canım benimmm
tatlım mezun olursun ama burda kalmaya devam edersin yine..mezun olunca buraları terk ediceksin diye bir kural yokki şekercik
Evlilikte 'biz' olabilen eşler, mutluluğu yakalıyor
GÜLAY ATASOY - 02.01.2012
Evlilikler canlı bir organizma gibidir. Beslenmek, bakılmak ister. Eşinize baskı yapmadan, evde hükümranlık kurmaya çalışmadan ortak yollar bulunabilir. Evlilik ona değer vermek, saygı göstermek, 'ben' yolundan çıkıp 'biz' olmayı başarmak demektir. Aile ilişkilerinde gönül aynasını kırmayın.Evliliğinizde mutlu olmak mı istiyorsunuz? "Acaba eşime nasıl davranırsam onu mutlu ederim?" sorusunun cevabını mı arıyorsunuz?
İşte size yardımcı olacak cevaplar:
Eşinize değer verin. Hayatınızdaki ilk sırayı eşinize verin ve bunu, ona hissettirin. Böyle yaparsanız eşiniz kendini değerli görür. Değerli olduğunu anlayan eş, eşinin hatalarına değer vermez. Değersiz olduğunu düşünen eşse, eşinin hatalarına değer verir. Bu da aile içindeki huzursuzluğa netice verir.
"Ben" yolundan çıkıp "biz" yoluna girin. Evlilik mutluluğunu baltalayan, mutluluk gemisini yalpalayan şey bencilliktir. Kendi doğrularını karşı tarafa kabul ettirmek için evliliği savaş alanına döndürmektir. Evlilik 'ben' yolundan çıkıp 'biz' yoluna girmektir. Ancak o zaman güzeldir. 'Ben yine yolumdan giderim' denilirse o evlilikte mutluluk yakalanmaz.
Kendinizi komutan yerine koymayın. Eşinizi, komutlarınızı "emredersiniz komutanım" diye yerine getirecek bir er gibi görmeyin. Siz üs, eşiniz as değil, yol arkadaşısınız.
Eşinizin duygularına kilit vurmayın. Eşinizin duygularını ve hatta kızgınlıklarını rahatça ifade etmesine izin verin. "Acaba bunu söylersem eşim ne der? Kavga çıkar mı? İyisi mi ben içime atayım." dedirtmeyin. Unutmayın, düdüklü tencerenin havası alınmazsa patlar. Fay hattı yavaş yavaş kırılmazsa yer kabuğu depremle çatlar.
Eşinizin hatalarına göz yumun. Kurulmuş robot gibi sizin her istek ve arzunuza boyun eğmesini istemeyin. Robotlar da bozulabilir, bilgisayarlar da virüs kapabilir.
Sözünüzü dinletmeye çalışmayın. "Bu evde ben ne dersem o olmalı. Çünkü ben yanlış yapmam." düşüncesiyle, "şunu şöyle yap, bunu böyle yap, sözümü dinle" demeyin. Onun kararlarına saygı gösterin.
İnsaf çıtanızı yükseltin. Kendi isteklerinizin olmasını eşinize dayatmayın. "Ben bunu böyle seviyorum, sen de seveceksin. Bunun böyle olmasını istiyorum, sen de kabul edeceksin. Buraya gideceğim, sen de geleceksin vb." demeyin. Sadece kendi mutluluğunuzu düşünüp karşı tarafa hayat hakkı tanımayarak "ne yapayım, o da benim yanımda olsun; olmuyorsa cezasını çeker" düşüncesiyle vicdanınızı susturmayın. Her insafsız davranışın bir karşılığı olduğunu, İlahi adalette de yer bulacağını aklınızdan çıkarmayın.
Eşinizi suçlamayın. "Yine ne yaptın? Bir şeyi de doğru yaptığını görmedim. Senin yüzünden başım dertten kurtulmuyor." demek yerine "Bir sıkıntın mı var? Problemini çözelim. Senin problemin benim problemim sayılır." deyin.
