Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

canım okudum yazıyı çok güzelmiş ya biriktiriyor ve bu parayı hayra harcıyor

ya ne mübarek insanlarmış allahım böyle insanları artırsın

canım sizinde ne muhteşem bakacağınıza eminim

afiyet olsun canım tarçına alıştrırdın bizi allah razı olsun

allahım ya ne güzel insanlardan bahsediyorsunuz bugün çok duygulandım

bende tüm kalbimle diliyorum herdemk allah gönlüne göre versinnn

ve bende gerçenten olmasını istediğmizi olmuş gibi yaşarsak olacağına inananlardanım

canım bugün çok güzel sohbet etmişsiniz allah hepinizin kalbine göre versin

Son düzenleme:

günaydın canım sanada

gerçekten çok cesaret isteyen bir karar vermişsiniz

kızlar çok güzel sohbet etmişsiniz valla sabah sabah okuyunca bana çok değişik duygular uyandırdı

gerçekten yüreğiniz çok güzel

Günaydın arkadaşlar,

Benim için bugün biraz aydın olmaktan uzak. Çok üzüntülüyüm. Hamd olsun sağlığımız yerinde, ölüm vs bir problemimiz yok. Ama Allah herkesi iyiler ile karşılaştırsın. Tüm pozitifliğimi biri alıp götürdü. Kendimi toparlamaya çalışıyorum ama içim ağlıyor, tutamıyorum ne kendimi, ne de göz yaşlarımı. Yüce Yaradanım hiç bir zaman dualarımı red etmedi dilerim gönlümden geçenler hayırlı ise gerçekleştirir, hayırsız ise hayırlara çevirir. Sınavımın farkındayım. Elimden geldiğince bu sınavda sabırlı olmaya çalışıyorum ama sabır da bir yere kadar. Yüreğim ağlıyor. Kızımdan bile gizleyemiyorum artık öylece dökülüyor yaşlar. Gün aydın ama benim için değil. En karanlık an şafak sökerkendir, deyip umutla bekliyorum iyi haberimi.

Herdemk ile sabah güzel konuştuk uykum gelmeseydi daha neler konuşurduk kim bilir? Ben kendisinden çok güzel elektrik aldım. Allah yüzünü güldürür inşallah. Dualarınıza ben de amin diyeyim de sinerji oluşsun. Dualarımız kabul olsun. Herdemk güzel haberleri bizimle tez zamanda paylaşsın.

günaydın günaydın günaydın

hemen menüme geçiyorum

2 portakal

peynir ekmek, tere, havuç, limonlu sıcak su

öğle
2 haşlanmış yumurta,yarım avuç kuru üzüm,1 kuru kayısı,1 ceviz,limonlu sıcak su

akşam
yarım porsiyon domatesli makarna,bir porsiyon mercimek çorba,bol salata,taze nane,pişmiş yeşil biber

kitap:karatay diyeti

bir kaç cümle:
PEKİ O ZAMAN NEDEN "KIRMIZI ETLER KANASERE NEDEN OLUR" DENİYOR?

kanser nedeni olan trans yağlardır.Kırmızı etin kanser yaptığını bildiren çalışmaların yapıldığı ABd gibi ülkelerde, ülkemizde olduğu gibi, kuzu, keçi, koyun ve dana etleri tüketilmez.ABD' de aşırı miktarda sığır ve domuz eti tüketilir.Sığır ve domuzların beslenmeleri, kesilmeleri(kan akıtılmaz), etlerinin saklanıp pişirilme ve de tüketilme yöntemleri de tamamen bizim yöntemlerimizden farklıdır.
Hayvanlarımızın kanı akıtılarak kesilmesi, etlerimizin hazırlanması ve pişirme yöntemlerimiz onlardan tamamen başkadır.Ülkemizde (kıyma şeklinde) son derece az miktarda sığır eti tüketilir.
Kırmızı etin kanser yaptığı bildirilen ülkelerde, kırmızı et olarak daha çok sığırlar, öküzler(bufalolar) tüketilmektedir.

Bu tür hayvanların etlerinin özelliklerini ve kansere sebep olma nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:

