Kış kışlamana bayıldım. Haaa haaa. Bizimkilere de yallah yallah diyelim belki giderler.
Amin Kaptanım. Duanın Rabbime ulaştığına eminim bu bile gülümsememi sağladı. Sağol.
Canım kaptanım ben zaten hafta sonu çiğ köfte ile ödüllendiriyorum kendimi:)) Geçen hafta yağlarımın çok azı beni terketti, onları evder gibi kış kışlamayı beceremedim diye kendimi cezalandırmıştım. Bana da bu ceza çok zor geldi:)) Hah buldum ben bu haftasonu, kendimi iyi hissedeyim toparlayayım diye kuaföre gidecektim, acaba ödülüm o mu olsun?
Kıyafet benim açımdan kısa zaman için ödülüm olmayacak. Kendi kendime söz verdim. 55 kg a düşene kadar tek bir pantolon, etek dahi almayacağım. Hem ben para biriktirmeye başladım. Benim için büyük bir olay para biriktirmek. Yıllar sonra ilk kez biriktireceğim için çok önemli. Sigara paralarımı ve gereksiz olacağına inandığım kıyafet, taksi paralarımı kumbaraya atacağım. Sanki yedim, sanki harcadım diyeceğim.
Başka bir sayfaya yazmıştım, hemen paylaşayım sizler de okuyun. Bakalım beğenecek misiniz?
evet canım burdayım :)) gerçekten sigara kokusu fena geliyor,karşı komşum sigara içiyor bugün bir saatliğine ona gittim eve geldiğimde iç çamaşırıma kadar değiştirme ihtiyacı hissettim düşün artık içmeyene fena geliyor kokusu. istedikten sonra sende bırakırsın bence,demek zamanı gelmemiş :)
bence erken filan değil birikim yapmak için :)) benim bir tanıdığım var çocuk yuvasından bir erkek çocuk aldı koruyucu aile olarak. devlet çocuk için aileye her ay belli miktar para yatırıyormuş tanıdığım çocuk için verilen paranın bir lirasını bile harcamamış taaaki aldığı çocuk üniversiteyi bitirip askere gidene kadar. :)) .çocuk askerden geldiğinde biriken parayı iş sermayesi yapsın diye çocuğa vermiş.Bu senin hakkın al istediğin gibi kullan demiş ama sanırım çocuk anne dediği kişiden almamış son duyduğumda bankacı olduğunu söylüyorlardı. tabi ben o tanışıma göre pek küçüğüm annemin bir ahbabı. ben çok sonraları duydum bu olayı ve çok hoşuma gitti.böyleleri de varmış demek. Allah nasip ederde bizde evladımıza kavuşursak (şuan çocuk esirgemede sıra bekliyoruz) bende aynı senin gibi birikim yapmaya çalışacağım az çok demeden :))
Kahvaltı : 08 :00
3 dilim kızarmış ekmek
kibrit kutusu kadar peynir
5 ad. zeytin
tereyağ ekmeklerin üzerine
bir tatlı kaşığı bal
çay karanfilli tarçınlı
salatalık, domates,marul,maydanoz
ara öğün 10:30
1 bardak taze sıkılmış havuç suyu
1 avuç fındık
öğle: 13:00
6 ad. lahana sarması
1 dilim ekmek
1 bardak yoğurt
ara öğün;16:00
2 portakal
bir avuç sarı leblebi
akşam; 19:00
6 kaşık zeytinyağlı pırasa
3 kaşık sebzeli kuskus pilavı
1 dilim ekmek
salata bir tatlı kaşığı yağ ve limon soslu
ara öğün: 21:30
bir bardak süt tarçınlı
sabah 45 dk yürüyüş 15 dk aerobik akşam yemekten önce 1 saate yakın yürüyüş 1,5 litre su 1 litrede tarçınlı ıhlamurlu su
okuduğum kitap bitti son cümlesini paylaşıyorum; Mehmet Rauf-YARA
"El fenerinin uğursuz aydınlığında bu uğursuz işi çabucak bitirip çekilmek isteyen düşman subayları,tüfekler patladığı zaman Türk subayının: "Yaşasın Türklük!" diye haykırarak yere düştüğünü gördüler." kitap bitti gözlerim dolu dolu...