Bilhassa aileniz için eşinizin gönül aynasını kırmayın. "O da benim anneme-babama veya ablama-ağabeyime iyi davranmıyor." demeyin. Çünkü böyle davranış, eşinizin hem size hem de akrabalarınıza karşı kin tutmasına sebep olur. Aralarına kin tohumu serpmek yerine sevgi köprüleri kurun. Bunun için de eşinizi herkesten çok sevdiğinizi ona hissettirin.
Mazi kitabını kapatın. Geçmişe ait kötülükleri bohça gibi açıp durmayın. Onları derleyip toplayıp çöp kutusuna atın. Nasıl olsa o sıkıntıların elemi gitmiş, lezzeti kalmıştır.
Çöpten çıkardığınız kirli şeyler nasıl evinizin havasını kirletirse geçmişe ait kötü hatıralar da mutluluğunuzun havasını bozar.
TV'yi iştah açıcı veya bakıcı yapmayın
Tama o zaman ama ben hedefimi 55 e çekmek istiyorum nasıl olacak şimdi.
çok güzel paylaşımlar canım teşekkürler
en güzeli gerçekten mazi çöpe atmak biraz zor olsada benzetme çok güzel olmuş çöpü çıkarıp evimize koymuyoruz
mutluluğumuz bozulmasın
aynen katılıyorum bizi bile konuşamaz hale getiren televizyon o minicik beyinlere ne yapar
ewt ewt hedefi değiştir bizimle kalmaya devam et lütfen
Canım önce sana cevap yazmak istedim.
Ne mübarek bir iş yapıyorsun Rabbim tez zamanda kavuştursun yavruna.
Bu kadar iyi niyetli olman sebebiyle zaten yaradan dularını kabul eecektir biran önce.
Bizde çok istiyoruz ikinci çocuğumuzu evlat edinmek. Bir kez hamilelik duygusunu tattım çok şükür. İkinci kez anne olmam için tekrar hamile kalmak zorunda olmadığımı düşünüyorum. Bir evlat sahibi olmak için illa onu karnında büyütmek zorunda olmadığına inanıyorum.
Gerçek annelik çünkü bebek dünyaya geldikten sonra başlıyor.
Biz eşlerden birinin 30 yaşında olması gerekiyor kuralı için beklemedeydik. Bu sene başvurmayı düşünüyoruz kısmet olursa.
Çok tepki aldık, kendi kızımdan ayıracağımı düşünüyor herkes ama asla.
O da benim çocuğum olacak ayırmak ne demek.
İşallah Allah gönlümüzden geçeni gerçek eyler canım. Dularım seninle.
Günaydın bu arada herkese.
Yarını büyük bir heyecanla bekliyorum. Tartı günü oleyyyyyy
Umarım derece alırız bu hafta takımca.
canım okudum yazıyı çok güzelmiş ya biriktiriyor ve bu parayı hayra harcıyor
ya ne mübarek insanlarmış allahım böyle insanları artırsın
canım sizinde ne muhteşem bakacağınıza eminim
afiyet olsun canım tarçına alıştrırdın bizi allah razı olsun
allahım ya ne güzel insanlardan bahsediyorsunuz bugün çok duygulandım
bende tüm kalbimle diliyorum herdemk allah gönlüne göre versinnn
ve bende gerçenten olmasını istediğmizi olmuş gibi yaşarsak olacağına inananlardanım
canım bugün çok güzel sohbet etmişsiniz allah hepinizin kalbine göre versin
kızlar çok güzel sohbet etmişsiniz valla sabah sabah okuyunca bana çok değişik duygular uyandırdı
gerçekten yüreğiniz çok güzel
bu arada herdemk resmin de çok güzel çıkmışsın
Günaydın arkadaşlar,
Benim için bugün biraz aydın olmaktan uzak. Çok üzüntülüyüm. Hamd olsun sağlığımız yerinde, ölüm vs bir problemimiz yok. Ama Allah herkesi iyiler ile karşılaştırsın. Tüm pozitifliğimi biri alıp götürdü. Kendimi toparlamaya çalışıyorum ama içim ağlıyor, tutamıyorum ne kendimi, ne de göz yaşlarımı. Yüce Yaradanım hiç bir zaman dualarımı red etmedi dilerim gönlümden geçenler hayırlı ise gerçekleştirir, hayırsız ise hayırlara çevirir. Sınavımın farkındayım. Elimden geldiğince bu sınavda sabırlı olmaya çalışıyorum ama sabır da bir yere kadar. Yüreğim ağlıyor. Kızımdan bile gizleyemiyorum artık öylece dökülüyor yaşlar. Gün aydın ama benim için değil. En karanlık an şafak sökerkendir, deyip umutla bekliyorum iyi haberimi.
