tebrikler şekercim harikasın
dünkü menüm:
sabah; 4 yemek kaşıı kfleks, bir su bardağı tarçınlı süt
öğle; ton balıklı salata
ara: bir çaybardağı kadar beyaz leblebi
akşam; tavuk şiş ve lahana salatası
3 lt su içtim ve dün pilates günümüz olduğu için 30 dk pilates yaptım.
ben dünkü menümü yazıyorum hemen
sabah
2 haşlanmış yumurta,bir kaşık kuru üzüm, bir çaybardağı fındık
öğle
kısır,haşlanmış lahana,acur ve süsbiberi turşusu
ara
light yoğurt,Kfleks
akşam
2 kaşık pastırmalı kuru fasulye,1 kaşık pirinç pilavı
1 tabak kabak bulgur pilavı ve yoğurt karışımı,turşu,turp
bugün sabah 6 da kalktım..2 çeşit yemek 1 çeşit TATLI YAPTIM..
kızımla dedesi evde kalınca mecburen bişiler yapmak zorundaydım..hani diyorum spor için bir saat daha erken kalksam yani kalkabilsem sporumu yapsam..
oyy devam eden şiddetli yağmurlardan yürüyüşe de çıkamıyorum ama koşturmalarım full devam ediyor hem evde hem işyerinde..nasıl yattığımı bilemiyorum o kadar yani
Valla insan başa geldimi her duruma uyum sağlıyor abla dimi. Rabbim nasıl yaratmışsa bizleri her şarta uyum sağlıyor vücudumuz.
önce sağlık,sıkma canını..herşey temiz çıkar inşallah,allahın izniyle güzel haberler verirsin...kızlarrr merhaba
2 haftadır hastanelerde uğraşıyorum o yuzden gelemedim pek hemen bilgi verimmm
gögsümdeki kitle için ultrason çektirtemiz çıktı hazır gitmişken kadındoğumada muayene olim dedim smear aldırdım kan idrar idrar yollarında enfeksiyon çıktı ilaç alıyorum smear testindede hpv virüsüne dönebilecek hücreler tespit edildi oyuzden tekrar parça aldırdım şimdi onun sonucunu bekliyorum biraz moralim bozukk oyuzden kendimide yemege verdimm çok üzgünüm bu durum dolayısıylaaa(
kızımla dedesi evde kalınca mecburen bişiler yapmak zorundaydım..hani diyorum spor için bir saat daha erken kalksam yani kalkabilsem sporumu yapsam..
oyy devam eden şiddetli yağmurlardan yürüyüşe de çıkamıyorum ama koşturmalarım full devam ediyor hem evde hem işyerinde..nasıl yattığımı bilemiyorum o kadar yani
İçten dua edin
Sabah namazının zevk ve heyecanı daha yatarken başlamalıdır. Söz gelişi, kalbimizden şöyle düşünebiliriz:
“İçim sevinçle dolu. Çok heyecanlıyım. Bir an önce sabahın olmasını istiyorum. Çünkü, sabah olacak ve ben Rabbimle buluşacağım. Onun huzuruna çıkacağım. Her an bana ihsan ve ikramda bulunan, her zaman yardımıma koşan, derdimin dermanı, tek ve biricik sır dostum, hiçbir zaman beni terk etmeyen Rabbimin huzurunda el bağlayacağım. Ona yalvaracağım. Ona duâ edip secdeye kapanacağım. Allah’ım, Seni seviyorum, Sana ibâdet etmek istiyorum.
Ne olur, beni huzuruna kabul et! Beni Seninle buluşamama bedbahtlığına düşürme! Beni sabah namazına şevkle kaldır ve kılmayı nasip et!”
İnanıyorum ki, Rabbimiz böylesi içten ve duygusal duâları kabul eder. Çünkü burada kulluğun çok ince bir sırrı vardır: Cenâb-ı Hak, huzuruna girmek için can atanı reddetmez!
Bu konuda beni çok duygulandıran ve etkileyen bir misali Cemal Uşşak’tan dinlemiştim:
“Avukat Bekir Berk Ağabey, 1989 yılında çok ağır bir hastalığa yakalanmıştı.
95 kilodan 52 kiloya düşmüştü. Namazlarını güçlükle kılıyordu. O kadar ki, bazen abdest alırken ve namaz kılarken defalarca bayılıyordu. Ayıldığı zaman ilk sözü, ‘Namaz vakti geçti mi?’ veya ‘Namaza kaç dakika var?’ sorusu idi. Londra’da tedavi gördüğü yıl şöyle bir hadise yaşamıştı. Namaza durmuş ve iki rekâtını güçlükle kılmış. Üçüncü rekâtın secdesine giderken, ne kadar uğraştıysa başaramamış, takati kesilmiş. Bu duruma çok üzülerek, ‘Yâ Rabbi, ben Sana secde etmek istiyorum, ama yapamıyorum. Yoksa beni huzuruna kabul etmiyor musun?’ diye içinden geçirmiş. Bunun üzerine Allah’ın inâyetiyle, alnının Kâbe’deki soğuk mermerlere değdiğini, oraya secde ettiğini görmüş. Bu şekilde namazın iki rekâtını Londra’da, iki rekâtını Mekke’de edâ etmiş. Bu hâtırasını namazdan sonra tahdis-i nimet olarak anlatmıştı.”