İnşallah canımmm amin. Dualarım seninle. Benim iki kız arkadaşım da aynı şekilde çocuk esirgemeden çocuk almak istiyorlardı. Bir gün benim eve geldiler yasinler okuduk. Dualarımızı ettik. Rabbim bizim göremediklerimizi görüyor, tahmin bile edemediklerimizi biliyor. Tıp yalancı çıktı şu an birinin 2 diğerinin bir çocuğu var. Böyle konuşup seni üzmek istemem. İnşallah hakkında her şeyin hayırlısı olur. Allah senin duaların ne ile ilgiliyse o dualarını hayırlı ise gerçekleştirsin. Hayırsız ise hayırlara çevirsin. Ya bir ara ben de tv de bir genç gördüm üniversite için ev kiralamış. 4 yıl sonra mezun olunca ev sahibine gitmiş ev sahibi eline bir zarf tutuşturmuş 'bu senin 4 yıl boyunca bana verdiğin kira paralarının olduğu bir zarf, şimdi emanetini al ve git işini kur' demiş. Çok duygulanmış, ağlamıştım. Şimdi senin anlattığın şey de beni çok duygulandırdı. Allah iyiler ile karşılaştırsın. Evet canım böyleleri de var artık iyilerin bir elin parmakları kadar az olduğu yerlerde yaşıyoruz ve böyleleri de varmış diyoruz olması gerekenlere. Bu kadar ince düşündüğüne göre sen kim bilir o çocuğa neler yaparsın?
4 yıl boyunca çocuğum olmadı. Ama 30 yaşında hala evinin bir odası oyuncaklarla dolu bir kadın profili çiziyordum. Şu an kızımda bile o kadar çok oyuncak yok düşün nasıl bir özlem. Biz umudumuzu kestik ama mutluyduk. Çünkü kafamızda çocuk olayını bitirmiştik. Allah çocuk isteyen herkese nasip etsin. Bir gün eşim o oyuncakları istemediğini söyledi. Onun yerine benim boyuma yakın kocaman bir ayı alacağını söyledi. Hepsini hediye ettim. Sözünü tuttu ve o oyuncak ayı ile şu an kızım oynuyor. 4,5 aylık hamileyken öğrendim hamile olduğumu çünkü öyle bir olasılık hiç bir şekilde aklımda yoktu. Hislerinde yanılmamışsın duam içtendi ve hep dua edeceğim. Belki bu da senin sınavındır ve bir anda iki çocuklu bir anne olursun. Yüce Yaradanım bilir. Ama içimden bir his 2-3 ayı bulmadan çocuk esirgemeden iyi bir haber gelecek diyor. İnşallah hayırlısı olur. Burada herkes benim gibi senin için dua ediyordur. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. İyi geceler bir tanem. Güzel hayaller kur, gerçekleşmiş gibi hisset bak neler oluyor? Denedim ve bu yüzden hayal kurmanın gücüne inanıyorum. En çok da duanın gücüne...
Canım önce sana cevap yazmak istedim.
Ne mübarek bir iş yapıyorsun Rabbim tez zamanda kavuştursun yavruna.
Bu kadar iyi niyetli olman sebebiyle zaten yaradan dularını kabul eecektir biran önce.
Bizde çok istiyoruz ikinci çocuğumuzu evlat edinmek. Bir kez hamilelik duygusunu tattım çok şükür. İkinci kez anne olmam için tekrar hamile kalmak zorunda olmadığımı düşünüyorum. Bir evlat sahibi olmak için illa onu karnında büyütmek zorunda olmadığına inanıyorum.
Gerçek annelik çünkü bebek dünyaya geldikten sonra başlıyor.
Biz eşlerden birinin 30 yaşında olması gerekiyor kuralı için beklemedeydik. Bu sene başvurmayı düşünüyoruz kısmet olursa.
Çok tepki aldık, kendi kızımdan ayıracağımı düşünüyor herkes ama asla.
O da benim çocuğum olacak ayırmak ne demek.