Herdemk ile sabah güzel konuştuk uykum gelmeseydi daha neler konuşurduk kim bilir? Ben kendisinden çok güzel elektrik aldım. Allah yüzünü güldürür inşallah. Dualarınıza ben de amin diyeyim de sinerji oluşsun. Dualarımız kabul olsun. Herdemk güzel haberleri bizimle tez zamanda paylaşsın.
günaydın günaydın günaydın
hemen menüme geçiyorum
2 portakal
peynir ekmek, tere, havuç, limonlu sıcak su
öğle
2 haşlanmış yumurta,yarım avuç kuru üzüm,1 kuru kayısı,1 ceviz,limonlu sıcak su
akşam
yarım porsiyon domatesli makarna,bir porsiyon mercimek çorba,bol salata,taze nane,pişmiş yeşil biber
kitap:karatay diyeti
bir kaç cümle:
PEKİ O ZAMAN NEDEN "KIRMIZI ETLER KANASERE NEDEN OLUR" DENİYOR?
kanser nedeni olan trans yağlardır.Kırmızı etin kanser yaptığını bildiren çalışmaların yapıldığı ABd gibi ülkelerde, ülkemizde olduğu gibi, kuzu, keçi, koyun ve dana etleri tüketilmez.ABD' de aşırı miktarda sığır ve domuz eti tüketilir.Sığır ve domuzların beslenmeleri, kesilmeleri(kan akıtılmaz), etlerinin saklanıp pişirilme ve de tüketilme yöntemleri de tamamen bizim yöntemlerimizden farklıdır.
Hayvanlarımızın kanı akıtılarak kesilmesi, etlerimizin hazırlanması ve pişirme yöntemlerimiz onlardan tamamen başkadır.Ülkemizde (kıyma şeklinde) son derece az miktarda sığır eti tüketilir.
Kırmızı etin kanser yaptığı bildirilen ülkelerde, kırmızı et olarak daha çok sığırlar, öküzler(bufalolar) tüketilmektedir.
Bu tür hayvanların etlerinin özelliklerini ve kansere sebep olma nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
Kilo vermek ve de verdiğimiz kiloda kalmak istiyorsak, her gün 4-5 kalem kuzu pirzolası, dana biftek, bonfile ya da etli sulu yemeklerini ( hiç olmazsa bir öğünde) korkmadan, suçluluk hissetmeden rahatlıkla tüketmeliyiz.Kırmızı etlerin sağladıkları demir, protein ve vitaminler bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek sık sık hastalanmamızı önlerler.
- Hayvanlar kanları akıtılmadan değişik bir yöntemle öldürülür.
- Stilbestrol hormonu(büyüme ve yağlanma hormonu) ile yağlandırılıp, geliştirilmişlerdir.
- Suni yemlerle beslenmişlerdir.
- Yaşlı, iri sığır, öküz(buffalo) ve domuzların etleri içinde oluşmuş olan 'stearik asit' ve trans yağlar asıl kanser nedenidir.
- Ayrıca ülkemizdekinin aksine, bu hayvanların etleri iki üç parmak kalınlığında kesilip, yarım kilo olarak mangalda ya da sıvı yağda kızartılarak yemeğe hazırlanırlar.
- Mangalda ya da sıvı yağda kızartma sırasında yüksek ısı nedeni ile 'stearik asit'ten fazla miktarda trans yağlar oluşur
- İşte asıl kanser nedeni, bu kırmızı etlerin hazırlanış ve pişirilmeleri sıralarında fazl miktarda oluşan,doğalllıklarını kaybetmiş ve bozulmuş olan trans yağlardır.Kırmızı etlerin kendisi kanserojen değildir.Trans yağların kansere sebep olsuklarını önceki bölümlerde ayrıntılı bir şekilde açıklamıştık.Bu nedenleri göz önüne aldığımızda, bilinenin aksine ülkemizde kırmızı etlerden korkmamız gerekmez.Genç hayvanların, işlem görmemiş kırmızı etleri sağlıklıdır, tüketilmesinin sakıncası yoktur..
