Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

günaydın kızlar
bugün burası hem soğuk hem grii
yağmur hafif çilendi ama gerisi geliyor sanırım

Tünaydın kızlar.

Dinlenmiş olarak uyandım. Kahvaltımı yaptım. Sıcacık çayımı içtim, keyif yaptım. Birazdan ev temizliğine başlayacağım.
Hava çok soğuk. Yan apartmanda inşaatçılar çalışıyor. Allah sokakta yaşayanlara ve dışarıda çalışmak zorunda olanlara yardım etsin.

kızlarrrr günaydınnnnn :))))

günaydın kızlar
bugün burası hem soğuk hem grii
yağmur hafif çilendi ama gerisi geliyor sanırım

iyi akşamlar şekerler.ben de tüm gün alışverişle geçirdim.keyifli olanından değil ama,pazar market cinsinden.yoruldum ufaklıkla,ama 1 hafta rahatım diye de seviniyorum.elimde olsa, giysi alışverişine bile çıkmasam,ayağıma kadar gelse herşey..

iyi geceler mi demeliyim yoksa iyi sabahlar mı...bilemedim. Saat üçe geliyor gecenin üçümü sabahın mı...
yazdığım çocuk kitabına bir şeyler karalıyorum,anladım ki Fikret Kızılok dinlenirken çocuk kitabı yazılamazmış :)
bir şiir kitabı aldım elime arada bir açıp sayfalarında geçmişi aradığım ve hatta bulduğum bir kitap. Şiiri sizinle paylaşmak istedim. belki güneşin doğumuyla beraber anlamını yitirecek ama... ben bu andayım. :)

...Ayrıldığımız gündü.
Mutfaktaydık, buzdolabının yanında, kapısı açıktı,
Her şey bambaşka görünüyordu yüzüne vuran o soğuk ışıkta
"Biliyor musun" dedin.
"Sen neye benziyorsun biliyor musun?"
Epeydir aradığın bir şeyi bulmuş olmanın hem sevinç,
Hem keder veren gizli bir an için bulandırmıştı yüzündeki tedirginliği, kırgınlığı.
Sis ışığa çıkmıştı.
Sonra yavaşça çevirip başını yüzüme baktın kuyuya düşmeye benzeyen derin bir korkuyla.
"Neye?" dedim, yan yanayken yaşadığımız ayrılığın adını sorar gibi, "Neye?"
"Bilardo toplarına."
"Neden?" dedim.
"Yazgını hep başkalarının ıstakalarının insafına bırakıyorsun da ondan..."
Bir uçurum gibi derinleşen sessizlik o an başlamıştı bile bizi birbirimizden uzaklaştırmaya.
Beni terk etmeden önce yaptığın son konuşma oldu bu.
Sonra iki arkadaşım geldi, birinin omzunda ağladım, hangisiydi şimdi hatırlamıyorum.
Sonra birlikte başka bir kente gittik,
Anlarsın ayrılığın ilk günlerinde o eve katlanamazdım,
Sonra ben başka aşklara,
Sonra başka evlerin duvarlarına başka takvimler astım.
Şimdi ne zaman birinden ayrılsam ıstakaların sesi patlıyor kulaklarımda
Ardından bilardo topları dağılıyor dört bir yana
Seni hatırlıyorum o soğuk ışıkta bir daha
Bir daha
Bir daha

M.Mungan

22 ocak 2012

Kahvaltı : 08 :00
2 yumurta ile yapılmış yeşil omlet ( maydanoz,dereotu,yeşil soğan)
kibrit kutusu kadar peynir
1 dilim ekmek
çay
1 br. elma çayı tarçınlı karanfilli
salatalık, domates

ara öğün 10:30
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

öğle: 13:00
2 yumurta büyüklüğünde köfte
4 kaşık pilav
1 bardak yoğurt

ara öğün;16:00
1 ad. elma üzerine tarçın
12 ad. fındık

akşam; 19:00
6 kaşık karnabahar yemeği havuçlu zeytinyağlı
3 kaşık salçalı fesleğenli makarna
1 dilim ekmek
salata bir tatlı kaşığı yağ ve limon soslu

ara öğün: 21:30

bir bardak süt

sabah 45 dk yürüyüş 20 dk aerobik akşam yemekten önce 1 saate yakın yürüyüş 1,5 litre su 1 litrede tarçınlı su
pazar günü olmasına karşın erken kalktım ve eşimle spor yaptım. :))

Günaydın herkese.

2 olmuşuz bu hafta çok sevindim. Hepimizi tebrik ediyorum kızlar.