• Hayvanlar kanları akıtılmadan değişik bir yöntemle öldürülür.
  • Stilbestrol hormonu(büyüme ve yağlanma hormonu) ile yağlandırılıp, geliştirilmişlerdir.
  • Suni yemlerle beslenmişlerdir.
  • Yaşlı, iri sığır, öküz(buffalo) ve domuzların etleri içinde oluşmuş olan 'stearik asit' ve trans yağlar asıl kanser nedenidir.
  • Ayrıca ülkemizdekinin aksine, bu hayvanların etleri iki üç parmak kalınlığında kesilip, yarım kilo olarak mangalda ya da sıvı yağda kızartılarak yemeğe hazırlanırlar.
  • Mangalda ya da sıvı yağda kızartma sırasında yüksek ısı nedeni ile 'stearik asit'ten fazla miktarda trans yağlar oluşur
  • İşte asıl kanser nedeni, bu kırmızı etlerin hazırlanış ve pişirilmeleri sıralarında fazl miktarda oluşan,doğalllıklarını kaybetmiş ve bozulmuş olan trans yağlardır.Kırmızı etlerin kendisi kanserojen değildir.Trans yağların kansere sebep olsuklarını önceki bölümlerde ayrıntılı bir şekilde açıklamıştık.Bu nedenleri göz önüne aldığımızda, bilinenin aksine ülkemizde kırmızı etlerden korkmamız gerekmez.Genç hayvanların, işlem görmemiş kırmızı etleri sağlıklıdır, tüketilmesinin sakıncası yoktur..
Kilo vermek ve de verdiğimiz kiloda kalmak istiyorsak, her gün 4-5 kalem kuzu pirzolası, dana biftek, bonfile ya da etli sulu yemeklerini ( hiç olmazsa bir öğünde) korkmadan, suçluluk hissetmeden rahatlıkla tüketmeliyiz.Kırmızı etlerin sağladıkları demir, protein ve vitaminler bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek sık sık hastalanmamızı önlerler.

Ülkemizde en lezzetli yiyeceklerimiz arasında bulunan, doğallığını kaybetmmiş olan kırmızı et çeşitlerinden biri de pastırmadır.Bu bağlamda, açık havada, gün ışığında dağlarda koşan, özgür olarak çayırlarda beslenen keçi ve diğer av hayvanlarının etleri de son derce sağlıklıdr.Ancak salam, sosis, sucuk gibi işlem görmüş şarküteri etleri fazla miktarda nitrat içerirler.Kızartılarak tüketilen bu etlerde aşırı miktarda trans yağ meydana gelir.Trans yağlarla birlikte, aşırı miktarda nitrat tüketilmesi kanser nedenidir.

KIRMIZI ETTEN KORKMA...
KARACİĞERİNİ YAĞLANDIRAN
ŞEKERLER VE MEYVELERDEN KORK!​

tatlışın problem ne ise üzme bu kadar kendini..sonuçta derdin ne kadar büyük de olsa ondan büyük Rabbin var.O na sığın hafifletir yüreğini inan bana

bana özelden msn yazarsan eklerim seni de şeker

nasılsa herdemk beni eklemiyor

Emin ol yüce Nur olan Rabbim olmasa ben bu kadar pozitif olabilir miydim? Hayatı sevebilir miydim? Mutluluğun formülünü bulabilir miydim? Mutluyum ama ben kendimi mutlu hissetmek istediğim için, sınavım büyük. Allah kimsenin başına vermesin. Gönderiyorum canım.

işte budur canım arkadaşım benim harikasın
Rabbim imtihanlarını başarıyla tamamlayacak gücü fazlasayla versin sana.amin.

işte budur canım arkadaşım benim harikasın
Rabbim imtihanlarını başarıyla tamamlayacak gücü fazlasayla versin sana.amin.

100 mesaj engeline takıldım gönderemiyorum kaptanım. İstersen sen gönder ben ekleyeyim.
Ben senin yüreğinden dökülenleri okuyup öyle bu takıma geldim kaptanım. Bana arkadaşını söyle sana seni söyleyeyim meselesi. Yaşadıklarımız benzemesede, hayata bakış şeklimiz benziyor. AMİN

düşle tabiki hayatım..Rabbimden her gün iste bıkmadan usanmadan..ve evinde hep kendi çocuğunu düşün..pozitif elektrik devamını mutlaka çeker getirir..beynimizi doğru yönlendirirsek hayırlı niyetlerimiz isteklerimiz mutlaka gerçekleşir..bu hem bilimsel olark hem de dinimizde kesinlikle kanıtlanmıştır..

şöyle çevrenize bakın..hayatı boyunca sefalety kötü ortamlarda yaşayanları dinleseniz hep isyan hayata küskünlük kötümserlik içindeler..

ama pozitif olan insanlarsa hayatlarının belli kısımlarında badireler atlatmışlar ve sonra iyi günleri kucaklamışlardır..tabiki bu önce insan olmayı ve inançlı olmamızı gerektiriyor..

hepimize sıcacık yuvalarımızda mutlu huzurlu sağlıklı inançlı günler nasip etsin Rabbim. amin.

önemli olan da bu zaten şekercik...
yaşam koşulları ne olursa olsun bakış açılarında yatar o muazzam sır..
yürekleri güçlendiren o bakış açılarıdır..
aynı ortamda olup da birinin cennet diğerinin cehennem olarak gördüğü bakış açılarının farklılığından değilmidir..
ve bizler diğer dünyada cenneti istediğimiz içindir ki bu dünyanın cehennemlerini cennete çevirmeye çalışır didiniriz..kimi zaman çok acır yüreğimiz ama katettiğimiz yolu görünce hafifler acımız..karşılığındaki ödülü hatırlayınca seviniriz..
üzme kendini arkadaşım..
zor savaşları yüreği güçlü kumandanlar kazanır...

sen de yüreği güçlü bir kumandansın.kazanırsın inş. ben inanıyorum buna..

