- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
asıl size yazık benim geleceğimi görmüş gibi senaryolar yazıp durmuşsunuz.yok evlat ayıracakmısım da yok bir tutmayacakmışım da. sadece gülüyorum size. bu falcılık yeteneğinizi paraya dönüştürün bence. boşa gitmesin. oğlum var seviyorum. aşığım ona. allah onu bana ve vatana millete hayırlı evlat etsin. sizinkileri de size.Ya ben anlamıyorum bu zihniyeti.. O kadar güzel bir noktaya değinmişsin ki.
Demek ki kızı olsa evlat ayrımı yapacak. Kızını çok bilmiş ve içten pazarlıklı olarak görecek. Hayret bir şey ya.. 2 evladını bir tutamayacak demek ki yazık, vallahi yazık böyle düşünenlere.
ya hu arkadaşlar artık fikirlerimize demi katlanamıyorsunuz. evet anneyim evet ben de bir kız çocuğuydum ve evet erkek bebekler, çocuklar daha sevimli kız çocukları da GENELDE çok bilmiş oluyorlar.
beni neden tü kaka yaptınız anlamadım. erkek çocuk sevgim ağır bastığı için mi?
hem bir kız çocuğum olmadığı için onu oğlumdan ayırır mıyım daha mı az severim bunu ne ben ne de siz bilemezsiniz.
kendi doğrularınıza ve hayatlarınıza bakın rica ederim....
asıl size yazık benim geleceğimi görmüş gibi senaryolar yazıp durmuşsunuz.yok evlat ayıracakmısım da yok bir tutmayacakmışım da. sadece gülüyorum size. bu falcılık yeteneğinizi paraya dönüştürün bence. boşa gitmesin. oğlum var seviyorum. aşığım ona. allah onu bana ve vatana millete hayırlı evlat etsin. sizinkileri de size.
bu arada kendi kızım olunca eminim ona da aşık olacağım. ben çevremde gördüğüm kız çocuklarından genelleme yaptım.
arkadaşım inan fili çok farklı yerlerinden tutmuş tarif etmeye çalışıyoruz. dediklerimi kendi ezilmiş dünyanda yorumlayıp servis etme bana. kız çocuklarıda elbetteki çok sevimliler ama o sevimliliklerinin altında bile bir yapaylık var tıpkı yetişkin kadınlar gibi. seninle artık diyaloğa girmek istemiyorum. kendime göre bazı gerçekleri dile getirdim ve savımım arkasındayım. sen de kendi görüşüne göre en doğru en mantıklısın, tamam kabul. bitsin lütfen burda.Mesele evladınızı sevmeniz, erkek çocukları sevmeniz değil. Kız çocuklarını çok bilmiş ve içten pazarlıklı görmeniz. İçten pazarlıklı ne demek yahu? Bir açıklayın...
Ben her zaman farklı fikirlere saygı duyarım. Farklılıklardan öğreneceğim çok şey var. Ama sizden öğreneceğim hiçbir şey yok. Siz ufacık masum çocukları, içten pazarlıklı olmakla itham ediyorsunuz. Daha dünyadaki kötülüklerden haberi olmayan, tek arzusu sevilmek ve ilgi görmek olan kız çocukları nasıl içten pazarlıklı olabilir?
Belki de bu sizin gibi düşünen annelerin çocuklarına yansıttığı olumsuz duygular yüzündendir. Belki de kızlar anneleri onlara gereken değeri vermediği için savunma mekanizması geliştiriyorlardır. Belki de erkek kardeşleri, erkek kuzenleri çok el üstünde tutulduğu için yaşadıkları hayal kırıklığı kız çocuklarını daha sert olmaya mecbur ediyordur kim bilir?
Çocuklar anne-babanın yansımasıdır hanımefendi. Sorunu "içten pazarlıklı" kız çocuklarında değil, onlara 2. sınıf insan muamelesi yapan ana baba da aramak lazım.