Güzel ve çabucak geçecek bir hafta diliyorum herkese.

menücükler:))

cumartesi
kahvaltı...peynir zeytin birdilim kepek ekemeği acele yapılmış bir kahvaltı
öğle....2kaşık pilav 3 adet tavuk paget bol salata cacık
akşam ...meyve ile geçiştirdim

pazar
kahvaltı sabah:) birdilim peynir ve bir parça ekmek (derse gitmeden önce)
kahvaltı öğlen dersten gelince sucuk:))) kaşar peynirli kallavi bir kahvaltı
akşam .. mercimek çorba-mantar

3 litereye yakın sıvı alımı
spor malesef artık vaktim olmuyor ders aralarında çektiğim mekiki saymazsak
haftasonu tarih ve matematiğe yüklendim

ilkyerleşik hayata geçenler uygurlar -dedekorkut hikayeleri iki türk boyunun savaşlarını anlatıyor oğuzlar bunlardan biri -avarlar istanbulu ilk kuşatan -islam dinine geçtikten sonra ilk kuşatan çaka beyliği-

takım arkadaşlarım hepinize merhaba

sömestr tatili başladı ben de ailemin yanına geldim o yüzden nete düzenli giremiyorum acaba takımda kalsam ama şubat 6 da düzenli olarak paylaşımda bulunsam ve listeye de o zmn girsem olurmu ?

hepinize kolay gelsin arkadaşlar

merhaba kızlar
o kadar az uyuyorum ki bunun bir sorun olup olmadığını araştırmak istiyorum gece 4 de yatıp sabah 8 de sabah yürüyüşüne çıkabilen kaç kişi vardır ama tabi ben öğle uykusu akşam üstü şekerlemeleride yapıyorum sanırım az az ama sık sık yemek yer gibi az az ama sık sık uyuyorum kediler gibi :124:

sabah ve öğle menümü paylaşayım hazır internet varken zira ne zaman başımıza bir hal geleceği belli değil.

sabah:

3 dilim kızarmış ekmek
kk tulum peyniri
bir parça tereyağ (kızarmış ekmeklerin üstüne)
5 ad zeytin
1 ad. haşlanmış yumurta (dilimledim üzerine maydanoz ve dereotu)
salatalık,domates
1 br. sıcak süt.

ara:

taze sıkılmış havuç suyu
bir avuç fındık

öğlenbiraz önce yedim :))

1 kase mercimek çorbası
100 gr ızgara tavuk
bol yeşillikli salata (tavuk parçasını salatanın üzerine doğradım birlikte yedim)
1 bardak yoğurtla yapılmış ayran

okuduğum kitap; Muharrem Kaşıtoğlu-60'lar hikaye 70'ler terane 80'ler Şahane :))

Arı Maya; çok basit çizgileri ve çok basit konuları vardı ama bir o kadarda izleniyordu Arı Maya. çünkü o dönemin çizgi filmleri bile bugünkülerden farklıydı. Herşey teknoloji,süper kahramanlar,azılı düşmanlar,inanılmaz maceralardemek değildi. Arı Maya ile arkadaşı Vili,anılarımızın en güzel yerinde her zaman saklı kalacaktır.

Kızlar kaçımız Arı Maya'yı hatırlıyor :)) kokulu silgisi de vardı ben pek sevmezdim ama yinede yeşil rengi olana bir sempatim vardı

ben hatırlıyorumm arı mayayı bide onun bi arkadaşı vardı yanında erkek ben çizgi filmine bayılırdım ayrıca o silgilerden benimde vardı :)))

merhaba kızlar hava çok soğuk ya donuyorum hiç keyfim yok ayrıca o nedenle fazla yazamayacağım bugün.

ben hatırlıyorumm arı mayayı bide onun bi arkadaşı vardı yanında erkek ben çizgi filmine bayılırdım ayrıca o silgilerden benimde vardı :)))

işte o erkek arkadaşının adı Vili'ymiş :))) kitapta daha neler nerle var bir bilsen okurken "aaa unutmuşum" dediklerim oldu :))

hala oynuyor zaman zaman görürüm televizyonda
o silgi kokusunu yada benzeyen koku duyduğumda heycanlanırdım uzun süre çünkü okulda olmak beni heyecanlandırırdı küçükken

şimdi ise o kokuyu duyduğum an çocukluğuma dönerim ve bir özlem kaplar içimi

ben rastklamadım hiç tv de ( keşke rastlasam. o kokulu silgileri sevmezdim hiç hiç güzel silmezlerdi :) ama benimde vardı yeşilini severdim az da olsa birde üstündeki resmi :)))
haklısın o yıllara özlem hepimizin içinde var. ne mutlu ki sen çocuğunla o yılları anabiliyorsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…