam şöyle diye araştırıyorsun dedi geçen. Ki telefonu kurcalamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?