İşte kim Rabbimizin huzuruna girmek için can atarsa, mutlaka emeline kavuşur. Allah Kendisine ibadet etmek isteyeni huzuruna alır.
Sabah namazına kalkmak için saf ve samimî bir niyetle birlikte dua etmek ve bir kısım sureleri okumak gerekir.
Öncelikle içinizden nasıl geliyorsa öyle dua edin, yalvarın, isteyin. Bundan başka 7 Kevser Suresi, 3’er İhlâs, Felâk ve Nâs Sureleri, Fatiha ve Ayetelkürsî okuyabilirsiniz. Niyet, dua ve samimî istek, uyarıcı araçlarla birleşince namaza kalkmanızı hiçbir şey engellemez inşaallah.
herkese merhaba kızlar, çok istediğim halde giremiyorum, maelsef paylaşımd abulunamıyorum, 2 haftalık izin istemiştim, akrepçim ne cevap verdi göremedim bile, mersindeyiz, amaaaa malesef hiç güzel bir tatil olamaadı, çünkü hem ablam hem de babam çok hasta, onlarla uğraşıp duruyoruz, ablam da sırf bizimle olmak için iş yerinden 1 haftalığına izin alıp gelmişti mersin e ama onun da burnundan geldi, geçen hafta pazar gününden beri bir yudum su içemiyor, içtiği an söylemesi ayıp çıakrıyor, üşütme falan dedik, işte 3-4 gündür bitkisel tedavi uyguladık ama bugün doktora gitti, doktor ülser demiş,çok üzüldük, neymiş neyin nesiymiş bu ülser onu araştırmak için girdim şimdi nete
babam da yüksek şeker hastası, ayak parmağı morarıp şişti, yürüyemeyecek kadar kötü oldu, bugün od GİTTİ doktora, akrepçim durum bu güzelim, yanına uğramayı çok isterdim çok çok istedim ama henüz çarşıya bile çıkamadım evdeki hastalardan bebişim, olmadı yaza görüşürz canımcım.. kızlar öptüm siziii, yarın kio bldiriminde bulunamayacağımmm
kızlarrr merhaba
2 haftadır hastanelerde uğraşıyorum o yuzden gelemedim pek hemen bilgi verimmm
gögsümdeki kitle için ultrason çektirtemiz çıktı hazır gitmişken kadındoğumada muayene olim dedim smear aldırdım kan idrar idrar yollarında enfeksiyon çıktı ilaç alıyorum smear testindede hpv virüsüne dönebilecek hücreler tespit edildi oyuzden tekrar parça aldırdım şimdi onun sonucunu bekliyorum biraz moralim bozukk oyuzden kendimide yemege verdimm çok üzgünüm bu durum dolayısıylaaa(
günaydınnn herkese
Günaydın,bir erkenci daha :)))
:))) tam bende kimsecikler yok diyordum ki seni gördüm.
çok geçmiş olsun komşuna. gerçekten üzüldüm bende allah şifa versin inşallah
bende bebeğimden dolayı uyuyamaadım beraber yatıyoruz oraya dön buraya dön bel fıtığım var zaten koptu belim
gece 10 kere uyanıyor abartmıyorum ama ciddi 10 kere
sanada geçmiş olsun canım teşekkür ederim.
bebeğin mi var ne güzel allah bağışlasın kaç aylık?
teşekkür ederim. masaj aletiyle masaj yaptım biraz belime iyi geldi.
evet artık benim de bir bebeğim var :) benim derken Rabbimin emaneti işte
11. ayın içinde ama çok hareketli maşallah yürümeye başlayalı bir ay oldu
sizin var mı evliymişsiniz
arkadaşlar kilo bildirimi yapıyorum, bu sabah itibariyle 94 kiloyum. benimkini koyacakmısınız bilmiyorum listeye ama söliyim dedim.koyarsın dimi akrep ablacım :))))
dünkü menüm
kahvaltı 2 dilim ekmek ,1 kk peynir, 1 yumurta, domates
ara 1 kurabiye
öğle 2 dilim ekmek , ıspanak yemeği
ara 2 kurabiye,1 portakal
akşam sucuklu peynirli yağsız yumurta 2 dilim ekmek
ara bi kase puding
tatlıları meyve yerine yiyorum ne düşünüyosunuz bu konuda?bazılarınız hiç meyve bile yemiyor heralde
gerçi ben bebek emziriyorum diyetisyen 1600 kalorilik falan bi diyet vermişti. yorumlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?