Ülkemizde en lezzetli yiyeceklerimiz arasında bulunan, doğallığını kaybetmmiş olan kırmızı et çeşitlerinden biri de pastırmadır.Bu bağlamda, açık havada, gün ışığında dağlarda koşan, özgür olarak çayırlarda beslenen keçi ve diğer av hayvanlarının etleri de son derce sağlıklıdr.Ancak salam, sosis, sucuk gibi işlem görmüş şarküteri etleri fazla miktarda nitrat içerirler.Kızartılarak tüketilen bu etlerde aşırı miktarda trans yağ meydana gelir.Trans yağlarla birlikte, aşırı miktarda nitrat tüketilmesi kanser nedenidir.
KIRMIZI ETTEN KORKMA...
KARACİĞERİNİ YAĞLANDIRAN
ŞEKERLER VE MEYVELERDEN KORK!
tatlışın problem ne ise üzme bu kadar kendini..sonuçta derdin ne kadar büyük de olsa ondan büyük Rabbin var.O na sığın hafifletir yüreğini inan bana
bana özelden msn yazarsan eklerim seni de şeker
nasılsa herdemk beni eklemiyor
düşle tabiki hayatım..Rabbimden her gün iste bıkmadan usanmadan..ve evinde hep kendi çocuğunu düşün..pozitif elektrik devamını mutlaka çeker getirir..beynimizi doğru yönlendirirsek hayırlı niyetlerimiz isteklerimiz mutlaka gerçekleşir..bu hem bilimsel olark hem de dinimizde kesinlikle kanıtlanmıştır..
şöyle çevrenize bakın..hayatı boyunca sefalety kötü ortamlarda yaşayanları dinleseniz hep isyan hayata küskünlük kötümserlik içindeler..
ama pozitif olan insanlarsa hayatlarının belli kısımlarında badireler atlatmışlar ve sonra iyi günleri kucaklamışlardır..tabiki bu önce insan olmayı ve inançlı olmamızı gerektiriyor..
hepimize sıcacık yuvalarımızda mutlu huzurlu sağlıklı inançlı günler nasip etsin Rabbim. amin.
Güzel yürekli kaptanım benim duygularıma tercüman olmuşsun. Ne kadar da güzel yazmışsın. Ben de inanıyorum, güçlüyüm, sabırlıyım, Allah gücümü eksiltmesin.
Benim cennetimi bilen iki kişi 'cehennemde yaşıyorsun, nasıl cennete çeviriyorsun' derler. Ben de ''bir gün mutsuzluk içinde Yaradanıma yakardım Allah'ım karar veremiyorum, senin razı gelmediğin bir yolu seçmekten korkuyorum. Bir karar vereceğim doğrusunun ve mantıklı olanın bu olduğuna eminim ama senin bunu istemeyeceğinden korkuyorum ne olur bana bir işaret gönder'' dedim. İşaretim geldi, imkansız denilen benim umudunu kestiğim bir şeyi Allah mümkün kıldı. Demek ki, her mantıklı görünen şey doğru değilmiş, Allah benim mantıklıymış gibi gördüğümü doğru bulmuyormuş. O bizlerin bilmediklerini bilen, elbette benden daha iyi biliyordu. Ve ben mantıklı görünen yolu seçmekten vaz geçtim. Sınavıma razı geldim...
Dövmeli, okumuş, açık saçık bir bayanım ama öyle yüce bir inanç ve sevgim var ki Rabbime, inan onun rızası yok diye dayanıyorum. Dilerim sabrım bu dünyada da yüzümü güldürür. Allah razı olsun senden. Kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Allah kaldıramayacağım yükü vermeyeceğine göre demek ki, kaldırabilirim, ben güçlüyüm neleri atlattım bunu mu atlatamayacağım. Belki 10 yıl geçecek ama ben yükümü hafifleteceğim, inşallah Allah'ın razı olmayacağı davranışlar göstermeden gerçekleştiririm.
