Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

:)) en güzel kabak yemeği nasıl yapılır
tarif bekliyorum :)))

çok basit şekercim

iki soğanı tereyağında kavur azıcık salça sonra üstüne doğradığın kabakları at şöle iki çevir.doğranmış iki domatesi de üstüne ekle.tuzunu karabiberini tuzotunu da ekledikden sonra kapat kapağını kıs altını iyice..15-20 dk ya hazır..
ben yeşil mercimekli de yapıyorum..aynen bu sıralama ile domates öncesi haşlanmış mercimeği de ekliyorum..harika oluyor pek severim bu şekilde..
mesela kıymalı yapıcaksan kabakları küçük alıcaksın yuvarlak doğrayıp yapıcaksın..kıymayıda soğandan önce pişirip diğer sıralamayı aynen devam ediceksin..
üzerine isteğe göre sarmısaklı yoğurt da katabilirsin..

en güzel olmasındaki sır da kabağa kattığın sevgi..ne kadar sevgi katarsan o kadar güzel olur şekercim...

ha unutmadan ben kabağın hazır yufka ile böreğini de yapıyorum içine peynir de ekleyip..

benimki kabak sevmez bir keresinde iki tepsi börek yaptım kabakla..adam bir tepsisini bitirdi resmen acaip iştahla severek..ya dedi bu börek çok güzel neyli bu..tabi bu soruyu hem yiyor hem soruyor bende iyice doyduğundan emin olduktan sonra kabaklı börek dedim yüzünün aldığı hali unutamam gülmekten öldüm..neden önce söylemedin yemezdim dedi yaa ne kadar önyargılı şu erkekler..ben de o zaman böylesi lezzetten mahrum kalıcaktın dedim.sustu bişii diyemedi..

ve birde sac böreğini de yapıyorum..

ayy ne çok çeşidini yapıyomuşum

tabi bu şekliyle hafta sonu buluşabilirsiniz kızlar.malum hamur işi sonuçta.ama sabahları çayın yanında yiyebilirsiniz..

bende kabağa bayılırım gerçi benim bayılmadığım sebze yokki

sebzenin hertürlüsünü severim yeşil mercimekli denememiştim güzel olur bende deniyeyim bugün yemeğimiz belli ama diğer günlerde yaparım

bende birkere sabah kahvaltısına gözlemesini yapmıştım uzun süre oldu çok güzel olmuştu

yoğurt dereteotu sarımsak kabak çok güzel bir dörtlü

kızlar dün kü nemümü birazdan paylaşırım ama önce şunu yazayım dedim

dün balık ayarlı idi akşam yemeğine işyerinde birde baktım öğlende balık var

evdede balık omega3 delisi oldum

kızlar bu arada bende aşırı dikkat dağınıklığı oluyor konsantre olurken zorlanıyorum

sebebini çok aramıyorum çok yoğun tempodayım uykusuzluk falan normal ama dışarıdan balık yağı tableri almaya başladım

tabi dün almadım bukadar balıktan sonra birde takviyey gerek kalmadı

bence etkisi var ama net bişi söylemek için erken bi,raz daha kullanayım

aybükecim sana iyi tatilller bizimde kardeşim geldi oda öğretmen evde bir bayram havası

ya keşke bütün mesleklerde bu tatil süreçleri aynı olsa ne güzel olurdu

pozitif düşünce gerçekten çok önemli

gerçekten herkes kendi düşüncesini yaşar

hayatı karamsar düşüncelerle boğmaya gerek yok

akrepçim bişi söyleyeceğim ya tuzot ben kullanmıyorum birincisi çok tuzlu geliyor ayrıca katkı maddesi fazla diye biliyorum

kızlar nezamandır birkarışım içiyordum 1ayda 8 kilo veren olmuş gerçi bende etkisi olmadı sanırım yada daha içeli fazla olmadı

ama karşım bence başka şeye iyi geliyor grıpe

kadınlar kulubunde dolanırken buldum

3 yeşil elma
1 limon
1 çubuk tarçın
yarım tatlı kaşığı karanfil
yarım tatlı kaşığı top karabiber (biriside 1 yemek kaşığı demiş ben öyle koyuyorum)
3 litre su 5-10 dk kaynatıyorum fazal değil öyle olmalıymış 5 saat sonrada süzüyorum sıcakkende içebilirsin soğukkende ama soğudu ise tekrar ısıtmıyorsun yemeklerde sonra kahvaltı dahil 2 bardak içiyorsun karışım ortalama 2 günlük tadı çok güzel

ama benim yeni olduğu için kesin bişi diyemeyeceğim ama bizim burda adet olmak istemeyen (ilaç yerine )karabiberi su ile yutar

gerçi burda karabiberi yutmuyoruz ama böyle etkisi olurmu bilmiyorum

amma çok şey yazdım yahu sabah sabah çenem düştü pardon parmaklarım

hemen menümüde paylaşayım bol balıklı olan:)

kahvaltı:kaşarlı sandviç ve bir dilim tatlı (akşam yemedim sabaha sakladım)
ara fındık
öğle ..ezogelin çorba balık salata
ara kuru incir
akşam balık ve bol salata birdilim ekmek

kardeşim olduğu için oturduk sohbet ettki bu yüzden ders ve spor yok

ellerine sağlık yep ye tabi :)) kabak hafif yiyecek ama börek olunca az yemek lazım ama illaki yemek lazım :)

Kabak kokulu birgün olacak bugün herkesin evinde kabak pişecek belli ki.
Ben pek sevmem kendilerini. Kızartması hariç yoğurtlu ve sarımsaklı bayılırım ama kızartma yemediğim için bayadır uzağım.
Kızıma yapıyorum sıklıkla.

canım diyetisyenim şeker eksikliğinin konsantrasyonu ve dikkati azaltacağını söylemişti. eğer çalışıyor olsaydım bana hergün bir miktar şeker verecekti ama çalışmadığım ve dikkate veya konsantrasyona ekstra ihtiyaç duymadığımdan şeker istemedim. istersen sende bir doktora danış. beyin şekerle beslenirmiş bildiğim bu :)

aybükecim sana iyi tatilller bizimde kardeşim geldi oda öğretmen evde bir bayram havası

ya keşke bütün mesleklerde bu tatil süreçleri aynı olsa ne güzel olurdu

gözünüz aydın :))) bol bol hasret giderin. kardeş gibisi yok.

günaydın kızlar,az sonra geliyorum...
gel canım bekliyoruz :)

afiyet olsun peki canım kabak mücver sever misin :) sende mücver yap katıl bize.

ewt hiç şeker kullanmıyorum zaman zaman bindebir sabah tatlı bişiler yyiyorum meyve şekeri alıyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…