2 kiz annesi olmak

asıl size yazık benim geleceğimi görmüş gibi senaryolar yazıp durmuşsunuz.yok evlat ayıracakmısım da yok bir tutmayacakmışım da. sadece gülüyorum size. bu falcılık yeteneğinizi paraya dönüştürün bence. boşa gitmesin. oğlum var seviyorum. aşığım ona. allah onu bana ve vatana millete hayırlı evlat etsin. sizinkileri de size.
bu arada kendi kızım olunca eminim ona da aşık olacağım. ben çevremde gördüğüm kız çocuklarından genelleme yaptım.

Mesele evladınızı sevmeniz, erkek çocukları sevmeniz değil. Kız çocuklarını çok bilmiş ve içten pazarlıklı görmeniz. İçten pazarlıklı ne demek yahu? Bir açıklayın...

Ben her zaman farklı fikirlere saygı duyarım. Farklılıklardan öğreneceğim çok şey var. Ama sizden öğreneceğim hiçbir şey yok. Siz ufacık masum çocukları, içten pazarlıklı olmakla itham ediyorsunuz. Daha dünyadaki kötülüklerden haberi olmayan, tek arzusu sevilmek ve ilgi görmek olan kız çocukları nasıl içten pazarlıklı olabilir?

Belki de bu sizin gibi düşünen annelerin çocuklarına yansıttığı olumsuz duygular yüzündendir. Belki de kızlar anneleri onlara gereken değeri vermediği için savunma mekanizması geliştiriyorlardır. Belki de erkek kardeşleri, erkek kuzenleri çok el üstünde tutulduğu için yaşadıkları hayal kırıklığı kız çocuklarını daha sert olmaya mecbur ediyordur kim bilir?

Çocuklar anne-babanın yansımasıdır hanımefendi. Sorunu "içten pazarlıklı" kız çocuklarında değil, onlara 2. sınıf insan muamelesi yapan ana baba da aramak lazım.

Ben yatıp kalkıp halime şükrediyorum ya, annem beni de erkek kardeşimi de öyle çok sevdi, öyle çok bir tuttu ki bir gün bile daha az sevildiğimi düşünmedim. Annem bana da kardeşime de hep dünyanın en büyük mucizesi bizmişiz gibi hayranlıkla baktı. Allah herkese benim annem gibi anne nasip etsin inş.

Allahım sağlıklı kucağına almayi nasip etsin benimde iki kızım var çok şükür bana da öyle şeyler söylediler fazla kafana takma zaten kızını kucağına alınca herseyi unutuyorsun allahım yardimci olsun

bir kızın mutlaka kız kardeşi olmalı bence
ben bu konuda şanslıyım ama anneme üzülüyorum hiç kız kardeşi yok
oglanlarda anca birbirlerini yiyorlar annem izliyor
Rabbim nasip ederde 2.çocugum olursa bende kızım olmasını istiyorum

Allah oğlunuza da size de bir ömür mutluluk ve iyilik nasip etsin. Ben oğlunuza olan aşkınızı, sevginizi sorgulamıyorum. Elbette seveceksiniz.

Ayrıca senaryo yazmıyorum. İhtimalleri yazıyorum. Bak gördünüz mü, daha kızınız yokken onu daha az sevme, diğer evladınızdan ayırma fikrine bile katlanamadınız. O zaman yazarken de lafım nereye gidecek diye bir düşünün. Zira sözleriniz, evlat ayrımı kokuyor.

arkadaşım inan fili çok farklı yerlerinden tutmuş tarif etmeye çalışıyoruz. dediklerimi kendi ezilmiş dünyanda yorumlayıp servis etme bana. kız çocuklarıda elbetteki çok sevimliler ama o sevimliliklerinin altında bile bir yapaylık var tıpkı yetişkin kadınlar gibi. seninle artık diyaloğa girmek istemiyorum. kendime göre bazı gerçekleri dile getirdim ve savımım arkasındayım. sen de kendi görüşüne göre en doğru en mantıklısın, tamam kabul. bitsin lütfen burda.