Allah her şeyin hayırlı olanını, hayırlı zamanda nasip etsin. Seni de hayır işleyenlerden etsin. Dualarımız herdemk ve seninle.
canım lütfen konu ne ise çok üzme kendini gerçi ağlamak geliyorsa ağla rahatlarsın ama olay pozitifliğini alıp götürmesinki aslında diğer cümlelerinde götürmediğini anlıyorum canım benim aydınlığa en yakın zaman karanlığın en fazla olduğu zamandır işin içinden çıkamadığın zaman son noktadır dediğimiz anlarda ışığımız yanar seninde öyle olacak inanıyorum ben umutlu haber yolda sana doğru geliyor
bende hep şu şekilde dua ederim hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle yada gönlüme razı geleni hakkımda hayırlı eyle bir arkadaşımdan duymuştum çok hoşuma gitti ogündür bu şekilde dua ederim seninde duan çok hoşuma gitti hayırlı ise gerçekleştir hayırsız ise hayırlara çevir
allahım hepimize hayırlısını versin
Kızlar merhaba . Önce geçmişi okuyayım dedim ne güzel sohbetle edilmiş . Hepiniz yüreğinizi açmışsınız şu mesai saatinde beni hem hüzünlendirip hem mutlu ettiniz. Allah hepinizin gönlüne göre versin canlar.
Menüm
Sabah
1 haşlama yumurta
2 dilim peynir
2 dilim ekmek
ara
1 elma
form çayı
öğle
1/2 simit
1/2 bardak süt
ara
nescafe
ıhlamur
akşam
1 kase brokoli çorbası
1 dilim ekmek
salata
kızlar bende menümü paylaşayım,
kahvaltı
1 poaça minik
yumurta
peynir
ara
elma
öğlen
ezogelin çorba
2 lahmacun
yeşillik
domates
ara
mandlina
akşam
sadece yoğurt içine meyveler üzerine tarçın(öğlen yediğim lahmacun beni kötü eetti)
spor olark 20 dk eliptik bisiklet su ve bitli çayı dün yeşilçay hariç 3 litreye yaklaştı yeşilçay tarçınlı ,karanfilli çay
tarih çalıştım dün ben inkilap kadın haklarının çoğu avrupa ülkesinden daha önce aldık arkadaşlar siyasi hakları ise 1930 da belediye seçimlerine 1933 yılın muhtarlık 1934 yıllında vekillik seçme seçilme (bmv den aklıma geliyor 1930-1933-1934):)))
biraz geçmişi okudum da ne kadar güzel şeyler paylaşılmış ne kadar güzel dileklerde bulunulmuş tüylerim diken diken okudum hepsini ve tekrar çok mutlu tekrar aranızda olmaktan sizlerle paylaşmaktan gurur duydum ve ne kadar doğru bir yerde olduğumu tekrar hatırladım. hiç tanımadığım hepinizi çok ama çok seviyorum iyiki sizlerleyim
Grip ya da nezle olan kişiler, soğuktan korunmak için ağızlarına sardıkları atkıları her gün yıkamalı.
Sakarya Özel Ada Tıp Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, yıkanmayan atkının grip mikrobunu barındırdığı için iyileşmeyi geciktirdiğini ve yeniden hasta edebileceğini belirtiyor. "Geçmeyen gribinizin sebebi atkınız olabilir." diyen İzmirli, ağza bağlanan atkıların her gün yıkanması gerektiğini söylüyor. İzmirli, "Özellikle okula giden çocukların çok sık kullandığı atkıların temizliğine dikkat edilmeli." diyor
dünkü menüm
sabah:2 su bardağı ılık su, 4 yemek kaşığı kfleks ve bir su bardağı süt
ara:vakit olmadığı için yok
öğle:2 su bardağı su ,ton balıklı salata
ara:1 tane portakal
akşam:2 su bardağı su, 4 tane zeytinyağlı sarma ve yoğurt
ara: 10 tane fındık ve 2 tane kestane
spor yapamadım 3 lt su ve 2 fincan yeşilçay
Hastalık döneminde özellikle kızım hastaysa hergün kıyafetlerini çıkarırım ben. ve yıkamaya atarım.
