Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

gecmis olsun banu. yasadigin guc bir durum. bunun icin teselli cumlesi bulmak zor. uzulmek icin erken, kime ne kadar omur bicmis yaradan bilinmez ama herzaman icin ani degerlendirmek lazim diye dusunuyorum.
sevdiklerimiz yanimizda iken birbirimize dunyayi dar etmeden mutlu olmayi bilmemiz gerektigini hatirlattin bana

sağol turabçım..ben kalp kırmaktan çok çekinirim..şahsıma yapılan bir çok yanlışı hoşgörme eğilimindeyim,üç günlük ömür de değmez kavgalarla harcanmaya zaten..herşey nasip kısmet..
,

selam konuya daldım birden ama şu takvimleri
nasıl küsüratlı yapıyorsunuz arkadaşlar bende yapmaya çalışıyorum
ama küsüratlı olmuyor çıldırciiiim

çıkmadan menümü de yazayım..
500 ml su
1 kase müsli
ara 1 muz,2 malta eriği
öğle her zamanki kahvaltı çeşitleri
ara 5 minik kurabiye
akşam 1 pors. bazelye
1 pors. pilav
2 dilim ekmek
cacık..
2 litre su
30 dakika pilates
1 yeşil çay
1 maden suyu
100 sayfa kitap
haydi iyi akşamlar kızlar..yarın görüşmek üzere..

Canımcım çok geçmiş olsun. Anne deyince akan sular duruyor. Allah yardımcınız olsun. çok zor bir durum.
Bazen benimde aklıma geliyor annemi babamı kaybetmenin zorluklarını düşünüyorum. Onun için onlar hayattayken yapabileceğimin en iyisini yapmak, kalplerini kırmamak için elimden geleni yaparım. ve eşimide herzaman bu şekilde yönlendirmeye çalışırım.

sendemi burdasınnn:82:

bende en sık bu takıma gelip okuyorum,çok hoşuma gidiyo paylaşımları

nazar değmesin

akrepçim öpüyorum şeker seni

teşekkürler takımımız hakkındaki güzel düşüncelerin için.

Uzun zamandır facede vakit geçirmiyordum. Paylaşımlara şöyle bir bakıp geçiyordum. Bugün facedede takıldım, özlemişim orayıdaSinir bozucu yorumlarda olmazsa dahada iyi olacak ama.
Bazı insanları anlamıyorum.
İnsanların düşüncelerine, inançlarına, zevklerine saygı göstermek çok mu zorr.
İnsanlara hakaret ederek, küçümseyerek, çok bilmişlik taslayarak ellerine ne geçiyor anlamak çok zor.

bende uzun zamandir bugun ilk kez face e girdim. birbirini taniyan insanlarin birbirlerinin paylasimlarina yaptklari yorumlari mi kastediyorsun? daha cok tanimayanlar cok sert yorumlar yaziyorlar, ahlaksizca seyler..... bende cok sinirleniyorum onlara. youtube tada var onlar. kitlelere hakaret ediyorlar.... Allah kimsenin kalbinden merhameti uzaklastirmasin...

tatlım günaydın demeden önce söylemeden geçemedim..lütfen dualarımızı olumlu yapalım olurmualışkanlıkları değiştirmek zor ama doğrusu ne ise o olsun şeker

Allah kimsenin kalbinden merhameti uzaklaştırmasın
yerine
Allah kalplere merhamet versin
yada
herkese merhamet versin
Allah herkesin kalbini merhamete yaklaştırsın/yakınlaştırsın..
istersen örnekler çook

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

►Yemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde, mide...de mukus denilen sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşturduğunu ve midenin sindirime hazırlıksız yakalanmasını önlediğini…

►Yemek yerken yerde oturarak sol ayağı katlayıp sağ ayağı karna çekerek oturulup yenildiğinde, su ile doldurulmuş balon şeklinde olan midenin çıkış kısmını kapatarak yenilen gıdanın tam sindirilmeden bağırsaklara kaçmasını önleyeceğini ve mide dolunca da doygunluk hissi vererek çok fazla yemeden kalkılacağını…

►Oturularak ve en az 3 yudumda içilen su, dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğunu..

