Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Fransa da Peçe'li bir bacımız süper markette alış-verişini bitirdikten sonra ücretini ödemek için sırada bekler...

Birkaç dakika sonra sıranın kendisine gelmesiyle kasiyere doğru ilerler...

Kasadaki bayan tesettürsüz bir müslümandır...

Bu bayan çarsaf'li peçeli bayanın eşyalarını birer birer kasadan geçirmeye başlar, bir müddet sonra müşterisine kendini beğenmiş bir uslubla,,

"Bizım bu ülkede birçok problemımız var ve senin peçen de bunlardan biri...

Biz gurbetçiler ticaret için buradayız, dinimizi veya tarihimizi göstermek için değil...

Eğer dinini yaşamak ve çarsafını giymekve peçeni takmak istiyorsan, Arab ülkene geri dön, orada ne yapmak istiyorsan onu yap...

Peçe'li kardeşimiz elindeki poşetleri yere koyarak yüzündeki örtüyü kaldırdı...

Kasiyer bayan tamamen şok halindeydi, Sarışın ve mavi gözlüydü ve şunları söyledi

" Ben bir Fransızım, Arap değilim, hele bir göçmen hiç değilim...

Bu benim ülkem ve İSLAM BENİM DİNİM​

.

Fıkra:

Temel Fransa’da gezerken, bir petshopun önünde herkes toplanmış bir papağanı dinliyor. Temel hemen sormuş:

Bu nedir? Burada ne oluyor ? demişler ki:

Bu papağan özeldir, insanların karakterini biliyor, geleceğini okuyor.

Temel tam papağanın yanına gidecek, papağan bunu görmüş ve:

Salak! demiş. Temel sağına soluna bakmış, tekrar papağana dönmüş, papağan tekrar Temel’e:

Salak! demiş. Temel çok kızmış ama aklına da hemen: “Bu papağanı alıp memlekete götürürsem çok para kazanırım.” diye bir fikir gelmiş. Hemen satıcıya gidip, papağanı almak istediğini söyler.

Satıcı önce satmak istemez ama ısrarlar sonucu 250 Euro’ya papağanın 4 yumurtasını verebileceğini söyler. Temel kabul eder.

Yumurtaları alıp Trabzon'a gider, 21 gün bekler.

Bir de ne görsün yumurtalardan 1 leylek, 1 karga,1 doğan, 1 serçe çıkar.

Hemen soluğu petshopta alan Temel sıraya girer. Sıra Temel'e geldiğinde papağan yine aynı şekilde:

- Sen Of'lusun, Lazsın, salaksın! der.

Bunun üzerine Temel papağanın kulağına eğilip:

- Penum Laz ve salak olduğumi bi tek sen piliysun, haçan senin orospi olduğunu artik bütün Trabzon biliy!

Bir zamanlar, liseyi bitirip üniversiteye girmek için ölüyordum;

Sonra, ölüyordum üniversite bitsin, işe başlayayım diye!

Derken, evleneyim, çocuklarım olsun diye ölmeye başladım…

Çocuklarım oldu, ‘ Ölürüm onlar için ’ diye düşünmeye başladım.

Büyüsünler, iyi yetişsinler diye ölümüne çalıştım;

An geldi, Ölürüm arkadaş emekli olmak için dedim kendi kendime!

Şimdi gerçekten ölüyorum ve birden farkına vardım ki,

YAŞAMAYI UNUTUTMUŞUM ...

Ne olur, sen de kendine yapma bunu.

Yaşadığın her anın kıymetini bil,

Her günün keyfini çıkar…

Hey arkadaş;

Para kazanmak için sağlığımızdan oluyoruz…

Sonra da, sağlığımızı geri kazanmak için paramızdan;

Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayıp, hiç yaşamamış gibi ölüyoruz . .​