Mont ve atkı falanda buna dahil. Yastık kılıfınıda hergün değişirim böyle dönemlerde.
İyileşme süresi kısalıyor bu şekilde kızlar.
Sütün içine bal yerine tarçın koyun derim eğer amaç tatlı krizini önlemekse.
Bu sabah tartıldım canım ve yarın bomba gibi geliyorum. Hedefe ulaştım ama kararsızım belki hedefi aşağılara çekebilirim.
canım benim bir özbek atasözü derki "Benzeşenler birleşir" belkide burda olmamız tesadüf değil,aynı fikirde olmamızda... birbirimize verceğimiz güzel dualar,enerjiler için kader birleştirdi bizi. öyle iyi anlıyorum ki seni. Eşimin ağustos ayında baba olmasının imkansız değil ama çok zor olduğunu öğrendiğimizin 3. dakikası çocuk esrgeme kurumuna gitmeye karar verdik. İçimdeki ses bunu hep istedin işte fırsat dedi. biz % yıl flört ettikten sonra evlendik . o 5 yıl içersinde defalarca yetim çocuk büyüteceğiz diye eşe dosta söyledik sanırım duamız buydu ve dilerim gerçek olacak. Yani hepimiz doğursak yada doğurduğumuzla yetinsek annesiz babasızlara kim bakacak. Allahım öyle güzel denge kurmuşki kimi ne ile ödüllendireceğini bir o bilir. dilerim sende yavruna kavuşursun,çocuğuna kardeş olur sevgiyle saygıyla büyürler. seni tanıdığıma ayrıca memnun oldum canım. dün gece selen öyle güzel yaklaştıki bana sabah uyandığımda hala etkisi vardı. canım benim Allah hepinizden bin kere razı olsun.
Günaydın arkadaşlar işe geldim hemen bildirim yapayım çok işim var.
Geçen hafta 59 bu hafta 57.9 hedefi 100 gr. geçtim.Ama o hedef eskidi yeni hedefim 55.
günaydın kızlar.allahın izniyle bu gün normal hayatımıza dönebileceğiz.tüm işleri hallettik şükür.ama nasıl bitkinim anlatamam.çok güzel paylaşımlar olmuş,hepsini okumak istiyorum bu gün.uğrayıp,yazamadığım için çok özür diliyorum hepinizden..
akrep33 ( 67,6 / 66,8 / 0,8 / 1,18%)
banusultan( 62 / / / %)
zulaley( 69,1 / / / %)
aybüke07( 68,3 / / / %)
karamel_guzel( 79 / / / %)
tugbaemrah( 67,3 / / / %)
yaren38( 59 / / / %)
herdemk( 69,9 / / / %)
evder( 80,6 / / / %)
genic( 62,5 / / / %)
irem&özge( 72,3 / / / %)
çelik198408( 74,5 / / / %)
selennnn( 62,6 / / / %)
100 gr a da razıydım 800 gr gitmiiş:92::92::92:
haklısın kuşum ben bu hafta sporsuz 800 gr verdim düzenli sporum olsa demekki 1 küsürlü vericektim..spor günlük aktivite şart..günaydın kızlar
bu sabah çok erken uyandım. sat 6 gibi eşimle yola çıkacağız mardine gideceğiz öğleden sonra anca döneriz bende hemen kilo bildirimi yapayım istedim :))) bu hafta diyetisyenime gidemedim yüzünüde kara çıkarmadım elimden geleni yapıyorum :)
evet gelelim kiloma 5 dakika önce tartıldım. sıcak sıcak fırından yeni çıkan kilom :)))
68.800 kg :)) harika değilmi
herkese öneriyorum spor spor spor daha fazlasına gerek yok inanın kasmadan üzülmeden kırılmadan dökülmeden :))) yarın öğlen lahmacun yiyeceğim bu haftaki ödülüm bu olsunödülüm yemek olmasa iyi ama olsun artık okadar şımarmak istiyorum
Geçen hafta 59 bu hafta 57.9 hedefi 100 gr. geçtim.Ama o hedef eskidi yeni hedefim 55.