Güzel yürekli kaptanım benim duygularıma tercüman olmuşsun. Ne kadar da güzel yazmışsın. Ben de inanıyorum, güçlüyüm, sabırlıyım, Allah gücümü eksiltmesin.
Benim cennetimi bilen iki kişi 'cehennemde yaşıyorsun, nasıl cennete çeviriyorsun' derler. Ben de ''bir gün mutsuzluk içinde Yaradanıma yakardım Allah'ım karar veremiyorum, senin razı gelmediğin bir yolu seçmekten korkuyorum. Bir karar vereceğim doğrusunun ve mantıklı olanın bu olduğuna eminim ama senin bunu istemeyeceğinden korkuyorum ne olur bana bir işaret gönder'' dedim. İşaretim geldi, imkansız denilen benim umudunu kestiğim bir şeyi Allah mümkün kıldı. Demek ki, her mantıklı görünen şey doğru değilmiş, Allah benim mantıklıymış gibi gördüğümü doğru bulmuyormuş. O bizlerin bilmediklerini bilen, elbette benden daha iyi biliyordu. Ve ben mantıklı görünen yolu seçmekten vaz geçtim. Sınavıma razı geldim...
Dövmeli, okumuş, açık saçık bir bayanım ama öyle yüce bir inanç ve sevgim var ki Rabbime, inan onun rızası yok diye dayanıyorum. Dilerim sabrım bu dünyada da yüzümü güldürür. Allah razı olsun senden. Kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Allah kaldıramayacağım yükü vermeyeceğine göre demek ki, kaldırabilirim, ben güçlüyüm neleri atlattım bunu mu atlatamayacağım. Belki 10 yıl geçecek ama ben yükümü hafifleteceğim, inşallah Allah'ın razı olmayacağı davranışlar göstermeden gerçekleştiririm.

Allah her şeyin hayırlı olanını, hayırlı zamanda nasip etsin. Seni de hayır işleyenlerden etsin. Dualarımız herdemk ve seninle.

kızlar çok güzel sohbet etmişsiniz valla sabah sabah okuyunca bana çok değişik duygular uyandırdı

gerçekten yüreğiniz çok güzel

Güzeli görebilmek sadece güzel bakabilenlere mahsustur. Sen ne görüyorsan osun. Belki bir başkası da okudu olumsuz yorumlar düşüncelere kapıldı öyle değil mi?

canım lütfen konu ne ise çok üzme kendini gerçi ağlamak geliyorsa ağla rahatlarsın ama olay pozitifliğini alıp götürmesinki aslında diğer cümlelerinde götürmediğini anlıyorum canım benim aydınlığa en yakın zaman karanlığın en fazla olduğu zamandır işin içinden çıkamadığın zaman son noktadır dediğimiz anlarda ışığımız yanar seninde öyle olacak inanıyorum ben umutlu haber yolda sana doğru geliyor

bende hep şu şekilde dua ederim hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle yada gönlüme razı geleni hakkımda hayırlı eyle bir arkadaşımdan duymuştum çok hoşuma gitti ogündür bu şekilde dua ederim seninde duan çok hoşuma gitti hayırlı ise gerçekleştir hayırsız ise hayırlara çevir

allahım hepimize hayırlısını versin

Senin duan da çok güzelmiş hemen bir yere not alayım, ben de bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Öğretenlerden Allah razı olsun. Yok canım bir daha dünyaya gelmeyeceğim, kendimi üzmek istemiyorum, içimdeki tüm acılar gözyaşlarımla kendiliğinden aktı gitti. Zaten kendimi korumak, mutlu olmak için geçmişi unutmaya programladım kendimi, hiç bir kötü olayı kayıt etmiyorum, kin tutmuyorum, ertesi gün hatırlatılmadıysa hemen unutuyorum. Akrep33 den Allah razı olsun bunun kısa sürmesinde yardımcı oldu, işini gücünü bırakıp yazdı. Ben içimi boşaltana kadar ağlar sonra işaret beklerim Yaradanımdan. Birazdan Anthony Robbins in yarım kalan kitabını okur biraz dinlenirim. Halsizliğim devam ediyor biraz uyur sonra bomba gibi kalkarım. Şu an kendimi daha iyi hissediyorum. Bugün bir yığın işim vardı ama hepsi kaldı. Tek tek telefon açıp bildirdim. Gözlerim şiş gitmek istemedim. Hayat devam ediyor ama her deneyim beni daha da güçlendiriyor. Ve ben şafağımın sökeceği anın yakında olduğunu biliyorum. Desteğin için teşekkürler canım.

günaydın canım sanada

gerçekten çok cesaret isteyen bir karar vermişsiniz

evet cnm uzun düşünme evreleri ardından alınan bir karar.

Canım sorun her ne ise umarım kısa sürede düzelir.
Rabbim parayla halledilebilecek dert versin başka da dert vermesin kimselere.

Kızlar merhaba . Önce geçmişi okuyayım dedim ne güzel sohbetle edilmiş . Hepiniz yüreğinizi açmışsınız şu mesai saatinde beni hem hüzünlendirip hem mutlu ettiniz. Allah hepinizin gönlüne göre versin canlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…