2 kiz annesi olmak

Bunu ben de çok merak ediyorum, oğlum oğlum diyenler oğlundan öyle bir tekme yer ki feleği şaşar, kızım kızım diyenler de keza kızından gün görmez. İnanın hayret ediyorum bu kadar rahat konuşanlara. Ben geçen yalan dünyadaki bir karaktere sinir oluyorum böyle tiplere dedikten sonra Allah'ım nasıl tövbe edeceğimi şaşırdım çocuğum da öyle olaiblir diye. Büyük konuşmamak, eleştirmemek, kınamamak o kadar önemli ki. Acıyorum ben o yorumu yapan insanlara.

Arkadasim duyma bu cahillikleri yaa iki kiz gibisi var mi birbirlerine arkadaş yoldas. erkek doguranlar kendi mi erkek yapiyo Allah askina . Birak birak ve keyfini cikar iki melek annesi olmanin

size bu lüzumsuz lafları eden erkek meraklısı kadınlara söyleyin kendilerini ilk geçen arabanın altına atsınlar.

ne de olsa kız doğmuş onlar da ne gereği ölsün kalsınlar bir köşede.

Allah'ın verdiğine laf ediyorlar beyinsiz mahluklar.

Bir oğlum var hamileyken hep kızım olsun diye dua etmiştim.ne yalan söyleyeyim dr erkek deyince moralim fazlasıyla bozulmuştu.allaha şükür oğluşum sağlıklı ,ikinci sınıfa başlıcak bu sene.kardeş düşünmüyoruz eşimle,kız çocuk hayali bitti benim için.rabim hepimizin evladına güzel yazılar yazsın her iki cinsiyetinde güzel yanları var iyiki doğmuş oğluşum .

Benim de iki kızım var. 5 ve 2 yaşında. Daha süper bir şey gelemezdi bu hayatta başıma inan. Benim de ikincisinin kız olacağını öğrenen üstelik "çok eğitimli" kişilerin verdiği tepkiler " olsun" oldu. Sanki çok kötü bir şeymiş gibi!! Ama ben hep 2 kızım olsun istemiştim zaten. Eşim, kız olacağına emin olsam 3. Yü yaparım diyor:)) milleti boşver sen, eşin ve kızların için çok güzel olacak. Oğlum olsaydı ikinciyi de oğlan isterdim anlaşmaları açısından. Bir kız bir oğlan da değişik olması açısından güzel. Yani her halükarda çocuk güzel bir şey. Sağlıklı sıhhatli olsunlar, mutlu güzel ömürlü olsunlar, siz de keyfinize bakın takmayın. Kolay bir doğum dilerim, sevgiler

Bir kizim var.
ikinci çocuğum olacak olsa onu da kiz isterim:)
Kimin ne dedigi hiic umrumda olmaz.
Allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin.

benim bi kızım bi oğlum var. rabbime şükürer olsunki ikisinide bana vermiş....inanınki evlat evlattır kızı erkeği yok. evlat candır. evlat herşeydir kızmış erkekmiş diye değil evlat olduğu için sevilir.allah olmayanlara nasip etsin

Cahil insan her yerde canım, sen moralini bozma sana sunulan nimetin tadını çıkar. İki kız kardeş olmaları çok çok güzel özellikle büyüdükçe bunu daha iyi anlayacaklardır. Allah sağlık versin gerisi boş. Ben ve eşim de kız bebişlere bayılırız. Ama Allah hangisini nasip ederse odur sağlıklısı hayırlısı olsun cinsiyetin hiç önemi yok.

Bizim bir yakınımız 4 kızdan sonra 5. yi sırf erkek olur diye yapmışlar. Yaşları büyük ama. Adam erkek olsun diye neler neler adamış yeter ki erkek olsun diye. Sonra o çocuk öyle bir şımarıklıkla yetişti ki, sonunda ne oldu tüm ablaları okudu o hala işsiz güçsüz okumadı. Yaşlı babasını resmen dolandırdı, arabasını bile satmış. Her yere borç yapmış nereye harcadı bilen yok. Annesi ağlıyordu, hep erkek istedik hayırlısını istemedik diye. Babaları bile keşke kız olsaymış diyormuş. Ben bu olaylar olurken daha evli bile değildim dua etmiştim Allah'ım her konuda büyük konuşmaktan sana sığınırım diye. Allah kimseyi evladıyla sınamasın.

Allah evladın hayırlısını nasip etsin, kız erkek fark etmez, sağlıklı olsun, hayırlı olsun.
Ne kız evlatlar ne de erkek evlatlar genellenmemeli.