haklısın kuşum ben bu hafta sporsuz 800 gr verdim düzenli sporum olsa demekki 1 küsürlü vericektim..spor günlük aktivite şart..
ilahii 55 olunca 50 olmaz dimi hedef
banusultan( 62 / / / %)
zulaley( 69,1 / / / %)
aybüke07( 68,3 / / / %)
yaren38( 59 / 57,9 / 1,1 / 1,86%)
herdemk( 69,9 / 68,8 / 1,1 / 1,57%)
evder( 80,6 / / / %)
genic( 62,5 / / / %)
irem&özge( 72,3 / / / %)
selennnn( 62,6 / / / %)
banucum bugünkü nöbetçimiz sensin..
hadi şekercim kiloları listemize ekle yüzdelerini ben hallederim..şimdi şu bekleyen işlerimi halediim ben de
haklısın kuşum ben bu hafta sporsuz 800 gr verdim düzenli sporum olsa demekki 1 küsürlü vericektim..spor günlük aktivite şart..
ilahii 55 olunca 50 olmaz dimi hedef
banusultan( 62 / / / %)
zulaley( 69,1 / / / %)
aybüke07( 68,3 / / / %)
yaren38( 59 / 57,9 / 1,1 / 1,86%)
herdemk( 69,9 / 68,8 / 1,1 / 1,57%)
evder( 80,6 / / / %)
genic( 62,5 / / / %)
irem&özge( 72,3 / / / %)
selennnn( 62,6 / / / %)
banucum bugünkü nöbetçimiz sensin..
hadi şekercim kiloları listemize ekle yüzdelerini ben hallederim..şimdi şu bekleyen işlerimi halediim ben de
evet nihayet o kadar koşturmacanın iyi bir yanı da olmuş.kilo aldım mı acaba diye tartıya çıkıp 1 kilo verdiğimi görünce çok sevindim.tam 9 senedir hiç göremediğim bir rakamdayım..kilom 61...
günaydın kızlar
bu sabah çok erken uyandım. sat 6 gibi eşimle yola çıkacağız mardine gideceğiz öğleden sonra anca döneriz bende hemen kilo bildirimi yapayım istedim :))) bu hafta diyetisyenime gidemedim yüzünüde kara çıkarmadım elimden geleni yapıyorum :)
evet gelelim kiloma 5 dakika önce tartıldım. sıcak sıcak fırından yeni çıkan kilom :)))
68.800 kg :)) harika değilmi
herkese öneriyorum spor spor spor daha fazlasına gerek yok inanın kasmadan üzülmeden kırılmadan dökülmeden :))) yarın öğlen lahmacun yiyeceğim bu haftaki ödülüm bu olsunödülüm yemek olmasa iyi ama olsun artık okadar şımarmak istiyorum
banusultan( 62 / / / %)
zulaley( 69,1 / / / %)
aybüke07( 68,3 / / / %)
yaren38( 59 / / / %)
herdemk( 69,9 / / / %)
evder( 80,6 / / / %)
genic( 62,5 / / / %)
irem&özge( 72,3 / / / %)
selennnn( 62,6 / / / %)
100 gr a da razıydım 800 gr gitmiiş:92::92::92:
Günaydın canikolarım.
Bende bugün çok yoğun olacağım.
O yüzden hemen kilomu bildireyim.
Geçen hafta 72,3
Bu hafta 71,4
Haftaya norluuuuurrrr 70 li bi rakam göreyim Allah'ım.
Rabbim gönlüne göre vermiş işte canım.
Amaç evlat sahibi olmaksa olacaksınız ve en hayırlı şekilde.
Her zaman yanında olduğumu bilmeni isterim.
Eşine de sana da hayırlı evlatlar nasip olsun.
Tebrikler cnm.
Canım çok şükür düzeninize dönmüşsünüz. Hoşgeldin tekrar.
Ablam süpersin
akrep33 ( 67 .!.:benimkini girdim bir deneme yapayım dedim:))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?