Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tam da beklediğim tepkiler beklediğim kişilerden gelmiş; sorunlu cocuğu olan annelerden (bu cümlemden sonra tekrar saldırabilirsiniz). Siz iki mesajım ile karakter analizi yapabiliyorsunuz ama ben detaylı sekilde anlatılan çocuk icin "bu normal degil" dediğimde taş yağmuruna tutuluyorum! Yahu göz var nizam var anlatılan çocuğun neresi normal? Ben hayatımda farklı milletlerden bir sürü cocuk-bebek gordum öyle bir cocuk görmedim. Tipik çocuğuna toz kondurmayan şirret anne tepkileri gelmiş, "asıl tuzluk gibi köşede duran gıkı çıkmayan cocuk anormal, bizimkiler çok normal, hem erkek çocuğu ya ne olacaktı" gibisinden. Siz bu uç gruplar haricinde cocuk bilmez misiniz? Ya yaramazın önde gideni bir ömür törpüsü (normali bu çünkü sizinkiler öyle herhalde) ya da kırlent gibi koltuk köşesine sinmiş (anormal) olur cocuklar oyle mı? Sizin bilmediğiniz duymadığınız bir orta grup var "normal" olan. Ayrıca cocuk tabi ki evin aynasıdır! Buna bile karşı çıkıyorsunuz ya PES! Çocuk model taklit ederek büyür, anne-babanın evdeki iletişimi ve hareketlerine göre çocuğun da karakteri şekillenir. Evcil hayvanlar bile sahiplerine benzer kisilik geliştirir (yavruluktan itibaren bakıldığında). Hiperaktif çocuklar engelli grubuna giriyor ifademi açıyorum; yan komşumun kızı hiperaktivite hastası, düzenli terapilere gidiyor, öğrenme güçlüğü olduğu için çok az ögrenci olan özel bir sınıfta eğitim alıyor, normal okula gidemiyor, devletten engelli cocuk yardımı alıp almadığını bilmiyorum. Tek kolu olmayan bir cocuk gibi engelli degil tabi ama normal kabul edilen normların dışında kalıyor. Bu konu başlığına başka yorum yapmayacağım. Saldırabilirsiniz.
Hatırladım sizi.bişey sorsam yeri değil ama.benim ikizler de dokuz aylık oldu ama birinin hala gece uykuları düzene girmedi neden acaba.bide ne diş var nede emekleme.Sizinkiler de ne zaman başladı buo dediklerinizi x2 yaşadım çünkü benim kuzularım ikiz :))) 4 yaşına yaklaştılar Rabbim bağışlasın:)
yaşım 35 , eğer sizin yaşınızda olsaydım yine çocuk ister yine ikiz olsa dünyalar benim olurdu :))))))
deli cesareti dimi:)
ama kardeşler arasındaki diyaloğu birebir yaşasanız inanın benim gibi düşünürdünüz ve kardeşi olursa oğlunuz enerjisi ve duyguları çok değişecektir:)
Cok tesekkur ederim cevabiniza.
Bende yeni nesil anneler kervanindanim demekki arkadasim.
Ben cocugumu baskilayip merak duygusunu yok etmek istemiyorum.
Sesimi yukseltip, onu inciterek birseyler yaptirmak istemiyorum.
Aslinda belki bir spor bransiyla ugrasmasi ona yardimci olabilir,arastiriyoruz,sevgiler.