►Uyurken sağ yana dönüp yatıldığında solda olan kalbimizin daha rahat çalışmasına neden olarak, kalbi yormadan dinlenmiş bir vaziyette kalkılabileceğini…

►Tuvalete girerken sol ayakla ilk adım atıldığında kaygan olan zeminde ayağın kayması durumunda sola göre daha güçlü olan sağ ayağın düşmeyi engelleyerek vücudu dengelediğini..

► Banyo yaptıktan sonra ayaklara soğuk su dökmenin kan dolaşımını hızlandırıp sıcak sudan dolayı genleşmiş olan damarların içindeki kanın aktivasyonunu artırarak tansiyon düşüklüğünü önlediğini ve savunma mekanizmasını güçlendirdiğini…

►Kesintisiz uyunan uzun gece uykularının, damarlarda vazodilatasyona neden olduğunu, uyku ortalarında kalkıp el yüz yıkamak (ör: abdest almak) az yorucu egzersizler yapmanın (ör: teheccüd namazı) vazodilatasyonu engellediğini ve daha zinde kalkılabileceğini…

►Bütün bunların, 1500 sene evvel Peygamberimiz (sav) in yaptığı ve ümmeti için de tavsiye ettiği sünnet-i seniyyeler olduğunu biliyormuydunuz...?​

tatlım ayrılmadan ayrılık acısı yaşıyorsun farkındamısın..kendine fazladan acı yüklüyorsun..
şu an annen var ve sen anneli zamanı en güzel şekilde geçirme düzenine gir şekercim..
zaten insanlar anne ve baba ebedi dünyaya göç ettikten sonra büyürlermiş..
ne mutlu sana şekercim..ya birde annen ve baban yaşadığı halde üstelik çok yakınında aynı şehirde oldukları halde hem öksüz hem yetim olsaydındefalarca güvenmek istediğin halde her defasında hayal kırıklığı yaşasaydınzarar veren insanları listelerken, en büyük ve en acı zararı veren olarak ilk sıraya yerleşen annen olsaydıve sen bunu bile bile sırf anne diyebilmek için ve sırf sana ağzından kızım yavrum kelimesi çıksın diye kendini her isteklerini yerine getirmeye adasaydın..hani ola ki güler yüzle yavrum der sana sarılıp seni öpmesi mucize gibidir ama dedim ya ola ki eli şööle bir dokunuverir ya da yanından geçerken kolu sana değer diye ...............................................................................................................
sen çok şanslısın kuşum

sendemi burdasınnn:82:

bende en sık bu takıma gelip okuyorum,çok hoşuma gidiyo paylaşımları

nazar değmesin

akrepçim öpüyorum şeker seni
her zaman bekleriz canım

kacaklar sizi hos geldiniz hangi takimdansiniz kardes?

sanırım 3. takım canım

tatlım akşam hem pilav hem ekmek fazla olmuş..bezelye cacık kafiydi

gunaydin kizlar, bu aksam ablamin sozu var ve ben istanbula gidemedeim

yusuf derin derin oksurmeye baslayinca gitmedik hastaliginin daha da ilerlemesinden korktuk

medencim ben de faceye girmiyorum pek bu siralar. takma kafana canim gormemeye calis napicaksin.

gunaydinlar arkadaslar.....
evet haklisin bu sekilde daha guzel. biraz alistirma ile bu aliskanlik kazanilabilir.