İşallah Allah gönlümüzden geçeni gerçek eyler canım. Dularım seninle.
Günaydın bu arada herkese.
Yarını büyük bir heyecanla bekliyorum. Tartı günü oleyyyyyy
Umarım derece alırız bu hafta takımca.
Günaydın arkadaşlar,
Benim için bugün biraz aydın olmaktan uzak. Çok üzüntülüyüm. Hamd olsun sağlığımız yerinde, ölüm vs bir problemimiz yok. Ama Allah herkesi iyiler ile karşılaştırsın. Tüm pozitifliğimi biri alıp götürdü. Kendimi toparlamaya çalışıyorum ama içim ağlıyor, tutamıyorum ne kendimi, ne de göz yaşlarımı. Yüce Yaradanım hiç bir zaman dualarımı red etmedi dilerim gönlümden geçenler hayırlı ise gerçekleştirir, hayırsız ise hayırlara çevirir. Sınavımın farkındayım. Elimden geldiğince bu sınavda sabırlı olmaya çalışıyorum ama sabır da bir yere kadar. Yüreğim ağlıyor. Kızımdan bile gizleyemiyorum artık öylece dökülüyor yaşlar. Gün aydın ama benim için değil. En karanlık an şafak sökerkendir, deyip umutla bekliyorum iyi haberimi.
Herdemk ile sabah güzel konuştuk uykum gelmeseydi daha neler konuşurduk kim bilir? Ben kendisinden çok güzel elektrik aldım. Allah yüzünü güldürür inşallah. Dualarınıza ben de amin diyeyim de sinerji oluşsun. Dualarımız kabul olsun. Herdemk güzel haberleri bizimle tez zamanda paylaşsın.
tatlışın problem ne ise üzme bu kadar kendini..sonuçta derdin ne kadar büyük de olsa ondan büyük Rabbin var.O na sığın hafifletir yüreğini inan bana
bana özelden msn yazarsan eklerim seni de şeker
nasılsa herdemk beni eklemiyor
Emin ol yüce Nur olan Rabbim olmasa ben bu kadar pozitif olabilir miydim? Hayatı sevebilir miydim? Mutluluğun formülünü bulabilir miydim? Mutluyum ama ben kendimi mutlu hissetmek istediğim için, sınavım büyük. Allah kimsenin başına vermesin. Gönderiyorum canım.
işte budur canım arkadaşım benimharikasın
Rabbim imtihanlarını başarıyla tamamlayacak gücü fazlasayla versin sana.amin.
tüylerim diken diken oldu selen... çok teşekkür ederim. biliyormusun çocuk esirgemeden geçen 3 kardeş önerdiler bize sonra başka bir aile daha uygun bulunmuş onlara verildiği bilgisi geldi. ve genel merkezden 3 ay içersinde bir bebek alabilme ihtimalimizin yüksek olduğunu söylediler. İçindeki His doğru belkide. haklısın benim eksikliğim bu sanırım çocuk hayali kurmuyorum. tamam bu gece kocaman bir aile olarak düşleyeceğim evimizi :)))iyi geceler canım Allah sanada gönlündekini versin,demiştim ya yüce gönüllüsün...gerçekten öylesin.
100 mesaj engeline takıldım gönderemiyorum kaptanım. İstersen sen gönder ben ekleyeyim.
Ben senin yüreğinden dökülenleri okuyup öyle bu takıma geldim kaptanım. Bana arkadaşını söyle sana seni söyleyeyim meselesi. Yaşadıklarımız benzemesede, hayata bakış şeklimiz benziyor. AMİN
önemli olan da bu zaten şekercik...
yaşam koşulları ne olursa olsun bakış açılarında yatar o muazzam sır..
yürekleri güçlendiren o bakış açılarıdır..
aynı ortamda olup da birinin cennet diğerinin cehennem olarak gördüğü bakış açılarının farklılığından değilmidir..
ve bizler diğer dünyada cenneti istediğimiz içindir ki bu dünyanın cehennemlerini cennete çevirmeye çalışır didiniriz..kimi zaman çok acır yüreğimiz ama katettiğimiz yolu görünce hafifler acımız..karşılığındaki ödülü hatırlayınca seviniriz..