kusura bakmayın biraz geç yazdım:)Hatırladım sizi.bişey sorsam yeri değil ama.benim ikizler de dokuz aylık oldu ama birinin hala gece uykuları düzene girmedi neden acaba.bide ne diş var nede emekleme.Sizinkiler de ne zaman başladı bu
eşiniz istiyormu peki 2. yi ? eğer istemiyorsa ikna etmeniz önemli ki çocuk çoksorumluluk isteyen bir olgu.mrblar ben de yazilanlarin nerdeys tamamini okudum. kinu sahibinin de belirttigi gibi konu biraz disina tasmis evet cocugunun yapisindan bahsetmeis de asil danistigi bu kadar zor bir cocuk gormusken ikinciyi simdi yapmanin digru olup olmayacagi. aslinda ben de ayni dertten muzdaripim o yuzden dikkatimi cekti. ben de dogum yapmadan bir gun once gecirdigim rahatsizlik sebebiyle dogumdan sinra ilac kullanmak zorunda kaldim kullandigim ilaclardan mi yoksa bebefimin rizki mi iyleydi hic sutum olmadi. bebegim 24 sat aglayan ve hic susmayan bir bebekti. ustekik en sikintili zamanlarda kimse yanimda olmadi ustune kaynanamin etkisiyle kocamka surekli kavga eder olduk bebek susmuyor diye. baska turku de cok sorun yasadim ayrilik noktasina geldik sinradan toparlandik. simdi kizim17 aylik arkadasinki kadar olmasa da ayni hareketleri yapiyor ediyir. dolaplar cekmeceler heryeri karistirir. yemek yerken kendiai yemek ister eline kasik versem hep doker . yemek disinda evi dagitmasina musade ederim ama baska yerde yapmasin alismasin diye artik eline kasik vermiyirum pek. cok engellersem baska yerde patlak verir diye evimde tehlikeli olmayacak seyler sisinda musade ederim yani. benim de asil dusundugum kizimin davranislarindan dolayi degil de esimle yasadiklarimdan dolayi hic cocuk yapmak istemiyordum. ama bu aralar fikrimde degismeler var sanki zaman olarak simdi zaten dusunmuyorum da birkac yil sonra acaba kardes yapsam mi onu bilemiyorum yoksa ben hic yapmama yanlisi olmaya devam mi edeyim. bunu belirteyim esimle cok sorun yasadik anlatsam uzun surer. iyi niyetli arkadaslarin yorum yapmasini rica ederim.
evet kesinlikle engelledikçe dahada ateşliyoruz fitili sanki katılıyorum size ,2 3 yas donemi zorlu bir donem. ben de bir kac fikir vermek istiyorum. evde dolaplar falan kilit demissiniz. eger cocuk cok hareketliyse anne baba surekli pesinde yapma etme elleme dur dokunma onu birak surekli bir mudahale halindeyse cocuk daha cok sinirlenir ve davranislarini zaten kontrol edemedigi icini daha fazla yaramazlik yapmaya gudulenir. zararli olabilecek şeyleri kaldirin tabiki. ama bazi seyleri birlikte karistirin hadi bunlari dolaptan cikaralim hadi simdi toplayalim. buzdolabi karistirken geliyorsa verin domatesleri o koysum masaya. merak ediyosa birlikte inceleyin portakal nasilmis salatalik nasilmis. siz hazirlama asamasinda onu engellediginiz icin o da gidip masadan alip dagitmayi tercih ediyor. diger cocuklara vurmasini engellerken nasil sevebilir gosterin. ama bunu belki 10 kere 20 kere gostermeniz gerekecektir. bence 2. cocugunuz olursa daha da zorlanacaksiniz acele etmenize gerek yok ki. yinede bi uzmana danisip fikir alabilirsiniz illa cocugunuzun sorunlu olmasina da gerek yok. siz annesiniz ve duygusal yaklasirsiniz uzman sizin farkedemediklerinizi gosterebilir belki.
olur mu ne demek daha önce yazmıştım gitti sandım ama gitmemişkusura bakmayın biraz geç yazdım:)
diş ve emekleme her çocukta aynı olmuyor;
kuzularım ikiside 9-10 ay civarı e
kusura bakmayın biraz geç yazdım:)
diş ve emekleme her çocukta aynı olmuyor;
kuzularım ikiside 9-10 ay civarı emeklediler
oğlumun dişi 7,5 aylık ken çıktı
kızımın dişi 10,5 aylık ken çıktı
sizin rutin kontrolleriniz varmı bilmiyorum ama benimkiler erken doğdukları için 1,5 yaşına kadar üni de kontrol edildik,
bize psikolog ne nöroloji kontrolünde gülüyormu, göz teması varmı ,heceleme varmı, algı varmı bunlar çok daha önemli, emekleme,sıralama,yürüme sonraki aşama demişlerdi.
gece uykusuna gelince diş çıkaracakları zaman bi huzursuzluk oluyordu, gündüz değişik şeyler öğrendiklerinde gece çok uyanıyorlardı (hep o öğrendiklerini yapmak isterlermiş, gerçektende öyle) , beslenmeyle ilgili sorun olduğunda (fazla yerse), bazılarıda aç kalıyorsa uyanıyor. yatınca öksürük tutuyorsa allerji vs nedeniyle olabilir.