Tam Zamanında Yaşamak
Yemek de boş içmek de, Hatta yeri gelmeden sevişmek de.
Tam zamanında öpmelisin mesela güzel gözlünü, Tam zamanında söylemelisin sevdiğini Gözlerinin içine baka baka.
Bisikletinin gidonunu Tam zamanında çevirmelisin Düşmemek için.
Tam zamanında frene b...asmalı, Tam zamanında yola koyulmalısın.
Tam zamanında okşamalısın başını O üzüm gözlü çocuğun Hıçkırıklar tam dizilmişken boğazına, Tam ağlamak üzereyken.
Tam zamanında koymalısın elini omzuna En sevdiğin dostunun babası öldüğünde.
Tam zamanında tutmalısın düşerken Üç yaşındaki sehpaya tutunan çocuk.
Tam zamanında acımalı yüreğin Afyon'da Hasan Ağabey' in evi yıkılınca başına Evsiz kalınca çoluk çocuk Ki uzatasın elini bir parça.
Tam zamanında açmalısın kapını Hayatına girmek isteyenlere.
Tam zamanında çıkarmalısın Sevginden şımarmaya başlayanları.
Tam zamanında affetmelisin kardeşini Biliyorsan yüreğinde kötülük olmadığını Seni gecenin üçünde arayıp da Kafasının iyi olduğunu söylediğinde.
Tam zamanında öğretmelisin oğluna Gerekiyorsa yumruk atmayı Tam burnunun üstüne Tiksinmeden pisliğinden, Yukarı mahallenin sümüklü bebesi Misketlerini zorla almaya çalışırsa.
Tam zamanında bağırmalısın Acıyınca bir yerin.
Tam zamanında gülmelisin Kemal Sunal küfür edince filmin bir yerinde.
Tam zamanında yatmalısın Yola çıkacaksan ertesi gün Ve arabayı kullanan sensen Sana emanetse çoluk çocuk Ve kendin.
Tam zamanında bırakmalısın içmeyi Son kadeh bozacaksa seni Ve üzeceksen birilerini Ertesi gün hatırlamayacaksan.
Tam zamanında ayrılmalısın misafirliklerden.
Tam zamanında konuşmalı Tam zamanında şarkı söylemeli Tam zamanında susmalısın.
Tam zamanında terk etmelisin gerekiyorsa Annenin babanın evini, Tam zamanında başka bir şehre gidip Ayaklarının üzerinde durmaya çalışmalısın.
Tam zamanında dönmelisin memleketine.
Tam zamanında için titremeli, Tam zamanında aşık olmalı Deli gibi sevmelisin güzel gözlünü.
Tam zamanında toplamalısın oltanı Belki de seni şampiyon yapacak En büyük balığı kaçırmadan.
Tam zamanında yaşlandığını hissetmeli Tam zamanında ölmelisin Iskalamak istemiyorsan hayatı.
Haydi şimdi kalk bakalım Silkin şöyle bir at üzerinden hayatın yorgunluğunu,
Vakit zannettiğinden daha az Haydi kalk bakalım,
Şimdi YAŞAMAK ZAMANI...
Can Yücel​

çok geçmiş olsun canım..iyi etmişsiniz..hava değişimi etkilerdi çocuğu..sen de tad alamazdın tabii çocuk hasta olunca.

aynen söylediğin gibi güzelim..ölüm bilinmeyen bir zamanın ardında gizliyken beklemesi kolay da sene dediğin akıp geçiverdikçe yüreğim titriyor..
devamında anlattıkların sana aitse çok üzülürüm canım..sevmeyi bilmeyen anne olmasın,anne elleri evlatlarını okşamak için,kucağı sarmak için,gözleri sevgiyle bakmak için yaratılmışken bunu yapmayı istemeyen,beceremeyen uzak dursun bu kutsallıktan..evlat canını vermekten öte ruhunu ellerine teslim edecek kadar,hem bu gününü hem ahiretini yoluna harcayacak kadar tatlı benim için..allahım içime düştüklerini öğrendiğimde yeni bir insan yarattı benden..ama annemi daha iyi anlayıp daha çok sevmedim çoğunun söylediği gibi..çünkü onu da bir evladım gibi sevmişim onu farkettim..o yüzden yüreğim bunca sızlıyor ya zaten..bir yavrumu gönderdim cennete,şimdi ikincisi de uçacak ellerimden..ama hepimizin gideceği yer orasıyken isyanım da yok rabbime..onun önüne başımız dik çıkabilsek başka ne isterim ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…