Ben yatıp kalkıp halime şükrediyorum ya, annem beni de erkek kardeşimi de öyle çok sevdi, öyle çok bir tuttu ki bir gün bile daha az sevildiğimi düşünmedim. Annem bana da kardeşime de hep dünyanın en büyük mucizesi bizmişiz gibi hayranlıkla baktı. Allah herkese benim annem gibi anne nasip etsin inş.
arkadaşım inan fili çok farklı yerlerinden tutmuş tarif etmeye çalışıyoruz. dediklerimi kendi ezilmiş dünyanda yorumlayıp servis etme bana. kız çocuklarıda elbetteki çok sevimliler ama o sevimliliklerinin altında bile bir yapaylık var tıpkı yetişkin kadınlar gibi. seninle artık diyaloğa girmek istemiyorum. kendime göre bazı gerçekleri dile getirdim ve savımım arkasındayım. sen de kendi görüşüne göre en doğru en mantıklısın, tamam kabul. bitsin lütfen burda.
tartışmam, tartışmayı sevmem, tartışmayla fikirlerimin ve insanların fikirlerinin değişmeyeceğini bilirim.Siz tartışmayı bilmiyorsunuz hanımefendi, benim savlarımı edep ve seviye çerçevesinde cevaplayamıyorsunuz. İki mesajınızda da hakaretvari cümleler var, benim söylemlerim ise hep ihtimaller ve sizin söylemleriniz üzerine. Anladığım kadarıyla ne dersem anlayamayacaksınız.
Ben falcıyım, kendi ezilmiş dünyama geri döneyim en iyisi, size oğlunuzla birlikte mutlu mesut bir hayat diliyorum.
tartışmam, tartışmayı sevmem, tartışmayla fikirlerimin ve insanların fikirlerinin değişmeyeceğini bilirim.
aklımdan geçenleri net bir şekilde söylerim.
ayrıca evlatlarım arasında ayrım yapacağımı söylemeniz nasıl bir edep çerçevesinde söylenmiş bir söz ? edep sadece kötü kelimelerle bozulmaz, bir insanın anneliğine edilmiş bir söz en büyük terbiyesizliktir.
sizde sevdiklerinizle musmutlu yaşayın diliyorum :))
e tartışma arkadaşım sende anca goygoy....Çünkü sözleriniz evlat ayrımı kokuyor. Siz kız çocuklarına içten pazarlıklı diyerek zaten seviyeyi düşürdünüz, bende sizin düşürdüğünüz seviyeden devam ettim. Lakin terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum.
"Çünkü bu benim sizin hakkınızdaki düşüncem." Aynı sizin kız çocukları hakkındaki düşünceleriniz gibi. Tek fark şu ki,
" Bu düşüncenin oluşmasına neden olan sizin cümleleriniz." Bu nedenle bu benim düşüncelerimi meşru kılıyor.
Lakin benim falcı olmam, kendi ezilmiş dünyamda sizin sözlerinizi yorumlamam falan, bunlar şahsıma saldırıdır. Eğer size haksızlık yaptığımı düşünüyorsanız, bunu ifade ederken şahsıma saldırmak yerine, düşüncelerimi eleştirmeliydiniz.
Zaten bu mesajınızda da terbiyesizliğimden dem vurmuşsunuz. Netice de tartışamadığınızı göstermiş oldunuz. Ancak saldırıyorsunuz.
Al buyur konu sahibi arkadaşım,her yerdeler.ya hu arkadaşlar artık fikirlerimize demi katlanamıyorsunuz. evet anneyim evet ben de bir kız çocuğuydum ve evet erkek bebekler, çocuklar daha sevimli kız çocukları da GENELDE çok bilmiş oluyorlar.
beni neden tü kaka yaptınız anlamadım. erkek çocuk sevgim ağır bastığı için mi?
hem bir kız çocuğum olmadığı için onu oğlumdan ayırır mıyım daha mı az severim bunu ne ben ne de siz bilemezsiniz.
kendi doğrularınıza ve hayatlarınıza bakın rica ederim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?