bende iki kız annesiyim üstelik ilk kızımızdan sonra eşimde bende ikincininde kız olmasını istemiştik. Allah gölümüze göre verdi. Başta bazı eski kafalı tipler aynı tepkileri bize de verdi. Cinsiyetini öğrendiğimiz dönemde özellikle olsun sağlıklı olsun diyenlere çok bozulmuştum. Bende sonrasında soranlara çok şükür ki buda kız allah gönlümüze göre verdi demeye başladım onun üzerine kimse yorum yapamaz oldu. eşimde üçüncüde erkek olur diyenlere Allah isteyene versin üçüncüye niyetimiz yok ama olursa oda kız olsun isterim dediği için kimse laf etmemeye başladı. Ha bide kız evlat has evlat diyorum ( erkek anneleri lütfen alınmasın bu laf bizim oralarda çok kullanılır. ) ve şanslı kadınların kızı olurmuş diyorum geçiyorum.

Kız evlatlar her zaman erkek evlatlardan daha iyi olur anneyi babayı daha çok korur sahiplenirler yaşladığınızda rahat olacaksınız :)

İlk bebeğimin cinsiyetini öğrenmeye kayınvalidemle birlikte gitmiştik. Erkek olacağını öğrenince olay çekmişti doktorun muayenehanesinde :) ikincinde de ilki oğlan nasıl olsa bu ne olursa olsun demişti. Hatta doktorum kayınvaliden üzülecek ama gözün aydın kızın olacak demişti :) Allah evladın hayırlısını nasip etsin herkese

Siz tartışmayı bilmiyorsunuz hanımefendi, benim savlarımı edep ve seviye çerçevesinde cevaplayamıyorsunuz. İki mesajınızda da hakaretvari cümleler var, benim söylemlerim ise hep ihtimaller ve sizin söylemleriniz üzerine. Anladığım kadarıyla ne dersem anlayamayacaksınız.

Ben falcıyım, kendi ezilmiş dünyama geri döneyim en iyisi, size oğlunuzla birlikte mutlu mesut bir hayat diliyorum.

Dün bende sibir kirizi gecirecektim , Konusuyoruz boyle arkadasla kizmi erkekmi istiyosun dedi bende once sagkik dedim ama ne yalan soyliyim gönlum kiz istiyor dedim...

Ayy kizlar kendini koruyamaz , hangi iste calisacak , erkek olsa calisir sana bakar disarda olsa korkmazsin vs vs .sinirlerim tepeme cikti resmen .
Sanki bayanlar okuyamazda istedigi meslegi yaoamaz gibi cahilce konusuyorlar yaaa.. sanki biz kendimizi koruyamadik ..
Allah akil fikir versin bu millete..

tartışmam, tartışmayı sevmem, tartışmayla fikirlerimin ve insanların fikirlerinin değişmeyeceğini bilirim.
aklımdan geçenleri net bir şekilde söylerim.
ayrıca evlatlarım arasında ayrım yapacağımı söylemeniz nasıl bir edep çerçevesinde söylenmiş bir söz ? edep sadece kötü kelimelerle bozulmaz, bir insanın anneliğine edilmiş bir söz en büyük terbiyesizliktir.
sizde sevdiklerinizle musmutlu yaşayın diliyorum :))

Çünkü sözleriniz evlat ayrımı kokuyor. Siz kız çocuklarına içten pazarlıklı diyerek zaten seviyeyi düşürdünüz, bende sizin düşürdüğünüz seviyeden devam ettim. Lakin terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum.

"Çünkü bu benim sizin hakkınızdaki düşüncem." Aynı sizin kız çocukları hakkındaki düşünceleriniz gibi. Tek fark şu ki,

" Bu düşüncenin oluşmasına neden olan sizin cümleleriniz."
Bu nedenle bu benim düşüncelerimi meşru kılıyor.