Konu sahibesi,
sizde lütfen çevrenize kulak asmayın, hayırlısıyla alın kucağınıza yavrunuzu

Dilerim Allah'tan isteyen herkes evlat sahibi olsun, kucaklar boş kalmasın inşaallah.

iki kız annesiyim bende aynı şeylere maruz kaldım umrumda da değil bak sana bir hikaye anlatayım..bir gün bir çift evlenirler evlendikleri gün akşam konuşurlar derlerki sabah kimin babası annesi gelirse gelsin kapıyı
açmayalım ne olursa olsun sözleşirler sabah ilk oğlanın annesi babası gelir kapıyı çalarlar açmaz çift oğlanın annesi ağlar ne yaptık ki biz der baba karısının kolundan çeker giderler sonra kızın ailesi gelir kapıyı çalarlar yine açmaz bunlar kızın annesi ağlamaya başlayınca kızda ağlar sonra eşine döner ben dayanamıyorum özür dilerim açıcam kapıyı der kapıyı açar..aradan seneler gecer çiftin 4 oğlu olur kadın yine hamile kalır ve bu seferki kızdır kız doğunca baba büyük bir tören hazırlar herkesi yedirir içirir gelin şaşkın tabi gece kocasına sorar senin 4 oğlun var onlara bir şey yapmadın neden kızın için bu kadar hazırlık yaptın eşide cevap verir YARIN YAŞLANDIĞIMIZDA BİR TEK O KAPISINI AÇACAK BİZE...

Biz 4 kız kardeşiz, ablamın bebeği erkek olacak denince babam tabi torunu olacak diye sevindi ama sonradan kız olacağını söyleyince daha da bir mutlu oldu. Kız evlat candır. 3 kız evladı hayırlı şekilde yetiştiren anne baba cennetliktir. Evlat için cinsiyet değil hayırlı evlat olsun diye dua edilmelidir.

Bir adamla kadın yolda giderken Peygamber efendimize rastlamışlar. Peygamberimiz onlara 3 selam vermiş. Adam demiş "Ya Resulallah bana ve eşime selam verdin de 3. selamı kime verdin?" "Eşin hamile, 3. selamı da oğluna verdim" demiş Peygamberimiz. Adamla kadın bebekleri olacağını bu şekilde öğrenmişler. Aylar geçmiş, bebek doğmuş. Erkek diye bekledikleri bebek kız doğmuş. Adam soluğu Peygamber efendimizin yanında almış, "Ya Resulallah sen bana oğlun olacak demiştin ama doğan bebek kız" demiş, bunun üzerine Peygamber efendimiz de "Senin oğlun olacaktı ama karın 9 ay Allahım bana hayırlı bir evlat nasip eyle diye dua etti, bunun üzerine Allah size bir kız evlat nasip etti" demiş.

Bizde 2 kiz kardeşiz. Annem hep Allah sevdiği kuluna kız evlat verirmis der :) .
Hiç uzulmeyin . Saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi insallah

Sukredinki kiziniz oluyor. Herseyden once Allah saglikli ve hayirli evlat nasip etsin. Turk kulturunde erkek cocuk altin degerindedir. Cunku hicbirseye yaramazlar. Cahil atalarimiz erkegi oyle yuceltmislerki iste bugune kadar ulasmis bu dusunce. Hangi erkek evlat annesine babasina sahip cikmis. Genelde kiz cocuklari anneye, maddi ve manevi yardim eder. Aile buyukleri hastalaninca kiz cocuklari bakar ve yardim ederler. Erkek cocuklar ne yapar hicbirsey. Sadece ben erkegim der etrafta dolanirlar. Bende hep kiz cocugu istedim ve dunya tatlisi bir kizim var allaha sukur. Rahmetli annemin hastaliginda yillarca dunyanin birucundan ben yaninda bulundum. Yardimci oldum. Degil mirasini yiyen ogullari. Cevreyi ve soylenenlere aldirmayin. Insanlar kendini gelistireceklerine dahada geriye gidiyorlar yazik. Kadinin ikinci sinif vatandas goruldugu bir ulkede bu soylemleri duymak normal bence. Yalniz siz dikkat edinde bu tur insanlara benzemeyin.

Bi oglum var. Kizim da olsun isterim. Kiz cocuklari cok sevimli oluyor. Bence evlaylarinin kıymetini bil. Kiz çocuğu insani cennete goturur derler. Umarım saglikla alırsın bebegini kucagina

bizde 3 kızız ..
herkes neden erkek olana kadar yapmadın derdi babama ..
ben cocuklarımdan memnunum derdi,bize cok düskündür ..
Allah razı olsun .. kız evlat berekettir ..
anlamıyorum erkek diye ayıranları ..
kız / erkek bitanesinin tırnağını yaratamıyoruz baksana ..
rabbim hayırlısından bitanede bana kız evlat verir insallah ..

Ne güzel örnek. Allah böyle gelinler vermesin bana. Amin.

Boşver cahilleri. Ben şahsen kız çocuklarını daha çok seviyorum. Allah analibabali buyutsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…