Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Sağlıklı Menüler
Ana öğünlerinizde 4 besin grubunun her birinden bir besin bulunabilirse, besin ögeleri, vücutdaki görevlerini daha iyi yerine getirebilirler. Besin gruplarında hangi yiyeceklerin yer aldığına tekrar bakabilirseniz, öğünleriniz için doğru besin seçimlerinizi yapabilirsiniz.

KAHVALTI
1.seçenek: Peynir-Haşlanmış yumurta-Taze meyve Suyu-Ekmek

2 seçenek: Süt -Haşlanmış yumurta-Domates-salatalık-Ekmek

3 seçenek eynirli omlet-Domates-salatalık-Ekmek Ihlamur

ÖĞLE veya AKŞAM YEMEKLERİ
1.seçenek: Kuru fasulye yemeği-Bulgur pilavı-Karışık salata-Ayran

2 seçenek: Kıymalı kabak yemeği-Makarna-Yoğurt

3 seçenek :Fırında tavuk-Pirinç pilavı-Havuç-marul salatası

ARA ÖĞÜNLERDE
Açlık hissettiğinizde ara öğünlerde seçeceğiniz besinler, aldığınız enerji miktarını etkiler. Şeker ve yağ içeriği fazla olan yiyeceklerle gereksiz yere fazla enerji almış olursunuz

Ara öğünlerde meyve, ayran, süt, taze meyve suları, peynir-ekmek, küçük kek veya poğaça gibi yiyecek ve içeceklerle daha sağlıklı beslenmiş olursunuz. Tatlı yemek istediğiniz zamanlarda en iyi seçim, sütlaç veya muhallebi gibi sütlü tatlılardır.

Antep Fıstığının Faydaları

* Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
* 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.
* Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
* Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir
* Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

allah rahmet eylesin
mekanı cennet olsun inşallah

Bir gün okyanusta yol alan bir gemi kaza geçirerek battı. Gemiden tek bir kişi sağ kurtuldu. Dalgalar bu adamı küçük ıssız bir adaya kadar sürükledi.

Adam ilk günler kendisini kurtarması için Allahü Teala’ya yalvardı ve yardım bulurum umuduyla ufka baktı. Ama ne gelen oldu ne giden…

Daha sonra rüzgardan yağmurdan ve vahşi hayvanlardan korunmak için ağaç dallarından ve yapraklarından bir kulübe yaptı. Sahilde bulduğu gemiden arta kalan konserve pusula gibi eşyaları bu kulübeye koydu.

Günler hep aynı şekilde geçiyordu.Balıkavlıyor pişirip yiyor ve ufku gözlüyordu. Allahü Teala’ya dua ediyordu.

Bir gün tatlı su getirebilmek için yola koyulmuştu. Döndüğünde bir de ne görsün binbir emekle yaptığı ve tek tutunduğu dal olan tahta kulübesi alevler içerisinde cayır cayır yanıyordu..
Başına gelebilecek en kötü şeydi bu. Keder ve öfke içinde donakaldı. Artık bu ıssız adada başını sokabileceği bir kulübesi bile kalmamıştı.

Bu üzüntüyle Allahım bunu bana nasıl yapabildin diye feryat etti. O geceyi üzüntü ve keder içinde geçirdi.O kadar dua ettiği halde bu olayı başına getirmesinden dolayı Allahü Teala’ya sitemler etti.

Ertesi sabah erken saatlerde adaya yaklaşmakta olan bir geminin düdük sesiyle uyandı. Onu kurtarmaya geliyorlardı.

Benim burada olduğumu nasıl anladınız? diye sordu bitkin adam kendisini kurtaranlara.
Cevap onu hem şaşırttı hem de çok utandırdı:

“Dumanla verdiğiniz işareti gördük”

Bu hikayeden sonra sizin aklınıza bu ayet-i kerime ve hadis-i şerif gelmedi mi ?