üzme kendini arkadaşım..
zor savaşları yüreği güçlü kumandanlar kazanır...
sen de yüreği güçlü bir kumandansın.kazanırsın inş. ben inanıyorum buna..
Canım önce sana cevap yazmak istedim.
Ne mübarek bir iş yapıyorsun Rabbim tez zamanda kavuştursun yavruna.
Bu kadar iyi niyetli olman sebebiyle zaten yaradan dularını kabul eecektir biran önce.
Bizde çok istiyoruz ikinci çocuğumuzu evlat edinmek. Bir kez hamilelik duygusunu tattım çok şükür. İkinci kez anne olmam için tekrar hamile kalmak zorunda olmadığımı düşünüyorum. Bir evlat sahibi olmak için illa onu karnında büyütmek zorunda olmadığına inanıyorum.
Gerçek annelik çünkü bebek dünyaya geldikten sonra başlıyor.
Biz eşlerden birinin 30 yaşında olması gerekiyor kuralı için beklemedeydik. Bu sene başvurmayı düşünüyoruz kısmet olursa.
Çok tepki aldık, kendi kızımdan ayıracağımı düşünüyor herkes ama asla.
O da benim çocuğum olacak ayırmak ne demek.
İşallah Allah gönlümüzden geçeni gerçek eyler canım. Dularım seninle.
Günaydın bu arada herkese.
Yarını büyük bir heyecanla bekliyorum. Tartı günü oleyyyyyy
Umarım derece alırız bu hafta takımca.
kızlar çok güzel sohbet etmişsiniz valla sabah sabah okuyunca bana çok değişik duygular uyandırdı
gerçekten yüreğiniz çok güzel
Günaydın arkadaşlar,
Benim için bugün biraz aydın olmaktan uzak. Çok üzüntülüyüm. Hamd olsun sağlığımız yerinde, ölüm vs bir problemimiz yok. Ama Allah herkesi iyiler ile karşılaştırsın. Tüm pozitifliğimi biri alıp götürdü. Kendimi toparlamaya çalışıyorum ama içim ağlıyor, tutamıyorum ne kendimi, ne de göz yaşlarımı. Yüce Yaradanım hiç bir zaman dualarımı red etmedi dilerim gönlümden geçenler hayırlı ise gerçekleştirir, hayırsız ise hayırlara çevirir. Sınavımın farkındayım. Elimden geldiğince bu sınavda sabırlı olmaya çalışıyorum ama sabır da bir yere kadar. Yüreğim ağlıyor. Kızımdan bile gizleyemiyorum artık öylece dökülüyor yaşlar. Gün aydın ama benim için değil. En karanlık an şafak sökerkendir, deyip umutla bekliyorum iyi haberimi.
Herdemk ile sabah güzel konuştuk uykum gelmeseydi daha neler konuşurduk kim bilir? Ben kendisinden çok güzel elektrik aldım. Allah yüzünü güldürür inşallah. Dualarınıza ben de amin diyeyim de sinerji oluşsun. Dualarımız kabul olsun. Herdemk güzel haberleri bizimle tez zamanda paylaşsın.
canım lütfen konu ne ise çok üzme kendini gerçi ağlamak geliyorsa ağla rahatlarsın ama olay pozitifliğini alıp götürmesinki aslında diğer cümlelerinde götürmediğini anlıyorum canım benim aydınlığa en yakın zaman karanlığın en fazla olduğu zamandır işin içinden çıkamadığın zaman son noktadır dediğimiz anlarda ışığımız yanar seninde öyle olacak inanıyorum ben umutlu haber yolda sana doğru geliyor
bende hep şu şekilde dua ederim hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle yada gönlüme razı geleni hakkımda hayırlı eyle bir arkadaşımdan duymuştum çok hoşuma gitti ogündür bu şekilde dua ederim seninde duan çok hoşuma gitti hayırlı ise gerçekleştir hayırsız ise hayırlara çevir
allahım hepimize hayırlısını versin
günaydın canım sanada
gerçekten çok cesaret isteyen bir karar vermişsiniz
Günaydın arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?