Allah ım pi kere pi kere de bağaaa deeee yaa, yaşam enerjisi veriyorsn diye

bahireye pazartesi gelecekmiş kargo ne de olsa mahrumiyet işte anca pzartesi gelebilyor

hmm bir de kayınbabanla ilgili yaşadıklarınızı anlatmışsın, senin asla bir art niyetin olmadığına biz zaten eminiz, ama o insan yaşlı ve alıngan ,hatta biraz mahcup, her insan kendi evinde yaşlanıp ölmek ister, sen ne kadar iyi bakarsan bak yaşlı hele ki eski toprak insanlar diken üstündedir,senin cimcime belki oyun sırasında birşeyler söylediyse alınmış darılmış olabilir, olsa olsa bunu annesi öğretmiştir demiştir, çünkü benim kızım bile bazen anneme giit seni sevmiyorum, dedemi ver bana diyor Allah tan annem de darılmıyor, kaynanam olsa belki de öğretiyor gelin derdi ne bileyim böyle bir durum yaşanmıştır,alınmıştır.

zaten sonrasında pişman olmuş baksana, ama sen yine de alınma derim ben, dediğim gibi zaten haketmiyorsun o davranışları ama o yaşlı ve alıngan ve hatta biraz diken üstünde.

balım kıyamam sana. sen neler düşünüyorsun kayınbaban ne düşünüyor. hakkını yamiş valla. kaç yıllık gelinisin böyle birşey yapmayacağını bilmesi gerekirdi. seni bizden daha iyi tanıması lazım. ama yaşlılığına vermek lazım diyip unut bence hiç canını sıkma..

evet akrebım sahur yesem olurdu aslında ama yıyınce yatamıyorum. az da olsa yemeye çalışacam bundan sonra

kızlar bugun yemekleri ben yapıcamm. ne yapayım iftara bana bi fikir verin siz ne yapacaksınız akşam menünüz nee.sizden kopya çekicem

ben bugün aşırı derecede terledim neden ki yAAAAAA ( şu zımbaratos ilk günden etki eder mi böyle ki? psikolojik mi acaba ??:26:

ay kızlar çok tatlısınız sizzzz

yazdıklarınızı okuyorumda çok içten siniz

yanlız ben size nasıl yetişicem diye düşünüyorum

çok hızlı ilerliyor topik ,yetişemiyorum haftasonu kimse yazmamıştır dedim o oooo döktürmüşünüz

beni affedin şimdilik hafızmda iyi değildir sizi tanımaya çalışıyorum ama karıştırıyorum kim kimdi diye

dünkü menüm

sabah 1dilim kepekli krempeynirli ekmek,şekersiz çay

öğle

küçük kase çorba,4 çatal tavuk,küçük tabak makarna,salata,1 dilim ekmek

ara

şekersiz nescafe ve lokum ,lokumları biraz fazla yedim arada yine kek

akşam
küçük tabak semizotu yemeği,1 dilim ekmek

ara
çayın yanında biraz lokum

SELAM KIZLAR BUGÜN GELEMDİM VALLA oruçluydum evde şlerim vardı uğrayamadım yanınıza.ama herşeyi okudum
akrebim takma kafana boşver tokadan başka bi şey.sonra yine sana olan olacak kimsenin umurunda olmaz.
dünkü menüm sahur 3-4 kaşık fasulye,2 biber dolması,az yoğurt,biraz karpuz
iftar 1 porsiyon patates yemeği,kabak kızartması biraz,ramazan pidesi,karpuz,
sonra 2 bardak çay
ara epey fındık yedim valla ve bol su

günaydın kızlar yaylaya geçtim şimdi ben burda da takilirim biraz iznim devam etsin tartı yok zira nasılsınız bakalım gorusmeyeli
Akrep yaşlandıkça alıngan oluyor insanlar ve hatta cocuklasiyor sürekli bu tip bir insan olsaydı muhtemelen daha önce de duyardık bunları senden ve sen de alindigina göre demek ki ilk ya da tek tük olur böyle şeyler be canım aynı evin içinde kendi ailemizde bile olur bi alınganlık bazen insan hassas olur psikolojisi yipranmis olur insanlık hali hatasını da anlamış tekrar tezahur etmez sanırım ama eşine kızdım ve alındım ben ne yalan soyleyim

herkese günaydııınnn, bugün sahura kalkamadım yaaaaaaaaaa bir bardak su bari içeydim iyiydi inşallah dayanabilirim, dayansam da tuttum dayanamasam da ama bugün temizlik düşünüyordum, şimdi susuz susuz zor olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…