(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bakara 216]

(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari] Hadis-i Şerif​

Gunaydin kizlar.... Kaptanim verdigin haberle sarsildim ve cok uzuldum.. Allah nur icinde yatirsin... Arkadasim seninde basin sagolsun...

evet canım ben de çok kötü oldum..bizler kötü olduk kızcağız ne durumda kimbiliryanında olabilsem ama uzaktayız işte

Başı sağolsun. Mekanı cennet olsun. Allah geride kalanlarına sabır versin. Ana gibisi var mı? Çok zor. Allah yardımcısı olsun.

allahım nasıl bir acıdır bilmiyorum ama banu başta olmak üzere allah bütün sevenlerine sabır versin. nur içinde yatsın toprağı bol olsun. daha okumaya başladığım anda tüylerim diken diken oldu.

Başı sağolsun. Mekanı cennet olsun. Allah geride kalanlarına sabır versin. Ana gibisi var mı? Çok zor. Allah yardımcısı olsun.
evet yok canım..Rabbim yardımcısı olsun..çok düşkünlerdi birbirlerine..Rabbim sabrını bol versin inş.
allahım nasıl bir acıdır bilmiyorum ama banu başta olmak üzere allah bütün sevenlerine sabır versin. nur içinde yatsın toprağı bol olsun. daha okumaya başladığım anda tüylerim diken diken oldu.

sorma canım yaa.ben de mesajı okurken kaldım öyle bir süre...
ateş düştüğü yeri yakar biz ne desek boş..

ne kadar güzel yazmışsın ateş düştüğü yeri yakar... acı hem de çok acı....

ben de cuma günü bakınıp durdum acaba gelirmi listeye tekrar alırım diye
meğer arkadaşımız ne ile uğraşıyomuş

pazar akşamı tuttum egzersiz yaptım spor spor diyince burdaki herkes... Aman ya Rabbim topu topu 10-15 dakikalık hareket yapmışımdır. Ertesi sabah bi kalktım dizlerim titriyorm Derken kaslarım ağrımaya başladı yavaş yavaş... En son diş ağrısı gibi bi ağrı vardı bacak kaslarımda ağrı kesici aldım. Diş ağrısı kadar kuvvetli olmasa da sızım sızım sızlıyordu. Bu ikinci gün hala oturup kalkamıyorum. Bi daha mı töööbe....

duyduğum an ben de yıkıldım Allah sabır versin banucuğuma ve ailesine, mekanı cennet olsun, ne mutlu ki banu gibi harika bir evlat yetiştirmiş,Allah toprağını bol etsin, cennette kavuştursun

ölüm çok acı ama gerçek, kaçış yok, bu gerçeği bile bile kabullenemiyor kalp, bahocan da çok üzüldü, aynı dilekleri iletiyor, Hepinizi çok özledik ve öpüyoruz.

iyide tatlım devamını getirmelisin ki kasların ağrımasın..baksana kasların çok ihtiyacı varmış çalışmaya..o kadar incelmişki 15 dk lık bir çalışmada nasıl titremişler..
ve şekercim o kaslar ancak sporla güçlenir lütfen bunu unutma ve lütfen her gün düzenli 15 dk spor yap
hadi bakalım hergün listende görücem o 15 dk lık sporu

dün akşam ben de kızımla birlikte 20 dk aerobik yaptık cindy ablamla tabii planım 75 dk yapmaktı ama cdnin bozulacağı tuttu
olsun dedim artık 20 dk da olsa kardır artık..yani bu da demekki spora başlandıı ve devamı geliceeekkk

Kadın hissettiği kilodadır;tarti fazla gösterse "tartı bozuk".Elbise dar gelse "kalıbı küçük";arkadaşı kilo almışsin derse "niyeti bozuktur"=)))))
Hanımlar Spor Yapmadan,İstediğiniz Herşeyi Yiyerek Kilo Vermek İstermisiniz?
İstersiniz Elbette Ama! Öyle Bişey Olmuyor İşte :)))'
yanii bülbülüm spor şart:))) hadi kızlar sporlarınızı canlandırıın:))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…