benimkiler 10 ay - 1,5 yaş arası gece uykusu çok iyiydi , yaz sıcakları bir başladı sabahlara kadar çocuk salladık ben eşim gececiyken pert oluyordum, meğer sıcak çok etkilemiş, yaz sıcakları bitince normale dönmüşlerdi. gece çok giydiriyormusunuz terliyor olabilirmi ? benimkiler rahatsız edici kıyafetle uyuyamazlardı , nerdeyse 2 aylıktan bu yana yetişkin gibi bütün ısılara çok duyarlılar:)
meklediler
oğlumun dişi 7,5 aylık ken çıktı
kızımın dişi 10,5 aylık ken çıktı
sizin rutin kontrolleriniz varmı bilmiyorum ama benimkiler erken doğdukları için 1,5 yaşına kadar üni de kontrol edildik,
bize psikolog ne nöroloji kontrolünde gülüyormu, göz teması varmı ,heceleme varmı, algı varmı bunlar çok daha önemli, emekleme,sıralama,yürüme sonraki aşama demişlerdi.
gece uykusuna gelince diş çıkaracakları zaman bi huzursuzluk oluyordu, gündüz değişik şeyler öğrendiklerinde gece çok uyanıyorlardı (hep o öğrendiklerini yapmak isterlermiş, gerçektende öyle) , beslenmeyle ilgili sorun olduğunda (fazla yerse), bazılarıda aç kalıyorsa uyanıyor. yatınca öksürük tutuyorsa allerji vs nedeniyle olabilir.
benimkiler 10 ay - 1,5 yaş arası gece uykusu çok iyiydi , yaz sıcakları bir başladı sabahlara kadar çocuk salladık ben eşim gececiyken pert oluyordum, meğer sıcak çok etkilemiş, yaz sıcakları bitince normale dönmüşlerdi. gece çok giydiriyormusunuz terliyor olabilirmi ? benimkiler rahatsız edici kıyafetle uyuyamazlardı , nerdeyse 2 aylıktan bu yana yetişkin gibi bütün ısılara çok duyarlılar:)
canım bnmde 2.5 yasında kızım var aynen anlattığın gibi kızımda kolik ve uykusuz bir çocuktu hala herşeyi yerlere atar elinden yemek yemez oldukça hareketlidir belki erkek çocuk kadar hareketli değildir ama inan bnm kızımda 1 dk değil ama 5 dkdan fazla oturmazHerkese merhabalar,
2 yasinda bir erkek cocuk annesiyim.
Oglum dogdugundan beri bizi cok zorlayan bir cocuk.
Ilk 6 ayimiz kolik ve gaz sorunlariyla, sonraki 6 ayimiz surekli onu kucakta tasima ve uyku problemleriyle gecti.
1 yasinda yurumeye basladi ve her sey dahada zorlasti.
Aklina koydugu bir seyi yapmaktan asla vazgecmeyen bir cocuk.
Evimizdeki tum dolaplar ve tehlikeli seyler kilitli.
Onun guvenligi icin surekli yeni seyler icat etmemiz gerekiyor.
Hergun mutlaka disari cikaririz, arkadaslariyla haftada 1-2 sefer oyun gunu yapariz.
Yani eve kapanmis, bunalan bir cocuk degil.
Ancak sabah uyandigi andan itibaren bir kosusturma, bir hengame basliyor hayatimizda.
Yemek masasinin uzerindeki yiyeceklere uzanip yerlere atiyor kasla goz arasinda,mutfakta buzdolabini acik gormesin icinden gidalari alip atiyor yerlere.
Hic durmadan dakikalarca kosuyor evin icinde,hergun defalarca sulugundaki suyu yerlere dokuyor.
Bir yere gitmek icin hazirlanmamiz bir adet iskence
Bezini degistirmek, ustunu giydirebilmek icin kirk takla atiyorum.
Arkadaslariyla oyuncaklarini paylasmak istemiyor bu yaslardaki cocuklar icin bu normal bir davranis ancak benim oglum birde o oyuncaklari arkadaslarinin elinden cekiyor, onlari itiyor
Disarida kesinlikle zaptedemiyoruz, yola firlamaya calisiyor, elimizi tutmuyor.
Misafir geldiginde de, misafirlige gittigimizde de her yeri talan etmeye calisiyor, bir saniye oturamiyoruz ne esim ne ben,surekli onun pesinde kosturuyoruz.
Restaurantlarda vs.de de durum farkli degil.
Alisveris yapmak, evde onunla beraber yemek hazirlamak bizim icin hayal.