Lakin benim falcı olmam, kendi ezilmiş dünyamda sizin sözlerinizi yorumlamam falan, bunlar şahsıma saldırıdır. Eğer size haksızlık yaptığımı düşünüyorsanız, bunu ifade ederken şahsıma saldırmak yerine, düşüncelerimi eleştirmeliydiniz.

Zaten bu mesajınızda da terbiyesizliğimden dem vurmuşsunuz. Netice de tartışamadığınızı göstermiş oldunuz. Ancak saldırıyorsunuz.

e tartışma arkadaşım sende anca goygoy....
silah dayıyorum sanki cevap ver diye.

Ayy lutfen takma ya. Cok cahil insanlar. Benim bi oglum var ablaminda bi kizi vardi. Ikinciye hamile kaldi. Kv bana diyo cinsyeti ne bunun dedim kiz. O da dedi neyse hayrlisi olsun cok sinirlendim kusura bakmada sende neyse dunyata gelmissin yazik olmus dedim. Espri sandi hergalde gulmeye basladi Allah akil versin bunu diyenleri boz valla bak bozki bi daha agzinu acamasinlar haktir bunlara

Canım sen insanların sözleri için hiç kendini üzme. ..Hamilelikte inan ki bebek çok etkileniyor...Anne ne kadar stresli olursa bebekte o kadar sınırlı oluyor doğduktan sonra...hele de böyle saçma sapan şeyler yüzünden stres yaparsan sonra çok pişman olursun...haksizsin demiyorum ama insana yaranamazsin ki?

Bu tarz düşünüp hamile bir insanın uzelecegini düşünmeden yorum yapan kişilerle baş edemez anca huzursuzluk un ile kalırsın. ..onlar konuşup bir şekilde moral bozmaya başarılar. ..benim biri oğlan biri kız 2 evladim var .2. Hamileliği mde kız olduğunuoöğrenince 1 erkek 1 kız olunca diyecek bir şey bulamayınca sevgili kayinvalidem ne dedi Biliyormusunuz? "Keşke ikiz olsaydı. ..değişik olurdu ne güzel. ."(gulerek soyledi bu konuda yaram oldugunu bile bile tuzu basti)şimdi sen söyle nedir bu? Demekki ne olursa olsun moral bozmak isteyen bir şekil bozuyor...

Al buyur konu sahibi arkadaşım,her yerdeler.

"shiningg, post: 36654107, member: 308065"]Kız çocukları içten pazarlıklı ve çok bilmiş mi oluyor?

Allah'ım ben daha neler duyup göreceğim bu forumda? Şimdiye kadar kimseyle münakaşaya girmedim burada, ama size bu yorumunuzdan ötürü o kadar kızdım ki.. Deminde bir hanım erkek çocukları itici demiş.

Olacak şey değil, hayret bir şey. Kız çocukları içten pazarlıklı ve çok bilmiş değildir hanımefendi, erkek çocukları da itici değil. Bu sıfatlar bu şekilde düşünetir.[/QUOTE]

Aslinda kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorum. ..şey gibi düşün hani hiç bebek istemeyen birinin bebeği olur da kucagina alinca aslinda dunyanin en degerli varligi oldugunu anlar ya iste onun gibi birsey...herkesin hissiyati farklidir...

mesela benim ablam erkek cocuklarini hic sevemezdi cocuk dusmabi degildi ancak elimde degil kendimi zorlasamda sevimli gelmiyor, kiz cocuklari daha sevimli oluyor susle pusle cok hosuna giderdi...bir oglu oldu ve o an acayip degisti...ondan sonra erkek çocuklarına sempati duymaya basladi:)
Başka bir arkadaşıma kızlar çok bilmiş şımarık oluyor derdi kızıoldu aartık Cilveli kızım diyor ...çok konuşur aslında şımartir fazlası ile ama kendinin olunca tatlı geliyor...Sağlıklı olsunlar herseyden önemlisi o ama insanların önceliği bazen değişebiliyor başına gelene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…