Dusununki bir saniye bile durmayan, asla 1 dakikadan fazla oturamayan, surekli kosup, surekli atraksiyon isteyen ve hep tehlikeli seyler yapan bir cocuk.
Hayatimiz cok cok zor..
Oglumun neredeyse tum arkadaslarinin kardesi oluyor, yani oglumla ayni donemde hamile oldugum arkadaslarim tekrar hamile.
Ancak esimde bende 2. Cocuktan cok korkuyoruz.
Fakat ayni zamandada Allah kismet ederse kalabalik bir aileye sahip olmak istiyoruz.
Buarada ben 27 yasindayim.
Bu konuda sizlerin nasil tavsiyeleriniz olur?
Birkac yil daha bekleyip oglumuzun biraz daha buyumesini mi beklemeliyiz, yoksa yas farki kardesler arasinda acildikca isler dahada zorlasiyor mu?
2. Cocuk dahada zorlastiriyor mu her seyi yoksa ikisi beraber buyuyorlar mi?
Herkese tesekkurler yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin..
Dipnot: Esiminde, benimde ailemden uzakta yasiyoruz ve iki ailede yanimiza gelip bize yardimci olamiyor malesef.
Herkese merhabalar,
2 yasinda bir erkek cocuk annesiyim.
Oglum dogdugundan beri bizi cok zorlayan bir cocuk.
Ilk 6 ayimiz kolik ve gaz sorunlariyla, sonraki 6 ayimiz surekli onu kucakta tasima ve uyku problemleriyle gecti.
1 yasinda yurumeye basladi ve her sey dahada zorlasti.
Aklina koydugu bir seyi yapmaktan asla vazgecmeyen bir cocuk.
Evimizdeki tum dolaplar ve tehlikeli seyler kilitli.
Onun guvenligi icin surekli yeni seyler icat etmemiz gerekiyor.
Hergun mutlaka disari cikaririz, arkadaslariyla haftada 1-2 sefer oyun gunu yapariz.
Yani eve kapanmis, bunalan bir cocuk degil.
Ancak sabah uyandigi andan itibaren bir kosusturma, bir hengame basliyor hayatimizda.
Yemek masasinin uzerindeki yiyeceklere uzanip yerlere atiyor kasla goz arasinda,mutfakta buzdolabini acik gormesin icinden gidalari alip atiyor yerlere.
Hic durmadan dakikalarca kosuyor evin icinde,hergun defalarca sulugundaki suyu yerlere dokuyor.
Bir yere gitmek icin hazirlanmamiz bir adet iskence
Bezini degistirmek, ustunu giydirebilmek icin kirk takla atiyorum.
Arkadaslariyla oyuncaklarini paylasmak istemiyor bu yaslardaki cocuklar icin bu normal bir davranis ancak benim oglum birde o oyuncaklari arkadaslarinin elinden cekiyor, onlari itiyor
Disarida kesinlikle zaptedemiyoruz, yola firlamaya calisiyor, elimizi tutmuyor.
Misafir geldiginde de, misafirlige gittigimizde de her yeri talan etmeye calisiyor, bir saniye oturamiyoruz ne esim ne ben,surekli onun pesinde kosturuyoruz.
Restaurantlarda vs.de de durum farkli degil.
Alisveris yapmak, evde onunla beraber yemek hazirlamak bizim icin hayal.
Dusununki bir saniye bile durmayan, asla 1 dakikadan fazla oturamayan, surekli kosup, surekli atraksiyon isteyen ve hep tehlikeli seyler yapan bir cocuk.
Hayatimiz cok cok zor..
Oglumun neredeyse tum arkadaslarinin kardesi oluyor, yani oglumla ayni donemde hamile oldugum arkadaslarim tekrar hamile.
Ancak esimde bende 2. Cocuktan cok korkuyoruz.
Fakat ayni zamandada Allah kismet ederse kalabalik bir aileye sahip olmak istiyoruz.
Buarada ben 27 yasindayim.
Bu konuda sizlerin nasil tavsiyeleriniz olur?
Birkac yil daha bekleyip oglumuzun biraz daha buyumesini mi beklemeliyiz, yoksa yas farki kardesler arasinda acildikca isler dahada zorlasiyor mu?
2. Cocuk dahada zorlastiriyor mu her seyi yoksa ikisi beraber buyuyorlar mi?
Herkese tesekkurler yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin..
Dipnot: Esiminde, benimde ailemden uzakta yasiyoruz ve iki ailede yanimiza gelip bize yardimci olamiyor malesef.